ha 1,75-tõl szól a belsõ, akkor még azt se talán. mást nem.Én is szeretném lecserélni 1.9-es gumijaimat,kb 1,5-re(talán 1,4-re).Ehhez kell cserélni valamit?Esetleg belsõt?
Jelentkezz be Regisztrálj

Gumitopik
Posted 2009. February 15. - 17:31

Posted 2009. February 15. - 16:10

Posted 2009. February 14. - 22:47

Posted 2009. February 14. - 18:10

DCCC ha érdekel odaadom féláron , szinte nem is használtam.
Igazából azért vettem ,mert vagy 2-szer úgy estem el , hogy kanyarban oldalra elcsúszott a gumi és én meg pofára estem.
Mivel nagy volt a gördülési ellenállás ezért lecseréltem ( ja meg persze nehéz is volt ) , de amúgy jó volt .
Posted 2009. February 14. - 17:29

Posted 2009. February 14. - 14:58

az 1.95" az egy közelítõ érték, mert sok gyártó eltérõen értékeli a megnevezést.Sziasztok!
Lenne egy hülye kérdésem.Lenne egy 1.95-ös gumim a kerékpáromon és le szeretném cserélni egy kicsit szélesebbre(2.05 vagy 2,1)Lehetséges ez vagy a felnit is ki kell hozzá cserélni?Mennyivel szélesebb egy 2,1-es a 1,95-östõl?
amugy azt kellene jelentenie, hogy 1.95 coll széles (1 coll = 25.4 mm) de van, aki a minta szélességét, van aki a profil szélességét, vagy a ballonosságot, vagy a fene tudja mit ad meg.
szóval az 1.95" és a 2.1" gumi közt hivatalosan kb 4mm szélesség-különbség van.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2009. February 14. - 13:28

Posted 2009. February 14. - 11:01

Nem kell cserélni semmit, mûködni fog.Sziasztok!
Lenne egy hülye kérdésem.Lenne egy 1.95-ös gumim a kerékpáromon és le szeretném cserélni egy kicsit szélesebbre(2.05 vagy 2,1)Lehetséges ez vagy a felnit is ki kell hozzá cserélni?Mennyivel szélesebb egy 2,1-es a 1,95-östõl?

Posted 2009. February 14. - 09:59

Posted 2009. February 12. - 18:03

Nem érthet mindenki mindenhez.
Abban viszont van különbség hogyha az illetõ nem ért valamihez, hozzászól-e vagy nem. Ha ezt nem tudjátok felfogni akkor nincs mirõl beszélni.
Amúgy a DH-s haverjaim egyöntetûen inkább a Minion F/R-et szeretik jobban mint a Highrollert, persze pályafüggõ is...
Én a Highrollerrel mentem DHversenyen, de oldaltartása az nem sok van, kanyarokban bizonytalan, fékezhetõségre viszont elég jó. Összehasonlítási alapom persze a CCsgummákkal van, de ha azokhoz képest szar az oldaltartása (fõleg 2.5 baron) akkor...
Én 2,1esben használom, szerintem jó az oldaltartása (nn-nél jobb, speci enduro-nál gyengébb), csak dönteni kell rendesen.
A sebesség mindent megold.
Posted 2009. February 12. - 15:01

Posted 2009. February 12. - 14:07

Abban viszont van különbség hogyha az illetõ nem ért valamihez, hozzászól-e vagy nem. Ha ezt nem tudjátok felfogni akkor nincs mirõl beszélni.
Amúgy a DH-s haverjaim egyöntetûen inkább a Minion F/R-et szeretik jobban mint a Highrollert, persze pályafüggõ is...
Én a Highrollerrel mentem DHversenyen, de oldaltartása az nem sok van, kanyarokban bizonytalan, fékezhetõségre viszont elég jó. Összehasonlítási alapom persze a CCsgummákkal van, de ha azokhoz képest szar az oldaltartása (fõleg 2.5 baron) akkor...
Posted 2009. February 12. - 14:04

Posted 2009. February 12. - 13:39

Ne haragudj, de azelõtt még te hurrogtad le az illetõt hogy nem ért az adott témához, most pedig írod, hogy te sem értessz a dologhoz. Errõl enyit. Én nem akarok-akartam senkit összeugrasztani szó nincs arról, csak egy kérdésem volt. Remélem nincs harag, nem is lesz.Ennyire okos azért ne legyél! Én is belepofázhatnék sok dologba, mert van bennem jóindulat, de nem teszem, mert vagy nincs tapasztalatom az érintett dologgal kapcsolatosan, vagy nem értek hozzá.:chin:
Posted 2009. February 12. - 12:20

Ennyire okos azért ne legyél! Én is belepofázhatnék sok dologba, mert van bennem jóindulat, de nem teszem, mert vagy nincs tapasztalatom az érintett dologgal kapcsolatosan, vagy nem értek hozzá.:chin:
Szerintem nincs ebben semmi különös, erre a fórumra ez tipikusan jellemzõ.
A sebesség mindent megold.
Posted 2009. February 12. - 10:35

nincs mit! valaki ezt nemúgy látta, h segíteni akartam, de ha így jobb neki akkor hurrá
Ennyire okos azért ne legyél! Én is belepofázhatnék sok dologba, mert van bennem jóindulat, de nem teszem, mert vagy nincs tapasztalatom az érintett dologgal kapcsolatosan, vagy nem értek hozzá.:chin:
Posted 2009. February 12. - 08:49

Posted 2009. February 11. - 22:21

Köszönöm a segítséget, egyébként én is mindent találtam róla, csak inkább a felhasználók tapasztalatára lettem ovlna kiváncsi kinek mi jön be, egyébként én is a gördülést vettem figyelemeb inkább, mert a magyar pályák inkább tekerõsek, mint technikásak. Sok féle abroncsot használtam már, high rollerrel emgovoltam elégedve, de nedvesebb sarar talajon már kevésbé produkált mint bármely más nem sárgumi. Mivel jelenleg egy iszonyat nehér és nagy gördülési ellenállású gumit használok (Schwalbe Space) így jó lenne egykis hajtás könnyítés:D amugy ez a gumi marhajól tapad a sárba ahhoz képest hogy nem sárgumi...Köszi mégegyszer!Maxxis Minion DH<----nem vagyok DH s de most hogí így utána néztem mindenképp az elõbb említett köpenyt ajánlanám! sok jó tapasztalat szól-e mellett, annyi a gond vele hogy nagy a gördülési ellenállása, de nemhiszem hogy ez nagy baj lenne!
Posted 2009. February 11. - 21:43

Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2009. February 11. - 21:41

TESSÉK!!!....gondolom nekik van tapasztalatuk és nem írnak ide, segíteni akartam!!!