Jelentkezz be Regisztrálj

Gumitopik
Írta 2007. december 07. - 09:52

Írta 2007. december 07. - 09:44

A Racing Ralph 2.1-es elöl nem kopós. Többet használom aszfalton, mint terepen, kb. 6000km van már benne. Nálam úgy tûnik a kopást megelõzi a gumi öregedése (több, mint 2 éves), mert már repedezni látszik a gumi felülete.
Hátul biztosan nem bírna feleennyit sem, ott jelenleg egy Conti Explorer 2.1 van, de a Ritchey Z-Max 1,9-es is jól bírja. Utóbbit akkor kedvelem, amikor már alig van mintája, még ekkor is jól kapaszkodik felfelé, ráadásul aszfalton igen alacsonnyá válik a gördülési ellenállása.
A RR terepre való versenygumi. Betonon tök felesleges elkoptatni....
Írta 2007. december 07. - 09:41

A Racing Ralph 2.1-es elöl nem kopós. Többet használom aszfalton, mint terepen, kb. 6000km van már benne. Nálam úgy tûnik a kopást megelõzi a gumi öregedése (több, mint 2 éves), mert már repedezni látszik a gumi felülete.Tehát ebbõl adódóan olyan terepgumit keresek aminek relativ alacsony a gördülési ellenállása,és nem kopik el 500-1000 km alatt aszfalton.
Igazából 3 tipussal szemeztem,ezek:racing ralph 2.1 2008-as,michelin xcr dry2,ill a fent emlitett fast track pro 2.0.
A schwalbe-ról többen mondták hogy nagyon kopik,de a másik kettõrõl erdekelne a véleményetek,tapasztalatotok.Vagy esetleg másik tipus ezeken kívül,az ár másodlagos.
köszi.
Hátul biztosan nem bírna feleennyit sem, ott jelenleg egy Conti Explorer 2.1 van, de a Ritchey Z-Max 1,9-es is jól bírja. Utóbbit akkor kedvelem, amikor már alig van mintája, még ekkor is jól kapaszkodik felfelé, ráadásul aszfalton igen alacsonnyá válik a gördülési ellenállása.
Írta 2007. december 06. - 23:51

A sebesség mindent megold.
Írta 2007. december 06. - 23:19

maggi a leadert ajánlja nagyon.
na akkor
explorer
zmax
excavader?
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Írta 2007. december 06. - 23:10

Amúgy szerintem ZMaxot vagy Excavadert vegyél, ien olcsó gumik közül ez a 2 a legnormálisabb...
Írta 2007. december 06. - 22:57

explorer
leader
speed king
melyiket vegyem?közeleg a karácsony:)
explorer vagy speed king.
már csak kettõbõl kell választanod...
hogy még egy kicsit segítsek: én explorert vennék.
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2007. december 06. - 22:55

leader
speed king
melyiket vegyem?közeleg a karácsony:)
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
Írta 2007. december 06. - 17:57

Ha a felhasználás zuzás akkor a defekvédöszalag sokat nem ér, mert föleg a felütésre kell figyelned, illetve ahoz jokkora tüske kell hogy valami átszurjon egy 2,5 highrollert + DH belsö (nekem pl még sose sikerült, és ilyen setupal küldöm)
Én amugy elöl 2,4-2,6barra fujom a gumit, hátul meg 2-2,2 körül ennél több szvsz nem nagyon kell...
Írta 2007. december 06. - 17:31

Hátul egy vuelta airlines 1 felnin van 2,5 maxxis highroller. Milyen belsõt érdemes bele venni? Elég a 2,35-ös, vagy 2,5 ös legyen? Milyen vastag?
Belsõvédõ szalagot érdemes venni, sokat segít a defektekkel szemben?
Nem túlzás 3, vagy még több bar-ra fújni a gumit? Kõkeménynek tûnik nekem, pedig 2,5-4 bar van ráírva...
-nl
Írta 2007. december 06. - 00:31

faja duci-szlikk-gumi...
Kegyetlenül ballonos, alig tûnik fel, hogy merev bringán ülök, emellett érzésre teljesen jó a gördülési ellenállása. A mintából, csak a középsõ 3 'sávot' használja.
Vigyázni kell, mert nagyon könnyen lehet vele szépet faralni..

Drasztikus kopás nincs jelen. Fékezhetõsége lehetne jobb.
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2007. december 05. - 20:02

Írta 2007. december 04. - 23:38

"eddig még jó, eddig még jó..."
(aki megmondja, melyik (western) filmbõl idéztem, az megkapja dvd-re másolva

Írta 2007. december 04. - 11:56

várjuk a tapasztalatokatnagy nehezen sikerült eldöntenem a gumi kérdést.
a gyõztes a specialized fast trak pro LK 2.0 lett. gratulálunk.
486/499 gr-ot mutatott a mérleg. kíváncsi vagyok milyen lesz, csak ki kéne várni a jóidõt. az még hány hónap is???
a többek által emlegetett aszfalton hátráltató nagy gördülési ellenállás biztos nem lesz szempont, kb öt perc a hegyig.![]()
![]()

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2007. december 04. - 10:14

Írta 2007. december 03. - 23:43

a többek által emlegetett aszfalton hátráltató nagy gördülési ellenállás biztos nem lesz szempont, kb öt perc a hegyig.

Írta 2007. december 02. - 14:16

nem csodálom hogy nem mûködik amit elfeljtettem linkelniNálam nem mûködik a link amit be akartál tenni,de mindegy mert már találtam pár hasznos infot,bár ezek leginkább user review-ek.
Lenne még egy kérdésem,belépett a képbe a feljebb emlitett maxxis crossmark,de ebbõl ami jó súlyban lenne,az az excepcion szériás.
Nos arra lennék kiváncsi hogy ennél a könnyitést hogy érték el,alacsonyabb profilmélység?

http://www.bike-magazin.de/
maxxis, passz
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2007. december 02. - 14:10

Lenne még egy kérdésem,belépett a képbe a feljebb emlitett maxxis crossmark,de ebbõl ami jó súlyban lenne,az az excepcion szériás.
Nos arra lennék kiváncsi hogy ennél a könnyitést hogy érték el,alacsonyabb profilmélység?
Írta 2007. december 02. - 11:37

itt keresgélj, de nem tudom fel tették e, én papíron nézegettem...Értem,tudsz esetleg linket adni hol találok ilyen részletes gumiteszteket,lehet német vagy angol is.
Kösz
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2007. december 02. - 11:32

adrenalinról van saját
a fritzek meg szokták mérni a gumitesztnél, és úgy emléxem a fast track-é is mintájához képest meglepõen magas volt.
Értem,tudsz esetleg linket adni hol találok ilyen részletes gumiteszteket,lehet német vagy angol is.
Kösz