2.2-es méreteket rendeltem és természetesen mérem majd. A héten nem fog megérkezni úgy látom mert tegnap nem indult el.
A képen szerintem a kerék közepe nem esik egy vonalba. Fura lenne ekkora különbség, hiszen gyakorlatilag ez egy szett (előre+hátra).
A 2.4-est a súlya miatt nem próbáltam ki meg talán szélesebb felnin lenne az igazi (off: kereket most nem rendeltem mert ki tudja mit veszek ha veszek. Canyon-t szeretnék, de lehet találok a 2018-as modellek között valami 27.5+ bringát - nem tudom lesz-e ilyen - akkor meg kidobtam most 600-800 €-t az ablakon. A legolcsóbb 29-es karbon is érdekelhet a váz miatt ha még kedvezőbb árban lesz, az alkatrészeket meg eladom szépen lassan és veszek majd akkor egy könnyebb és szélesebb felnis kereket).
eleg nagy meretbeli kulonbseg van elvileg (a golduleses teszt oldalrol neztem):
xking 2.2 53x51 (szelesseg x magassag).
rking 2.2 55x55
en 54nek mertem a szelesebb felnin az xkinget.
olcsobb, ha veszel par szaz euroval dragabb modellt... a mostani is 1500gos kerekszettel jott, hol veszek en ilyet kulon? 22.5mm szeles ez is. nem erdemes a regi technikat toldozni - jobb eladni 2-3 evesen. mindig varialnak annyit, hogy vhol megreked a fejleszthetoseg. ha jo arban vetted, dragul annyit par ev alatt, hogy a veteli ar alatt nem sokkal elviszik.
en is lehiggadtam, nem alakitok at rajta semmit (1x11, ilyesmi), mert igy jo ahogy van, max nehezebb 400gal a cxnel is megbantam, hogy rakoltottem meg x szaz eurot, nem lett semmivel sem elvezhetobb bringa, csak konnyebb vmivel.
csak az eredeti tervet tartom - tubeless gumit, markolatot, meg nyerget cserelek rajta - azt is "budget" szinten (kb 100 eurobol kijon), es meglesz azert a sub 10kg bringa.
Edited by arn, 2017. July 18. - 10:41.