Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15858 replies to this topic

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts

Össztelóson 3,2 bar-ért fõbelövés jár, nem? :) :D
(Merevvel nálam 2,5/2,8 bar, 2,1-es Explorer!)

az jó, nekem 2.1-nél (54 széles) 3-3.5 bar van. különbözünk:)
80-86 kiló vagyok és ha kicsivel is kevesebb van benne akkor eléggé belapul, és én azt nemnagyon díjazom.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts

Természetesen az elõzõhöz vinyonyítottam, ott ekkora nyomáson sokkal komfortosabb volt és pl ferdén kiálló nagyobb kövekre, ferdén (út síkjára) álló gyökerekre stbre vmivel jobban tapadt.

Excavadereket 2-2,5 > 2,5-3,5 nyomáson használtam, ebbõl indultam ki (ill ez ugye ballonosabb). Szal jelexerint nem csak makrketing szöveg ami a latexes belsõ dobozán van... Ezeket Mátra kivételével életbe nem fogom sztem 2-2,5 fölé fújni :)

Össztelóson 3,2 bar-ért fõbelövés jár, nem? :) :D

(Merevvel nálam 2,5/2,8 bar, 2,1-es Explorer!)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

Mc Pite

"NN 2.25 :
2,6 meg 3,2 bárral mit szertnél próbálkozni? Meg hogyan "kiálló dolgokon" hasonló nyomással jobban tapadtak az elözök? Milyen gumi tapad szerinted 3,2 bárral? Hány kiló is vagy? :chin:

Természetesen az elõzõhöz vinyonyítottam, ott ekkora nyomáson sokkal komfortosabb volt és pl ferdén kiálló nagyobb kövekre, ferdén (út síkjára) álló gyökerekre stbre vmivel jobban tapadt.

Excavadereket 2-2,5 > 2,5-3,5 nyomáson használtam, ebbõl indultam ki (ill ez ugye ballonosabb). Szal jelexerint nem csak makrketing szöveg ami a latexes belsõ dobozán van... Ezeket Mátra kivételével életbe nem fogom sztem 2-2,5 fölé fújni :)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Pite én 3,5 - 4 baron használom a külsõimet , ebben az esetben nem feltétlenül a kiváló tapadást várom el tõlük..

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
Mc Pite

"NN 2.25 :
2,6 meg 3,2 bárral mit szertnél próbálkozni? Meg hogyan "kiálló dolgokon" hasonló nyomással jobban tapadtak az elözök? Milyen gumi tapad szerinted 3,2 bárral? Hány kiló is vagy? :chin:

carbon-dani

carbon-dani

vendég

• fórumtag
  • 186 posts
én is hutchinson gumit használok python tubelles,2.00ásat,és idáig csak 1 defektem volt vele,akkor is csak elöl,mostanában lesz esedékes a cseréje,mert már elkopott,de sztem ilyet veszek vagy xcr dry2 misit

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts

További kérdés latexhez (lehet, grammániában kéne feltenni)
Shcwalbe honlap ilyet ír;

In addition, latex tubes are very sensitive to oil, daylight and heat. The tube must also be replaced every time a tire is changed. Ez komoly? :P

http://twogrip.com/g...os&tn_subPoint=

Csapattársam tavaly egész évben michlein latexxel versenyzett, nem egyszer volt gumicsere is. És még mindig megvan neki a belsõ, sõt, használja is.

Schwalbe-val nem tudom mi a helyzet.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)

xian: Z-Max Premonutionra nem próbálsz rá? Kevés embernek van és jónak ígérkezik...

Hm...Az 1,9-es jó súlyban van, köszi! Még azt kéne tudni hogy viselkedik...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
xian: Z-Max Premonutionra nem próbálsz rá? Kevés embernek van és jónak ígérkezik...

más:
Latex és nem latex... megjött a 2,25NN SS(Schwalbe szerint oldalfalvédelmes; szerintem meg ez a normál, a másik meg a grammhuszár edísön) amihez butilos belsõket raktam inkább. Hát... így utólag visszagondolva nagyon tetszett mikor kész lett a scott hogy milyen kényelmes, ez most már nem olyan frankó:(.

Azonos nyomáson a 2,1 Excavaderekkel sokkal komfortosabb volt a gép mint 2,25 NN-el butilos belsõvel; 2,6-3,2 van most benne, haonló nyomáson használtam elõzõket is (most néztem csak leszedéskor hogy min 3bar-t javasoltak...). Nem csak a komfort hanem jobban tapadt kiálló dolgokon is; kísérletezem még hogy mekkora nyomással lesz faca nálam a mostani felállás; de jövõre szvsz megint latex+2,1 kombót választom :).

Ma mentem egy elég vegyes 40est tesztelni, volt benne minden, kanyarban kicsit jobb, fékezhetõsége biztos jobb _de még mindig nem kapok BB7es betétet így vason (alig)fogó fékkel ezt nem tudtam tesztelni_:mad:, gördülési ellenállása jobb mint amire számítottam.
Ami meglepett hogy apróköves-salakos úton a mögöttem lévõ azt hitte direkt csúsztatom meg 3× is kb 25-30 km/h-nál a gépet, pedig marhára nem; itt még outival sem csúsztam meg ilyen sebességgel... eztnem tudom az ördögi tapadással összegyeztetni, legalább 20km/h-al is csúszás nélkül el kellett volna tudnom jönni. Mindegy, ennyibõl nem vonok le semmit mielött bárki bármit szól, de ez meglepett!

Nagykereknek meg lenne egy rövid monológom de ki lenne cenzúrázva, így akiknek nem jönnek meg ilyen-olyan cuccaik együt éreznek és tudják úgyis, a többiek meg alig hinnék el. (Legalább ne nyomatnák az olyan dolgok reklámját amit q**a nem is lehet kapni :mad: )

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts

Köszi RH. De gondolom úgy értetted hogy TubeType és TubeLess.

Nem, nem úgy értettem :)
Az oldalukon van 1-2 ilyen jelölés, nem tudom mit akarnak vele mondani, de tuti az amit írtam.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Köszönöm Aurel. Decathlonban láttam H. gumikat, nem voltak túl drágák...Volt pár Michelin is.

X

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

aurel

aurel

vendég

• fórumtag
  • 69 posts
hutchinson barracudat és piranhat használtam (ill. fogok, ha szárazabb lesz az idõ) 2,35 méretben. mindkét gumi jó, azonban ebben az árkategóriában talán van jobb is (pl NN) - attól függ, mire kell. barracuda jól fékezhetõ és sziklás talajon jól kapaszkodik, a sarat viszont felszedi.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Hutchinson gumikról akkor zéró tapasztalat?

Speci Fast Trak LK ugye van 'Sport' és 'PRO'? Van a piactéren egy pár, de nem deült ki milyen is pontosan...

Maratonokra kellene valami jóféle külsõ NN-RR ár alatt.

X

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
További kérdés latexhez (lehet, grammániában kéne feltenni)
Shcwalbe honlap ilyet ír;

In addition, latex tubes are very sensitive to oil, daylight and heat. The tube must also be replaced every time a tire is changed. Ez komoly? :P

http://twogrip.com/g...os&tn_subPoint=

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

valaki tudja esetleg, hogy a 2008-as Racing Ralph itthon kb. mikortól lesz kapható?

Bringabutikban tegnap láttam egy párat, 2,25"-os.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Köszi RH. De gondolom úgy értetted hogy TubeType és TubeLess.

X

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Misi Latex belsõt mivel érdemes ragasztani, hogy minél nagyobb eséllyel sikeres legyen a hadmûvelet?

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Tubeless Tire illetve Tubeless Light.
http://www.hutchinso...en/concepts.php

Tpi meg minél nagyobb annál jobb...

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Skacok; tudja valaki mit jelent a külsõknél a TT-TL rövidítés? Hutchinson katalógusban láttam. Hutchinsonról vélemény esetleg? Leltem pár gummát a Decathlonban....

Ja, és TPI mikor jó? Ha alacsony vagy ha magas?

X

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

valaki tudja esetleg, hogy a 2008-as Racing Ralph itthon kb. mikortól lesz kapható?

már kapható pár változat (csak az ust-sek nem érkeztek meg, de azok is jönnek, ehét vagy jövõ hét)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.