Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Ilyen könnyen eltömõdik? A 2,3as milyen súlyban van (800g feletti adatot találtam rá)? Köszönöm az ajánlatot, de nem hiszem, hogy igényt tartok rá.

A sebesség mindent megold.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
majd mingyá írok neked ha a bikkmakkból megfelel

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Wtb weirwolffal van valakinek tapasztalata, fõleg a kanyarodás érdekel?

adok neked egy 2,3-ast ingyé ha kell.....

egyébként addig elég jó mig le nem esik 2 csepp esõ....vagy egy kis sárba nem kerül
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Wtb weirwolffal van valakinek tapasztalata, fõleg a kanyarodás érdekel?

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
hát basszus az elõzõ gumim valami rubena volt de nem bírtam vele haladni mert olyan bütykös volt, aztán elõtte volt egy kenda az meg a bütyköknél szétrepedt és szétdurrant volt CST ami meg iszonyat mód kopott...jah és azért tökölök ennyit mert 14 éves vagyok és nem vagyok eleresztve lével:D de már akkor úgy láccik hogy explorer lesz

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

basszus dante kér volt írnod...defekt:S...hát ez az amit utálok sajna mert már állt bele szög drót tüske minden szar általában akkor amikor siettem...hát na mindegy és a twister dual kevlar?

Nem értem mit kell parázni, ha nem akácosban közlekedsz, akkor kb. ugyanannyi defektet kapsz minden hasonló tömegû 2" körüli gumival, valamennyire számít a mintázat állapota is. Twistert hanyagolnám, keskenyebb, kisebb mintázatú mint az Explorer, a dual meg kopósabb is mint a sima. Mennyit tekersz évente h. ennyit tökölsz a gumiválasztással
? A terepgumikat is legalább 50%ban aszfalton használom mivel 25-30km-t kell tekernem a hegyekig, mégsem kopnak el 1-2000km alatt.
Ha olcsón meg akarod úszni a gumi kérdést, akkor ha terepezõs kedvedben vagy Explorer, ha esik és sár van, akkor meg értelmesebb aszfalton küldeni mint szétrágatni a sárral az egész meghajtást, szóval Conti Sportcontact. A bringabutikban ócsóért megúsznád a dolgot ha még van az említett gummákból.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Ha az Explorer 1 defektegység, akkor a Twister 2. :D Mit vársz egy 500 gramm körüli bütykös terepgumitól? Latexbelsõ, vagy gyakori szerelgetés.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
basszus dante kér volt írnod...defekt:S...hát ez az amit utálok sajna mert már állt bele szög drót tüske minden szar általában akkor amikor siettem...hát na mindegy és a twister dual kevlar?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
A Conti Explorer nagyon olcsó, de egész jó gumi. Sárban kipörög, defektekre érzékeny, s 3000 km után kukázható.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
köszi a választ jani!!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A silento használható döngölt földúton, az explorer mindenhol jó kivéve vizes aszfalton és kb közepesen kopik.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
köszi de akkor döngölt földúton se jó?a conti explorer-rõl mi a véleményetek?mivel valami terepes kéne majd sárgumit csak nem veszek, és ez elég elfogadható árban van.aszfalton mennyire kopik?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Trekking és city, sima egyszerû gumi, 2,2e/db.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Schwalbe Silento az city gumi ugye?csak mert kaptam a bringámra egy párat tök ingyen és alig mentek vele...:) jó gumi egyébként?

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
Puha bizony a FlyWeight. Pont azért olyan jó, mert kis bütykei ellenére nagyon tapad. Aszfalton gyorsan kopik. A MaxxLite-tól én is félek. Na nem a defekt miatt (I love NoTube) Az már nagyon könnyû,s még kevesebb a mintája,ellenben ragad a talajra és kopik mint, állat.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Elöl Racing Ralph-ot használok. Meg hátra is, ha a flyweight-nek durva a terep. Idén kipróbálom a NobyNic-et elõre.
Igen NoTube-bal. De belsõvel sem gáz. 1,5 szezont mentem vele belsõvel is (95g-os xxxlight) de szúrásos defektet nem kaptam. (csak a felniszalag elcsúszása miatt a felni kivágta a párszor a belsõt, de ez nem a külsõ hibája)

én michelin latex-et spejzoltam be.
azt beszélik, hogy többet bír, mint egy átlag belsõ. a levegõ eresztéssel nem lesz gond, mert mint az ünnepicipõt, alkalmakkor fogom csak használni...

schwalbe nem bejövõs, mert túl puha. bár gondolom ez a flyweight is olyan lesz...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

smek24

smek24

vendég

• fórumtag
  • 55 posts
Hmmm.Én olyan sokattekerõs guminak szánom, a Bükkben kerékpározom, túlnyomórészt száraz idõben, útálom a sarat. Errefelé inkább követ, sziklát, meg döngölt és laza talajt fog kapni, homok és társai nem fenyeget, pedig ott a Bikkmakk teszt szerint is jól teljesít. Egy 14-14cm-t mozgó bicóra kerül majd fel, úgy terveztem, hogy ez lesz a "bükkönátkelõs-sokattekerõs" gumim, ilyen endurósabb felhasználásra meg veszek valami komolyabb mintázatú ballonosabb külsõt. Köszönöm a tapasztalatokat!!!
"...can you hear the Holy Mountains?"

sajtosp

sajtosp

vendég

• fórumtag
  • 200 posts

Helló Mindenki! Valakinek tapasztalata esetleg Schwalbe SmartSammel kapcsolatban???Ne legyen sóher, ossza meg!!

kb 200km-em van benne (drótos verzió), de sajnos fõleg csak aszfalton. Ott elég jó a gördülési ellenállása, és nem is zajos. Ja, és a vizes aszfalton sem csúszik annyira, mint a Mishlenem (ezt tegnap egy majdnem perecnél tapasztaltam). A döngölt, vagy poros utakon nem volt vele problémám, ahogyan homokban sem (ott nagyon jó). Sárban viszont nem érdemes próbálkozni, mert mindent összeszed, csúszik, és nem is tisztul a sok minta miatt.

Köveken és sziklákon még nem próbáltam.
Egyébként én elöl használom. És inkább általános (edzés, örömbringázás, túra) célra javasolnám, mint teljesítményorientált felhasználásra. Arra viszont jó szívvel.

Sp

smek24

smek24

vendég

• fórumtag
  • 55 posts
Helló Mindenki! Valakinek tapasztalata esetleg Schwalbe SmartSammel kapcsolatban???Ne legyen sóher, ossza meg!!
"...can you hear the Holy Mountains?"

huoc

huoc

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Szisztok.
Specialized Crossroads trekking bringara keresek uj kulsot, 28x1.4"-est. kettot neztem, Schwalbe Marathon Supreme es Marathon XR. nem tudom melyik a jobb szamomra, korulbelul 50% aszfalt es 50% erdei osveny-re hasznalnam. gondolom a supreme jobb, csak a mintazata alapjan nem tudom, hogy poros, kis kavicsos osvenyen mennyire jo valasztas.
elore is koszonom a tanacsokat.