Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

a schwalbe uj keverekei csak idoszakosan kerulnek ilyen rohadt sokba, vagy ezeket is learazzak? a normal ara a korabbi gumiknak is ennyi volt.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Technikásabb helyekre 2.2-es Maxxis Ikon TL 3C EXO, kevésbé technikásra és/vagy sarasabb versenyre 2.25-ös Rocket Ron SnakeSkin. Most épp utóbbi van fenn elől

mekkora nyomason hasznalod oket (mekkora suly mellett)?

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Technikásabb helyekre 2.2-es Maxxis Ikon TL 3C EXO, kevésbé technikásra és/vagy sarasabb versenyre 2.25-ös Rocket Ron SnakeSkin. Most épp utóbbi van fenn elől

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

jah, trukkos kerdes... hasonlo kenyelmi faktorhoz magasabb nyomas kell, ami kevesebb pogozast jelent hatul, hardpacken konnyebben gurul, meg picivel konnyebb is. cserebe kevesebb a tapadas, meg bizonyos korulmenyek kozott terepen nagyobb lehet a gorulesi ellenallasa, konnyebb felutni.

ha nem idegenkednek a 2.1+2.25 latvanyatol, egy thunder burt 2.1 + rocket ron 2.25 jo mindenes kombo lehet.

elol mit hasznalsz? nekem ott halal volt az aspen ha kicsit is saras volt.

Edited by arn, 2017. June 28. - 10:20.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts

Nekem 2.1-es Aspen van most hátul. Még itt is jó és elég volt. ;)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

valasztana meg vki 2.1es gumit? :)

hajlok fele, a regi 29eremen is az volt, de annyira "trailesitettek" a szogekkel a ht bringakat is, hogy nem tudom van e ertelme.

Edited by arn, 2017. June 28. - 09:59.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Thunder Burt falusi verziója, egy jó kopott Racing Ralhp...  ;)

Van benne vmi :D

Vegulis alacsonyabb es surubb minta, gyorsabb gumi. Jobban hasonlit a regi ralphra, ami gyorsabbnak tunt.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

itt mintha a többi ilyen verseny-virslinél kiszámíthatóbbnak írná lez a thunder burt-öt:

http://twentynineinc...e-final-review/

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

ok... altalaban szeretem a minimal gumikat, mert ovatosan megyek, viszont utalom ha lassu. gondolkodom azon is, hogy elore-hatulra kiprobalom, mert nedves idoben a rocket ronnal se mertem gyorsan menni, olyan kiszamithatatlanul csuszott meg neha. az nem gond, ha csuszik, csak lehessen erezni, ne hirtelen veszitsen tapadast, arra nem tudok reagalni.

a racing king milyen nedvesebb idoben elol?

Thunder Burt falusi verziója, egy jó kopott Racing Ralhp...  ;)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

ok... altalaban szeretem a minimal gumikat, mert ovatosan megyek, viszont utalom ha lassu. gondolkodom azon is, hogy elore-hatulra kiprobalom, mert nedves idoben a rocket ronnal se mertem gyorsan menni, olyan kiszamithatatlanul csuszott meg neha. az nem gond, ha csuszik, csak lehessen erezni, ne hirtelen veszitsen tapadast, arra nem tudok reagalni.

a racing king milyen nedvesebb idoben elol?

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts

A kopásra, igen. Nem próbáltam, lebeszéltek róla. Minimál mintásokból volt RaceKingem, Aspen és Specialized Renegade, mindegyik egészen jó. A Schwalbe egyre kevésbé jön be, mióta próbáltam több Maxxis Ikont és az Aspent. Ha bevállalod a Thunder Burtot, írhatnál majd róla!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

szerintem

• Maxxis Aspen 29 2.1 TR EXO, vagy
  • Continental Race King 2.2 ProTection (Black Chili)

Tartok tőle, Thunder Burt nem egész éves, hanem csak havi mindenes lenne...

kopasra gondolsz? :) szvsz nem fogok tobbet menni vele eves szinten, mint 500-1000km.

amugy milyen gumi? probaltad? eleg pozitivakat irnak, szarazra elolre hatra is rakjak.

aspent nem szerettem, a racekinget nem probaltam meg, az is fent van a listamon (hatrebb kicsit). xkingekkel jon a bringa, tapasztalatszerzesnek jo lesz. csak a mk2ot ismerem contibol, nedves viszonyok kozott nagyon jo volt, szarazon inkabb csak azt ereztem, hogy lassu.

Edited by arn, 2017. June 27. - 15:29.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts

szerintem

• Maxxis Aspen 29 2.1 TR EXO, vagy
  • Continental Race King 2.2 ProTection (Black Chili)

Tartok tőle, Thunder Burt nem egész éves, hanem csak havi mindenes lenne...

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

hatsoguminak mindenkepp ki szeretnem egyszer probalni a thunder burtot, de mivel parositottatok? egesz eves mindenesnek kellene, tubelessel. a sarba akkor megyek csak, ha nincs mas lehetoseg, amugy kerulom.

elso tippem a rocket ron lenne, aminel a mintat nagyon szeretem akar saras idoben is, viszont a pace star keverek nem a kedvencem itt a becsi erdoben. az a tapasztalatom, hogy ha kicsit is nedves, a kemeny feluleteken (gyoker, nagyobb koves feluletek) baromira tud csuszni - igy nem tudom van e ertelme igy a mintanak. a conti black chilije kiszamithatobb volt.

a ralph meg nekem mindig amolyan hatsogumi volt, de azt nezem, hogy sokan hasznaljak ezt a kombot (a rara-roro anno nagy kedvencem volt a regi mintakkal).

az uj keverekeket meg akartam varni, de ha tenyleg 50-60 eurokert adjak, inkabb veszek fele annyiert pace start.

Edited by arn, 2017. June 27. - 11:21.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Ha van nekem egy belsőm, amire az van írva 2,0-2,5 külsőhöz , akkor azt én nem tudom berakni egy vékonyabb, mondjuk 1,7es külsőbe ?
Mennék egy túrára és vennék egy sima gumit az útra de nem tudom, most kell vennem belsőt is ?

Nem, mert lehet felfujasnal begyurodik, es eldurran (tapasztalat). De nem tudom, hogy mekkora kulonbseget viselnek el, lehet itt meg ok.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Ha van nekem egy belsőm, amire az van írva 2,0-2,5 külsőhöz , akkor azt én nem tudom berakni egy vékonyabb, mondjuk 1,7es külsőbe ?

Mennék egy túrára és vennék egy sima gumit az útra de nem tudom, most kell vennem belsőt is ?

Marci

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Megveszed és kipróbálod. Erre senki nem tud válaszolni neked.

Vagy a gumid szűkebb most kicsit vagy a felnid van elmérve 1-2 mm-el. Esetleg a felniszalagnál nem jó valami és azért olyan szoros. Tényleg bármi lehet, nem tudni.

• Domonyiferenc likes this
Marci

Domonyiferenc

Domonyiferenc

vendég

• fórumtag
  • 28 posts
Sziasztok! 26x1,5-ös gumim van,Continentál comfort contakt. Az egyik felnim Mavic a másikat nem tudom. Mind a két kerékről nagyon nehéz levenni-felrakni az említett gumit. Ha Shhwalbe Maraton Racer-t 26x1,5 veszek akkor könnyebb lesz levenni-felrakni a gumit?

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 posts

Úgy látom, hogy ennek a hol milyen gumival dolognak nem kell akkora feneket keríteni

B)

(kéne egy ördögien vigyorgó szmájli is :D )

• Kisherceg likes this

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Semmi baja, külső nélkül az összes belső deformálódik.