Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15858 hozzászólás a témában

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
Ezek trekking / országúti gumik. Ezeket nézd mtb-re:
http://ebike.hu/term...coll-mtb-slick/
http://ebike.hu/term...l-mtb-felterep/

Bayla

Bayla

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!

Gumiköpeny vásárláshoz szeretnék segítséget kérni.
A 559x18 méretû felnire biztosan jók-e ezek a köpenyek:

http://ebike.hu/term...-trekking/2519/

http://ebike.hu/term...trekking/12457/

A jelölt szélesség (36 és 42) mit takar, a jelenlegi elöl 2,35, hátul 2,1 szélességû gumikhoz képest?
Érdemes-e az új gumiknál is különbözõ szélességût rakni elõre és hátra. (Mondjuk én a szélesebbet tenném hátra).

Egy 2006-os Mali Mamba kissé skizofrén módon melóbajárós bringa lesz. Napi 54 km, ezért fontos, hogy valami kis menetellenállású, jól gördülõ gumi legyen rajta, na meg bírja a 95 kilós hombár testemet :) anélkül hogy attól kellene tartanom , hogy a felniig felüt momndjuk egy úthiba.

Köszön elõre is a segítséget.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
3000.- -bõl meg lehet úszni a Bolond Bobot. Félcsõben is csúszik egyébként, nem is kicsit.
Engem nem gyõzött meg. Fõleg nem a súlya.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Valaki tud olyanról, hogy 2.3-as külsõt, amin sûrûbb apró lapos bütykök (háát nem pont azok) vannak és azt, most ha bemegyek itt pestön bjudán valahova a kezembe nyomják?

Ilyen streetes gumi kellene sürgõsen, mert kiszakadt a krad fala..

Ami lehetõségeket én tudok, az ugye az aktuálís kedvenc a kenda k-rad de ritka..

Schwalbe crazy bob, ami vizesen csúszik, és drága, ezért ritka ;)

Vagy maxxis valamilyenje, ilyet még nem láttam, de ha van valahol érdekel, és már olvastam itt róla valami száz oldallal ezelõtt.

Vagy bármi ami 2.3-as és hasonló mint ezek.

Ride everywhere.

.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
smirglis?
ez a probléma TÉNYLEG létezik??

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a schwalbe gumik közt van aminek oldalfala olyan, hogy ez ne történjen meg.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

fapuma

fapuma

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
Sziasztok!
Mióta tárcsafék lett a bringámra szerelve, egy olyan problémám van, hogy folyton "elforog" a belsõ, amitõl persze egy idõ után tönkremegy a szelepnél a gulmi. Találkozott már vki ilyennel? UST-s keréken kívûl van rá vmi megoldás?

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
Rob, mégvalami a Rocket ról:

"So,ein Schwalbe Aussendienstler war heute bei uns im Laden.1.)Von Schwalbe aus ist der Reifen gar nicht lieferbar,wodurch 2.)unterschiedliche Baubreiten und Gewichte dadurch zustande kommen das über 90%der zur Zeit verkauften reifen sog.OEM Ware ist die bereits im Sommer 2008 für die Fahrradindustrie(Hersteller) gefertigt wurde,von daher entweder nicht die richtige Gummimischung haben oder mit alten Fertigungswerkzeugen hergestellt wurden.Bedingt dadurch wurden zb Performance ohne richtigen Aufdruck(bzw als Evo)ausgeliefert,wodurch wiederum die stark unterschiedlichen Gewichte zustande kommen.Sollte das einer nicht glauben könnt ihr euch gerne in Reichshof vor Ort informieren.Der endgültige RoRo baut exakt so breit wie der Nobby Nic und entspricht dem auf dem Karton angegebenen Gewicht +/- 2-3% und kommt jetzt im Laufe des Januars bzw Februar. "

Kb. ennyi a külömbség.

Zitat februar 21.2009

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a performance az a régi space-k, meg balck sharkok, meg ugy kb a 4-5 évvel ezelõtti csúcs gumik alapanyagát takarja. nyilván azért olcsóbb, mert egyszerûbb elõállítani.
alacsoynabb tapadás, de cserébe tartósabb és nehezebb. edzeni kiváló.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

és a Racing Ralphom mi, 3 compoud?

Azthiszem minden RR az. (Evo).

en kipróbáltam a Performance szeriát ( Fat Albert) és nekem bejött.

Ha eddig minden o.k volt az RR-al és meg is vagy elégeddel a kopással és áraval, akkor veheted a Rocket R, Evo-t is.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
http://www.schwalbe....nt=TechnikInfos

Egyébként minden infó ott van a Schwalbe honlapján.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
és a Racing Ralphom mi, 3 compoud?

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

Rob: Rocket Ron esetében mit jelent a performance compoud ill. a triple nano?

Remélem én is belepofázhatok.

A triple az a 3 gumikeverékböl elöállitot gumi.
Performacne: egyféle gumiból lett készitve.

A 3 kompoziciós Schwalbe gumik, egyik külsö (puha) rétege, hamar elkopik (+ hidegben bekeményedig)
A bütykök "gyökere" beszakadhatnak a puha réteg miatt (szürke réteg látszódik a szakadásnál)

A Performance kb. 2 x tovább tart, mindig egyformán mozog (hideg/meleg) és kb. fele ár.

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Nekem hajtogatós meg drótos guminál is volt már ilyen problémem de általában a kevlárosak minõségibb kivitelezésûek szal elõfordulhat h. ott még ritkább is h. nem patttan be a perembe.
www.sintesibikes.com

copper

copper

vendég

• fórumtag
  • 184 hozzászólás
Sziasztok!

Michelin XC Dry külsõt használok, szerintem marha jó gumi, persze ez a szubjektív véleményem :)
Hátránya, hogy felszerelés után általában "ütni" szokott, vagyis a feninél a gumi pereme nem ugrik ki, csak ha többször leengedem-felfújom, akkor kiugrik a gumi a helyére. Ez általános jelenség a hajtogatható külsõknél vagy csak velem történik meg? :) szerintem a drótperemes nem csinál ilyet?!
Filózok, hogy beszerzek Schwalbe Smart Sam-et, ami van hajtogatható és drótos kivitelben is, a drótos fele annyiba kerül. Inkább venném a drótosat, ha nem kell vacakolni a szerelésekor és magától a helyére ugrik...
Kinek mi a véleménye??
Ha meghalsz egy emelkedõn, az azt jelenti, hogy mindent beleadtál...

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Rob: Rocket Ron esetében mit jelent a performance compoud ill. a triple nano?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
panaracer mach ss
michelin xc hard terrain
schwalbe smart sam
bontrager revolt super x
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

ixos

ixos

vendég

• fórumtag
  • 81 hozzászólás
Sziasztok!

A hozzáértõk segítségét kérném. A gondom a következõ. Sajnos az elsõ külsõm lassan kezdi megadni magát, és gondoskodnom kellene az újról. A felhasználási területem: nagyrészt város, hetente egyszer kimegyek az erdõbe, és néha néha rámjön az is, hogy lépcsõzgessek kicsit. Jelenleg a Maxxis High Roller Semi Slick külsõjét használom, és nagyon meg vagyok vele elégedve, mert ezt az egészet támogatta nekem. Sajnos mostanában nem nagyon lehet már beszerezni ezt a külsõt, és ha a rémhíreknek lehet hinni, akkor immár 10e felé kúszott az ára is. Azt szeretném kérdezni, hogy milyen hasonló tulajdonságú külsõt tudtok ajánlani, vagy esetleg, ha a fent említett külsõt tud valaki raktáron elfekvõben régi áron (olyan 5-6 e körül).
Segítséget és válaszokat elõre is köszönöm!

Üdv.: Örs

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás

Írok egy kicsit a smart sam -rõl. Nagyrészt versenyeken és teljesítmény túrákon használom hátul, 1100km-t mentem vele eddig. Kis gördülési ellenállása van, közepes a kanyarokban, közepesen fékezhetõ, közepesen mászik, gyorsan kopik (kb. 0,1mm-t 100km-en). Versenyzésre nem az igazi, mert vannak nála könnyebb és jobb gumik. Túrázóknak viszont egész jó választás lehet.

Keresés a topikban... nekem bevált;)

zsolesz777

zsolesz777

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás
sziasztok! schwalbe smart sam-rõl valakinek tapasztalat?