Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15890 hozzászólás a témában

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Hello,
ha ajánlhatok egy XC/maraton köpenyt, akkor az a Specialized Houffalise Pro /1.8", kevlár, 420 g, tubeless és nem tubelesses is van, középen és a szélén eltérõ keménység/...
Egész szezonban ilyennel mentem, hiszen a sáros versenyek okot adtak a keskenyebb külsõk használatára, viszont év elején ezt még nem tudtam hogy egész évben trágya idõ lesz, ezért nem vettem egy Black Shark
1.5-ös gumit, helyette 2 ilyen mellett döntöttem, a száraz versenyek miatt... Viszont amire rájöttem, hogy minden körülmények között használható, jó gumi marad a speci lásd:
Híg sár: Ebben a közegben a legjobb, hiszen nagyjából erre tervezték, sûrû bütykei közül kifolyik a sár, kapaszkodó- és fékezõképessége tökély és az oldaltartással sincsenek gondok /Pl:Szilvás maraton/ Mászás: 5/5 Fék:4.5/5 Oldaltartás:4.5/5
Sûrû sár:Itt már nem annyira remekel, hiszen sûrû mintáiba beleragad a sár. Eltemetni mégsem szabad, hiszen a szélessége miatt nem 'áll be' a kerék, ha valakinek van ereje (lásd Én :-) akkor simán túl lehet élni ezeket a részeket... Mászás: 3/5 Fék:3/5 Oldaltartás:3.5/5
Száraz: Itt meglepetést okozott a gumi hiszen elég késõn volt az elsõ nagyjából sármentes verseny, ez volt Sopron és eddig nem igazán tapasztaltam ki a gumi száraz anyaföldön való képességeit. Annyit mondhatok hogy a 2 db nagyjából száraz versenyen /sopron, mátra maraton/ kiválóan teljesített, a szélessége ellenére. Sokkal többet tud szárazon, mint azt ahogy elsõ látásra gondolnánk. Kapaszkodása átlagon feletti, a Bükk Maraton hillclimben egyszer sem csúszott meg, talán ennek is köszönhetem az elõkelõ 2. helyezést Specziár Viktor mögött. Oldaltartása köves részeken is fenomenal. Ilyen gyorsan eddig egy gumival sem tudtam kanyart bevenni..Pontok: Mászás: 5/5 Fék:4/5 Oldaltartás:4.5/5
Aszfalt: Kicsit nehezen gördül, de a terepképességei kárpótolnak ezért. Az oldaltartása itt is jó, vizes aszfalton sem halálos mint például a Ritchey Z-max. Itt nem irok mászást hiszen aszfalton nem csuszik :D Fék: 3/5 O.tartás:4.5/5

Tartósságáról annyit, hogy 2006-ban körülbelül 15-20 ezer km-t mentem ebbõl körülbelül 8 ezret ezzel a gumival, 4 ezernél cseréltem az elsõ/hátsót és annyit mondhatok hogy még legalább 5 ezer km-t bele lehet gyûrni, ami azért egy 420 g-os külsõnél fantasztikus teljesítmény

Uff... rövidke kis irásom végére értem, bármien kérdést szivesen fogadok :D
Ja, az oldalfalára vigyázni mert a másik gépen a túl hosszúra hagyott és persze kupak nélküli elsõ begyûrt fékbowden elszabta az oldalát, át lehet rajta látni... Pápá
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
szerintem trafic 2.1
elég széles, elég bütykös, és elég közel vannak a bütykök a kis görd.ellenáláshoz..
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

vendég_unit_*

vendég_unit_*
  • vendég
Te a Fityisz öccse vagy?

Fütyesz

Fütyesz

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Van egy Mavic 325 Disc felnim Maxis Minion Dh 2.35 köpennyel. Szeretnék venni egy másik köpenyt, ami rendes úton kényelmesebb
http://ebike.hu/term...-22-ig-mtb/2498
http://ebike.hu/term...6-felterep/2499
A kettõ között filózok ha valaki tud jobba akkor kérem segítsen

VaNick

VaNick

vendég

• fórumtag
  • 124 hozzászólás

Smart sam: júniusi szám, gumiteszt.

Na ok, csak nekem nincs meg és nem is tudom sehonnan megszerezni.
Valaki röviden összefoglalná, mit írnak róla a cikkben?
KÖszi.
VaNick
---------
2003 GT Zaskar Race & Full XT

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

hát izé ilyen:
Feltöltött kép

Erre gondoltam. Nyálkás idõben engem többször megtréfált. Murván is jobb ha elfelejted. Salzkammergut Trophy-n Flowval mentem de baromira visszafogott azzal h. nem lehetett normális sebességgel kanyarodni a murvás dózerutakon mert csúszott az elsõ kerék. Explorer kiszámíthatóbban és késõbb csúszik meg, akkor is szerencsére csa a 2 kerék együtt.

agneovo

agneovo

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás

hát izé ilyen:
Feltöltött kép

Conti Leader

Én is ilyet használok most. Szerintem nem rossz. Nekem is az tünt fel hogy a sarat nem veszi fel annyira pedig nem egy esõ gumi. Elég jól gördül aszfalton csuszos helyeken is elég jól kapaszkodott inkább csak nagyobbn sebeségnél csuszos saras uton vált bizonytalaná, de szerintem jó kompromiszum.

sajtosp

sajtosp

vendég

• fórumtag
  • 200 hozzászólás

Ez megvan. Még valaki? Kiváncsi lennék más szubjektív véleményre is.

Mielött bárki mondaná, jártam az mtbr-en is.

Sp

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A sebesség mindent megold.

sajtosp

sajtosp

vendég

• fórumtag
  • 200 hozzászólás

Smart Sam-rõl vélemény engem is érdekelne...
Kapni ezt hol lehet?

probáld az ebike-t.

Mindenesetre vékonynak tûnik. A 2.1es vékonyabb, mint a 2es Mislenem. De terepen milyen lehet?

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás
hát izé ilyen:
Feltöltött kép

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

na akkor én is kérdezek!
Használ valaki conti leadert innen rajtam kívül? Nekem eddig elég jónak tûnt szárazon is meg sárban is, bár fõleg a sarazás érdekelne vele, mert én még csak saras dózerúton mentem vele, azt se nagy tempóban, ott elég jó volt. A mintában elég sok hely van a sárnak, de alacsonyak a bütykök meglátásom szerint, kíváncsi lennék egy saras maratonon elboldugulnék-e vele vagy a tervezett medusával menjek majd.

A Leader az ugye az aminek hosszú keresztirányú mintái vannak? Ha igen akkor az ua. mint a Flow kicsiben. CSAK szárazon érdemes velem próbálkozni, sárban úgy csúszott mint az 1,6os slick gumim...

VaNick

VaNick

vendég

• fórumtag
  • 124 hozzászólás

Valakinek van tapasztalata a Smart Sam-rõl? Esetleg megosztaná?

Sp

Smart Sam-rõl vélemény engem is érdekelne...
Kapni ezt hol lehet?
VaNick
---------
2003 GT Zaskar Race & Full XT

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás
na akkor én is kérdezek!
Használ valaki conti leadert innen rajtam kívül? Nekem eddig elég jónak tûnt szárazon is meg sárban is, bár fõleg a sarazás érdekelne vele, mert én még csak saras dózerúton mentem vele, azt se nagy tempóban, ott elég jó volt. A mintában elég sok hely van a sárnak, de alacsonyak a bütykök meglátásom szerint, kíváncsi lennék egy saras maratonon elboldugulnék-e vele vagy a tervezett medusával menjek majd.

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

sajtosp

sajtosp

vendég

• fórumtag
  • 200 hozzászólás
Valakinek van tapasztalata a Smart Sam-rõl? Esetleg megosztaná?

Sp

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
Sárban hátul csak a Ritchey AlfaBite 1.9-et(nem a trail mix-et!!az enyémben középen van hézag a bütykök között) használom,mert nekem bevált..bár már szerintem nem lehet kapni,de amíg bírja,biztos hogy nem cserélek
amúgy meg marad a Tioga ExtremeXC 2.1(eddig egyszersem ütöttem fel,még Kõszegen, Írottkõ-rõl lefelé sem!!!)
jah..
Sun-Rhino Lite felnim van hátul

Flickr

bary

bary

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás
Sziasztok!

Bocs, hogy beleszólok!
Én 1,9-es Ritchey Excavadert használtam a 2006-os saras maratonokon és a 24óráson is.
Egyszersem ragadtam be, nem estem, tökéletesen bevált (top maraton összetettben u15-ben második helyet sikerült összehoznom ezzel a gumival).
Jövõre is ezt rakom fel, akármilyen lesz az idõ, nekem nem kell sárgumi. :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

nekem az edge most elöl van,de még nem volt alkalmam kipróbálni sárban,mert mire kimentem volna, befagyott minden..7végén meg felmelegedés,és gondolom felszárad..
vagy szerintetek elõre nem jó?

elvileg elore es hatra egyarant jo
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
nekem az edge most elöl van,de még nem volt alkalmam kipróbálni sárban,mert mire kimentem volna, befagyott minden..7végén meg felmelegedés,és gondolom felszárad..
vagy szerintetek elõre nem jó?

Flickr

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
conti explorer van nekem is, de kicsit széles a sárban és nincs elég sárférõhely...ilyen bontragert lehet itthon is kapni? pana-t azt találtam.