Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15858 replies to this topic

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
rmx:schwalbe Crazy bob

Feltöltött kép

mondjuk díszburkolaton szépet lehet csúszni vele...
de nagyon finom ballonos.. és occó.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts

holyroller-rõl mi a véleményetek?

valaki? esetleg ebben a kategóriában valami alternatiiva?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Pedig én hallottam ilyen gumi vulkanizálásról, valahogy be lehet csinálni azt a lukat, egész biztos.
Tehát kinek milyen ötlete van?

Külsõt nem lehet vulkanizálni - legalábbis egy kevlaros jófajta bringakülsõt. Amit tehetsz, az az, hogy összevarrod a vágást dacron-cérnával (horgászbolt, íjászbolt), s belülre egy speciálisan külsõre való foltot (KÉK szegélyû Tip-top), kívülre pedig egy belsõre való foltot teszel (pl PIROS szegélyû Tip-top), hogy a varrást megvédd. Én ezt csináltam, s tök stabilan versenyeztem vele még. (sõt, most is ez van) Nekem is volt szerencsés a vadiúj versenykülsõt szétvágni az elsõ versenyen ugyanis.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts
holyroller-rõl mi a véleményetek?

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
pedig az a maxxis nagyon jó;)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts
maxxis nem kell. hurricane nem rossz néztem én is. januárbna fogok úgyis csak rendelni addig zárva van az ebike

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
schwalbe hurricane?maxxis wormdrive?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

conti Leader (2.1) mi a véleményetek? leginkább az érdekelne hogy országúton, illyetve göndölt földúton,murván milyen

Már ki lett vesézve, keress rá.
Murvára felejtsd el, döngölt földúton nem rossz, sárban szintén felejtõs.

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts
conti Leader (2.1) mi a véleményetek? leginkább az érdekelne hogy országúton, illyetve göndölt földúton,murván milyen

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts
annyira vékonyat, se vastagot tuti nemfogsz venni hogy ne legyen jó

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

hogy érted, hogy milyen méret megy rá? 622-es :) 700-asként is jelölik azaz egy 23-622 külsõ más nevén 700*23C
méretben pedig ami a láncvillák vagy a támvillák közt elfér :)

Egészen konkrétan arra gobndoltam, hogy a felni szélességéhez milyen széles vagy keskeny gumit lehet passzintani? Van e valami mérethatár, amilyen széles gumit még bele lehet tenni, pl. a 23 mm széles gumi nem túl keskeny a felni szélességéhez és a 28-as kerekekhez kapoható brutál széles terepgumi szintén belemegy-e?

A sima trekking és városi külsõkkel nyílván semmi gond, hiszen ez egy trekking kerék, de az ezeknél lényegesen keskenyebb vagy szélesebb gumikról nem tudom eldönteni, hogy jók-e.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy ha a felnimre 622X17 van ráírva, akkor melyik méretek mennek rá? Mármint rámegye-e az országuti köpeny, illetve melyik a legszélesebb terepguma amit még elbír. Most egy 37 mm széles conti contact van rajta.

Köszi szépen

hogy érted, hogy milyen méret megy rá? 622-es :) 700-asként is jelölik azaz egy 23-622 külsõ más nevén 700*23C
méretben pedig ami a láncvillák vagy a támvillák közt elfér :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts
van egy drop in epizód abban is ragsztószallaggal csinálják (az a tipikus szürke széles)

Barnabás_CC

Barnabás_CC

vendég

• fórumtag
  • 211 posts
Én még nagyon régen a BMX-em kihasadt külsõjét úgy javítottam meg, hogy egy kb. 3x3 cm-es dörzspapírt helyeztem a külsõ belsejébe a hasadáshoz. A papír "dörzs oldala" érintkezett a külsõvel, így nem tudott elcsúszni. A rögzítést valamilyen erõs ragasztószalaggal oldanám meg, és még kívûlrõl valami gumiszerû ragasztót is nyomnék a hasadásba.
Nekem nemrég egy olcsó Conti gumi hasadt szét, az ment a kukába, de egy drágább külõnél én is biztosan megpróbálkoznék a javítással.

Majd írd meg, hogy mit sikerült csinálnod, mert ilyen bárkivel elõfordulhat, fõleg mióta divat az erdõbe hordani a szemetet.:rocketman
Üdv. Barnabás

Colors Budapest Hostel

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Én is már javítottam kivágott külsõt (Maxxis Larssen TT) folttal, de nem lett tökéletes. Az a baj, hogy a foltban nincsenek szövetszálak, így ha felfújod, nyúlani fog: ezért a ki fog dudorodni. Esetleg nagyon durung autóhoz való folttal lehet megpróbálni, csak annak már rendes súlya van (nagy sebességnél üthet).

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts
vagy fogod azt a vulkanizáló folyadékot, vágsz egy csíkot egy régi belsõbõl és ráragasztod belülõl.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
falun az ügyeskedõ papik sima folttal csinálták be belülrõl.úgy mintha belsõt foltoznál.

mellesleg mehetett volna a gumitopikba is nyugodtan...;)

Fenyo1

Fenyo1

vendég

• fórumtag
  • 186 posts
Üdv!

Ebben az ócska idõben sikerült összeszednem egy külsõgumi sérülést.
A hátsó gumimon kb 2 centis rést vágott ki valami szilánk. (acélszál nem sérült, csak a gumi rész, a barázdák között, középsõ futófelülettõl picit oldalra)
Mivel most van hó is, így nem láthatok meg minden szilánkot az úton, a hó a legtöbbet befedi. Ráadásul nedves idõben a gumit sokkal könnyebb vágni is.

Kérdésem az lenne, hogy ki milyen technikát ismer gumi külsõ javítására?
Sheldon Brown oldalán valami olyasmit láttam, hogy összevarrta, meg állítólag van ilyen gumiragasztó vagymi.

Azzal senki ne jöjjön, hogy dobjam el, és vegyek egy másik gumit, ugyanis ez egy speciális gumi, ebben az országban még nem is lehet kapni.
Schwalbe Marathon Plus ATB, (nem a sima Plus, hanem ATB, ez még nincs MO-n) alig egy hónapja úgy hozattam Németországból, tehát nem tudok csak úgy másikat szerezni helyette! Más gumit pedig nem szándékozom ehelyett, mindenképpen meg kell ezt javítanom valahogy.
Kicsit talán ironikus, hogy pont a defektek miatt választottam ezt a gumi, mert korábban sok defektem volt tüskék miatt - erre most szilánk vágja ki.
De a gumi becsületére legyen mondva, hogy defekt még így sem lett belõle, csak a belsõ türemkedik ki egy picit.

Voltam egy autógumi szervízben, ahol persze kapásból elhajtottak, hogy vegyek másik gumit.

Pedig én hallottam ilyen gumi vulkanizálásról, valahogy be lehet csinálni azt a lukat, egész biztos.

Tehát kinek milyen ötlete van?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy ha a felnimre 622X17 van ráírva, akkor melyik méretek mennek rá? Mármint rámegye-e az országuti köpeny, illetve melyik a legszélesebb terepguma amit még elbír. Most egy 37 mm széles conti contact van rajta.

Köszi szépen

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
megrendeltem a 2.3-as speed king-et, meg az ultralight maxxis belsõket.ha minden igaz szerdán kihozzák.
majd írok róluk:)