Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15901 hozzászólás a témában

Fenyo1

Fenyo1

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás
Üdv!

Ebben az ócska idõben sikerült összeszednem egy külsõgumi sérülést.
A hátsó gumimon kb 2 centis rést vágott ki valami szilánk. (acélszál nem sérült, csak a gumi rész, a barázdák között, középsõ futófelülettõl picit oldalra)
Mivel most van hó is, így nem láthatok meg minden szilánkot az úton, a hó a legtöbbet befedi. Ráadásul nedves idõben a gumit sokkal könnyebb vágni is.

Kérdésem az lenne, hogy ki milyen technikát ismer gumi külsõ javítására?
Sheldon Brown oldalán valami olyasmit láttam, hogy összevarrta, meg állítólag van ilyen gumiragasztó vagymi.

Azzal senki ne jöjjön, hogy dobjam el, és vegyek egy másik gumit, ugyanis ez egy speciális gumi, ebben az országban még nem is lehet kapni.
Schwalbe Marathon Plus ATB, (nem a sima Plus, hanem ATB, ez még nincs MO-n) alig egy hónapja úgy hozattam Németországból, tehát nem tudok csak úgy másikat szerezni helyette! Más gumit pedig nem szándékozom ehelyett, mindenképpen meg kell ezt javítanom valahogy.
Kicsit talán ironikus, hogy pont a defektek miatt választottam ezt a gumi, mert korábban sok defektem volt tüskék miatt - erre most szilánk vágja ki.
De a gumi becsületére legyen mondva, hogy defekt még így sem lett belõle, csak a belsõ türemkedik ki egy picit.

Voltam egy autógumi szervízben, ahol persze kapásból elhajtottak, hogy vegyek másik gumit.

Pedig én hallottam ilyen gumi vulkanizálásról, valahogy be lehet csinálni azt a lukat, egész biztos.

Tehát kinek milyen ötlete van?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy ha a felnimre 622X17 van ráírva, akkor melyik méretek mennek rá? Mármint rámegye-e az országuti köpeny, illetve melyik a legszélesebb terepguma amit még elbír. Most egy 37 mm széles conti contact van rajta.

Köszi szépen

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
megrendeltem a 2.3-as speed king-et, meg az ultralight maxxis belsõket.ha minden igaz szerdán kihozzák.
majd írok róluk:)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

aurel

aurel

vendég

• fórumtag
  • 69 hozzászólás
úgy látszik tényleg tévedtem :confused:

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
vedd meg a sima rr-t u. az. ez a fehér csak a kopásjelzés miatt van meg jól néz ki

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
meg haegy kicsit erõsebben belecsíipsz a flyweight-be, akkor ki tudsz belõle csípni egy darabot.
közbe keresem a bikkmakkot.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

Bögre

Bögre

vendég

• fórumtag
  • 208 hozzászólás

tévedés, ezzel a fehér oldallal csak a cube-nak készül schwalbe külsõ.

Valahogy éreztem...:(
Boldoggá tenne a Schwalbe ha meglepnék a Cube -omat két ilyen külsõvel karácsonyra.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

nem a cubenak gyártják: ez az új (2008-as) NN és RR garnitúra. nem próbáltam még a RR-ot, de ez az új változat érdekel.

tévedés, ezzel a fehér oldallal csak a cube-nak készül schwalbe külsõ.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

aurel

aurel

vendég

• fórumtag
  • 69 hozzászólás

sziasztok,

ilyen külsõt lehet külön is vásárolni, vagy ezt kifejezetten csak a Cube -nak gyártja a Schwalbe?

nem a cubenak gyártják: ez az új (2008-as) NN és RR garnitúra. nem próbáltam még a RR-ot, de ez az új változat érdekel.

Bögre

Bögre

vendég

• fórumtag
  • 208 hozzászólás
sziasztok,

ilyen külsõt lehet külön is vásárolni, vagy ezt kifejezetten csak a Cube -nak gyártja a Schwalbe?

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
csak aszfaltra ne térj vele..

Barnabás_CC

Barnabás_CC

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás

Ma kipróbáltam pár kilóméteren a 23 mm széles, tükör sima Michelin speedium 2 gumikat a hóban. Hajtásnál elpörög de legalább a nehezen szerzett lendületet nem lehet holmi fékezéssel csak úgy elveszteni :)

Nem nyaltam el egyszer sem :)

Én meg a hétvégén a HHH-en frissen eset 2 cm-es hóban a Maxxis DyNoMite-ot próbáltam ki. Elképesztõen jól szerepelt még a havas sziklákon is.
Elõtte való hétvégén sárban mentem vele, ott sem volt gond.
Üdv. Barnabás

Colors Budapest Hostel

Barnabás_CC

Barnabás_CC

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás

Meg sokáig sem tart. Sztem csak ha nagyon sok a pénzed, vagy vitrinbringára kell ;)

Hát, egyik sem igaz.
Az árát én is sokallom, de a mintázata és a súlya nagyon tetszik. Viszont félek tõle, hogy az alacsony súly a defektállóságot jelentõsen rontja.
Üdv. Barnabás

Colors Budapest Hostel

Barnabás_CC

Barnabás_CC

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás

bikemagba egyszer benne volt.elõkeressem neked?

Megköszönném!
Üdv. Barnabás

Colors Budapest Hostel

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Meg sokáig sem tart. Sztem csak ha nagyon sok a pénzed, vagy vitrinbringára kell ;)
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
pótbelsõ legyen nálad..

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
bikemagba egyszer benne volt.elõkeressem neked?

Barnabás_CC

Barnabás_CC

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás
Sziasztok!

Használta már valaki a Maxxis Fly Weight (330g) külsõjét? Persze nem téli használatra gondolok. Mik a tapasztalatok (tapadás, gördülési ellenállás, defektállóság)?
Üdv. Barnabás

Colors Budapest Hostel

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
szóval akkor bemegyek holnap a sulival szembeni wilkerbe hogy van é ilyen mountain king-es bulijuk.köszi!!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.386 hozzászólás

http://www.starbike....untain_king.jpg
esetleg ilyen nem kapható kishazánkban?

lehet hogy nem pont ez volt, de láttam mountain king-et a wilkerben pár hónappal ezelõtt.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"