Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15858 hozzászólás a témában

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás
hehe, most legyél okos ;)

Tulajdonképpen tényleg majdhogynem tökmindegy... :)

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
szerintem úgy rakd, hogy a felirat jobb oldalt legyen :D

kb majdnem szimmetrikus a minta szóval számottevõ különbség biztos nincs. elõre én az egyessel jelölt irányba raknám, hátra meg fordítva.

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás
Elsõ kerékre a 2es, hátsóra az 1es forgásirányban.

X.

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
ha egy gumit forgásirányosan kell felrakni, azt általában feltünetetik a gumin. matricával, vagy bele van égetve egy nyilacska. ha nincs akkor mind1 hogy rakod

vendég_emelon_*

vendég_emelon_*
  • vendég
Sziasztok

Smart Sam-ot mindegy, hogy milyen forgasiranyban szerelem fel?
Jeloles nincs rajta.

Feltöltött kép

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás
Jelenleg 622-ként jelölik azt a méretet, amire nektek van szükségetek, ez ugyanaz, mint a 700c. Általában így jelölik: 32-622, ahol a 32 a gumi szélessége mm-bn, a 622 meg a "drautkoszorú" átmérõje szintén mmben.
De van, amikor 32x622, 32/700c 622/32, és egyéb egzotikus jelölésekbe is bele lehet futni. Jelenleg hivatalosan már nem mindenhol jegyzik ezt collban (mint régebben 27x1 1/4 pl.), pláne, hogy a 27 collos gumi az lehetett 622, 630 (pl régi favorit), meg még akármi más is.

X.

P.rider

P.rider

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás
hehe:D:D
pont most akartam én is hasonló kérdést feltenni, ugyanis fixit akarok építeni és amelyik bringából építeni akarom az elvileg 27"-es kerekû de a gumira az van ráírva hogy 622x32 és hogy 27x1 1/4x 1 5/8 , tehát az elnne a kérdésem hogyaz országútik között még ma is vannak 27"os kerekûek is és nemcsak 28"asok? és hogy gyártanak e még 27"os felniket és gumitkat?

drCaligari

drCaligari

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Sziasztok!

Nagy-nagy gondban vagyok. Külsõt akarok cserélni a trekking biciklimen és nem igazodok ki a méreteken, már kezdem teljesen elveszteni a fonalat. A bicón három féle adat van minimum. A felnin ez áll: E.t.r.t.o 622x19 ez ok is lenne de a jelenlegi gumin a köv. két adatot találtam 700x38c (40-622) Az a gond, hogy nem értem melyik mit jelöl, de fõleg, hogy mekkora gumit tudok rárakni. Fokozandó az ebike-on is többféle képpen jelölik a méretet.Kérlek írjatok, hogy mettõl-meddig méretbe tehetek rá gumit, mert már kezd róla lerohadni az elõzõ.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
OFF

akkor nem csak nekem tunt fel

kivettem onnan, biztos ami biztos.

na vissza a gumikhoz, erre tobb reakciot nem kerunk ide. [torolve lesz]

koszi
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

aurel

aurel

vendég

• fórumtag
  • 69 hozzászólás

Tudnátok nekem ajánlani valami jófajta gumit, enyhe terepre szeretném, erdõs hegyi utakra, turistaútvonalakra. A legfontosabb hogy könnyû legyen, másodlagosan gondolkodom rajta, hogy 1,75"öst kéne rátenni, az 1,9"es nagy is meg nehéz is, a 2,1"es emiatt már rég kiesett, mit gondoltok keskenyebb gumival is elmegy az enyhe terep? Körbenéztem hazai fronton, találtam egykét jó külsõt.

Viszont ha Slick gumit akartok montira ajánlom mindenkinek a Ritchey Pro 1,4"esét vagy 1"osát. A legjobb Slick gumik.

OFF

kicsit értetlenül nézem az avatarodat - nem kötözködni akarok, csupán nem értem, hogy mi az üzenete. elmondanád esetleg?

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Tudnátok nekem ajánlani valami jófajta gumit, enyhe terepre szeretném, erdõs hegyi utakra, turistaútvonalakra. A legfontosabb hogy könnyû legyen, másodlagosan gondolkodom rajta, hogy 1,75"öst kéne rátenni, az 1,9"es nagy is meg nehéz is, a 2,1"es emiatt már rég kiesett, mit gondoltok keskenyebb gumival is elmegy az enyhe terep? Körbenéztem hazai fronton, találtam egykét jó külsõt.

Viszont ha Slick gumit akartok montira ajánlom mindenkinek a Ritchey Pro 1,4"esét vagy 1"osát. A legjobb Slick gumik.

szabolcska

szabolcska

vendég

• fórumtag
  • 110 hozzászólás
sziasztok! nemtudjátok hol kaphatnék 24×2.25ös schwalbe table topot? válaszotokat elõre is köszönöm.
üdv: szabolcska

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Van egy cimbim, õ egyszer azért vett Rubenát, mert annak kék volt az oldalfala és színben passzolt a Heavy Toolsához. Aztán teljesen rácuppant és onnantól a boltjukban is tartják.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Rubenából elvileg nincs 1,95ös 60tpi-s gumi, csak 1,9es 56tpi-s, saurus vagy acris, vagy esetleg az új gumi.

pedig mintha 1,95 lett volna a dobozán..:chin: az 56 tpi meg lehet, arra nem emlékeztem pontosan..

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Rubenából elvileg nincs 1,95ös 60tpi-s gumi, csak 1,9es 56tpi-s, saurus vagy acris, vagy esetleg az új gumi.

A sebesség mindent megold.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Milyen rubena? NN mindenképpen elõre.

sajna nem tudom fejbõl, de holnap megmondom.. (otthagytam õket a boltban, holnap teszem fel õket)

annyi biztos , hogy 1,95 - kevlárperem - 60 tpi - 570 g körül - viszonylag sûrûbb apró mintázat.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Milyen rubena? NN mindenképpen elõre.

A sebesség mindent megold.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Nobby Nic 2,1 elvileg holnap tesztride..

ja meg vettem mellé egy 550-70 g körüli Rubenát is.. kíváncsi leszek rájuk.. A Nobbynak vann ritkább mintázata, menjen az elõre?

(a nobby 50 km-t futott és 4 ropi volt, szal egy próbát megér)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Nobby Nic 2,1 elvileg holnap tesztride..

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

több szélesség = több tapadás
több tapadás = több esély arra, hogy felmászol ott, ahol a másikkal nem ;)

tigger: a 2,00" speci fast trak majdnem olyan széles mint sok 2,2" külsõ :)

tudom....2,0-ás adrenalinom volt..de ritka kivétel :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való