Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15858 replies to this topic

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 posts
Igen elég furcsa.......mikorelõször megfogtam a FFredemet kicsit megilyedtem, h kiadtam ennyit és 10 km er után hol lesz ezen minta(azért mégis 280 grammos köpenyrõl van szó) de kellemeset csalódtam:)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Feltöltött kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Bal oldali pár száz km-et ment, a jobb oldali pár ezret. Ugyanaz a márka. Ráadásul sztem ez teljesen normális mértékû kopás. Egy igazán jól tapadó gumi ált. úgy kopik, mint egy radír, profi DH-ban egy szett egy verseny, de a HC arcok közben is "élezik" a külsõiket :)

ja jimikbõl a vége felé volt egy nagyon szar széria illetve a drotosok mindig sokkal kevesebbet birtak mint a kevlárosak. nyilván ehhez semmi köze a perem anyagának, vszinû a drotost fosabb anyagból is csinálták.

mellesleg meglep mennyi ideig birják az említett cuccaim...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Feltöltött kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Bal oldali pár száz km-et ment, a jobb oldali pár ezret. Ugyanaz a márka. Ráadásul sztem ez teljesen normális mértékû kopás. Egy igazán jól tapadó gumi ált. úgy kopik, mint egy radír, profi DH-ban egy szett egy verseny, de a HC arcok közben is "élezik" a külsõiket :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Nálam ennyire nem tartós az NN, elõl 250-300km alatt kopik 1tized mm-t (tolómérõvel mérem), fékezõ oldalon többet és az oldalbütykök berepedeznek.

A sebesség mindent megold.

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 posts
trutymák:D:D:D

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Vertical meg Ultralight fel, két pótbelsõ, oszt' irány a szabadba! Mit el tudtok tökölni ezen a sok trutymákon. :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts
sokkal többet bírnak az új sváblik
nekem az elsõ nobby nicemben 3000 fökött van és alig látszik rajta kopás
hátul a RR is 1500 fölött van és még csak épp a középsõ bütykök kis "ablak" mintái koptak simára...

amúgy meg lehet gányolni itt a sok löttyel meg gumicsikkal, amúgy meg kb egy joe bácsi starter kit áráért lehet kapni igazi UST felnit...azt meg csak egyszer kell megvenni. és nem lesz gány.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Na ez vagy kamu vagy simán 1.2 km-rõl van szó :) Még a hátsó külsõn is minden bütyök minden pereme éles. Még ha a tapadást figyelmen kívül hagyva valami borzasztóan kemény alapanyagból is készül egy gumi, ilyen bütykökön már 100-150 km is meglátszana, fõleg a hátsó keréken.

tbence

tbence

törzsvendég

• fórumtag
  • 257 posts
Nem tudom volt-e már:
http://www.flickr.co...57606991341802/
Utolsó két kép címe alapján nem lesz rossz dolog:)

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 posts
köszönöm, az nemis sok:)

de ahogy nézelõdtem ezek a szalagok csak a küllõlyukaknál tömítenek, ha esetleg a felni és a köpeny között ereszt a levegõ akkor ott már a tej tömít:) szóval ha valahogy meglehet oldani a küllõlyukakat akkor már 50 % h jólesz:)

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Ha jól emlékszem akkor 58 g a CC felnikbe való, plusz még 50-60 a lötyi... :)
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 posts

Joe's bácsi árúja nem jó, nagyon nem, inkább nem használnám, viszont a Stans' Notubes az már jobb cucc. Hátránya hogy angliából kell rendelni. Szalag + lötty + normál felni + normál gumi. 1 évig használtam, teljesen jó volt. 1X kaptam vele defektet, a Speci Houffalize oldalát kiszabta valami gyökér. Fának a gyökerére gondolok :D Na azt már nem tömítette, de amúgy rendben volt.

Amúgy ezt csak akkor ha van idõd, pénzed mindig vele foglalkozni, havi szétszedés, utántöltés. Gumicsere az szintén szívás.

De amúgy jó :)

Ultralight helyett meg vegyél normális belsõt. Mondjuk latexet...

ennek a stans notubesnek, hány grammot nyom a szalagja?....mert a joe's szalag siralmasan nehéz:)

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts

A gumiszalagja, igen.

Sejtettem. Gondolom nem lehetett egy az egyben lekoppintani a stans-t :)

Löttyöt elvileg házilag is lehet csinálni, elég sok receptet lehet olvasni angol fórumokon.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
A gumiszalagja, igen.

Mondjuk USTnél tényleg nem kell...

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 posts
nekem bejött a joe's tejecske, 1 szezont használtam és ebbe 3 maraton volt + 1 24 órás, semmi baj nemvolt vele, most láttam amikor szétszedtem téli nagyszervízre, hogy hány defektet kaptam volna ha nincs( elõl 3, hátul 2)ugyh nekem nemlehet rá panaszom:)

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts
Melyik része rosszab a joe-nak a stan-nél?
Ust felni és ust/2bliss külsõnél jól mûködik nekem, és legalább kapható itthon.

Rosszabb mondjuk a gumiszalagja (az ugye nem kell az ust felninél)?

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Joe's bácsi árúja nem jó, nagyon nem, inkább nem használnám, viszont a Stans' Notubes az már jobb cucc. Hátránya hogy angliából kell rendelni. Szalag + lötty + normál felni + normál gumi. 1 évig használtam, teljesen jó volt. 1X kaptam vele defektet, a Speci Houffalize oldalát kiszabta valami gyökér. Fának a gyökerére gondolok :D Na azt már nem tömítette, de amúgy rendben volt.

Amúgy ezt csak akkor ha van idõd, pénzed mindig vele foglalkozni, havi szétszedés, utántöltés. Gumicsere az szintén szívás.

De amúgy jó :)

Ultralight helyett meg vegyél normális belsõt. Mondjuk latexet...

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 posts
ééértem! akkor asszem maradok az ultralight belsõnél:)köszkee

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

csak löttyel nem fog menni...mellesleg még ha tubeless felni lenne is, egy könnyû belsõ ami használható is kb 120 gramm, löttybõl kellene bele legalább 60-70 ml, tehát nyernél 50 grammot, és ez még mindig gányolás.

megjegyzem en a bontrager superjuice-bol altalaban csak olyan 30-40 ml-t szoktam tolteni 2.1es gumiba. ajanlas szerint 30-60ml, de a 60 az mar inkabb ilyen 2.5-2.7" gumikba valo.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Stans NoTube talán, de már nem emlékszem.
Frírájd bicikliben volt, így a súllyal nem foglalkoztunk, de logikusan nehezebb ez a megoldás, mint egy könnyû belsõ, mivel 24-est vagy gyerekbiciklihez gyártanak, vagy ugrabugra géphez, egyik sem lesz 90 grammos Maxlite belsõ :D és ezt fejeli meg a lötty súlya. Ehhez képest még egy sima belsõ is könnyebb.
Érzésre nem volt különbség, viszont folyamatosan fújni kellett bele, mert haverom félt, h mi van, ha teljesen leereszt, aztán lehet kezdeni újra az egész miskulanciát.
Ha CC-zel, és javítani akarsz a menetkényelmen és a defektállóságon, vegyél egy latexet.