Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15858 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

melyik gurul jobban?

A latex.

A sebesség mindent megold.

h0o2a7j6

h0o2a7j6

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 posts
Nem, ennyiért ez nem 2. osztályú, azok jóval, feltûnõen olcsóbbak voltak.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Köszi! Ez is másodosztály? Ha igen, elképzelhetõ hogy van a butikban is...

h0o2a7j6

h0o2a7j6

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 posts

Hi,

Tudtok mondani egy két ötletet olyan 26-os külsõre, ami terepen (maratonok), száraz körülmények közt jól használható, biztonságos, de aszfalton sem halál? Súly, méret nem kritikus, csak megfizethetõ legyen.

Conti Race King ?
Ennyit szerintem megér.

jakus79

jakus79

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 posts
Hi!
Tudnátok nekem ajánlani a Schwalbe Big Jim 2.25 helyett (ezt nem tudom már beszerezni) egy hasonló képességû gumit. Jó lenne, ha legalább annyira ballonos lenne, és az ára sem lenne horrorisztikus.
FELAHEGYRE! :scared:

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Hi,

Tudtok mondani egy két ötletet olyan 26-os külsõre, ami terepen (maratonok), száraz körülmények közt jól használható, biztonságos, de aszfalton sem halál? Súly, méret nem kritikus, csak megfizethetõ legyen.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
land cruiser oké gumi, de az még kevésbbé való laza talajra.
irányíthatóság nem változik, inkább a gyorsíthatóság és ha észreveszed, akkor a fékerõ is módosul. (persze a nagyobb gumi nagyobb tapadást ad, ami nagyobb fékerõt jelent, de akkor inkább ugy fogalmazok a nehezebb kereket nehezebb is fékezni hatványozottan, igy több erõvel kell huzni a kart ugyanakkora fékezéshez) - remélem érthetõ amit irok.
[/QUOTE]

aham - itt lenne jo tudni, hogy mi szamit ebben az esetben tobbet: a bordazottsag vagy a szelesseg (jelenlegi 1.35, a smart sam 1.4, land cruiser 1.6-1.8 ha jol emlexem).

ezek szerint a land cruiser nem jobb, mint a cx compom?

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 posts
melyik gurul jobban?

Lehet érezni a latex és nem latex közti különbséget.

"keep the rubber side down."
- If you tell the truth you don't have to remember anything. - Mark Twain

dirtmate

dirtmate

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Valaki tudna mondani véleményt a vredestein t-lope és a tiger claw külsõkrõl?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Lehet érezni a latex és nem latex közti különbséget.

A sebesség mindent megold.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
szerintem a belsõ leginkább csak annyiban számít a gördülési ellenállásnál,hogy milyen keményre fújod.A többi az csak labor érték.:)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,078 posts

Hogyan befolyásolja a belsõ a gördülési ellenállást?:chin:

befolyásolja, mivel a külsõvel együtt a belsõ is deformálódik haladás (gördülés) közben.

Gördülési ellenállás
A gördülési ellenállás a külsõ és a belsõ gumi mechanikai súrlódása. Ahol a gumi hozzáér a talajhoz, ott eldeformálódik. Például ellaposodik, majd újból visszanyeri félköríves alakját, amikor már nem érintkezik azzal. De valamilyen mértékben úgy is deformálódik, hogy felvegye a kemény talaj "mintázatát". Ezek a súrlódások együttesen eredményezik a gördülési ellenállást.

http://www.freeweb.h...ly/gumikrol.htm

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 posts

Ha ezt tõlem kérdezed, akkor csak azt írtam volna le, ha nem marad le egy betû, hogy eltetettem a külsõket + a hozzávaló külsõket a butikban. A belsõ csak a méret miatt lényeges és nem a gördülési ellenálláshoz van köze.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
kivéve ha lyukas. akkor eléggé megnõ a gördülési ellenállás :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
szerintem sehogy. mivel nem a belson gordulsz, hanem a kulson. miert? :wtf:
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

csita

csita

vendég

• fórumtag
  • 235 posts
"A sport a test útján nyitja meg a lelket.":)

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 posts

Ha nem valami széles, magas pedállal mész, hanem vmi kecsesebb SPD-vel, akkor szerintem ne a magasság legyen a szempont, hanem, h az 1,6-os kényelmesebb és defektállóság szempontjából is jobb valószínûleg. (ebbõl sztem kiderül, h én az 1,6-ossal megyek és azt is ajánlom :) )

Eggbeater SL pedálom van. Ha neked megfelel az 1,6, akkor nekem is tuti. El is tettem + a belsõket hozzá. Köszönöm a véleményeket, tapasztalatokat és segítséget mindenkinek.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Ha nem valami széles, magas pedállal mész, hanem vmi kecsesebb SPD-vel, akkor szerintem ne a magasság legyen a szempont, hanem, h az 1,6-os kényelmesebb és defektállóság szempontjából is jobb valószínûleg. (ebbõl sztem kiderül, h én az 1,6-ossal megyek és azt is ajánlom :) )

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 posts
Köszönöm a SportContact-os véleményeket & tapasztalatokat! Akkor már csak annyit kell eldöntenem, hogy 1,3 vagy 1,6? 1,9-rõl 1,3-ra nagyon durva a váltás? Pyxis Team 18,5" váz és 175-ös XT hajtómû...

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

user error :D

:D :D

Szintén Sportcontact, 2 szezont már túlélt, napi szinten használva március és november között, ÉS még nem kopott el a gumi ÉS még nem kaptam vele defektet. És jó haladós :) Nem tudom, a többi MTB slick milyen, de ez nem rossz.