Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15858 replies to this topic

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Nem meglepõ,hisz nem a tudatlanság, hanem a kiváncsiság szülte a kérdésemet. Próbáltam már , elhiheted, hisz magam sem tegnap óta tekerek. Ez csak egy kiváncsiskodó jellegü kérdés volt, nem kell mindjárt hozzánemértést feltételezni. A ballonoságnak sok köze nincsen a mászáshoz , ha már igy belemerültünk. Maximum a rezgések elnyeléséhez. illetve a defekt elleni védelemnehez,valamint a komfort érzethez,mint ahogyan ezt irtasd is. Nem hinném, hogy attol függene bárhol felmászom-e , avagy sem, mennyire ballonos a gumim.Lefelé persze jol jön,bár ott sem hiányolom. A mostani pl kevésbé az , mint az elöd,és keskenyebb is, mintázata ,és anyaga révén mégis sokkal jobban tapad, és tart , mint amaz. Tehát valo igaz mit irtál, nem a méret alapján kell választani. No de nem akarok ebbe belemélyedni ennyire. Hisz mindenki azt használ,amit akar.

több szélesség = több tapadás
több tapadás = több esély arra, hogy felmászol ott, ahol a másikkal nem ;)

tigger: a 2,00" speci fast trak majdnem olyan széles mint sok 2,2" külsõ :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts
és akkor én még meg se szólaltam :)

aurel Te vagy a tesóm érzem, a többiek meg majd idõvel rájönnek hogy 2,2 alatt nincs küsõ, azok legfeljebb lóbelek, és dísznek jók...:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Sandor75

Sandor75

vendég

• fórumtag
  • 102 posts

gondolom akkor számodra meglepõ, hogy vannak olyan 2,25" gumik, amik könnyebbek mint egy 1,95, és a gördülési ellenállásuk is alacsonyabb :)
nem a méret alapján kell külsõt választani. támpontnak jó, de sok gyártó közel sem ugyanugy méri a külsõket.
és ha egyszer kipróbálsz egy ballonosabb 2,2 vagy nagyobb külsõt a cc gépen, rájössz, hogy sok helyen ott is felmászol ahol eddig nem volt tapadás, a biciklizés kényelmesebb (merev váznál) és kevesebb az esélye a becsipõdéses defektnek ;)

Nem meglepõ,hisz nem a tudatlanság, hanem a kiváncsiság szülte a kérdésemet. Próbáltam már , elhiheted, hisz magam sem tegnap óta tekerek. Ez csak egy kiváncsiskodó jellegü kérdés volt, nem kell mindjárt hozzánemértést feltételezni. A ballonoságnak sok köze nincsen a mászáshoz , ha már igy belemerültünk. Maximum a rezgések elnyeléséhez. illetve a defekt elleni védelemnehez,valamint a komfort érzethez,mint ahogyan ezt irtasd is. Nem hinném, hogy attol függene bárhol felmászom-e , avagy sem, mennyire ballonos a gumim.Lefelé persze jol jön,bár ott sem hiányolom. A mostani pl kevésbé az , mint az elöd,és keskenyebb is, mintázata ,és anyaga révén mégis sokkal jobban tapad, és tart , mint amaz. Tehát valo igaz mit irtál, nem a méret alapján kell választani. No de nem akarok ebbe belemélyedni ennyire. Hisz mindenki azt használ,amit akar.

aurel

aurel

vendég

• fórumtag
  • 69 posts
nyáron jobban ment a mászás köves-murvás-stb részeken az agresszívabb 2.35ös hutchinsonnal mint a nobby nickkel - a hutchinson nem kapart ki ott ahol a 2.1es nn igen. többek között ezért preferálom a hutchinsont.

mindez nem feltétlenül jelenti azt, hogy "objektive" jobb a hutchinson - lehet, hogy nekem kellene többet gyakorolnom a nn-el

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Felfelé 2.35? Az nem sok? Én 1.95, max 2.1 de abból a keskenyebbek.

gondolom akkor számodra meglepõ, hogy vannak olyan 2,25" gumik, amik könnyebbek mint egy 1,95, és a gördülési ellenállásuk is alacsonyabb :)
nem a méret alapján kell külsõt választani. támpontnak jó, de sok gyártó közel sem ugyanugy méri a külsõket.
és ha egyszer kipróbálsz egy ballonosabb 2,2 vagy nagyobb külsõt a cc gépen, rájössz, hogy sok helyen ott is felmászol ahol eddig nem volt tapadás, a biciklizés kényelmesebb (merev váznál) és kevesebb az esélye a becsipõdéses defektnek ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Sandor75

Sandor75

vendég

• fórumtag
  • 102 posts

talán úgy lehetne összegezni, hogy erõsen kontextus függõ, hogy mi számít jó guminak. gondolom, ebben egyet tudunk érteni. egy versenyre én se fogok a hookwormmal beállítani :icon_wink

Természetesen! Csak a méret miatt kérdeztem rá,mert azt gondolná az ember nehezebb mászni ilyen széles gumikkal. Nem minõsiteni akartam,hisz mindenki másképp csinálja.:)

aurel

aurel

vendég

• fórumtag
  • 69 posts

Megyek én is lefelé, nem is keveset,de nem zavart még az 1.95 sosem. Az,hogy mi néz ki hülyén persze függ attól , hogy mire teszed. No meg nekem nem a kinézet számit elsösorban. De az zavarna ha csak a két gumiszettem volna 3 kiló.:)

talán úgy lehetne összegezni, hogy erõsen kontextus függõ, hogy mi számít jó guminak. gondolom, ebben egyet tudunk érteni. egy versenyre én se fogok a hookwormmal beállítani :icon_wink

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts
nekem eddig 1.8-as volt a legvékonyabb terepgumim (panaracer fire xc pro)
nagyon erõs mintája van, így úgy viselkedik a 45-ös szélességével mint egy 2.0 normál terepgumi.
sokat mentem 1.95-ös tereppel és slickel is. ez afféle köztes méretnek számít, se laza talajra, se döngölt, és keménytalajra sem az igazi (de használható)

most egy Rubena Neptune van fennt (26x2.1/54)
az aszfalton kívül mindenhol lehet hozni vele a maximumot, nagyon jó mintája van, hihetetlen gyorsan tisztul, a legnagyobb síkosságban,sárban is csak minimálisat csúszkál, szinte alig érzeni. a végig eggyezõ bütykeinek köszönhetõen nagyon jól fog az oldala a nyomvályúba még akkorsem csúszik bele ha elkaparsz.
fékezése a panaracernek jobb volt, de ezzel is lehet árkot ásni.
egyedüli hátrányának tartom a súlyát, de a mintáját más gyártó is megirigyelhetné:)
saját mérés szerint 726 és 734 grrammot mértem (nemtom melyik változat az enyém, a sima avagy a sport, nincs ráírva)

http://www.rubena.co...ull/mtb/v78.jpg

Sandor75

Sandor75

vendég

• fórumtag
  • 102 posts

engem nem zavar, bár hogy õszinte legyek nem próbáltam még 1.95-ös gumit. egyrészt, mert lefelé is megyek, és ott jól jön a 2.35, másrészt, mert kicsit hülyén is nézne ki a biciklin az 1.95, és ez azér nem járja :D

per pillanat aszfalton megyek és egy 2.5ös maxxis hookworm van rajta "suhanós" gumiként. mint mondjak, mókás...

Megyek én is lefelé, nem is keveset,de nem zavart még az 1.95 sosem. Az,hogy mi néz ki hülyén persze függ attól , hogy mire teszed. No meg nekem nem a kinézet számit elsösorban. De az zavarna ha csak a két gumiszettem volna 3 kiló.:)

aurel

aurel

vendég

• fórumtag
  • 69 posts

Nekem meg nemsokára Grand Prix suhanós gumiként... :P
Ricsi belsõkkel lesz az egész rendszer vagy 350 g... :P

hát igen, a hookworm darabonként kb 1.2kg, a belsõ pedig közel 300g. de ha egyszer elkezd gurulni, szépen siklik tova...

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Nekem meg nemsokára Grand Prix suhanós gumiként... :P
Ricsi belsõkkel lesz az egész rendszer vagy 350 g... :P

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

aurel

aurel

vendég

• fórumtag
  • 69 posts

engem nem zavar, bár hogy õszinte legyek nem próbáltam még 1.95-ös gumit. egyrészt, mert lefelé is megyek, és ott jól jön a 2.35, másrészt, mert kicsit hülyén is nézne ki a biciklin az 1.95, és ez azér nem járja :D

per pillanat aszfalton megyek és egy 2.5ös maxxis hookworm van rajta "suhanós" gumiként. mint mondjak, mókás...

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
simán befújtam szilikonnal az egész ritchey innovaderemet és túléltem. ;)

nem linóleumon kell biciklizni .)

FRIZ 22

FRIZ 22

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 posts

Van valami infótok a Ritchey Z-Max Intuition gumikról?
2008-as modell, és a forgalmazó szerint egyaránt jól kapaszkodik kemény és sáros felületen is.
Az alapmodell ára kifejezetten kedvezõ (3900HUF), és a 589g még nem is kõnehéz.
A WCS verzió 478g, de 10.000HUF...

Ritchey Z-Max Intuition
Érdekes egy mintázat.

http://ritcheylogic....29412&live=true

Ezt meg elõre:
Ritchey Z-Max Premonition

http://ritcheylogic....29410&live=true

Vagy fordítva.

Sandor75

Sandor75

vendég

• fórumtag
  • 102 posts

hutchinson barracuda (medium) és piranha (airlight) száraz körülmények között, beleértve köves terepet, jók 2.35-ös kivitelben. szerintem jobban kapaszkodnak mint a nobby nick, bár az utóbbi oldaltartása döngölt talajon és aszfalton magabiztosabb.

sárban mindkét gumi vicces, felszednek egy csomo gányt és korcsolyáznak.

aurel

aurel

vendég

• fórumtag
  • 69 posts
hutchinson barracuda (medium) és piranha (airlight) száraz körülmények között, beleértve köves terepet, jók 2.35-ös kivitelben. szerintem jobban kapaszkodnak mint a nobby nick, bár az utóbbi oldaltartása döngölt talajon és aszfalton magabiztosabb.

sárban mindkét gumi vicces, felszednek egy csomo gányt és korcsolyáznak.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
a felrakásra gondoltam én is, hogy ott jó lehet...de legalábbis jobb ez, mint a háztartási ablaküvegtisztító spré:D

nade gumi kellene, eddig explorer volt, az tetszett, csakhát elkoptak. mit ajánlatok jó árban? drótos smart sam? vagy az nehéz? hutchinson gumikkal mi a tapasztalat?

Amen

Amen

vendég

• fórumtag
  • 61 posts
Szilikon spray-vel szoktam befújni a peremét, h szépen felcsússzon a felnire, meg az oldalát tisztítás végett.
Futófelületet ne fújd be, mert meghalsz:P
Amúgy nem vészes, hamar lekopik...

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts
ez a nyári autógumi téli raktározására való

Sandor75

Sandor75

vendég

• fórumtag
  • 102 posts

vettem ma ilyen szilikon sprét, amire az is van írva, hogy ápolja az autógumit...

ez mennyiben igaz bringagumira? érdemes ilyennel befújni, vagy inkább ne?

Vagy inkább ne! Szerinted mennyire fog nagyon csúszni? Szerintem nagyon.