Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

2.2-es méreteket rendeltem és természetesen mérem majd. A héten nem fog megérkezni úgy látom mert tegnap nem indult el. 

A képen szerintem a kerék közepe nem esik egy vonalba. Fura lenne ekkora különbség, hiszen gyakorlatilag ez egy szett (előre+hátra). 

A 2.4-est a súlya miatt nem próbáltam ki meg talán szélesebb felnin lenne az igazi (off: kereket most nem rendeltem mert ki tudja mit veszek ha veszek. Canyon-t szeretnék, de lehet találok a 2018-as modellek között valami 27.5+ bringát - nem tudom lesz-e ilyen - akkor meg kidobtam most 600-800 €-t az ablakon. A legolcsóbb 29-es karbon is érdekelhet a váz miatt ha még kedvezőbb árban lesz, az alkatrészeket meg eladom szépen lassan és veszek majd akkor egy könnyebb és szélesebb felnis kereket). 

eleg nagy meretbeli kulonbseg van elvileg (a golduleses teszt oldalrol neztem):

xking 2.2 53x51 (szelesseg x magassag).

rking 2.2 55x55

en 54nek mertem a szelesebb felnin az xkinget.

olcsobb, ha veszel par szaz euroval dragabb modellt... a mostani is 1500gos kerekszettel jott, hol veszek en ilyet kulon? :) 22.5mm szeles ez is. nem erdemes a regi technikat toldozni - jobb eladni 2-3 evesen. mindig varialnak annyit, hogy vhol megreked a fejleszthetoseg. ha jo arban vetted, dragul annyit par ev alatt, hogy a veteli ar alatt nem sokkal elviszik.

en is lehiggadtam, nem alakitok at rajta semmit (1x11, ilyesmi), mert igy jo ahogy van, max nehezebb 400gal :) a cxnel is megbantam, hogy rakoltottem meg x szaz eurot, nem lett semmivel sem elvezhetobb bringa, csak konnyebb vmivel.

csak az eredeti tervet tartom - tubeless gumit, markolatot, meg nyerget cserelek rajta - azt is "budget" szinten (kb 100 eurobol kijon), es meglesz azert a sub 10kg bringa.

Edited by arn, 2017. July 18. - 10:41.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,558 posts

2.2-es méreteket rendeltem és természetesen mérem majd. A héten nem fog megérkezni úgy látom mert tegnap nem indult el. 

A képen szerintem a kerék közepe nem esik egy vonalba. Fura lenne ekkora különbség, hiszen gyakorlatilag ez egy szett (előre+hátra). 

A 2.4-est a súlya miatt nem próbáltam ki meg talán szélesebb felnin lenne az igazi (off: kereket most nem rendeltem mert ki tudja mit veszek ha veszek. Canyon-t szeretnék, de lehet találok a 2018-as modellek között valami 27.5+ bringát - nem tudom lesz-e ilyen - akkor meg kidobtam most 600-800 €-t az ablakon. A legolcsóbb 29-es karbon is érdekelhet a váz miatt ha még kedvezőbb árban lesz, az alkatrészeket meg eladom szépen lassan és veszek majd akkor egy könnyebb és szélesebb felnis kereket). 

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

X-King lett előre és a Race King megy hátra. Teszek velük újra egy próbát, sajnos nehezebbek mint Schwalbe (ProTection modellek kontra SnakeSkin). Remélem nem lesz szenvedős DT felnikre (M1700-as kerekek) :)

Mekkora mereteket rendeltel? 2.2? Mernel majd szelesseget mindkettonel? A gumikopenyen (ne a butykon), hogy mennyire ballonosak.

http://www.bearbackb...i_xk_rk_2.2.jpg

Edited by arn, 2017. July 17. - 20:18.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

a schwalbe a sullyal, a conti meg a merettel csal.

a 2.1es olyan 580g korul van, 2.25os meg szinte mar semmibol nincs, csak a draga addixbol. ez a peldany meg lehet gyartasi hibas. de legalabbis van benne anyag :D

Edited by arn, 2017. July 17. - 17:56.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

ezen meglepődtem. (A mérés nem saját.) 717g!?...

http://gewichte.mtb-...d-tle-snakeskin

large_zunderbert.jpg

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

X-King lett előre és a Race King megy hátra. Teszek velük újra egy próbát, sajnos nehezebbek mint Schwalbe (ProTection modellek kontra SnakeSkin). Remélem nem lesz szenvedős DT felnikre (M1700-as kerekek) :)

gyorsan csinald, mert ket heten belul en is rendelek vmit :D

bar mindig az adott terepre kell megfelelo gumit talalni. en otthon a ront nagyon szerettem elol, a "29er" optimalizalt ralph annyira nem jott be utana. ezert legutobb ron-ront vettem a 27.5os bringara, de csalodas volt itt becs kornyeken. szarazon ok, de nedves korulmenyek kozott csuszott mindennen, ami kicsit kemenyebb volt (gyoker, kovek, es a sarfoltos bordakon is para volt), a contikat kiszamithatobbnak erzem ugyanitt.

lehet eloszor a race kingeket kellene elore-hatra, a keverek ugyanaz, a mely sarat meg ugyis kerulom.

Edited by arn, 2017. July 17. - 13:17.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,558 posts

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

listaáruk eddig is 50  50 pár euro volt a régebbieknek is.

lattam (fel van tuntetve a weboldalokon), de ezek raktaron vannak mar, es nagyon nem akarnak olcsobbak lenni, mikozben a regi mar nem kaphato normalisabb meretekben.

Edited by arn, 2017. July 17. - 10:17.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Az xking elol tapadasban engem teljesen lenyugozott. Az elmult 10 evben csak schwalbekat hasznaltam, de ez elbizonytalanitott :) ha protection lenne, nem is foglalkoznek a cserevel. egyedul a ballonossaga zavaro, mert ez inkabb 2.1, mint 2.2.

A masik canyonon mk2 volt, eloszor a minta "rovasara" irtam a dolgot, de nagyon ugy tunik, hogy anyagaban jobb mindenes. A sulya miatt nem ugrottam bele eddig.

Az uj schwalbek ara remelem csak addig annyi, ameddig kiporgetik a keszletet, mert ez az 55-60 eur egy gumiert "kisse" meredek. Cxben is a dragabb gumik ennyiert vannak, nehez indokolni a gyartasi koltsegeket.

listaáruk eddig is 50  50 pár euro volt a régebbieknek is.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

arn, x-king van ám 2,4 méretben is. :)

tudom, csak az meg nehezebb :) szeretnek nemi sulyt sporolni a tubeless konverzion. ahogy szamolgattam, a 2.2 race + belso kb ugyanoda jon ki, mint a protection. bar lehet a schwalbe epp csak azert konnyebb, mert kisporolta a futofelulrol a plusz reteget.

Edited by arn, 2017. July 17. - 09:19.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

arn, x-king van ám 2,4 méretben is. :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Gumicserélgetős kollégáktól kérdezném, hogy a Continental szériából mit tudok előre feltenni ha nem szeretek különböző márkájú külsőkkel hajtani (zavarja a szépérzékemet :) )? A Race King ProTection külsőt néztem hátra (BlackChili), az szerintem nem annyira való előre. Hasonló kellene előre is, próbált valaki valamit vagy tegyem előre is ezt?
Az a bajom, hogy Schwalbe van időtlen idők óta, de a Ralph (Evo, Snakeskin) örökké foltos a löttytől. Nem vagyok egyedül, elől a Racket Ron hibátlan és szeretem. No meg az újak sokba is kerülnek.

Az xking elol tapadasban engem teljesen lenyugozott. Az elmult 10 evben csak schwalbekat hasznaltam, de ez elbizonytalanitott :) ha protection lenne, nem is foglalkoznek a cserevel. egyedul a ballonossaga zavaro, mert ez inkabb 2.1, mint 2.2.

A masik canyonon mk2 volt, eloszor a minta "rovasara" irtam a dolgot, de nagyon ugy tunik, hogy anyagaban jobb mindenes. A sulya miatt nem ugrottam bele eddig.

Az uj schwalbek ara remelem csak addig annyi, ameddig kiporgetik a keszletet, mert ez az 55-60 eur egy gumiert "kisse" meredek. Cxben is a dragabb gumik ennyiert vannak, nehez indokolni a gyartasi koltsegeket.

Edited by arn, 2017. July 17. - 06:53.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

Gumicserélgetős kollégáktól kérdezném, hogy a Continental szériából mit tudok előre feltenni ha nem szeretek különböző márkájú külsőkkel hajtani (zavarja a szépérzékemet :) )? A Race King ProTection külsőt néztem hátra (BlackChili), az szerintem nem annyira való előre. Hasonló kellene előre is, próbált valaki valamit vagy tegyem előre is ezt?

Az a bajom, hogy Schwalbe van időtlen idők óta, de a Ralph (Evo, Snakeskin) örökké foltos a löttytől. Nem vagyok egyedül, elől a Racket Ron hibátlan és szeretem. No meg az újak sokba is kerülnek.    

X-King? Egyébként használtam elöl-hátul race kinget, nem volt gond vele, de elöl azért figyelni kell, hamar elérhetőek a határai, ha egy csepp eső/sár szennyezi az idillt.  

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,558 posts

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Ja, azt látom...

Akkor kevesebb :) en altalaban annyit foglalkozom a gumival, hogy felevente utantoltok, meg a nyomast ellenorzom.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

miert nem tubeless? Azzan nincs gond.

Ja, azt látom...

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts

a hosszanti nyúlást szerintem bírná, én pár napig országútihoz valót használtam 2.1-es 29-es külsőben :D mentem vele pár km-t, majd egyszer otthon szétdurranva találtam meg. mindenki vonja le a következtetést :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

29es külsőben 26os latex belső működhet? kicsit félek, hogy a folyamatos "hosszanti" nyújtás miatt esetleg könnyen megadja magát. ha lehetne kapni, persze 29er kivitelben venném, de nem lehet... :( szóval mehet bele, vagy ne erőltessem?

En hasznaltam, amig ragasztas utan fel nem robbant :D miert nem tubeless? Azzan nincs gond.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

29es külsőben 26os latex belső működhet? kicsit félek, hogy a folyamatos "hosszanti" nyújtás miatt esetleg könnyen megadja magát. ha lehetne kapni, persze 29er kivitelben venném, de nem lehet... :( szóval mehet bele, vagy ne erőltessem?

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

mekkora nyomason hasznalod oket (mekkora suly mellett)?

Aháá, szóval innen fúj a szél!? Hogy hány kiló vagyok!... :D

Maradjunk annyiban, bőven 75 alatt :P , elől ~1.5 hátul ~1.8 bar mostanában. Hozzá kell tennem, 25mm a felniim BELSŐ szélessége, ezt érdemes még figyelembe venni.