Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15858 hozzászólás a témában

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Hej, Kenda Nevegalt hol és mennyiért szerezted?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
én voltam olyan sárban is, hogy lehetett volna akármilyen ûberkirály sárgumim, akkorse mászok ki.:D
kellett már saraznom Kenda Slickkel is, de azt inkább nem részletezném...:D

sárban eddig ami nekem elég jól jött, az a Panaracer Dart/Smoke, meg a Kenda Nevegal. csupán a bütykeinek örültem, mert haladni lehetett vele úgyahogy. viszont tele volt tömve sárral, szal hosszabb távon nem lett volna megoldás szerintem(még jó, hogy csak pár km-en kellett menni sárban).
amit kifejezetten sárban használnék, az valami ritkább bütykû, keskeny gumi, hogy minél jobban tisztuljon. mert lehet akármilyen széles a gumi, ha már 50 m után megtapad rajta a sár, és lényegében Slick gumiként mûködik.:D
szerencsére nem indulok direkt sarazós túrán, úgyhogy ezzel keveset kell törõdnöm. ha meg mégis úgy alakul, hazajövök azzal, ami a bicajon van.:)

a v-fék meg nem egy áldás sárban/hóban. olyan szépen gyûjti a sarat, hogy csak na. bár akinek van sok sárférõhelye...

Izomtéridõninja-geológus!

porch

porch

vendég

• fórumtag
  • 54 hozzászólás
azér a zsiguli mûszerfala meg a gumim között van különbség:D
meg mondjuk a por az nem érdekel.
csak a tapadás meg a sármentesség ami izgat.
mindegy. holnap tesztelem hóban, sár sztem nem lesz, abban majd késõbb.
ha beválik használom, ha nem lekaparom.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Pedig tényleg jobban gyûjti a koszt. Nézz meg egy öreg Zsigulit. Amelyik gazda rendbetartja, lefújja a mûszerfalat szilikonsprével. Ha nem takarítja, és fújja le újra, poros lesz.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Nem okosítani szeretnélek, kíváncsi voltam.

de még jóval több alakalmat hozhatnék, ahol a V-fékes haverok itt a síkság közepén a felmenõimet szidták, mert totál bekötöttek, én meg csak röhögtem, csak sajna ezeket fotóval nem tudom bizonyítani. Míg utóbbi tárcsafékkel is bajos volt , ja meg van róla fotó.;)

edit: akkor még nem a Kona volt. azóta kész van a vitrin.

porch

porch

vendég

• fórumtag
  • 54 hozzászólás
má késõ...
akkor asszem nekimegyek csiszolópapírral...:D
nemtom nekme bringaboltba javasolták. h orrbaszájba fújjam le és nem lesz sáros.
akkor holnap vigyázok majd ha kimegyek bettonra...
köszi a válaszokat

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Nem okosítani szeretnélek, kíváncsi voltam.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
mert, hogy te nem, az tuti :)

õ legalább már hallott arról a szóról, hogy sárférõhely :P
ha ilyen van, akkor kisebb az esélye, hogy blokkol a kereked a sok ganétól, fõleg, ha V-féket használsz

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
2006 Buda Maraton--- Szal kérlek ne okosíts...

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Csak jobban gyûjti a koszt. Az oldalára szoktam fújni, azt is gumiápolás gyanánt. De rájöttem, nem jó dolog, úgyhogy glicerint kell szerezni rá.

A futófelületet ne fújd le.

Kela, csak kíváncsiskodok, tekertél a Konáddal már olyan igazi sárban, amibõl se te, sem a kerékpárod nem láttszott utána ki?

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
a gumi csúszik tõle, én már majdnem hasaltam, mikor haver viccbõl fújt rá....
ja válaszolva a kérdésre, szerintem sokkal jobban fog csúszni, amíg hamar le nem kopik.
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

porch

porch

vendég

• fórumtag
  • 54 hozzászólás
kérdésem lenne:
mennyire okos dolog lefújni a gumit szilikon sprayvel?
betonon illetve sziklákon mennyire lesz csúszósabb a cucc?
az nyilvánvaló hogy ez a maszat a vizet és a koszt távoltartja, ez egy egyértelmû elõny.
(ezenfelül lánc, fogaskoszorú, és váz lefújása piszok ellen javasolt?)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Én valahogy sárba nem vennék csirke gumit. Télre meg tuti nem kell többet. De mostmár elhasználom. :D

mert annyi ....ohhhh mindegy. szted miért 1,5-ös az összes vmire való sárgumi?

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Én valahogy sárba nem vennék csirke gumit. Télre meg tuti nem kell többet. De mostmár elhasználom. :D

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Na holnap kisérleti projekt lesz tanácsra vettem speed kinget mert hogy az jobb a sárban mint a Z-max kiváncsi leszek, elõzõ hét vasárnap azzal voltam nagyjából ugyanarra megyünk. Lesz összehasonlitási alap, ill most lett belsõ csere is kaptam karácsonyra michelin latex belsõt mivel legendásan sok defektem volt kb 15 junius óta:) remélem ez most drasztikusan vissza esik
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

én meg ellenkezõleg.:P:D
mondanak sokfélét.

nem túl régi az a belsõ? szerintem akkor is eresztheti.
nekem volt itthon (kaptam) egy kb. két éves belsõ, de azon nem volt semmi lyuk, szelepet is cseréltem benne, de akkor is eresztett. majd' 2 hónapig bírta benne a levegõ.

volt már foltozva?

nem hinném hogy régi lenne, júniusban újonnan vett géprõl van szó:)
(Igaz, még nem szedtem ki a belsõt, hogy megnézzem milyen)

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
én meg ellenkezõleg.:P:D
mondanak sokfélét.

nem túl régi az a belsõ? szerintem akkor is eresztheti.
nekem volt itthon (kaptam) egy kb. két éves belsõ, de azon nem volt semmi lyuk, szelepet is cseréltem benne, de akkor is eresztett. majd' 2 hónapig bírta benne a levegõ.

volt már foltozva?

Izomtéridõninja-geológus!

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Pedig én úgíy tudom, hogy a szingószelep kevésbé ereszti a levegõt, mint az autószelep.

Vagy rosszul tudom? Boltban mondták.

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

Nem feltétlenül, outi szelepe nekem is engedett már ennyit. Lehet, hogy nem elég a záráshoz a légnyomás és jobban meg kell húzni azt a kis csavart (már ha Presta szelepes a belsõ).
Janes, pumpáld fel, kereket nyomd víz alá, nézd a szelep környékét. Ha oké, akkor gumi ki és azt a víz alá.

Ennyire lassú defekt nem létezik szerintem, ja és mindkét keréknél ugyanez a helyzet, úgyhogy a szelepre gyanakszom én is (presta)

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Nem feltétlenül, outi szelepe nekem is engedett már ennyit. Lehet, hogy nem elég a záráshoz a légnyomás és jobban meg kell húzni azt a kis csavart (már ha Presta szelepes a belsõ).
Janes, pumpáld fel, kereket nyomd víz alá, nézd a szelep környékét. Ha oké, akkor gumi ki és azt a víz alá.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."