Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15858 replies to this topic

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts

Tehát ebbõl adódóan olyan terepgumit keresek aminek relativ alacsony a gördülési ellenállása,és nem kopik el 500-1000 km alatt aszfalton.
Igazából 3 tipussal szemeztem,ezek:racing ralph 2.1 2008-as,michelin xcr dry2,ill a fent emlitett fast track pro 2.0.
A schwalbe-ról többen mondták hogy nagyon kopik,de a másik kettõrõl erdekelne a véleményetek,tapasztalatotok.Vagy esetleg másik tipus ezeken kívül,az ár másodlagos.
köszi.

A Racing Ralph 2.1-es elöl nem kopós. Többet használom aszfalton, mint terepen, kb. 6000km van már benne. Nálam úgy tûnik a kopást megelõzi a gumi öregedése (több, mint 2 éves), mert már repedezni látszik a gumi felülete.
Hátul biztosan nem bírna feleennyit sem, ott jelenleg egy Conti Explorer 2.1 van, de a Ritchey Z-Max 1,9-es is jól bírja. Utóbbit akkor kedvelem, amikor már alig van mintája, még ekkor is jól kapaszkodik felfelé, ráadásul aszfalton igen alacsonnyá válik a gördülési ellenállása.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Z-max, (maggira ne halgass, nem is szokott bringázni :) ), a cérna problémát úgy oldottam meg, hogy végig pillanatragasztóztam a gumit a perem mellett.

A sebesség mindent megold.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
explorer jó volt, csak repedezett az oldala, meg mindig cérna lógott ki belõle.meg annyira nem volt jól fékezhetõ sem.de ennyért jó súlyba van és jó árba.
maggi a leadert ajánlja nagyon.
na akkor

explorer
zmax
excavader?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Sztem speed king, explorer az retek :) Meg úgy kopik mint a ... szóval nagyon :)
Amúgy szerintem ZMaxot vagy Excavadert vegyél, ien olcsó gumik közül ez a 2 a legnormálisabb...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,092 posts

explorer
leader
speed king
melyiket vegyem?közeleg a karácsony:)

explorer vagy speed king.

már csak kettõbõl kell választanod...

hogy még egy kicsit segítsek: én explorert vennék.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
explorer
leader
speed king
melyiket vegyem?közeleg a karácsony:)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 posts
Hát nem tudom egyáltanál hogy találsz e 2,35ös belsöt illetve 2,5st, álltalábban nagyobb tartományok vannak megadva pl 2,1-3,0...

Ha a felhasználás zuzás akkor a defekvédöszalag sokat nem ér, mert föleg a felütésre kell figyelned, illetve ahoz jokkora tüske kell hogy valami átszurjon egy 2,5 highrollert + DH belsö (nekem pl még sose sikerült, és ilyen setupal küldöm)

Én amugy elöl 2,4-2,6barra fujom a gumit, hátul meg 2-2,2 körül ennél több szvsz nem nagyon kell...

numlok22

numlok22

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Sziasztok!

Hátul egy vuelta airlines 1 felnin van 2,5 maxxis highroller. Milyen belsõt érdemes bele venni? Elég a 2,35-ös, vagy 2,5 ös legyen? Milyen vastag?
Belsõvédõ szalagot érdemes venni, sokat segít a defektekkel szemben?

Nem túlzás 3, vagy még több bar-ra fújni a gumit? Kõkeménynek tûnik nekem, pedig 2,5-4 bar van ráírva...

-nl

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
Schwalbe Crazy Bob 2,35

Feltöltött kép

faja duci-szlikk-gumi...
Kegyetlenül ballonos, alig tûnik fel, hogy merev bringán ülök, emellett érzésre teljesen jó a gördülési ellenállása. A mintából, csak a középsõ 3 'sávot' használja.
Vigyázni kell, mert nagyon könnyen lehet vele szépet faralni.. :D (mondjuk ehez lehet a fagynak is köze van..)
Drasztikus kopás nincs jelen. Fékezhetõsége lehetne jobb.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
bike positive trigon felnire rámegy a silento II?egyik haveromat érdekelné.csak a gumi nagyon virsli, a felni meg nagyon széles.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,092 posts
majd írok pár sort ha lesznek komolyabb tapasznyalatok. egyelõre csak aszfalton mentem kicsit. a tapadás rögtön feltûnik, meg az is, hogy van a közepén egy bütyöksor, amitõl (nekem) kicsit billegõsnek tûnik az eleje. (de ez lehet attól is, hogy mostanában nem mentem ezzel a bicajjal... :D ) meg azért beletettem egy rövid, de jó meredek, enyhén felázott földutas mászókát is, oda-vissza. szépen kapaszkodott, nem kapart el és lefelé sem kezdett megcsúszni.

"eddig még jó, eddig még jó..."
(aki megmondja, melyik (western) filmbõl idéztem, az megkapja dvd-re másolva :D)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

nagy nehezen sikerült eldöntenem a gumi kérdést.:D a gyõztes a specialized fast trak pro LK 2.0 lett. gratulálunk. :) 486/499 gr-ot mutatott a mérleg. kíváncsi vagyok milyen lesz, csak ki kéne várni a jóidõt. az még hány hónap is???

a többek által emlegetett aszfalton hátráltató nagy gördülési ellenállás biztos nem lesz szempont, kb öt perc a hegyig. :D :D :D

várjuk a tapasztalatokat :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts
nemtudja valaki hogy a wtb dual duty fr felnire melyik a legvékonyabb gumi ami még rámegy?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,092 posts
nagy nehezen sikerült eldöntenem a gumi kérdést.:D a gyõztes a specialized fast trak pro LK 2.0 lett. gratulálunk. :) 486/499 gr-ot mutatott a mérleg. kíváncsi vagyok milyen lesz, csak ki kéne várni a jóidõt. az még hány hónap is???

a többek által emlegetett aszfalton hátráltató nagy gördülési ellenállás biztos nem lesz szempont, kb öt perc a hegyig. :D :D :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Nálam nem mûködik a link amit be akartál tenni,de mindegy mert már találtam pár hasznos infot,bár ezek leginkább user review-ek.
Lenne még egy kérdésem,belépett a képbe a feljebb emlitett maxxis crossmark,de ebbõl ami jó súlyban lenne,az az excepcion szériás.
Nos arra lennék kiváncsi hogy ennél a könnyitést hogy érték el,alacsonyabb profilmélység?

nem csodálom hogy nem mûködik amit elfeljtettem linkelni :)

http://www.bike-magazin.de/

maxxis, passz
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 posts
Nálam nem mûködik a link amit be akartál tenni,de mindegy mert már találtam pár hasznos infot,bár ezek leginkább user review-ek.
Lenne még egy kérdésem,belépett a képbe a feljebb emlitett maxxis crossmark,de ebbõl ami jó súlyban lenne,az az excepcion szériás.
Nos arra lennék kiváncsi hogy ennél a könnyitést hogy érték el,alacsonyabb profilmélység?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Értem,tudsz esetleg linket adni hol találok ilyen részletes gumiteszteket,lehet német vagy angol is.
Kösz

itt keresgélj, de nem tudom fel tették e, én papíron nézegettem...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 posts

adrenalinról van saját

a fritzek meg szokták mérni a gumitesztnél, és úgy emléxem a fast track-é is mintájához képest meglepõen magas volt.

Értem,tudsz esetleg linket adni hol találok ilyen részletes gumiteszteket,lehet német vagy angol is.
Kösz

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

A specirõl ez saját tapasztalat?
Jah nézem a smart sam jónak tûnik,2.1light verzioban 520g,nem vészes.
köszi.
Esetleg jöhet még egyéb ötlet,vélemény.

adrenalinról van saját

a fritzek meg szokták mérni a gumitesztnél, és úgy emléxem a fast track-é is mintájához képest meglepõen magas volt.

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 posts
igazabol en is hasonlo gumit keresek, annyit hozzateve, hogy jo lenne, ha a defektet is egy kicsit jobban birna (atkozott kiralydinnye).
en a maxxis crossmark-ot es a continental vertical-t nezegettem.