Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15905 replies to this topic

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
A gumiszalagja, igen.

Mondjuk USTnél tényleg nem kell...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 posts
nekem bejött a joe's tejecske, 1 szezont használtam és ebbe 3 maraton volt + 1 24 órás, semmi baj nemvolt vele, most láttam amikor szétszedtem téli nagyszervízre, hogy hány defektet kaptam volna ha nincs( elõl 3, hátul 2)ugyh nekem nemlehet rá panaszom:)

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts
Melyik része rosszab a joe-nak a stan-nél?
Ust felni és ust/2bliss külsõnél jól mûködik nekem, és legalább kapható itthon.

Rosszabb mondjuk a gumiszalagja (az ugye nem kell az ust felninél)?

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Joe's bácsi árúja nem jó, nagyon nem, inkább nem használnám, viszont a Stans' Notubes az már jobb cucc. Hátránya hogy angliából kell rendelni. Szalag + lötty + normál felni + normál gumi. 1 évig használtam, teljesen jó volt. 1X kaptam vele defektet, a Speci Houffalize oldalát kiszabta valami gyökér. Fának a gyökerére gondolok :D Na azt már nem tömítette, de amúgy rendben volt.

Amúgy ezt csak akkor ha van idõd, pénzed mindig vele foglalkozni, havi szétszedés, utántöltés. Gumicsere az szintén szívás.

De amúgy jó :)

Ultralight helyett meg vegyél normális belsõt. Mondjuk latexet...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 posts
ééértem! akkor asszem maradok az ultralight belsõnél:)köszkee

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

csak löttyel nem fog menni...mellesleg még ha tubeless felni lenne is, egy könnyû belsõ ami használható is kb 120 gramm, löttybõl kellene bele legalább 60-70 ml, tehát nyernél 50 grammot, és ez még mindig gányolás.

megjegyzem en a bontrager superjuice-bol altalaban csak olyan 30-40 ml-t szoktam tolteni 2.1es gumiba. ajanlas szerint 30-60ml, de a 60 az mar inkabb ilyen 2.5-2.7" gumikba valo.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Stans NoTube talán, de már nem emlékszem.
Frírájd bicikliben volt, így a súllyal nem foglalkoztunk, de logikusan nehezebb ez a megoldás, mint egy könnyû belsõ, mivel 24-est vagy gyerekbiciklihez gyártanak, vagy ugrabugra géphez, egyik sem lesz 90 grammos Maxlite belsõ :D és ezt fejeli meg a lötty súlya. Ehhez képest még egy sima belsõ is könnyebb.
Érzésre nem volt különbség, viszont folyamatosan fújni kellett bele, mert haverom félt, h mi van, ha teljesen leereszt, aztán lehet kezdeni újra az egész miskulanciát.
Ha CC-zel, és javítani akarsz a menetkényelmen és a defektállóságon, vegyél egy latexet.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts
csak löttyel nem fog menni...mellesleg még ha tubeless felni lenne is, egy könnyû belsõ ami használható is kb 120 gramm, löttybõl kellene bele legalább 60-70 ml, tehát nyernél 50 grammot, és ez még mindig gányolás.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
én ezt nem erõltetném...

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 posts
Értem! Köszönöm szépen!:) de akkor már joe's tejjel próbáltátok?, vagy csak úgy simán?.....súllyal mennyit lehet nyerni vele, vagy felütéses defekt?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Meg lehet oldani, régen megcsináltuk, akkor ghetto-tubelessnek hívták. Hasonló, mint a Specialized UST but not UST cucca. Egyiket sem ajánlanám.
Amit mi csináltunk, az úgy nézett ki, h 24-es belsõt rá a felnire, szétvágni középen, kihajtani, majd a külsõt rászuszakolni úgy, hogy a belsõ oldalt kilógjon, és levágni a fölösleget. Nagyon macerás volt, eresztette a levegõt és/vagy beszáradt, a gumicsere gondolatától kirázta az embert a hideg, szóval el lehet képzelni...

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 posts
Nekem van 1 Furious fredem, (nem ust) és azt szeretném kérdezni, hogy valaki próbálta-e, vagy hallott-e róla, hogy joe's tejjel meg lehet oldani tömlõ nélkülire( joe's szalag nélkül, és nem ust-s felni) csak mert én hallottam ilyenrõl de nemtudom, hogy mennyire hihetõ. köszi elõre is!!!:)

FRIZ 22

FRIZ 22

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 posts

Szívesen kipróbálnám, csak azon vacilálok, hogy nem túl nagy-e egy epicbe és egy 08 sid-be? A legnagyobb külsõm eddig 2.1-es volt.

Simán elfér az Epicben.
Nálam egy 2,25 UST NN gurul, igaz az valamivel keskenyebb mint a RR.

hurka szélesség / bütyök szélesség
Schwalbe Nobby Nic 2,25: 52,7 / 54,2
Schwalbe Racing Ralph 2,25: 54,5 / 55,9

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts
Köszönöm a segítséget, lehet, hogy 2.1-nél maradnék akkor inkább, kapható?
Jó ez a külsõ elöl és hátul is?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts
az ust 2,25 "nagyobb" picit mint a hagyományos, ballonosabb jócskán
az epicbe nem lesz nagy, legfeljebb neked szokatlan

részemrõl akkor jövõ 7en egy pár játszik is....:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
a nem UST 2.25" RR ami fenn van nekem a stumpiban az olyan széles, mint egy 2.1" conti explorer. mm-re annyi a legszélesebb részen, azzal a különbséggel, hogy a conti-n a minta a szélesebb, az RR-en meg az oldalfal és a minta majdnem ugyanolyan széles.
viszont az RR magasabb ugy 2mm-rel. az egész ballonosabb.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts

akit érint: van fekete 2.25" UST Racing Ralph itthon. (legalábbis a nagykerben)

Szívesen kipróbálnám, csak azon vacilálok, hogy nem túl nagy-e egy epicbe és egy 08 sid-be? A legnagyobb külsõm eddig 2.1-es volt.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
akit érint: van fekete 2.25" UST Racing Ralph itthon. (legalábbis a nagykerben)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
általnosságban a speci gummák jók.
Nekem Resolution van drótos így kicsit sajna nehéz. Elég ballonos.
De hasonló a mintája mint a Fast Tracknak 2 komponensû igazán csak a sarat nem szereti és az aszfaltot.(ott olyan a hangja mint a Nivának)

Amúgy szerintem tökéletes. Ja egy év alatt még nem sikerült defektet kapnom és még nem sikerült lekoptatnom pedig ezer km-t futott már. Következõ gumim is valszeg speci lesz.

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts
Feedback: A storm 2bliss ok. 3nap után sem eresztett semmit, jól meg kellett hajtani és a lötty helyrerakta.

Ennek ellenére többet nem veszek speci külsõt, a 2bliss változatnak is harmat gyenge az oldalfala. Egyszerûen ijesztõ, hogy "látszik" a szövés az oldalfalnál egy belsõ nélküli külsõnél. Remélem nem megy szét alattam.

Fast track-ot (még az eredetit LK nélkül) én is nagyon szerettem, amikor elkopott már tubless-t szerettem volna, de szokás szerint nem lehetett itthon kapni... így váltottam schwalbe-re és maradok is.