Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A conti performance gumijait fel lehet rakni belső nélküli gumiként löttyel?

A sebesség mindent megold.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

a rocket ron kifejezetten jol tisztul, es jo mindenes, csak gyorsan kopik. a kornyekunkkon is mar hataresetes a terep sar/elvezhetoseg szempontjabol, de nem a gumin mult.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

@blash: én nem erőltetném a sárgumit, ahol hétvégén mászkáltunk, arra teljesen felesleges más, mint ami fenn van a bringán.

különben is, mókás volt mindkét kerékkel egyszerre csúszni... :D

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

Sárguminak mi lenne jó? Azért annyira nagy sárba nem tekerek, csak mint ami hétvégén is volt, hogy valahol szinte már száraz volt a földút, míg a fák közt maradt pár pocsolya, aminek a környéke már dagonya. Elöl Schwalbe Rocket Ron, hátul Racing Ralph, mindkettő 2,25"-os. A bajom az volt ezzel a két gumival, hogy olyan jól megtartották bütykök közt a sarat, hogy még nagyobb tempónál aszfalton sem szóródott ki. Főleg az oldalán volt zavaró, mert a falevelek ráragadtak, s dörzsölte a vázat, telót, míg le nem vakarásztam.

tessék: maxxis shorty 2.3 :)

mof módosította - 2016. október 27. - 11:43

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

Continental Retro Ride (a.k.a. Urban Ride) 26x2.0 külsővel van valakinek tapasztalata (elsősorban defektállóság tekintetében érdekelne, hogy a "Puncture Protection" gumiréteg ér-e valamit)?

Munkábajárós montira tenném, napi 50-60 km, 99% aszfalton.

őőő, hát nekem van ilyen gumim, ha nem is a defektvédett változat és nem is túl sokat mentem vele, de két éve azért megvan, emlékeim szerint egyszer (sem) volt defektem vele, pedig használtam erdőn-mezőn-aszfalton. igazi lendkerék, ha megindul, nagyon komfortosan gurul, szépen lehet vele íveket rajzolni és könnyű tartani a tempót.

nagyrészt egyet tudok érteni a véleményekkel, kivéve, hogy rázna:

http://www.testbike....ntal-urban-ride

• Sandman kedveli ezt

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 432 hozzászólás

Continental Retro Ride (a.k.a. Urban Ride) 26x2.0 külsővel van valakinek tapasztalata (elsősorban defektállóság tekintetében érdekelne, hogy a "Puncture Protection" gumiréteg ér-e valamit)?

Munkábajárós montira tenném, napi 50-60 km, 99% aszfalton.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Sárguminak mi lenne jó? Azért annyira nagy sárba nem tekerek, csak mint ami hétvégén is volt, hogy valahol szinte már száraz volt a földút, míg a fák közt maradt pár pocsolya, aminek a környéke már dagonya. Elöl Schwalbe Rocket Ron, hátul Racing Ralph, mindkettő 2,25"-os. A bajom az volt ezzel a két gumival, hogy olyan jól megtartották bütykök közt a sarat, hogy még nagyobb tempónál aszfalton sem szóródott ki. Főleg az oldalán volt zavaró, mert a falevelek ráragadtak, s dörzsölte a vázat, telót, míg le nem vakarásztam.

Ami olyan fajta sár az bele ragad bármilyen gumiba.

• blash kedveli ezt

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás

Hurkamurka

Hurkamurka

fórumtag

• fórumtag
  • 37 hozzászólás

Vejne:

Mint írtam csalódtam a Conti SSP-ban. A második szettet használom, és nagy csalódás sajnos. Még nincs 2 éves a gumi de már havonta könyvelem el a defekteket vele. És nem a felbi felől kapom a defektet, hanem a futófelület felől. Ezért is szeretném most lecserélni.

Hurkamurka módosította - 2016. október 25. - 18:57

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

ssp?

conti supersport plus, bitang nehéz, cserébe lehet nyomkodni bele a rajzszögeket.

https://www.bike24.c...age=2;orderby=2

van hajtogathatós is, csak most hirtelen nem találtam belőle 28mm-est

Csak 23 és 25 mm-es van a hajtogatósból.

Haver is ilyen gumi használ bp-i mindenes bringán, (de a drótost) tényleg nagyon bírja a strapát, defekt kb. nulla.

Marci

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Köszönöm mindenkinek!

Gondoltam, h esetleg a marathonról lesz több vélemény, így sztem azt fogom kipróbálni, kíváncsi leszek rá. Főleg arra, h 28 szélesben milyen lesz.

Még a schwalbe duranot láttam slickben defektvédelemmel, de ott a védőréteget kisebbnek írják, így azt inkább passzolom.

ssp?

conti supersport plus, bitang nehéz, cserébe lehet nyomkodni bele a rajzszögeket.

https://www.bike24.c...age=2;orderby=2

van hajtogathatós is, csak most hirtelen nem találtam belőle 28mm-est

Vejne módosította - 2016. október 19. - 20:59

Hurkamurka

Hurkamurka

fórumtag

• fórumtag
  • 37 hozzászólás

Köszönöm mindenkinek!

Gondoltam, h esetleg a marathonról lesz több vélemény, így sztem azt fogom kipróbálni, kíváncsi leszek rá. Főleg arra, h 28 szélesben milyen lesz.

Még a schwalbe duranot láttam slickben defektvédelemmel, de ott a védőréteget kisebbnek írják, így azt inkább passzolom.

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 432 hozzászólás

Nehéz mint a dög :D pláne cx gumi után, ez kigyorsításkor érződik rendesen, de cserébe lefagyott kézzel nem kell gumit javítani az út szélén :)

Na pont ezért lesz ez a következő külsőm:

https://www.bike24.c...245||6|0|||||2|

zsbacsi

zsbacsi

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 287 hozzászólás

Nálam sima marathon fut évek óta leginkább Budapest teleszemetelt útjain. Ebben egyel vékonyabb elvileg a defektvédő réteg, mint a plus verzióban. Ha jók az emlékeim 1db defektem volt eddig, az is egy elég apró, de hegyes üvegszilánk okán.

Nehéz mint a dög :D pláne cx gumi után, ez kigyorsításkor érződik rendesen, de cserébe lefagyott kézzel nem kell gumit javítani az út szélén :)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

az én feleségem bringáján is Schwalbe Marathon Plus Tour van 40-es méretben 

nem tudom hogy 28mm-ben milyen, de amúgy még ezzel az enyhén terepes mintával is meglepően jól gurul aszfalton, szóval a simával tuti nem lesz gond, kopni nem nagyon kopik, defekt az elmúlt 4 év alatt nem volt

érdekes, hogy a 900 grammos súlya nem nagyon érződik menet közben

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 432 hozzászólás

Hellósztok!

Gumivásárlásra adnám a fejemet, ezért is kérnék tőletek egy kis segítséget.

Jelenleg egy Conti Super Sport Plus-t (28-622) használok lassan 2 éve a mostani szettet, előtte is ilyenem volt jó 3 évig, városban rohangálós egysebihez. Sajnos a mostani szettel már nem vagyok teljesen megelégedve, így most lecserélném, és az alábbiak jönnének szóba:

- Schwalbe Marathon Plus (28-622),

-  Conti Grand Prix 4 season (25-622),

- Conti GatorSkin Hardshell (28-622).

Szívem szerint a Schwalbe-ra tenném a voksomat (kicsit félek a mintázattól, eddig kivétel nélkül slick gumijaim voltak), de most elég jókat olvastam a 2 contiról is. A cél a "defektmentes" (vagy legalább is a minél kevesebb defekt elérése) közlekedés lenne. Akinek lenne tapasztalata a fennt említett gumikkal ebben a szélességben (25/28-622) az ossza már meg velem legyen olyan szíves. ha esetleg még tudtok bármi más külsőt ami szóba jöhet azt is szívesen meghallgatnám.

Előre is köszönöm!

Feleségem Gepida trekkingjén van Schwalbe Marathon Plus Tour, egy defektje volt 5 év alatt, de az is belülről az elcsúszó felniszalag miatt még az elején. Nehéz mint a dög, de golyóálló. Mostanra kezdenek látszani rajta az öregedés jelei. Szerintem nincs jobb a piacon erre a célra. A Contik defektállósága nálam leszerepelt (igaz, én 559-es monti méretben használom).

Hurkamurka

Hurkamurka

fórumtag

• fórumtag
  • 37 hozzászólás

Hellósztok!

Gumivásárlásra adnám a fejemet, ezért is kérnék tőletek egy kis segítséget.

Jelenleg egy Conti Super Sport Plus-t (28-622) használok lassan 2 éve a mostani szettet, előtte is ilyenem volt jó 3 évig, városban rohangálós egysebihez. Sajnos a mostani szettel már nem vagyok teljesen megelégedve, így most lecserélném, és az alábbiak jönnének szóba:

- Schwalbe Marathon Plus (28-622),

-  Conti Grand Prix 4 season (25-622),

- Conti GatorSkin Hardshell (28-622).

Szívem szerint a Schwalbe-ra tenném a voksomat (kicsit félek a mintázattól, eddig kivétel nélkül slick gumijaim voltak), de most elég jókat olvastam a 2 contiról is. A cél a "defektmentes" (vagy legalább is a minél kevesebb defekt elérése) közlekedés lenne. Akinek lenne tapasztalata a fennt említett gumikkal ebben a szélességben (25/28-622) az ossza már meg velem legyen olyan szíves. ha esetleg még tudtok bármi más külsőt ami szóba jöhet azt is szívesen meghallgatnám.

Előre is köszönöm!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Egy ilyen cross biconal en lehet inkabb vmi 35os slicket keresnek... Kojak pl. De legalabb 28asat. Mostanaban outiknal a 25 a sztenderd, de 28asok fele tendalnak.

panelfarmer

panelfarmer

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

18 belül 25 kívül? Még 23 as is jó arra.

Ld hed ardennes plus

Köszi a tippet, végül egy 25-öst vállaltam be, az is nagy előrelépés lesz nekem.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
18 belül 25 kívül? Még 23 as is jó arra.

Ld hed ardennes plus
  • panelfarmer kedveli ezt