Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15880 hozzászólás a témában

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
Pár éve kerestem ilyen 89g-ost, a probikeban nem tartottak, azt mondták, hogy nagyon sok gyári hibás volt, és õk inkább nem árulják. Eddig nem volt velük bajom. Mondjuk 3 ilyet lukasztottam ki ma a DM-en, valami szedertüske észrevehetetlen helyû lukat rakott bele. Pedig tökig felfújtam a belsõt és nem sziszegett sehol, lavór speciel nem volt nálam :-), a külsõt pedig átnéztem de semmi. Mégis maradt benne valami, mert amit beraktam, az is leeresztett egy idõ után. Az utolsó defektet a cél után a kocsinál vettem észre.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
gondoltam kipróbálom a könnyebb belsõket a DM után, eddig csak decathlonossal mentem...vettem is a héten 1 pár maxxis ultralightot (flyweighthez nem volt "kedvem"), itthon rakom is be az elõbb, minden ok, felfújom a szokásos 2.8 barra, be a vázba, tolom be a bringát, majd hallom, hogy sziszeg valami...meghallgatom jobban, elöl hátul ereszt a gumi. szétszedem, és mindkét belsõi gyárilag ki volt lyukadva a "forrasztás" mentén, sok apró pici lyuk egy 5 centis sávon belül. mivel kézzel raktam fel a gumit, elõtte pedig dobozban volt, ezért kizárható, hogy én sértettem volna fel..

úgyhogy most ismét a jól bevált dekás belsõk vannak bent, a 2 utralightot meg majd megfoltozom holnap...eléggé el vagyok keseredve. :(

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
A legjobb a 65 grammos schwalbe outi belsõ :D

Kicsit féltem tõle, de eddig semmi baja kb. 1 hónap alatt.

Latex-el tapasztalat: jó hogy 2 bar, vagy az alatt lehet menni a bringával, kanyarokban kicsit más érzés mint NoTubes-al, de meg lehet szokni. Gumicsere sokkal egyszerûbb, viszont ez azért lyukad. Már 2 van a kamrában, foltra várnak.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás

Ha a 100g-os 0,45mm falvastagságú belsõt 7centis hurkára felfújom, akkor azért illene sziszegnie vagy buborékolnia víz alatt. Szelep volt az elsõ amit megnéztem, ott nem ereszt.

7 centis hurka oké, víz oké. Ráadásul még szét is kell húzni-nyújtani, szépen türelmesen körbe-körbe. Egyszer volt csak ilyen szemét kis lukam szerencsére.

u.i. Amúgy a 100g 0,45mm is oké. Bár a 89g egy kicsit még jobb :-) Most kõnehéz 106g-os belsõim Schwalbe av14 (?) belsõim vannak, pedig asszem 99g a gyári adat.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Milyen tapasztalataid vannak a Flyweighttel, mennyire használható?

3-4éve használok Flyweighteket, az elsõ garnitúra mostanra avult csak el. Nincs vele semmi gond, még nem volt durrdefektem vele. A tüske ugyanúgy átszúrja a 200g-os belsõt is, mint a 100g-osat.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

ha visszamegyek ugrik fel az XTC-re egy par 2Bliss The Captain Control. :spoko:

majd mesélj róla.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Maxxis Flyweight + Schwalbe Doc Blue, és ereszt... Kilukadt a felni felõl, ott persze nem tömít a lötty. Megfoltoztam, kilukadt pumpálásnál a folt mellett. Újabb foltozás, felfújom csak magában a belsõt, nem sziszeg, víz alatt nem buborékol, külsõbe beteszem, felfújom és ereszt... :mad:
A cserén kívül van más megoldás?
Az egészben az a gáz, hogy holnap már megyünk ki Ausztriába és 1hét múlva Salzkammergut Trophy.

Milyen tapasztalataid vannak a Flyweighttel, mennyire használható?

A sebesség mindent megold.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Huhhh...akkor ez számomra X-aktás eset :confused:
...én próbaképpen kicserélném, ha nem eresztene örülnék is visszatérnék a nyomozásra késõbb.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Akkor azon talán mégis van valahol egy lyuk. Én is jártam már így, csak akkor látszott a belsõn a defekt, amikor majd' duplájára fújtam és úgy nyomtam víz alá. Külsõ nélkül nem túl nagy a nyomás, kis lyukon alig szivárog, de a külsõ alatt, üzemi nyomáson már megnyílik.
A szelep amúgy rendben?

Ha a 100g-os 0,45mm falvastagságú belsõt 7centis hurkára felfújom, akkor azért illene sziszegnie vagy buborékolnia víz alatt. Szelep volt az elsõ amit megnéztem, ott nem ereszt.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Akkor azon talán mégis van valahol egy lyuk. Én is jártam már így, csak akkor látszott a belsõn a defekt, amikor majd' duplájára fújtam és úgy nyomtam víz alá. Külsõ nélkül nem túl nagy a nyomás, kis lyukon alig szivárog, de a külsõ alatt, üzemi nyomáson már megnyílik.
A szelep amúgy rendben?

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Maxxis Flyweight + Schwalbe Doc Blue, és ereszt... Kilukadt a felni felõl, ott persze nem tömít a lötty. Megfoltoztam, kilukadt pumpálásnál a folt mellett. Újabb foltozás, felfújom csak magában a belsõt, nem sziszeg, víz alatt nem buborékol, külsõbe beteszem, felfújom és ereszt... :mad:
A cserén kívül van más megoldás?
Az egészben az a gáz, hogy holnap már megyünk ki Ausztriába és 1hét múlva Salzkammergut Trophy.

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Hátra én is a nyíl szerint raktam fel,de hátul zényleg naon kopik,ha megfordítod lehet h. kevésbé.
www.sintesibikes.com

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

A Conti MountainKing-et hátsókerékre milyen irányban érdemels felszerelni, ha az oldaltartás maximalizálása és a gördülési ellenállás minimalizálása a cél, vorderrad oder hinterrad?
Alapból mászásorientáltan szokás hátra feltenni a gumit, vagyis ami elsõkeréken fékezõél, az hátsókeréken mászóélként funkcionál, de ahova használni akarom, ott félsima gumi is elég lenne a mászások 95%-ára.

èn ugy tettem rá, ahogy irja rajta. Hátra nem nagyon való, elfogyik hama.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
tudom nem a legjobb gumik, de hátha érdekel valakit:

CST Traveller City Classic 26*1.4, drótos - 650 gramm / darab (slick)
X-Mission (Merida) Speed 26*2.1, drótos - 640 gramm / darab (semislick)
Conti SportContact Security 26*1.6, drótos - 535 gramm / darab (slick)
Conti Contact Security Reflexcsíkos 26*1.75, drótos - 840 gramm/darab (városi, nem tükörslick)

saját mérések, 2 különbözõ gumit mértem le 2x-2x, majd az átlagot kerekítettem felfele.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

akkor lehet, hogy az UST NN max. 4 baros ajánlott guminyomása nem hülyeség. :) az explorer talán 4.5ig ajánlott, használatban én 2.7-3on használom. 6 bar nem volt sok neki...de ezek szerint az UST-k nem szeretik a nagy nyomást. :)

most neztem a the captain 2bliss -re is 4.5Bar a max megengedett... talan nem veletlenul :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
A Conti MountainKing-et hátsókerékre milyen irányban érdemels felszerelni, ha az oldaltartás maximalizálása és a gördülési ellenállás minimalizálása a cél, vorderrad oder hinterrad?
Alapból mászásorientáltan szokás hátra feltenni a gumit, vagyis ami elsõkeréken fékezõél, az hátsókeréken mászóélként funkcionál, de ahova használni akarom, ott félsima gumi is elég lenne a mászások 95%-ára.

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
1,5-ös Schwalbe BSM-et milyen nyomásra kéne felfújni,h. ne üssem fel,persze nem köves pályákra,ott 6 Bar a max:D
www.sintesibikes.com

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
akkor lehet, hogy az UST NN max. 4 baros ajánlott guminyomása nem hülyeség. :) az explorer talán 4.5ig ajánlott, használatban én 2.7-3on használom. 6 bar nem volt sok neki...de ezek szerint az UST-k nem szeretik a nagy nyomást. :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ilyet velem is csinalt az UST NN. azt hittem szetszakadt a fala, de nem csak leugrott a peremrol. agyig superjuice voltam. epuletes latvany lehettem...

ha visszamegyek ugrik fel az XTC-re egy par 2Bliss The Captain Control. :spoko:
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás

na kipróbáltam az "ötbáros gumiegyengetés" módszerét, mivel elégg ütött az explorerem. leengedtem teljesen õket, fújás 1 barra, körbenyomkodtam, még fújás 1.8 barra, körbenyomkodtam, aztán fel 5.4-5.5 barra, majd vissza üzemi nyomásra (2.7-2.8). mûködik, már nincs nyolcas a gumikban. :)

Egyik csapattárs is így akarta ma :)

UST NN egyengetés, mivel volt benne kis guminyolcas. 2 barról->5barig. Akarta. 5 bar elõtt kicsivel BÁÁMMM :air:

Akkorát durrant (leugrott a gumma a felnirõl), hogy a mami a szerviz bejáratánál, akibõl úgyis elegem volt, majdnem szívrohamot kapott :D

Az extra az egészben hogy No Flats folyadék volt az UST-ben, így 2 m-es körben minden csupa(csoki) defektmentesítõfolyadékos lett. :D
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala