Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

kcssnorbert

kcssnorbert

fórumtag

• fórumtag
  • 48 posts

ha valakinek van 29*2,2  (52-55mm széles) körüli apró/gyors mintás (alá conti raceking), 600gr és 30 euro/db alatti külsőre ötlete, szívesen fogadom. köszi!

hát ez teljesítene minden kritériumot: https://www.bike-com...treifen-p47563/ , de en a Ralph-ot venném párban :)

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 posts
  • LocationBad Goisern

ha valakinek van 29*2,2  (52-55mm széles) körüli apró/gyors mintás (alá conti raceking), 600gr és 30 euro/db alatti külsőre ötlete, szívesen fogadom. köszi!

vidd el a racing ralph-jaimat
igaz ~670 gr, de 25 eur a pár 

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

gondrom

gondrom

fórumtag

• fórumtag
  • 38 posts

26"-os kerékre maratonozni keresek olyan gumit, ami gyors, de kisebb sárban is használható. Nem szedi annyira össze és kidoblája, de nem kifejezettem sárgumi. pl. Rocket Ron 2,1 az jó lehet ilyesmire? Tudnátok kérlek még 1-2 típust ajánlani. Köszi előre is.

Ritchey Z-Max Premonition WCS-t használok  Giant Anthemen, WTB Nano-t GT Sensoron, sztm mindkettő okés, 

Mondjuk WTB-t legutóbb már csak romániai elfekvő készletből tudtam hozatni 26-osban. 110lej/db volt a hajtogatós.

Könnyűek, jól gurulnak viszont defektvédelem ohne

• Alex007 likes this

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

26"-os kerékre maratonozni keresek olyan gumit, ami gyors, de kisebb sárban is használható. Nem szedi annyira össze és kidoblája, de nem kifejezettem sárgumi. pl. Rocket Ron 2,1 az jó lehet ilyesmire? Tudnátok kérlek még 1-2 típust ajánlani. Köszi előre is.

Nekem olyan is volt. Csak a LiteSkin verziótól tartsd magad távol ! Egyszer kipróbáltam - az első héten kiszakadt az oldalfala. Belülről raktam rá egy nagy foltot és utána semmi baj nem lett vele de mégse vegyen ilyet senki. Amúgy szerintem jó választás a RoRon.

Szerény véleményem szerint olyan gumit amit leírtál csak rajzolni tucc magadnak, mert ilyen nincs. Gyors de sárgumi (egy kicsit), ami jól tisztul.... :D  A gyors gumik általában sűrű mintásak, a jól tisztulók elég ritkásak. Hát találj ilyet. De a RoRon elég jó "mindenes" .

• Kisherceg likes this
Marci

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
Utobbi idoben sajnos eleg saros az erdo... Szeretek sarban menni, de utalom, hogy utana egy csomo ido a bringat tisztara nyalni. Foleg egy ossztelost. Erdekes, hogy pl az apro gyemant mintaval (semislick) egesz jol el lehet kozlekedni (ertsd: atjutni a masik oldalra), a masik, hogy nem is tudja nagyon felszedni a sarat, igy a bringa sem nez ugy ki, mintha a disznoolban hempergettem volna.

A montira visszatettem az mk2 gumikat, mely sarban is eleg jo volt, viszont a roro hatarozottan konnyebben tisztult.

Edited by arn, 2017. May 12. - 19:05.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

ááá, bolondokat beszéltek, conti raceking kell ide, 2.2. szárazon nagyon gyors, sárban meg minden csúszik, nem a gumin fog múlni... :D

viccet félretéve, tényleg egészen jól elboldogul a (nem túl nagy) sárban. persze kérdés, ki mit ért kis sár alatt.. mindenesetre én nem vennék 2.1-es csirkét, csak azért, mert néha lehet sár is. ha mindenes gumi kell, nézd meg az x-kinget is. de előre mindenképpen érdemesebb valami hangsúlyosabb mintát tenni, pl nekem a régi mountain king van (még mindig) elől.

Edited by Kisherceg, 2017. May 12. - 17:55.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

A sarat a Ralph gyűjti igazán, a Ron nem vészes. Meg az új mintás Nobby is egészen tűrhetően tisztul.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
Szvsz konnyen tisztul a rocket ron... Jo mindenes, ha nem zavar, hogy gyorsan fogy.
  • Alex007 likes this

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 posts

Nem hiszem, túl sűrűn vannak a bütykök. Inkább szélesebb, de ritkább mintázatút keresnék. Kicsit lejjebb írtam a Trail Kingről. Még azóta sem próbáltam ki...

Alex007

Alex007

vendég

• fórumtag
  • 114 posts

Nekem a 2,25-ös Racing Ralph és Rocket Ron olyan szépen gyűjti és megtartja a sarat, hogy nem hinnem, hogy jó választás kisebb sárba. Persze arról a ragadós sárról beszélek, ami csak aszfalton jön ki a gumiból.

ezért gondoltam a kicsit keskenyebb 2,1-es jó választás lehetne....?

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 posts

26"-os kerékre maratonozni keresek olyan gumit, ami gyors, de kisebb sárban is használható. Nem szedi annyira össze és kidobálja, de nem kifejezettem sárgumi. pl. Rocket Ron 2,1 az jó lehet ilyesmire?

Nekem a 2,25-ös Racing Ralph és Rocket Ron olyan szépen gyűjti és megtartja a sarat, hogy nem hinnem, hogy jó választás kisebb sárba. Persze arról a ragadós sárról beszélek, ami csak aszfalton jön ki a gumiból.

Alex007

Alex007

vendég

• fórumtag
  • 114 posts

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
Ez amolyan ki miert bringazik... Mindenkinek mas a motivacioja, de szerintem az a lenyeg, hogy jol erezzuk magunkat es mozogjunk kozben.

En kb ot eves korom ota tekerem a bringat folyamatosan, mert szeretek onerobol eljutni helyekre. A versenyzes sose erdekelt, mert nem motival, hogy vhol a kozepmezonyben haladok, mas meg imadja legyozni masokat es magat. Nekem mar eleg ha fitt maradok es szep dolgokat latok kozben. Emellett erdekel a technikai resze, igy mar csak ezert is szeretek kiprobalni dolgokat, meg ha sose feszegetem igazan a hatarait.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts

színtévesztők előnyben....

zscs, mind tudjuk. hogy milyen erős vagy, de van, akinek a bringázás az élmény és a cél, nem az (edzés)eredmény. ...és mellesleg van, akinek nincs ideje/kedve/szorgalma akár külön akár a bringán edzeni. ;)

elnézést, ha úgy tűnt, kérkednék, egyáltalán nem volt célom, sőt! Nekem is a bringás élmény a cél. Azért edzem - és közben (szerencsére) természetesen élvezem azt is. ;)

A linket, amit megosztottam, próbáljátok csak meg, esti TV-nézés / beszélgetés / stb. közben 30-40 perc az egész és nagyon hasznos!

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 posts
  • LocationBad Goisern

zscs, mind tudjuk. hogy milyen erős vagy, de van, akinek a bringázás az élmény és a cél, nem az (edzés)eredmény. ...és mellesleg van, akinek nincs ideje/kedve/szorgalma akár külön akár a bringán edzeni. ;)

szerintem meg pont attól lesz élvezetes, ha megfelelően fel van készítve a test a terhelésre
évek óta kínlódtam derék- és hátfájdalmakkal, 2 óra felett nem tudtam úgy tekerni, hogy ne kelljen megállnom pihenni/nyújtani

most, hogy elhatároztam, hogy a Trophy 210km-t tekerem idén elmentem egy gyógytornászhoz, hogy csináljunk valamit
labdás gyakorlatok, masszázslabda, has- és hátizom erősítés, rendszeres nyújtás és masszázs
mostanra megállás nélkül bírom a 4 óra feletti edzéseket is

kösz a linket zscs, hasznomra lesz, most terveztem úgyis saját labdát venni 

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Pontosan :) igazabol felfele a konnyu tekerhetoseg lefele meg a pontos iranyithatosag okoz oromet. Illetve melyik bringan mi... cx bringara nem tennek semislicknel durvabbat, xc bringara hatra tuti vmi minimalmintas gumi menne, elore meg vmi gyors butykos.

Az viszont leesett a canyon nervenel hogy egy gyors xc gumival sem lesz szelvesz felfele, viszont elveszitem a sokoldalusagot es lefele a nagyobb stabilitast. Nem erzem jonak a balanszot, nem passzol a bringa jellegehez. Tapasztalatgyujtes okan visszateszem azokat a gumikat, amivel jott.

A schwalbenal tul sok f1et neztek :)

Edited by arn, 2017. May 07. - 19:40.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

ráadásul meg is szűnik a pacestar, trailstar  etc csak hogy egyszerűbb legyen :)

addix 4 féle verzióban

http://www.bikeradar...ompounds-49708/

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Ezek alapján nem erőltetném a trailstar és egyéb puha keveréket. Azoknak való az, akik 50-nel száguldoznak át a sziklakerteken. ;)

Más. Már 2 éve feltűnt, kb. ugyanolyan gyors vagyok felfelé montival, mint országútival. Akkor kiméregettem Wattmérővel, talán emlékeztek még rá, alig pár mp-cel voltam lassabb MTB-vel. Hátul egy alacsony gördülési ellenállású külső csodákra képes. Előre meg, ami tetszik.

Egy tanácsot adnék még. Ami kell, hogy a pacestar elég legyen: sok technikai edzés és "core" training ( bármilyen hihetetlen, de heti 2x ez: http://bikemag.hu/ma...kerekparosoknak ) csodákra képes!

ráadásul meg is szűnik a pacestar, trailstar  etc csak hogy egyszerűbb legyen :)

addix 4 féle verzióban

http://www.bikeradar...ompounds-49708/

Edited by Bikertigger, 2017. May 07. - 18:33.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts

Ezek alapján nem erőltetném a trailstar és egyéb puha keveréket. Azoknak való az, akik 50-nel száguldoznak át a sziklakerteken. ;)

Más. Már 2 éve feltűnt, kb. ugyanolyan gyors vagyok felfelé montival, mint országútival. Akkor kiméregettem Wattmérővel, talán emlékeztek még rá, alig pár mp-cel voltam lassabb MTB-vel. Hátul egy alacsony gördülési ellenállású külső csodákra képes. Előre meg, ami tetszik.

Egy tanácsot adnék még. Ami kell, hogy a pacestar elég legyen: sok technikai edzés és "core" training ( bármilyen hihetetlen, de heti 2x ez: http://bikemag.hu/ma...kerekparosoknak ) csodákra képes!