Jelentkezz be Regisztrálj
Gumitopik
Posted 2008. October 28. - 10:17
Ez a bontrager nem UST-s külsõ, csak a pereme erõsített, így a defektállósága valószínûleg megegyezik egy normál külsõével.
Az eddigi hozzászólások alapján növelheted a defektállóságot: letex belsõvel, defektgátló folyadékot rakva a jelenlegi belsõbe illetve teljesen belsõnélkülivé alakítva a kereket.
Posted 2008. October 27. - 18:56
Én egy kis idõre leszedtem a Continental MK-et és 2,2-es Bontrager Jones ACX Tubeless Kevlar-os köpenyeket raktam fel belsõ gumival a Matrix 750-es felnikre.
Nem tudom meddig fog mûködni a dolog,de eddig minden oké.
Esetleg számithatok olyanra hogy kevesebb defektem lessz?:chin:
Posted 2008. October 27. - 18:38
Posted 2008. October 27. - 10:23
Felénk elég sok a kökényes vadrózsás ösvény nagyon sok defektem volt belsõvel, elegem lett. Az ilyen terepen a max. védelem amit ma el lehet érni az ust külsõ + defektgátló folyadék.
Az ust-nek elvileg a fõ elõnye egyébként nem a defektállóság, hanem az elérhetõ alacsony nyomás, felütéses defekt vagy oldalfal kiszakadás veszély nélkül. Mi a helyzet latexszal ezen a téren?
Posted 2008. October 26. - 23:46
A Latex probléma régebben volt, amikor a felnifékek átmelegitették a felniket és igy kiégett a latex belsö.
Defektem nincs 3 éve. Egyszek becsiptem eggyet, amikor a kopott Contit feszegettem le a felniröl, egyszer pedig lecsúszott a felniszallag (nem UST :no:) felniröl és kiszuródott a C4.
A következö párositás "sima" gumi lessz (új Albi) löttyel, UST felnin.
Posted 2008. October 26. - 22:05
sajna eddig csak elenyészõ mennyiséget tudtam ust-vel menni
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2008. October 26. - 21:06
igen, ugyanúgy lehet a latexszel is defektet kapni, mint akármilyen más gumival és még ereszti is a levegõt...
engem nem gyõzött meg...
azért szimpatikus ennyire, mert tavasszal váltottam latexre, és azóta nem kaptam velük defektet, pedig szinte minden nap hajtottam a gépet - az országútin is az elsõ defekt után lecseréltem a gyári belsõket latexre, és azóta nem is volt egy sem
a pumpálás sem zavar, mert egyben beszereztem egy mûhelypumpát is, nyomásmérõvel, így ez a mûvelet nem tart sokáig
szóval én hívõ vagyok, de elismerem, hogy drága is, meg idegesítõ lehet, h fújkálni kell
Posted 2008. October 26. - 20:03
Posted 2008. October 26. - 19:52
Posted 2008. October 26. - 17:31
Posted 2008. October 26. - 17:13
engem nem gyõzött meg...
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Posted 2008. October 26. - 16:39
Ha 2.25-ös külsõbe teszed, akkor akkora méretben létezik, igen
Posted 2008. October 26. - 16:26
Posted 2008. October 26. - 16:24
yes.XL-en sokáig használtam a Speci Fasttrack külsõjét gond nélkülén tapasznyalatom szerint meg simán használható az ust felnin a hagyományos külsõ belsõvel. egy crossmax keréknek azért nem csak az ust lehetõség az elõnye. meg ugye ha nem lehet ust-s NN-hez jutni akkor kénytelen vagyok a belsõst használni meg azért nem dobálom ki a régi külsõimet
Posted 2008. October 26. - 16:17
meg a specialized 2bliss.a kozepso megoldas peldaul a Geax fele TNT [tube no tube] mivel a gumi nem ormotlanul nehez, szoval lehet siman belsovel hasznalni, de lotyivel atalakithato, vagy a Bontrager Tubeless Ready is ilyen.
a gumi pereme olyan mint egy UST-s gumi, az oldalfal viszont nem (elereszti a levegõt sima UST-s felnin)
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2008. October 26. - 12:10
Ha valódi ust-s felnid van, akkor nincs értelme sima külsõvel kínlódni, ust külsõt vagy tubless ready külsõt érdemes használni.
én tapasznyalatom szerint meg simán használható az ust felnin a hagyományos külsõ belsõvel. egy crossmax keréknek azért nem csak az ust lehetõség az elõnye. meg ugye ha nem lehet ust-s NN-hez jutni akkor kénytelen vagyok a belsõst használni meg azért nem dobálom ki a régi külsõimet
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2008. October 26. - 10:02
amúgy mi a külömbség az ust köpeny és a sima közt?? halöttyel sima köpennyel is meglehet csinálni akkor hol a rejtvény h melyiket vegyem?!D tök logikus hogy a simát veszem márcsak súly miatt is...
Óriási a különbség a két köpeny közt:
- a simát belsõvel való használatra tervezték, így: lehet hogy leugrik a felnirõl, szétszakad az oldalfala csak úgy (nem kell hozzá tekerni), bizonyos külsõkkel már kifejezetten veszélyes a mutatvány: http://www.notubes.c...upport_tire.php
- a simát nehezebb felrakni, nem biztos, hogy sikerül mûhelypumpával...
- az elõzõ problémákra fejlesztették ki a fél tubless külsõket, erõsített peremmel (2bliss, vagy amit tamaska írt)
- az igazi ust-s külsõt viszont eleve a speciális felnihez tervezték belsõ nélküli használatra
Konkrét saját példa: 2bliss vs schwalbe ust, xt ust-s kerékszetten:
- mindkettõ rendszer jól mûködik, az ust-hez nem kell lötty, a 2bliss-hez mindenképpen kell
- lötty nélkül az ust egyáltalán nem ereszt levegõt, a 2bliss ezt nem tudja
- az ust sokkal szorosabb a felnin, a 2bliss mint egy hagyományos külsõ
- felrakáskor az ust automatikusan és nagyon szorosan beugrik a felni vájatba, a 2bliss-t úgy kell beigazgatni
Ha valódi ust-s felnid van, akkor nincs értelme sima külsõvel kínlódni, ust külsõt vagy tubless ready külsõt érdemes használni.
Posted 2008. October 26. - 01:56
- UST gumi
- felig UST gumi + lotyi
- nem UST gumi + lotyi
a kozepso megoldas peldaul a Geax fele TNT [tube no tube] mivel a gumi nem ormotlanul nehez, szoval lehet siman belsovel hasznalni, de lotyivel atalakithato, vagy a Bontrager Tubeless Ready is ilyen.
a legutolso opcio az szerintem ami mar a ganyolas kategoriaba tartozik, valakinek bejon, valakinek viszont nem, es az valoszinuleg soha tobbet nem fog ilyesmivel foglalkozni.
a felnibol nagyjabol mindegy mid van, mert UST szalag + szelep komboval barmilyen felni atalakithato. Csak a F.O.R.E MAvic felnik olyanok hogy nem kell belejuk speci szalag, mert ott ugye nincsen atfurva a belso fal, tehat tokeletes a szigeteles.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2008. October 26. - 01:49
szal....ugy gondolom ha már vki kipróbálta vmelyiket-és az bevált-akkor már ugyse lehet róla lebeszélni:)v csak nehezen....
Csak ésszel kell ezt is használni....400grammos külsõ+lötyi nem egy életbiztosítás mondjuk egy transalpon,de pl az idei ox ob-ra simán elment volna olyan volt a pálya.
Ha a biztonság a fontos v nincs olyan technikás az illetõ akkor sztem UST-t válassza slimmal....ha pedig minden másodperc számít és már csukott szemmel megy a defektszerelés akkor a könnyû külsõ+lötyit:)
Posted 2008. October 25. - 21:56
Vannak kitünö rendszerek, a kombinációtól függ az egész.
IBC (német) forumon pl. 4013 bejegyzés van róla, kitünö rendszerek is vannak.
Tizen-huszon féle tej lett tesztelve.
Azért nem kell elásni a dolgot, sokak szerint ez a renszer veszi át az originál UST renszert.
Link IBC Forum (németül, sry)
http://www.mtb-news....959#post5241959

Sign In
Create Account

Back to top