Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

na, erre gondoltam:
http://img262.images...=img0734oi6.jpg
http://img523.images...=img0735hb2.jpg

amikor leeresztett direkt átnéztem, h nem szakadt e ki valahol, mert féltem picurkát és akkor még szép volt
a boltig elrútult

jó, annyira nem vészes, nem fogom kidobni ezért, csak kicsit zavar...

ez tényleg csúf......

olyat már láttam hogy futófelületen szövetig kopott, de ilyennek nem kéne lennie sztem...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A könnyû súlyért valamivel fizetni kell (a pénzen kívül), a könnyebb specialized gumik oldalfala is ilyen.

A sebesség mindent megold.

Ðave89

Ðave89

vendég

• fórumtag
  • 206 posts
Nem bírta a kánikulát:)

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
na, erre gondoltam:
http://img262.images...=img0734oi6.jpg
http://img523.images...=img0735hb2.jpg

amikor leeresztett direkt átnéztem, h nem szakadt e ki valahol, mert féltem picurkát és akkor még szép volt
a boltig elrútult

jó, annyira nem vészes, nem fogom kidobni ezért, csak kicsit zavar...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
2.25ös RR, tök jól teljesített semmeringben :)

megtapadt szinte mindenhol (murva kivétel) de mivel nem épp testes, néha néha arrébb tette pár centit az egész kereket a talaj- de érkezésnél rögtön újra megtapadt.

könnyû, de dh-ra nagyobb gumi való :)

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
hát ja :D gumira van garancia? :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

tigger. olvasd már el, hogy mit írtam ;)

addig, amíg használtam semmi baja nem volt
tolás közben jött le a gumiréteg a szövetrõl!

vagy tolni sem szabad? 3 kör jános ehgy így kikészíti a 75 kilómmal? elhiszed, hogy te is mentél már ilyen "brutális" lejtõkön a pilisben? pedig nem vagyunk épp egy súlyban... ha 1 ónap semmering után szétmállana, azt mondanám, hát ja, hülye voltam ilyet venni... na de egy nap, hát azért mégis ;)

peched volt :)

vagy az újabb széria szar.....én még 2005 ben vettem vagy 4 párat, abból van még pár darab...nekem tényleg csak az volt vele a gondom hogy kopik kegyetlenül.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
tigger. olvasd már el, hogy mit írtam ;)

addig, amíg használtam semmi baja nem volt
tolás közben jött le a gumiréteg a szövetrõl!

vagy tolni sem szabad? 3 kör jános ehgy így kikészíti a 75 kilómmal? elhiszed, hogy te is mentél már ilyen "brutális" lejtõkön a pilisben? pedig nem vagyunk épp egy súlyban... ha 1 ónap semmering után szétmállana, azt mondanám, hát ja, hülye voltam ilyet venni... na de egy nap, hát azért mégis ;)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

hát, én legközelebb inkább 650-700 gramm körül nézelõdök
meg mondjuk 150-170et mozgó gépre kell, azt hozzátenném. a 400 grammos virsli conti már életveszély lenne számomra :D

végül is egy próbát megért, menet közben élvezetes nagyon, csak na... minõség az zéró

edit:
tigger: akkor gondolod, hogy én valami lejárt szavatosságút kaptam? :D

figy Málna , az egy kicsiben cc verseny, nagyobban túra/ maraton/ am gumi, max ilyen dawg szintû bringába való, ott jól is teljesít - bár én pontinkább hátsó kerékre szeretem, elõre kevés a mintázata- minõsége is jó,,,,csak nem durvulásra van kitalálva

másik.ha már ilyesmit emlegetünk, bár zsigerbõl utálom a contikat, de azt a fekete paprikás hegyi királyt ki akarom próbálni mondjuk egy 2,2/2,4-es párost....
legfeljebb ha nem tetszik, valaki jól fog járni vele...:)

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
hát, én legközelebb inkább 650-700 gramm körül nézelõdök
meg mondjuk 150-170et mozgó gépre kell, azt hozzátenném. a 400 grammos virsli conti már életveszély lenne számomra :D

végül is egy próbát megért, menet közben élvezetes nagyon, csak na... minõség az zéró

edit:
tigger: akkor gondolod, hogy én valami lejárt szavatosságút kaptam? :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

hát ja
de cserébe könnyû
csak azért írtam, hogy ha valaki könnyíteni akar az ilyen határeset bicóján, akkor azért mégse ennyire...

de az oldalfal ettõl függetlenül gáz
endurózás közben is kaphatsz defektet ;)
a csíkok már is látszódnak az oldalfalon, ahol "rugózik" a gumi
a szar gagyi maxxisomnál ehhez 1 év kellett, nem egy nap... (pedig akkor még bicikliztem is, nem úgy mint most :D )

az, hogy nem tapad meg a szikla hátán annyira nem zavar... mert valahogy olyan élvezhetõen csúszik :D

nekem bírja, pedig súlyom is van hozzá...defektem sose volt a 2,4-essel /2,25-össel is csak egyszer de az rajzszög volt/

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Szerintem érdemes kipróbálni a Conti SpeedMax-ot is, persze a BlackChili változatot.
Oldfalfala, illetve defektvédelme ennek sincs, de notubes-al nem olyan gáz, 2.1-es méretben pedig 406 gr, ami mellett a racing ralph elbújhat, emellett jobban is tart.

Edit: Nem virsli, 2.1-es. Én most 1.8-as gummával versenyzek.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
hát ja
de cserébe könnyû
csak azért írtam, hogy ha valaki könnyíteni akar az ilyen határeset bicóján, akkor azért mégse ennyire...

de az oldalfal ettõl függetlenül gáz
endurózás közben is kaphatsz defektet ;)
a csíkok már is látszódnak az oldalfalon, ahol "rugózik" a gumi
a szar gagyi maxxisomnál ehhez 1 év kellett, nem egy nap... (pedig akkor még bicikliztem is, nem úgy mint most :D )

az, hogy nem tapad meg a szikla hátán annyira nem zavar... mert valahogy olyan élvezhetõen csúszik :D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
ez inkább enduro vagy még inkább marathon gumi.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

na, ma mentem kicsit a racing ralph-al
elég vegyes az összkép, bár 1 nap terephasználat még csak elsõ benyomás, de azért kiderült ez-az

az, hogy a poros, felniig söppedõs tündéren csúszkált, az nem zavart, bár a fordítót nehezebb volt bevenni, mint régen..
kevésbé sodrós, kicsi kavicsos erdei talajon meglepõen jól fogott, az emberek rendesen csúszkáltak mögöttem jobbra balra, pedig nem vagyok egy nagy kanyarmûvész, de ott igazán elemében van!
de dh guminak nem nevezhetõ, mert a no comment nehezebb volt, mint bármikor... nagyon csúszkált a sziklás gyökeres részeken, pedig 2,3 bar volt csak benne elöl

az viszont tetszett, hogy a hátúl könnyen megcsúszik, de egész irányítható marad, lehet vele driftelni :D cserébe a bütykök el is kezdtek letörni róla (elsõ használat városon kívül..)

aztán lépcsõ :D petõfi híd után gurultam le a lépcsõkön, sok ember volt, így ugrálni nem akartam, hosszú lépcsõsor, alján ugye kisebb töréssel, csatt... a 3 bar kevés volt
ez nem lenne baj, de amit tamaska mondott, az már zavart
nagyon hulladék minõségû az oldalfal
amíg eltoltam az üllõi út elején lévõ boltba (kb 800 méter), addig egy két helyen a gumi kezdett kikopni és látszik alatta a fém szövet :o
más gumi ennyit tekerve is kibírt volna, ezt azt hiszem megölte volna egy ilyen kisérlet...
elõre nem rossz választás, de változatos terepen nincs elemében, és nem tart sokáig... ha nem kopik el, szétmállik oldalt :P

ettõl függetlenül inkább pozitív az ítélet, mert egy két helyen iszonyatos élmény vele menni, csak nem ér meg 8 rongyot... ezért világítottam inkább a negatív tulajdonságaira

de azért azt Te is tudod hogy nem is erre van kitalálva....:)

egyébként rendeltetésszerû használat mellett is kb 1500 km az élettartama ami nem sok....

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
na, ma mentem kicsit a racing ralph-al
elég vegyes az összkép, bár 1 nap terephasználat még csak elsõ benyomás, de azért kiderült ez-az

az, hogy a poros, felniig söppedõs tündéren csúszkált, az nem zavart, bár a fordítót nehezebb volt bevenni, mint régen..
kevésbé sodrós, kicsi kavicsos erdei talajon meglepõen jól fogott, az emberek rendesen csúszkáltak mögöttem jobbra balra, pedig nem vagyok egy nagy kanyarmûvész, de ott igazán elemében van!
de dh guminak nem nevezhetõ, mert a no comment nehezebb volt, mint bármikor... nagyon csúszkált a sziklás gyökeres részeken, pedig 2,3 bar volt csak benne elöl

az viszont tetszett, hogy a hátúl könnyen megcsúszik, de egész irányítható marad, lehet vele driftelni :D cserébe a bütykök el is kezdtek letörni róla (elsõ használat városon kívül..)

aztán lépcsõ :D petõfi híd után gurultam le a lépcsõkön, sok ember volt, így ugrálni nem akartam, hosszú lépcsõsor, alján ugye kisebb töréssel, csatt... a 3 bar kevés volt
ez nem lenne baj, de amit tamaska mondott, az már zavart
nagyon hulladék minõségû az oldalfal
amíg eltoltam az üllõi út elején lévõ boltba (kb 800 méter), addig egy két helyen a gumi kezdett kikopni és látszik alatta a fém szövet :o
más gumi ennyit tekerve is kibírt volna, ezt azt hiszem megölte volna egy ilyen kisérlet...
elõre nem rossz választás, de változatos terepen nincs elemében, és nem tart sokáig... ha nem kopik el, szétmállik oldalt :P

ettõl függetlenül inkább pozitív az ítélet, mert egy két helyen iszonyatos élmény vele menni, csak nem ér meg 8 rongyot... ezért világítottam inkább a negatív tulajdonságaira

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,065 posts

amugy a patkók mi célt szolgálnak? :)

Távol tarja a szöget, tüskét, üvegszilánkot, egyebet, plusz segít bevenni a kanyart és jobban kapaszkodik tõle a gumi. Kabala... :)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
szerintem c betû:D
amúgy csak dísz mint a maxxis dy-no mite-ben az m betû
aszfalton okosan az explorer-el!!kopik vagyis inkább töredezik

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
egészen bejövõs ez az explorer. kiváncsi leszek meddig bírja.

amugy a patkók mi célt szolgálnak? :)

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts
Van vkinek tapasztalata a Ritchey Speedmax Beta Comp-ról?