Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15858 replies to this topic

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,088 posts

:) nem maxxis xenith, meg 1,4-es michelinre gondoltam(ez már van;))... ilyen fast fred féleségre, meg ilyenekre, mint amilyeneket mondtál... utánanézek...

FF van az apró(m)ban.;)

Grande: ha felépültél, tehetnénk egy karikát, amolyan trance-club féleséget. jöhet haverom is, hogy ne csupa fehér legyen. :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts

Michelin Country Trail-el valakinek tapasztalat?
Javítok egy bicajt, ami csak aszfalton van használva, aztán elüzletelném vele, ha vehetõ. :)

Használtam a Trance-n, Michelin latexel. Az Én "light"-os, nem oly durvulós stílusomhoz tökéletesen megfelelt. A különbözõ hegyi talajokon jó volt mászni és leejtõzni is a gumival. Sárban nem sokat mentem vele. A porosabb talajon volt bizonytalan (vagy Én béna). Defektmentesen három hónapig közlekedtem. A gyors kopását a sok betonozás (melóba járás) számlájára írom. Emlékeim szerint nem is volt olcsó gumma...

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Michelin Country Trail-el valakinek tapasztalat?
Javítok egy bicajt, ami csak aszfalton van használva, aztán elüzletelném vele, ha vehetõ. :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts

mennyire slick? 1.4-es Michelin? annyira slick, hogy nincs bütyök, ami leszakadhatna :)
Gyártónál maradva, XCR Dry2? Könnyû, gyors, de tart is, nekem nagyon tetszett. Vagy vmi olcsóbb, Panaracer Razer XC, vagy egy klasszikus IRC Mythos Slick.

:) nem maxxis xenith, meg 1,4-es michelinre gondoltam(ez már van;))... ilyen fast fred féleségre, meg ilyenekre, mint amilyeneket mondtál... utánanézek...

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
mennyire slick? 1.4-es Michelin? annyira slick, hogy nincs bütyök, ami leszakadhatna :)
Gyártónál maradva, XCR Dry2? Könnyû, gyors, de tart is, nekem nagyon tetszett. Vagy vmi olcsóbb, Panaracer Razer XC, vagy egy klasszikus IRC Mythos Slick.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,088 posts

Mondhatnám azt is, hogy a RR kiszámíthatóbba kanyarba nincsen kanyarhézag:chin: , mint a NN ... de lehet azért mondom ezt, mert sokat mentem NN-el és már hozzászoktam az oldalbütykökhöz ...

igen, az NN-nél ez a "kanyarhézag" az, amit nagyon útáltam, amíg elöl is NN volt fenn. szvsz nagyon bután kanyarodik az "éle" miatt.
most csak hátul van NN, de igazság szerint nem érzem különösebben jónak, emelkedõn hamar elkapar. (jó, ez az emelkedõ a kedvenc singletrack-emen van, rézsüs, meredek, köves és gyökeres, plusz általában nedves is kicsit. de akkor is. az NN egy drága gumi. :D :D) viszont a ballonossága (2.25) és a nagy szövetsûrûségbõl adódó rugalmassága miatt kényelmes, szinte plusz rugóutat ad. :D az viszont dúrva, hogy alig pár hét használat után látszódik a kopás rajta. összességében drága farolós gumi. :) én 11eFt-t fizettem a párért, ennyit tán még megér, de ha teljes árat adtam volna ki rá, biztos nem örülnék. viszont legalább könnyû.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts

valami jó kis slick gumit tudnátok nekem ajánlani? versenyre lenne, de nem olyan, hogy szakadnak le a bütykök...

slick gumin bütykök?:)
én a Schwalbe Kojak-et ajánlom
van belõle olcsóbb, és persze drágább verzió is

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
valami jó kis slick gumit tudnátok nekem ajánlani? versenyre lenne, de nem olyan, hogy szakadnak le a bütykök...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
másfél éve van 2.25" RR elöl-hátul nálam a merev specin.
amikor feltettem hülyének néztek :) (minek ekkora?)
de csak elõnye van. olyan széles, mint egy normál 2.1" conti, de jóval ballonosabb, ami miatt alacsonyabb nyomáson használom, ami miatt jobb a tapadása és kényelmesebb is.
súlyban a kevláros kb olyan nehéz mint egy drótos 2.1" conti.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

végre valaki tudja mi a jó :)

amúgy elõl NN hátul RR - persze 2,25-ös ...(nálam UST, legalábbis a RR)

Na ... na ... ki a király? A király az a Sannnnyi, de a jó az a RR ...

Szerintem normál terepre a RR teljesen jó, ha kicsit kövesebb akkor jöhet a NN, de amugy semmi nem indokolja szerintem az agresszívebb gummát elõre ...

Ha az Alpokban lehette vele menni akkor itthon is ...

Mondhatnám azt is, hogy a RR kiszámíthatóbba kanyarba nincsen kanyarhézag:chin: , mint a NN ... de lehet azért mondom ezt, mert sokat mentem NN-el és már hozzászoktam az oldalbütykökhöz ...
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Kipróbáltam az új RRalph gummát 2,25 méretben ... brutálisan gyors és szerintem nagyon jól tart kanyarban és minden terepen a gumi ... az év legjobb gumija címet nálam elnyerte!:krol:

Eddig NN függõ voltam, most lehet váltok :)

végre valaki tudja mi a jó :)

amúgy elõl NN hátul RR - persze 2,25-ös ...(nálam UST, legalábbis a RR)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

Köszönöm az infókat, de asszem a fólia ellenére is megy le a gumi és jön helyette egy garnitúra smart sam. Havernak az van és az messze nem lövi így hátra az apró kavicsokat.

Figyi ... ha kell Smart Sam én szivesen eladom neked ... dobj privit és megdumaljuk, kevlaros, kb 100km-t hasznaltam, dobozzal adom ... ha érdekel ... ?
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...

dzsozy

dzsozy

újonc

• fórumtag
  • 2 posts

Én Maxxis WormDrive-ot vettem(na nem a kavicsok miatt:)).
Szárazon ill. aszfalton nagyon jó. A többit még nem tudom.
Az álltalad említett "kavics dobás
" meg apró köveknél ennél a köpenynél is megvan meg szerintem mindegyiknél meg is lesz.
Max a full slick-eknél nem de azok meg nem mindenes gumik.
Ha a vázat akarod védeni akkor arra meg mindenképp a védõ matrica a legjobb megoldás, nem a külsõ csere.
A megoldás

Köszönöm az infókat, de asszem a fólia ellenére is megy le a gumi és jön helyette egy garnitúra smart sam. Havernak az van és az messze nem lövi így hátra az apró kavicsokat.

weqa

weqa

vendég

• fórumtag
  • 183 posts

Sziasztok! Milyen "mindenes" gumit vegyek maxxis crossmark helyett? Mert ezek az összes apró kavicsot kilövik hátra és ugye az elsõ kerék a vázra dob mindent.

schwalbe hurricane

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 posts

Sziasztok! Milyen "mindenes" gumit vegyek maxxis crossmark helyett? Mert ezek az összes apró kavicsot kilövik hátra és ugye az elsõ kerék a vázra dob mindent.

Én Maxxis WormDrive-ot vettem(na nem a kavicsok miatt:)).
Szárazon ill. aszfalton nagyon jó. A többit még nem tudom.
Az álltalad említett "kavics dobás
" meg apró köveknél ennél a köpenynél is megvan meg szerintem mindegyiknél meg is lesz.
Max a full slick-eknél nem de azok meg nem mindenes gumik.
Ha a vázat akarod védeni akkor arra meg mindenképp a védõ matrica a legjobb megoldás, nem a külsõ csere.
A megoldás

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts
Kipróbáltam az új RRalph gummát 2,25 méretben ... brutálisan gyors és szerintem nagyon jól tart kanyarban és minden terepen a gumi ... az év legjobb gumija címet nálam elnyerte!:krol:

Eddig NN függõ voltam, most lehet váltok :)

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts
És zavar a pattogó hang? Tegyél a vázra biztonági fóliát, az megvédi a festéket.

dzsozy

dzsozy

újonc

• fórumtag
  • 2 posts

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Nekem már sikerült pofátlanul nagyot, 2 db hosszú fajta Tiptop folt ment rá, kb 1 centi átfedéssel. A hasadás kb 6 centis volt. Az az egy baj volt vele, hogy kissé eldeformálta a külsõt nagynyomáson, a folt ugynis nem nyúlt annyit, mint kellett volna.

Más kérdés. Az egyik (kedvenc) külsõm oldalperemébõl kicsit kijött a kevlarszál - ujjal kicsit megrángattam (inkább én, minthogy magától kijöjjön 50-nél lefelé), s simán tudom húzni kifelé. Ez már totál javítahatatlan dolog, s elevel veszélyes használni így? Gondoltam arra is, hogy egy vékony csíkot belsõbõl rávulkanizálok úgy, hogy a perem megmaradjon, de nem tudom, ez mennyire vállalható-e. (nem szeretek sufnituningolni, de már nem kapható, s mellesleg nagyon jó gumma, szóval javítanám, ha lehetséges)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Kb mekkora vágást/repedést lehet megfoltozni egy butil belsõn? Vagy kérdezhetem úgyis, hogy eddig kinek mekkorát sikerült?
mb33, igen így kell ahogy írtad.

A sebesség mindent megold.