Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
a Michelin XCR A/T-vel az a baj, hogy egy köves maraton, és leszakad a bütykök fele a gumiról (szerintem nagyon puha a keverék)... Valószínûleg ez Absalont nem zavarta, de aki szeretne egy évet legalább végigmenni egy gumival, annak gázos lehet :(

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Vagy csak nem tudtál vele menni. Talán okkal használta nagyon sok XC élversenyzõ. Sokan szidják (Atis is...), de szerintem meg csak tudás kell hozzá. Ami - megjegyzem - nálam biztosan nincs meg. :) Persze ennek tükrében nem ajánlanám senkinek, aki mögött nincs sok-sok év élversenyzõi múlt.

Az XCR-Dry2 viszont ultrajó gumma. :)

A Conti Explorer sem rossz - semmiben sem kiemelkedõ, de stabilan jó, s sehol sem tragikusan rossz. Könnyû, de legalább csúszik a kanyarban és gyakran defektelsz vele. :D
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

A Michelin XCR biztosan jó, Absalon is ezt használta Athénban. Igaz ott sár nem volt. Úgy tudom 560gr. Én javasolnám a Schwalbe Nobby Nic-et. Az elsö Triple Compound MTB gumi. Azt hiszem 1,9-töl van az 410gr a 2,1-es 430. Nekem a 2,25-ös erre a saras télre nagyon bevált. Az ára, mint a Michelin-é.

még egy a nobby nicre..igaz nem olcsó de az egyik legjobb amit valaha próbáltam
de a legjobb párosítás ha nagy sárba nem mész a hátul racing ralph, elõl nobby nic....egyre több csúcs cc-gépen van ilyen összeállítás -persze fõleg a fritzeknél, és igen lehet köpködni 2,25-ösbõl-

én a michlen xcr/at - szélesebb verzióját az all mountaint használtam, de annál sza...bb gumim tán nem volt....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
A Michelin XCR biztosan jó, Absalon is ezt használta Athénban. Igaz ott sár nem volt. Úgy tudom 560gr. Én javasolnám a Schwalbe Nobby Nic-et. Az elsö Triple Compound MTB gumi. Azt hiszem 1,9-töl van az 410gr a 2,1-es 430. Nekem a 2,25-ös erre a saras télre nagyon bevált. Az ára, mint a Michelin-é.

VaNick

VaNick

vendég

• fórumtag
  • 124 hozzászólás
Sziasztok,

Tanácsot szeretnék kérni, valami bütykösebb gumit szeretnék venni lightos-CC-re.
Most Ritchey WCS Speedmax (Alfa+Omega) van fenn, ami tök szárazon nagyon jó, de valami olyasmit keresnék, ami homokos, kavicsos-murvás és enyhén (!) sáros talajon is megállja a helyét, amolyan "minden terepre jó" féleséget.
Súly fontos: max 550 g per gumi, de inkább jóval lejjebb...

Kiszemeltjeim a következõk:

Conti Edge 1,9 (3000 ft) - ez jó egyáltalán arra amire én szeretném?
Maxxis Harddrive 2.1 kevláros (3500) - miért nincs 1.9-be???
Michelin XCR A/T 2,0 kevlár (6800) - szivem szerint ez lenne, de ez a legdrágább...
Pana Fire XC pro kevláros - ha lehetne valahol kapni mo-n egyáltalán...
Ritchey Excavader WCS 1,9 kevl (4300) - ez jó arra amire nekem kell?
WTB Exiwolf Team XC 2,1 (4500)
Conti Explorer felejtõs vagy számoljak vele?

Na ezekbõl kéne választani...
De ha valaki tud jobbat, ossza meg velem. Segítsetek dönteni, plíz...
VaNick
---------
2003 GT Zaskar Race & Full XT

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Számít? Döntsd el, hogy terepezni akarsz vagy betonozni, a kettõ együtt nem fog menni. (legalábbis jól)

(egyébként kérdésedre a válasz - minõ meglepõ - hogy "nem jó a betonon" :( )

amúgy nem volt ilyenem ezért nem tudhatom hátha.

Azért köszi akkor marad ignitor/ dy-no-mite cc-re , beton néha földutas megoldásnak keresek valamit.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
2.1es blackjack elõl nekem jol teljesit. betonon halk, terepen viszonylag jó. nehéznek nehéz az olcsóbbik, de van belõle kevláros drágábbér.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Kösz, de az nekem nagyon nehéz, 800g fölé nem szívesen megyek.

A sebesség mindent megold.

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 hozzászólás

A minion súlyját meg tudnád mondani?

Hát mielött felraktam a konyhamérlegen lemértem, de max nagyságrendet tudok mondani... 1200 gramm fölött volt picivel (double ply) tehát a gyári 1115 grammot felejsd el, rászámolhatsz 100-150et..

(ha akkarod hogy lemérjem komolyabban, akkor le kell eröszakolni a bringárol, és az neked nagyon sok sörödbe fog kerülni :) lol)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Tehát betonon mennyire használható? /gördülési eá.

Számít? Döntsd el, hogy terepezni akarsz vagy betonozni, a kettõ együtt nem fog menni. (legalábbis jól)

(egyébként kérdésedre a válasz - minõ meglepõ - hogy "nem jó a betonon" :( )
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A minion súlyját meg tudnád mondani?

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 hozzászólás
Na ma fel lettek avatva az uj gumiaim..Hátul 2,35 Minion DHR elöl pedig 2,5 Mobster...
Hát aszem én is megtapasztaltam milyen az amikor egy gumi tapad is :) (conti gravity volt elötte) viszont az lehet hogy hülyeség volt hogy erösitetet vettem mert dög nehezek...viszont 1,2mm maxxis belsövel már majdnem tubeless kategoria, hátra nem mertem 2 barnál többet belefujni mert már igy is kökemény...
Viszont cirka 1 orámba és 1 gumiszedömbe került hogy a double track felnire rábuheráljam..

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
betonon gyorsan kopik a szürke,puhabb anyag miatt

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Kela,nekem az explorer pro van évek óta( kevláros szürke-fekete) 2.1 es méretben,avarban volt pár esés,de akkor már nagyon döntöttem a gépet.nálam bevált (xc)

Tehát betonon mennyire használható? /gördülési eá.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Kevláros 2,25ös schwalbe albert elõre AMre jó lehet? Tapasztalatok?

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

a speedking az mondjuk ilyen marathon versenygumi lehet, vagy a fene tudja mi. ahol számít a súly is.
gondolkoztam énis rajta, de egyenlõre marad az irc.

Speedkingre csak azt mondják h. maraton gumi, semmi nem igaz rá amit mondanak. Nehezebb mint amilyennek írják, nem tapad jól és nagy a gördülési ellenállása. Én edzésre elhasználom amit megvettem meg szakadás után megvarrtam, másra nem igen jó.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Kela,nekem az explorer pro van évek óta( kevláros szürke-fekete) 2.1 es méretben,avarban volt pár esés,de akkor már nagyon döntöttem a gépet.nálam bevált (xc)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
Svábli black jackre sokan azt mondják, h. nehéz, meg csúszik, a csúszását nem vettem észre, 3000 kilcsi aszfalt után is még 70%os, igaz most pihen a fal mellett, de sztem 24Hra még jön velem.
A contiról azt olvastam, h. jó, de kopik mint állat, ezt még nem próbáltam, de kell egy erdõ gumma, lehet kipróbálom ;)
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
ill. emlitettek conti explolert többször... az milyen?

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
1. Erre most vettem egy Schwalbe Big Apple-t. Még nem tudom, hogy milyen.

2. Erre pedig egy szintén Sch. Black Jack-et. Ez viszont eddig bevált.

kz