Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15858 replies to this topic

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
A Presta vs "autósszelep" (vagyis Schrader) témára:

http://www.sheldonbr...a-schrader.html

Röviden: A schrader szelep országúti felnikhez túl széles, nagyon gyengítené a felnit. Meg talán nehezebb.

Én leszoktam a prestáról, mert macerásabb és nem lehet cserélni a szelepet ha hibás, a schradernél meg igen. 50bart biztosan megfog egyébként, de szerintem többet is:)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Már majdnem 200 órája dr. sludge-ot használok a belsõimben és még nem kaptam defektet, persze nem a löttynek köszönhetem, hanem eddig nem szúrta át semmi a külsõimet.
A lényeg, gumicsere után egyszerûen leeresztettek a belsõim, kitekertem a szelepeket és mindegyiken volt megkötött dr. sludge. Letakarítottam õket és most úgy néz ki, hogy tartják a levegõt.

A sebesség mindent megold.

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts
A presta szelep nem bírja jobban a nyomást, mint az "autó" szelep. Talán ebben a fórumban is volt róla hosszabb eszmecsere.
Autó szelepet használnak a telóknál is, a repülõgépek kerekénél, jóval nagyobb nyomásokra mint 9-10 bar...

A presta szelep könnyebb, jobban néz ki, a felni is talán erõsebb marad, cserébe sérülékenyebb, macerásabb pumpálni, szerintem.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
a presta szelep jobban birja a nagyobb nyomast. ezert nem latni orszaguti bringakon, mert ott 9-10 bart kell megtartania
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 posts
Ha valakinek van tapasztalata Michelin 16, ill. 24 külsõkrõl, kérem ossza meg velem!
Elõre gondoltam a 16-ot, áhtra a 24-et, de lehet hátra is 16 lenne.

Köszi elõre is!

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

Felvetõdött bennem a kérdés (és másokban is, ahogy vissza-visszaolvasok), hogy VALÓJÁBAN miért is választják a gyártók a szingót az autószeleppel szemben, ha az utóbbi könnyebben kezelhetõ, robosztusabb, univerzálisabb stb.? Talán azért, mert a szingó szelep valamivel kisebb átmérõjû, és egy felni azon a ponton, ahol a szelepet átfûzik, merevebb lehet?
Talán a korábbi hozzászólások közt ott a válasz, csak hirtelen nem találtam meg, így gondoltam megkérdezem.

Üdv.

Talán lehet benne valami igazság amit mondasz,de nem hiszem hogy az átmérõben az 1-2 tized mm amivel az egyik vagy másik szelep tipus külömbözik olyan sokat számítana a merevségben,értem ezt a mtb-ra az országutinál nem tudom mi a helyzet ott lehet hogy számit?
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Rob ha már erre vagy

gondolkodom egy eskaron elsõ kerékre, (ha van itthó 2bliss) de nem kisérleteznék más löttyel

asszem van szmötyi... utána kell nézzek.
50-50 arányban higitod vizzel azt ami nekünk van, sé akkor nem is szárad ki, de jó lesz.

kicsit tajekozodtam a temaban - a land cruiser is szimpi. az milyen? talan az a legszelesebb gumi, amit lattam 28as kerekre.

emellett a masik jelolt az altalad is javasolt smart sam. ehhez kepest?

azt lattam, hogy 2x nehezebb, mint a mostani gumim, nem valtozik meg nagyon a canga iranyithatosaga?

land cruiser oké gumi, de az még kevésbbé való laza talajra.
irányíthatóság nem változik, inkább a gyorsíthatóság és ha észreveszed, akkor a fékerõ is módosul. (persze a nagyobb gumi nagyobb tapadást ad, ami nagyobb fékerõt jelent, de akkor inkább ugy fogalmazok a nehezebb kereket nehezebb is fékezni hatványozottan, igy több erõvel kell huzni a kart ugyanakkora fékezéshez) - remélem érthetõ amit irok.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

Lehet, hogy láma kérdés, de mi a latex belsõ elõnye?
Eddig csak azt olvastam róla, hogy lassan elengedi az airt...
Rendszeresen utána kell pumpálni..Stb

Defektállóság!
Pont 2-vel elõtted írta le zeezoltano a tapasztalatait.

Edit: most nézem, azt idézted.

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 posts

Ma ismét bizonyított a latex belsõ átnéztem a bringát mert holnap lehett el tudok menni kicsit túrázni és észre vettem hogy a hátsó le eresztett (2.5-rõl 1.5-re ) ez már sok a latexnek is szétt kap 2db fekete szélü lyuk és láss csodát a külsõben egy mástól 3cm-re 2db 2.5 centis tüske figyelt.:angevil:
hála a latexnak ezt hétfõn észre sem vettem sima gumibelsõvel már érdekesebb lett volna ugyanis otthon felejtettem a pótbelsõt és a szerszámost is:)

Lehet, hogy láma kérdés, de mi a latex belsõ elõnye?
Eddig csak azt olvastam róla, hogy lassan elengedi az airt...
Rendszeresen utána kell pumpálni..Stb
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Nem azért mert a szingó kevésbé ereszti a levegõt?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Ma ismét bizonyított a latex belsõ átnéztem a bringát mert holnap lehett el tudok menni kicsit túrázni és észre vettem hogy a hátsó le eresztett (2.5-rõl 1.5-re ) ez már sok a latexnek is szétt kap 2db fekete szélü lyuk és láss csodát a külsõben egy mástól 3cm-re 2db 2.5 centis tüske figyelt.:angevil:
hála a latexnak ezt hétfõn észre sem vettem sima gumibelsõvel már érdekesebb lett volna ugyanis otthon felejtettem a pótbelsõt és a szerszámost is:)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts

Üdv.

Ez így van én kevertem össze bocsi.:wallbange Viszont akkor mégis csak az autószelep a legjobb szeleptipus szerintem.

Felvetõdött bennem a kérdés (és másokban is, ahogy vissza-visszaolvasok), hogy VALÓJÁBAN miért is választják a gyártók a szingót az autószeleppel szemben, ha az utóbbi könnyebben kezelhetõ, robosztusabb, univerzálisabb stb.? Talán azért, mert a szingó szelep valamivel kisebb átmérõjû, és egy felni azon a ponton, ahol a szelepet átfûzik, merevebb lehet?
Talán a korábbi hozzászólások közt ott a válasz, csak hirtelen nem találtam meg, így gondoltam megkérdezem.

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

Az átalakítónak az a lényege, hogy a szingó szelepes belsõt fel tud fújni olyan pumpával, melynek csak autó szelepes feje van.

Üdv.

Oké már helyesbítettem csak magint lasssú voltam.;)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Üdv.

Szerintem az átalakítónak pont az a lényege hogy nem kell vagy ne kelljen szétszedni vagy nem?:confused:

Az átalakítónak az a lényege, hogy a szingó szelepes belsõt fel tud fújni olyan pumpával, melynek csak autó szelepes feje van.

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

A szelepátalakító nem segít a szelep szétszedésében. ;)

Üdv.

Ez így van én kevertem össze bocsi.:wallbange Viszont akkor mégis csak az autószelep a legjobb szeleptipus szerintem.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Üdv.

Ha szingós szelepes belsõd van akkor szerintem próbáld meg szelep átalakítóval(biztos hallottál már róla ilyen filléres cucc amivel a szingós szelepet lehet autószelepesre átalakítani)...

A szelepátalakító nem segít a szelep szétszedésében. ;)

A sebesség mindent megold.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Errõl a gumiról érdekelne a vélemények, elég jó árnak tûnik.:)

http://ebike.hu/term...coll-mtb/12750/

Szerintem ez is másodosztályú az ára alapján, de amúgy nagyon jó gumi. Baromi jól gurul és meglepõen jól tart kanyarokban is, majdnem olyan jól mint a Mountain King. Hátsókeréken a lefeléken könnyebben megcsúszik, de mászásnál tuti. Sárban a sûrû és alacsony mintázat miatt én nem erõltetném.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

hali
kb egy hete másoltam be egy linket a külsõmmel, hogy azzal menjek e a zemplénbe, lehet hogy emlékeztek...
az óvó tanácsot nem fogadtam meg saajna, s kulccsonttörés lett a vége...
máskor jobban odafigyekek:)

Miért kérsz tanácsot ha nem fogadod meg. Reméljük ezek után jobban megfogadod õket.;)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Errõl a gumiról érdekelne a vélemények, elég jó árnak tûnik.:)

http://ebike.hu/term...coll-mtb/12750/

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

két amatõr kérdés:)
joe bácsi defektgátló lötyijét szingõs belsõbe bele lehet nyomatni?ill. ha benne van,és külsöt szeretnék cserélni,és leengedem a belsõt ugye nem fogja kiszorni magából?:D
bocsi a luzer kérdésekért:D
köszönöm!

Üdv.

Ha szingós szelepes belsõd van akkor szerintem próbáld meg szelep átalakítóval(biztos hallottál már róla ilyen filléres cucc amivel a szingós szelepet lehet autószelepesre átalakítani) vagy miért nem használsz eleve autószelepes belsõket?
Én mióta az eszemet tudom csak autószelepes belsõket használok,nincs vele annyi sz**rakodás mint a szingóval és ha éppen nincs az embernél pumpa akkor bármelyik benzinkútnál fell lehet fujni.

Más:szerintem próbáld ki ezt az új Defektstop-os lötyit további infó a www.defekt-stop.hu még elég újj dolog,de már többektõl hallottam akik használták ezt is azt is hogy sokkal jobb mint a joe bácsié.