Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15858 replies to this topic

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 posts

Na megnéztem a mostani gumik 2.5-sek, de majd azért amikor élõben megnézem õket lehet h a vastagabbat választom:-)
A michelin dh gumijairól esetleg tudsz valamit, vagy más valaki?
Vagy ott csak a nevet akarják megfizettetni?
Ja, és még egy kérdés, pesten hol találok olyan boltot ahol azért van elég nagy árukészlet és meg lehet nézni meg tapogatni a gummákat?

Michelinek nagyon jók!!! És sztem nem is drágák, sõt. Én nemrég vettem DH16 és DH 24-et 10000 és 11500-ért. Maxxisnál persze drágábbak, de ha utánanézel más nagy nevû gyártók csúcs gumijainak, Te is rájössz, hogy ez jó ár. Persze ha ennyit nem szánnál gumira, akkor felesleges keresgélned, vagyél Maxxist! Ott legalább többféle gumikeverék közül is lehet választani. Versenyzésre a puhábbakat (Super Tacky) ajánlom, de ha nem arra kell, akkor lehet keményebb, mert az nem kopik olyan gyorsan. De elõre célszerûbb eggyel puhábbat választani.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts

bocsi bocsi,egy szó kimaradt... még egyszer a pontosság kedvéért:VIZES aszfalton nagyon gáz,de ez érthetõ is mivel nincs rajta minta.

Ööö... nekem ott sincs vele nagy bajom... nem kell túl gyorsan bevenni a kanyart.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

Ja, és még egy kérdés, pesten hol találok olyan boltot ahol azért van elég nagy árukészlet és meg lehet nézni meg tapogatni a gummákat?

a probike-ban elég sok gumi szokott lenni...

blond87

blond87

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Na megnéztem a mostani gumik 2.5-sek, de majd azért amikor élõben megnézem õket lehet h a vastagabbat választom:-)
A michelin dh gumijairól esetleg tudsz valamit, vagy más valaki?
Vagy ott csak a nevet akarják megfizettetni?

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
maxxisból általában minden méret eggyel kisebb mint a többi gyártónál, ezt érdemes figyelembe venni. egyébként attól is függ a méret, hogy te melyikkel szeretsz jobban tekerni. én 24es kerékre a 2.7-est venném, mert jobban szeretem a ballonosabb külsõket alacsony nyomáson (1.8-2bar). de 2.5-el is jó lehet.

blond87

blond87

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Köszi Magoo!

És milyen szélességben érdemes, mert van itt 2.5 és 2.7-es is.

Pelydzs

Pelydzs

vendég

• fórumtag
  • 77 posts
Sziasztok!

Miután sikeresen felraktam a keréképítés topicba... :-(

"Szerintetek hogy lehet, hogy az E-bike-on a Maxxis Ultralight és Flyweight belsõkbõl két-két típus van eladó (109-125 és 89-95 grammosak), miközben a Maxxis hivatalos honlapján csak egy típus létezik ezekbõl a termékekbõl, mégpedig a nehezebbik fajta???

Hasonló kérdés:
A külsõkbõl Ignitor és Crossmark is kétféle van mindegyik méretbõl (engem a 2.1-es érdekel) 60 és 120 TPI-vel, de az online boltok nem jelölik, hogy melyiket árulják.

Mi a tapasztalatotok ilyen "trükközésekkel" (???) kapcsolatban?"

Köszi szépen!
G.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
én ezt ajánlom:

http://ebike.hu/term...-mtb-spec/2180/

baromi jól tapad és elég nehéz felütni, fõleg dh belsõvel de amúgy is. hátra 60a-t érdemes, az nem olyan kopós, elõre mehet 50a

blond87

blond87

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Sziasztok!

Az öcsémet szeretném meglepni nagyon jó dh gummával, és ebben szeretném kérni a segítségeteket. Egy Specialized Bighit-je van hátul 24"-es kerékkel. Mindkettõre szeretnék vmi király külsõt. Csak dh-zik!

Köszönöm elõre is!

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts

Nem inkább "terepen nagyon gáz"?;)

bocsi bocsi,egy szó kimaradt... még egyszer a pontosság kedvéért:VIZES aszfalton nagyon gáz,de ez érthetõ is mivel nincs rajta minta.

LeGeon

LeGeon

törzsvendég

• fórumtag
  • 692 posts
Errõl a gumiról van valakinek infója?
90 kilóm alá kéne endurós/FR felhasználáshoz. Néztem még a 2.4 es Mountain Kinget is, de ez valamivel szimpatikusabb.
Esetleg más tippek 2.2-2.4 méretben 600g körül? 5000ft/db-nál nem akarok rákölteni többet.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts

aszfalton nagyon gáz

Nem inkább "terepen nagyon gáz"?;)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

nekem is ilyen gumim van azfaltra,én is csak ajánlani tudom!aszfalton nagyon gáz,de ez érthetõ is mivel nincs mintája.ára szerintem baráti volt,4000-ért volt/van párban a Decathlonban.

Aszfalton nagyon gáz és aszfaltra ajánlod? Gondolom terepet akartál írni, azon meg ne lepõdj meg hogy egy tükörslick nem jó terepre.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts

Egyébként 1.4-es Michelin XCR Road-ot bírom még ajánlani! Jó kis gumi! Szeretem!

nekem is ilyen gumim van azfaltra,én is csak ajánlani tudom!aszfalton nagyon gáz,de ez érthetõ is mivel nincs mintája.ára szerintem baráti volt,4000-ért volt/van párban a Decathlonban.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Specialized Fat Boy -t használ valaki?

- gördülés?:)
- tapadás (száraz,nedves)
- irányíthatóság aka kanyarodás
- kopás, élettartam
- defektállóság

ha valaki konkrét szélességet is tud mondani mm-ben az is megköszönném

edit: 1.25-ös gumit használhatok 1.5- ös belsõvel?

szeretnék venni valami hasonló gumit jövõ héten a neten, néztem még a Schwalbe Kojaket de ez most nincs drótosban, és drágább, nehezebb is.
Néztem IRC,Ritchey,Continental stb de ez tetszik a legjobban

sokat adtunk el tavaly, szerették. szal mûfajában biztos jó.

1.5 ös belsõ nyugodtan mehet bele.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
Inkább vegyél 1.00-1.25-ös Maxxis belsõt... az biztosabb. De szerintem az 1.5-ös is belemegy.

Egyébként 1.4-es Michelin XCR Road-ot bírom még ajánlani! Jó kis gumi! Szeretem!

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts
Specialized Fat Boy -t használ valaki?

- gördülés?:)
- tapadás (száraz,nedves)
- irányíthatóság aka kanyarodás
- kopás, élettartam
- defektállóság

ha valaki konkrét szélességet is tud mondani mm-ben az is megköszönném

edit: 1.25-ös gumit használhatok 1.5- ös belsõvel?

szeretnék venni valami hasonló gumit jövõ héten a neten, néztem még a Schwalbe Kojaket de ez most nincs drótosban, és drágább, nehezebb is.
Néztem IRC,Ritchey,Continental stb de ez tetszik a legjobban

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
ja tudom, hogy túl ballonos, csak a másik gépemen 2.5 2ply maxxis van, és ahhoz vagyok szokva, ezért párszor már felütöttem a slickeket :) meg szerintem nagyon kúl az beach bum :afro:

láttam 1500ft-os gummákat is itt pécsen, aminek tök jó mintája volt, középen vízelvezetõvel, de szerintem inkább a maxxisnál kötök ki. kössz a választ

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nekem volt varosi bohockodos gepen 2.35-os schwalbe big apple.

jol nezett ki meg buli meg minden, de melos volt meginditani.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Magoo, városi gépre szerintem felesleges az a ducigumi.
Ha tudom, hogy sokat kell menni aszfalton, akkor én egy drótos, 1,75-ös Conti TravelContact-ot dobok fel és lehet suhanni (ill. ebben nem a külsõ fog megakadályozni). A kevláros védelem meg csak jól jöhet. A Maxxis-t venném.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."