Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15858 replies to this topic

FRIZ 22

FRIZ 22

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 posts
Rémhöri igazad van!
Most teszteltem a BükkM-en középtávon a 2.25-ös UST NN-t elõl normálatlanul felrakva.
Eddig normálisan kb.800Km volt benne, de mindig megvolt az a furcsa „hirtelen megszûnik a tapadás” érzés poros, köves kanyarokban.
Na a bükkön pont ilyen kanyar volt a legtöbb és az NN elõl fordítva sokkal jobb, biztonságosabb érzést nyújt.
A tapadás/kanyardöntéshatár nagyságrendekkel kitolódik.

Pedig a Schwalbe, hogy hirdeti a katalógusaiban, hogy nem kell megijedni ami rá van írva úgy a jobb.:rocketman

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Hát én felraktam normálisan. Ritka sz@r volt, kivezetett a kanyarból, a hátsó meg elkapart folyton. Nem csak az én véleményem, BlazsóM-el beszélgettünk pont errõl, meg mégvalakivel, csak nem jut már eszembe...

Felraktam úgy ahogy nem kéne, hát egybõl jobb lett... Mondjuk akkor sem volt az az überbrutál "egy gumi mind felett" érzés, de azért lehetett vele menni.

Más: Ami legjobban bejött eddig:
1. Specialized Fast Trak LK
1. Kenda Nevegal
3. Specialized Houffalize
Igaz a Speciknek kicsit nagyobb a görd. ellenállásuk, dehát gyúrni kell lábra, meg hát cserébe jól tapad. Pl. sárban a Fast Trak kifejezetten jó volt. Persze, közel sem annyira mint 1 sárgumi, de azért lehetett vele haladni.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Amúgy a Schwalbe elõszeretettel nyomja bénán rá, a Racing Ralphot és a Nobby Nic-et is fordítva kell felrakni mint az ajánlás.

.

nem, azoknak ez a forgásiránya

csak szokatlan elsõre, mert ránézésre nem az tûnik logikusnak...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Front: Elsõ
Rear: Hátsó

Tehát nyilván az elsõnek a Front nyíl irányába kell mozogni, a hátsónak pedig a Rear irányába.
Amúgy a Schwalbe elõszeretettel nyomja bénán rá, a Racing Ralphot és a Nobby Nic-et is fordítva kell felrakni mint az ajánlás.

Azért kerül más oldalra a felirat, mert nem fog legyártani 10000db elsõ meg 10000 db hátsó gumit, hanem csinál 20ezer ugyanolyat, aztán fordítgasd amerre akarod.

csita

csita

vendég

• fórumtag
  • 235 posts

Hello!

Új vagyok még itt, és nem értek a gumikhoz. Most vettem egy Cube Aim bicót, és pár kérdésem lenne a rajta lévõ Schwalbe Smart Sam-ekkel kapcsolatban.

Azt vettem észre hogy a bicó nem ugyanazon oldalán van a fehér "Schwalbe" felirat. Az elsõ kerék a "Front" nyíl irányába forog, míg a hátsó a "Rear" nyíl irányába. Ez baj, vagy ez a gumi tud mindkét irányba?

itt egy kép:

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

köszi: kavics

Igen ez a gumi használható elõre és hátra is, de más-más forgásiránnyal.
"A sport a test útján nyitja meg a lelket.":)

pufadtkavics

pufadtkavics

vendég

• fórumtag
  • 215 posts
Hello!

Új vagyok még itt, és nem értek a gumikhoz. Most vettem egy Cube Aim bicót, és pár kérdésem lenne a rajta lévõ Schwalbe Smart Sam-ekkel kapcsolatban.

Azt vettem észre hogy a bicó nem ugyanazon oldalán van a fehér "Schwalbe" felirat. Az elsõ kerék a "Front" nyíl irányába forog, míg a hátsó a "Rear" nyíl irányába. Ez baj, vagy ez a gumi tud mindkét irányba?

itt egy kép:

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

köszi: kavics

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
csatlakoznék a dícsérõkhöz, mellesleg úgy tudom, hogy csak kevláros van belõle, az olcsóbb (~4500Huf-os) is az, nekem az van. teljesen jó gumi, még egyszer sem fogyott el a tapadása alattam. betonon sem nagyon vészes, de azért nem oda tervezték... mondjuk az avid code-dal az elsõt is lehet satuzni, hogy csússzon lazább talajon, de ez csak fékhasználat kérdése

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
A tarjániak dicsérik,Tig meg lehúzza :)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

osiris555

osiris555

vendég

• fórumtag
  • 221 posts
használ valaki maxxis crossmarkot kevláros verzióban 2.1-es méretben?
valami tapasztalat? tekerhetõség, kanyarodás, terepen és aszfalton hogy viselkedik?
köszi elõre is!

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
GP3000-el sem kaptam még defektet, pedig 25ös méretben 220 g körül van asszem. Tehát könnyû...

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,088 posts

A ballonosságért és a tapadásért fizetni kell a gyosabb kopás oltárán ... a kipörgés hátul meg mászótechnika kérdése ... :) Szerintem brutálisan mászik :)

nem egészen vágom, a ballonosság hogyan függ össze a gyorsabb kopással.
a mászótechnikáról: annó merevfarún hátul hurricane gx-et (a legkönnyebb változatot) használtam. sosem volt vele gondom. ezen a bringán korábban conti vertical pro (2.3) volt. az kevésbé volt hajlamos elpörögni mint NN. biztos a plusz 60gr stabilizálta. :D

na de, hagyjuk ezt a NN témát. :) béke.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nekem a Conti UltraGatorskinnel egyszer sikerult defektet kapnom, cirka fel ev alatt. most nem az van fent, hanem valami hutchinson, de meg ez se lukadt. es azt mondjak hogy meglepo modon a Conti GP4000 is eleg jol turi a defektet, ahhoz kepest hogy jo sulyu versenygumi :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

igen, az NN-nél ez a "kanyarhézag" az, amit nagyon útáltam, amíg elöl is NN volt fenn. szvsz nagyon bután kanyarodik az "éle" miatt.
most csak hátul van NN, de igazság szerint nem érzem különösebben jónak, emelkedõn hamar elkapar. (jó, ez az emelkedõ a kedvenc singletrack-emen van, rézsüs, meredek, köves és gyökeres, plusz általában nedves is kicsit. de akkor is. az NN egy drága gumi. :D :D) viszont a ballonossága (2.25) és a nagy szövetsûrûségbõl adódó rugalmassága miatt kényelmes, szinte plusz rugóutat ad. :D az viszont dúrva, hogy alig pár hét használat után látszódik a kopás rajta. összességében drága farolós gumi. :) én 11eFt-t fizettem a párért, ennyit tán még megér, de ha teljes árat adtam volna ki rá, biztos nem örülnék. viszont legalább könnyû.

A ballonosságért és a tapadásért fizetni kell a gyosabb kopás oltárán ... a kipörgés hátul meg mászótechnika kérdése ... :) Szerintem brutálisan mászik :)
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
hát ha a 28-as nem fér el, még mindig itt a 25-ös, ami neked van :) sárférõhely nem kell, szóval szerintem el fog menni.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
konkrétan nem tudom, sztem a Misinek amúgy sincs külön nevesített defektvédelme, úgy kell venni, h mindben benne van :D Bikemagos teszt szerint a szúrásvédelme nagyon jó, bár lehet, csak töltelékduma volt :D

ez már 25-ös verzióban is 5-7 között van ajánlott nyomáson, szóval kényelmes, abban biztosíthatlak; amit nálunk kapni lehet, az meg drótos, de 330gr. sztem könnyû ilyen nagy méretben

a vázadba tuti befér?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Hát, én tudok egyet, konkrétan ilyen gumit hajtok, csak 25-ös méretben.

De sztem nem fog tetszeni, mert se nem Speci, se nem Schwalbe, olcsó, és ráadásul ~70 grammal könnyebb is, mint a limit, amit kértél :D

KÖPENY 622X28 MICHELIN DYNAMIC - 2790 Ft. és még van is belõle :)

ha találtam volna megfelelõ specit (sokat nem hozunk sajnos, igy ez erõsen limitált) vagy schwalbét nem kérdezem ;)
ez a mislen milyen defektvédelemmel van? valami extra durva kellene, erõsített oldalfal fõleg. ezért is a 400 grammo határ. a mostani 23-mas specialized mondo kicsit kicsi. 8 bar-on kényelmetlen, és mivel drótos, nem is könnyû... gondoltam ha már a súlyhoz hozzászoktam akkor legyen valami elõnye is.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Hát, én tudok egyet, konkrétan ilyen gumit hajtok, csak 25-ös méretben.

De sztem nem fog tetszeni, mert se nem Speci, se nem Schwalbe, olcsó, és ráadásul ~70 grammal könnyebb is, mint a limit, amit kértél :D

KÖPENY 622X28 MICHELIN DYNAMIC - 2790 Ft. és még van is belõle :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
27-28 széles 622-es külsõt keresek, defektvédelemmel és sub400 gramm súllyal. ötlet?

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts

FF van az apró(m)ban.;)

Grande: ha felépültél, tehetnénk egy karikát, amolyan trance-club féleséget. jöhet haverom is, hogy ne csupa fehér legyen. :)

Hehe... Benne vagyok. Tegnapi mûtét elõtt már tekertem két napja, nem bírtam tovább. Eredmény. Egy hátsó defekt. Mislen latexet végleg ki**sztam. Elég volt belõle egy idõre. A szelepragasztásnál engedett el ez a vacak. Az esésem elõtt pedig egy hét alatt három defekt. Kettõ szúrt és egy lassú. Speci külsõkkel. Biztos Én vagyok a béna...

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
off

a kala általá említett xcr dry2 2.0-ban is van az apróban...:)

on