Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15858 hozzászólás a témában

szammer

szammer

törzsvendég

• fórumtag
  • 878 hozzászólás
valaki tudja esetleg, hogy a 2008-as Racing Ralph itthon kb. mikortól lesz kapható?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Szerintem ha 2,25öst veszel akkor használd butyl+lötyivel. Ha 2,1est akkor meg simán latexet. A latexnek nem hiszem, hogy baja lesz lötyitõl, de ugyanúgy engedni fogja a levegõt.

A sebesség mindent megold.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Nem akarom kipróbálni. Majd te teszteled :) .

Inkább veszek 2,1es gumit...

Teszteld mááá... adok ingyé lötyit ha eljössz érte :D

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nem akarom kipróbálni. Majd te teszteled :) .

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
ha a kéz nélküli muri se megy az már gyász
próbáld meg agyonfujni mittomén, 8-9 bar hátha formálódik kicsinység :-))

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
MJani, nem akarsz defektgátló lötyit önteni a gummákba megtudni hit szól hozzá a belsõd? (Ha jót szól akkor a két héttel kitolódott gumivásárlásba -megjöttek a gumik a nagykerbe,de még nem lehettt hozni hétfõn - igen sokat tudna nekem segíteni, de másoknak is sztem; a latex+2,25 kombó mást sem hagyna hidegen...)

...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

gabor89

gabor89

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás

Leengedted puhára a gumit és próbáltad helyretenni, vagy csak vársz a csodára?

Hehe, gondolod nem csináltam? Már újra is tettem a gumit(levesz,feltesz), nem csak leeresztettem, de még mindig 8as van benn. Szerintem leeresztve tárolták a bringát, és tuti nem felakasztva. Mivel tavalyi modellt vettem, ezért sokáig állhatott........
Ja, hogy érzékeltessem, aszfalton nem tudok vele nullkezezni, mert elviszi az elejét...
"If all my friends were to jump off a bridge, I wouldn't jump with them, I'd be at the bottom to catch them."

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

az expl. a conti gyari adat szerint is 54-559 ETRTO, tehat 54 mm szeles..

Azért a Continál elég gyakori, hogy nem egyezik a ráírt és a mért érték.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Az a baja, hogy üt a gumi. Vagy helyre lehet rakni vagy nem...

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás

Mértem egy Conti Explorert, mintázat szélessége 54mm, az oldalfalnál mérve 46mm, és a gumi magassága a felnitõl mérve 44mm. Tömeg: 500g

az expl. a conti gyari adat szerint is 54-559 ETRTO, tehat 54 mm szeles..
"keep the rubber side down."
- If you tell the truth you don't have to remember anything. - Mark Twain

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Mértem egy Conti Explorert, mintázat szélessége 54mm, az oldalfalnál mérve 46mm, és a gumi magassága a felnitõl mérve 44mm. Tömeg: 500g

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Milyen az a nyolcas a gumiban? Ha attól dudorodik ki, hogy lemászott a felnirõl, akkor nyilván azon nyomban le kell engedni és megigazítani. Ha meg attól, hogy szar ott az anyag (esetleg vékonyabb), akkor meg azonnali csere, mert az biztosan selejt. Bár a Maxxikkal kapcsolatban nincsenek illúzióim...
Vagy csak én nem értem, hogy mirõl van szó?

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Srácok: Új bringámon a maxxis tomakawk gumikban találtam nyolcasokat, és jeleztem is. Azt mondták, hogy vszleg kijön, de két hét alatt nem nagyon változott a helyzet...
Szerintetek várjak még ,vagy az elsõ szervíznél kérjek rá újat?
Köszi, Gábor

Leengedted puhára a gumit és próbáltad helyretenni, vagy csak vársz a csodára?

gabor89

gabor89

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás
Srácok: Új bringámon a maxxis tomakawk gumikban találtam nyolcasokat, és jeleztem is. Azt mondták, hogy vszleg kijön, de két hét alatt nem nagyon változott a helyzet...
Szerintetek várjak még ,vagy az elsõ szervíznél kérjek rá újat?
Köszi, Gábor
"If all my friends were to jump off a bridge, I wouldn't jump with them, I'd be at the bottom to catch them."

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

háát... biztos jó lehet, csak most már nagyon beleéltem magam ebbe a serac- ba, aztán most annyi pénzem sincs...(a maradékból meg tudok venni egy sárgumit) de majd jövõre :)

na, akkor végleges döntés: IRC Serac XC(2db), meg valamelyik sárgumi!

mindenkinek kössz a segítséget!

Ajánlom az 1,8as Medusákat... (Sõt, ha Budáig vársz akkor vihetek is egy párat ami ment vagy 150Km-t...)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Mennyire ballonos a 2.2? Mondjuk a 2.1-es explorerhez képest érezhetõ a különbség? Nincs kedvem méregetni...:)
A protection változatot tesztelted?
Rémhörcsög véleményét nem találtam meg a gumiról, pedig tényleg kerestem. Ha valakinek a kezébe akad, másolja már be.

Most nincs feltéve egyik gépemre sem Explorer, de azzal 1,8báron rojtosra vertem volna a felniperemet a János-hegyen. Ha a mintázatot leszámítom, akkor is szerintem fél centivel szélesebb és magasabb a gumi "csõ" része, igazából ettõl függ a kényelem. Az Exploreren a legszélsõ mintasor kintebb lóg mint a gumi oldalfala, a mountain kingnél lényegesen jobb a helyzet. Oldalfalnál 51mm a szélessége, a mintázatnál mérve pedig 55mm.
Mintázatát tekintve igazából Explorer mintázat, csak az 5szögek helyett 3szög alakúak a bütykök, kicsit messzebb is vannak egymástól, és talán még alacsonyabbak is.

Összehasonlítottam a 2,3"-os Speed Kinggel, szélességben megegyezik, magasságban a Mountain King 1-2mm-rel magasabbnak mondható. A Speed King kb. 30g-mal könnyebb, de ez szerintem csak a ritkább mintázat miatt van.

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás

Mennyire ballonos a 2.2? Mondjuk a 2.1-es explorerhez képest érezhetõ a különbség? Nincs kedvem méregetni...:)
Rémhörcsög véleményét nem találtam meg a gumiról, pedig tényleg kerestem. Ha valakinek a kezébe akad, másolja már be.

Mountain szóra tényleg nem lehetett megtalálni Rémhöri véleményét, mert cselesen egyszer sem írta le a gumi nevét:)
http://forum.bikemag...tain#post684548
itt van pár hsz a témában

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás

Ritchey Excavader

háát... biztos jó lehet, csak most már nagyon beleéltem magam ebbe a serac- ba, aztán most annyi pénzem sincs...(a maradékból meg tudok venni egy sárgumit) de majd jövõre :)

na, akkor végleges döntés: IRC Serac XC(2db), meg valamelyik sárgumi!

mindenkinek kössz a segítséget!

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.362 hozzászólás

2,2"-os Mountain King-et teszteltem elsõkeréken merevvillával csütörtökön és szombaton a Budai-hegyekben (HHH,Hárs-h.,János-h.). A 71kg-omhoz elég volt bele 1,8bar, egyszer sem koppant a felni, pedig nem finomkodtam lefele. A sárban biztosabban tartott mint a Conti Explorer vagy az Edge, és gyorsabban is tisztult, a nedves gyökereken tartottam kicsit, hogy csúszni fog, de meglepõen jól tapadt és kevésszer mászott el oldalra a gumi. Oldalfalvédelme van, mért tömeg 566g, tényleg van 2,2" széles a gumi, és 51mm magas.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

:D Itt mindenki a méregdrága, gyorsan kopó Schwalbe gumikat szereti?

hiába no, ami jó az jó :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.