Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15858 replies to this topic

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Race King-el esetleg nincs vkinek tapasztalata?
www.sintesibikes.com

osiris555

osiris555

vendég

• fórumtag
  • 221 posts
az sk xc gumma, súlyban mit nyom, azt nem tudom. viszont én elég sokat defekteltem vele. egyébként nagyon pöpec gumi. a 2.1-es picivel kisseb, mint a 2.0-ás maxxis ranchero.

?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nem teljesen ugyanaz. a SK inkabb XC, az MK inkabb AM gumi. kicsit nehezebb a MK, bar ez abbol is adodik, hogy nagyobb meretekben kaphato [2.1 vs 2.2 es 2.3 vs 2.4]
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

carbon-dani

carbon-dani

vendég

• fórumtag
  • 186 posts
a conti mountainking és speedking között gyakorlatban mi a külömbség?mert szemmel láthatóan más a mintázat,az mk erõsebb?

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
a Tiedtõl számolva olvasd vissza a 16. postot..

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 posts
látom.ok

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
no akkor átgondolom még.. Hátul nekem nagyon bejövõs..

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

a mostani black panther 2,0-s méretben nagyon durva ilyen szempontból, csak szegény sodródik eléggé.. Majd megy elõre a Tiger Claw.. Hátul viszont eléggé megjelentek a kopás jelei..

Azért a Tiger Claw-val óvatosan elöl .., néha tréfás ... Gyorsnak gyors, meg a földes-füves erdei talajon tényleg király csak ha poros vagy kicsit sóderos valami .... azonnal megcsúszik. És a nyálkás talajt sem szereti, ott mintha koriznál vele ...
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts
Begittelek ... már mindenki tudja :) Igen, MJaninak új Gumma szponzora van :)
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

azt adta Balu?

Nem, ez saját, wtb epicwolf 1,95, ezt használom elõl edzõguminak. Már van benne 3500km, de még soha nem mentem vele esõben a belvárosban. Balu egy harddrive-ot és egy high roller-t adott, hogy próbáljam ki. A HR-t elõre raktam, a HD-t hátra, felfelé, lefelé, kanyarban nagyon jók, sõt nekem túl jól tapadnak, terepen is éreztem a nagy gördülési ellenállást, semi-slick gumikhoz vagyok szokva, csak nagyon kemény terepen használnám õket.

A sebesség mindent megold.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
azt adta Balu?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A WTB DNA gumikeveréke nagyon csúszik a vizes kockaköveken. Ma a belvárosban a gyalogosok között szlalomozva csak a szabálytalan alakú köveknek és a kövek közti réseknek köszönhetem, hogy a bringán maradtam.

A sebesség mindent megold.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts

Lehet hülye kérdés

igen az :)

egyrészt nem mindegy hogy milyen felhasználásra másrészt meg kinek mi. van akinek könnyü már a 600g is van aki 500 felett nehéznek tartja.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Hát, ezt döntsd el Te. MaxxLight 310g, de van CC külsõ 1 kiló körül is...Minden relatív. :)

zsolesz777

zsolesz777

vendég

• fórumtag
  • 137 posts
Szasztok!Lehet hülye kérdés, de kb honnan számít egy gumi könyûnek?Nézelõdtem és bõven akadnak 800 gram feletti külsõk. akkor egy 650-700g már könnyû?

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

kb annyi a 2,4-es racing ralph is, viszont az abszolút használható, elég csekély a gördülési ellenállása..jók azok a ballonos gumik amúgy

a mostani black panther 2,0-s méretben nagyon durva ilyen szempontból, csak szegény sodródik eléggé.. Majd megy elõre a Tiger Claw.. Hátul viszont eléggé megjelentek a kopás jelei..

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,088 posts

Azért az durva hogy 2.4 es 545g! amugy egy traktor gumi ezt meghajtani erö kell és nincs az a terep ahova kellene ekora gumi felfele ,lefele meg aki tud az enélkül is tud menni aki meg nem tud lefele menni az meg evvel se fogja kiengedni a féket :) ! Mo-on

nagyon kényelmes a ballonossága miatt. :) kb akkora, mint egy 2.25-ös NN, és csak kicsivel nagyobb mint a 2.3-as Vertical.
annyira sok erõ nem kell hozzá.

stellaz, Trekkes és Dave:
valóban nem feltétlenül szükséges a drága gumit megvenni. sõt általában nem is kapsz annyival többet, mint amivel többet fizettél. viszont ha vagy annyira megszállott/jó értelemben vett(?) sznob (és rá is szánod a lét) hogy feltedd a drágább gumit, akkor élvezni fogod azt a plusz teljesítményt, amivel többet nyújt. ha ki tudod használni azért, ha nem akkor a tudat miatt. :) ha vkit ez a plusz nem mozgat meg, akkor (bizonyos minõségi szint felett) tényleg felesleges kicsengetni a plusz dellát.
mindemellett, használtam olcsóbb gumikat is sokat, nincs velük semmi baj.

a gumi kérdés egyébként is nagyon személyes dolog (persze ez az egész bicajozásra igaz). van akinek számítanak az apróságok és szeret velük szöszmötölni, van akit nem érdekel és a lényegre koncentrál: teker. :)
valószínûleg a gumik közötti kisebb-nagyobb különbségekre is különbözõ mértékben vagyunk érzékenyek. pl a "skilles" elnevezés számomra a különösebb visszajelzés mellet hirtelen megszûnõ tapadás szinonímája. ennél én többre tartom azt, ha egy gumi jó visszajelzést nyújt és pontosabban érezhetõek a határai, több lehetõséget hagy a korrigálásra (és mellette pengének is érzem magam, mert "nédda, hogy csúszik elöl/hátul!" :D).

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Azért az durva hogy 2.4 es 545g! amugy egy traktor gumi ezt meghajtani erö kell és nincs az a terep ahova kellene ekora gumi felfele ,lefele meg aki tud az enélkül is tud menni aki meg nem tud lefele menni az meg evvel se fogja kiengedni a féket :) ! Mo-on

kb annyi a 2,4-es racing ralph is, viszont az abszolút használható, elég csekély a gördülési ellenállása..jók azok a ballaonos gumik amúgy
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Justin

Justin

vendég

• fórumtag
  • 234 posts

annak meg az az oka hogy a tisztelt forgalmazó telefosta az országot a 2 osztályú 3000 ft - os conti gumikkal, ezért kb senki nem szeret teljes áru fajtát polcon tartani, mert amúgy kicsit nehéz eladni.

én is megnéztem közelrõl de fel nem raknám a bringámra..elõre ritka a mintázata hátra sok....:)

Ne felejtsd! "Csak a táv és a lendület változik, az élmény marad."

www.szksc.hu

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Conti-val én is meg vok elégedve van 3 db 2. osztályú MTK sztem. tök jó,most Race King-et akarok beszerezni esetleg olyat használt vki.
www.sintesibikes.com