Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15858 hozzászólás a témában

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Használ valaki innen Conti Mountain King-et? Fõleg a 2,2"-os érdekelne, az alap kevláros verzió milyen széles és nehéz ténylegesen?

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy országuti felnire milyen városi gumit ajánlotok ami bírja az üveget? Én a conti sport contactra gumijaira gondoltam, de nem tudom, hogy a 28 vagy 32 mm széles felmegy-e rá?

a felrakató szélességet a váz kialakítása is befolyásolja. erre is figyelj.
szerintem amúgy 28 vagy 32 mm szinte tök mindegy a felni szempontjából

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

Nekem a sportcontactot még csak fémszilánk szúrta ki, az üvegszilánk csak beleállt, de nem tudta átszúrni.

nekem is van már benne pár apró mélyedés meg picike, apró felületi kivágás, üvegszilánk miatt. de defektetm ég sose kaptam vele, pedig megvan már majd' 1.5 éve.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

Es tenyleg ott van:
Feltöltött kép
Latszik, hogy kezdo vagyok a temaban.

(Az elso hajtogathatos kulsom, mikor meglattam,
el sem tudtam kepzelni, hogy ez mitol marad a felnin.)

és melyikünk nyert? :)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy országuti felnire milyen városi gumit ajánlotok ami bírja az üveget? Én a conti sport contactra gumijaira gondoltam, de nem tudom, hogy a 28 vagy 32 mm széles felmegy-e rá?

1600 km alatt eldobtam egy tufót, egy 100 km-t futtott michelint, a másik michelin pedig ma kapott egy csúnya vágást és persze hetente egy defekt, miközben a trekingen a conti contactom már többezer km-t lefutotott defekt nélkül.

Nekem a sportcontactot még csak fémszilánk szúrta ki, az üvegszilánk csak beleállt, de nem tudta átszúrni.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
emelon,

próbáltad már a gumit? én is ilyenen filózom, csak nem akarok beleugrani vmi ratyiba...

vendég_emelon_*

vendég_emelon_*
  • vendég

A 2.1 -es Smart Sam milyen széles a futófelületnél? Valóban 54 mm?

Nem tudom pontosan megmerni, de biztos nincs 54.
Legvonalban inkabb 50.

vendég_emelon_*

vendég_emelon_*
  • vendég
Es tenyleg ott van:
Feltöltött kép
Latszik, hogy kezdo vagyok a temaban.

(Az elso hajtogathatos kulsom, mikor meglattam,
el sem tudtam kepzelni, hogy ez mitol marad a felnin.)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Sziasztok!

1600 km alatt eldobtam egy tufót, egy 100 km-t futtott michelint, a másik michelin pedig ma kapott egy csúnya vágást és persze hetente egy defekt, miközben a trekingen a conti contactom már többezer km-t lefutotott defekt nélkül.

Alfalaca

Alfalaca

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás
A 2.1 -es Smart Sam milyen széles a futófelületnél? Valóban 54 mm?
ha valamit nem talál a Google, akkor vagy rosszúl keresel, vagy nem létezik.

Trek3900

Trek3900

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Schwalbe Marathon Plus H349-et tegnap szereltem, ott fehérrel volt a forgásirány. Biztonság kedvéért filccel is rárajzoltam.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

a smart sam-en is van forgásirány jelzõ, ahogy az összes schwalbe-n. csak jól el van dugva :)

Nem minden Schwalben van. Az alberten pl. nincs, de az látszik a profilon, hogy mid 1-e merre vagy nem.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a smart sam-en is van forgásirány jelzõ, ahogy az összes schwalbe-n. csak jól el van dugva :)
a minta közelében kell keresni, nem az oldalfalon, ahol más gumiknál alapból van. illetve nagyon kicsi a felirat is, jól végig kell böngészni a gumit.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

drCaligari

drCaligari

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás

Hát, én elõre-hátra 28as (vagy 32es) gumit tennék ilyen felhasználás mellett, de te tudod. Az eltérõ kerékméretnek nem látom értelmét, ráadásul bután is néz ki.

X.

Köszi a tanácsokat. Valszeg igazad van és tényleg nincs értelme a két féle méretnek, közben én is átgondoltam. Megfogadom a tanácsod és 28asokat rakok rá. Mégegyszer köszi!

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás
Hát, én elõre-hátra 28as (vagy 32es) gumit tennék ilyen felhasználás mellett, de te tudod. Az eltérõ kerékméretnek nem látom értelmét, ráadásul bután is néz ki.

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

drCaligari

drCaligari

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás

A szélességet az igényeid, és a váz határozza meg. Országúti felhasználásra a 23-25 az általános méret, városban a 32-es szerintem az ideális.
A 622 határozza azt meg, hogy a felnidre rámegy, de arra még nem garancia, hogy a vázadba is befér, ezt vásárlás elõtt mindenképpen ellenõrizd.

X.

Köszönöm, mostmár legalább tudok rendesen válogatni. Terveim szerint elõre egy 25-t hátra pedig egy 37-t veszek. Szerintetek ez jó ötlet? Fõleg városba használom, de hetente kb. 80-100 km-t lenyomok országúton is.

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

Köszönöm a választ, hálás vagyok érte! Ezek szerin az a lényeg, hogy 622-es legyen, a többi már ízlés dolga? Tehát ha veszek egy 700c-s gumit az biztos belemegy mindegy, hogy 20-as, 25-ös vagy akárhányas a szélessége?

A szélességet az igényeid, és a váz határozza meg. Országúti felhasználásra a 23-25 az általános méret, városban a 32-es szerintem az ideális.
A 622 határozza azt meg, hogy a felnidre rámegy, de arra még nem garancia, hogy a vázadba is befér, ezt vásárlás elõtt mindenképpen ellenõrizd.

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

drCaligari

drCaligari

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás

Jelenleg 622-ként jelölik azt a méretet, amire nektek van szükségetek, ez ugyanaz, mint a 700c. Általában így jelölik: 32-622, ahol a 32 a gumi szélessége mm-bn, a 622 meg a "drautkoszorú" átmérõje szintén mmben.
De van, amikor 32x622, 32/700c 622/32, és egyéb egzotikus jelölésekbe is bele lehet futni. Jelenleg hivatalosan már nem mindenhol jegyzik ezt collban (mint régebben 27x1 1/4 pl.), pláne, hogy a 27 collos gumi az lehetett 622, 630 (pl régi favorit), meg még akármi más is.

X.

Köszönöm a választ, hálás vagyok érte! Ezek szerin az a lényeg, hogy 622-es legyen, a többi már ízlés dolga? Tehát ha veszek egy 700c-s gumit az biztos belemegy mindegy, hogy 20-as, 25-ös vagy akárhányas a szélessége?

vendég_emelon_*

vendég_emelon_*
  • vendég
Koszonom, akkor rabizom a felesegemre a dontest.
Nagyon fog orulni, hogy szamitok a velemenyere.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
ez a smart sam jó gumma ilyen univerzális felhasználásra - inkább terep, de aszfalt is van..? a drótos verzióban gondolkozom...