Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15858 replies to this topic

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
homola: Vredestein perfect moireé?

homola_m

homola_m

vendég

• fórumtag
  • 68 posts
Nagyon érdekes amit írsz, azt hittem hogy a barázdák mindenképpen javítják a csúszásállóságot. Ha ezt tudom biztos XCR-t veszek.

Esetleg van itt valaki aki XCR-t használ és meg tudja erõsíteni hogy jól viselkedik nedves utakon?

A Xenith-rõl én azt hallottam hogy esõben csúszik...

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Nekem konkrétan fentiek közül egyik sincs, csak azért írtam ezeket, mert a Continál valszeg nincs gyorsabb, az XCR meg elvileg minõségi alapanyaggal készül. (sima XC az a gazdaságos változat)
Használtam viszont Xenith-et és Sportcontactot, plusz országutin pár külsõt már, és amennyire én látom, nagy jelentõsége ezeknek a bordáknak/árkoknak nincs, a Xenith tök kopasz, mégis biztonságosabb volt nedves körülmények között, mint a Sportcontact, ezért gondolom, hogy sokkal inkább a gumi összetétele számít, mint pár miniatûr árok. Persze, lehet, hogy ettõl még tévedek.

Hello!
Országútira szeretnék külsõt venni 700*25ös méretben. Fõleg városi használatra, de mennénk vele nagyobb utakon is (Balaton körül is), max 8ezret költenék rá, mit tudtok ajánlani?

Ilyen méretben nekem Michelin Krylion van, 290 gr. a katalógustömeg, és 9e az ára. Mást nem is nagyon tudok ilyen ballonosabb méretben. Meg van még a Dynamic, az 28-as, és 3e az ára, 335 a tömege, illetve lehet, a Schwalbenak is van már ilyen nagy outis külsõje.

homola_m

homola_m

vendég

• fórumtag
  • 68 posts

Hááát, ha tényleg nem szempot; 26x1 Conti Grand Prix.
De inkább vennék 1.4-es XCR Michelin Road-ot.

Az XC illetve az XCR Road-on egy darab borda nincs, így ezek száraz utakra valók. Pont XC Road-ot használok én is. :) Baromi gyors gumi, defektem se volt még vele, bár tény hogy nem nagyon megyek vele városba, és igyekszek csak jó minõségû aszfalton használni. Amennyire észrevettem, eléggé csúszkál esõs úton, ezért is keresek olyan gumit, ami ilyenkor teljesít jól.
Nedves körülmények közé azért valami bordázottabb gumi kéne...

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Hááát, ha tényleg nem szempot; 26x1 Conti Grand Prix.
De inkább vennék 1.4-es XCR Michelin Road-ot.

homola_m

homola_m

vendég

• fórumtag
  • 68 posts
Ki milyen slick gumira esküszik aszfalton való edzésekhez, nedves, esõs körülményekre? Nem a szar minõségû budapesti utakon szeretném használni, ezért gondolom nem kell hogy ballonos legyen...

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
Köszi a segítséget,de inkább már meg se merem kérdezni a véleményeket:)amelyik gumiról kérdezõsködtem,sose jött össze az üzlet.Végül Hutchinson Alligator lett,véleményt majd írok róla ha lesz

mci

mci

vendég

• fórumtag
  • 111 posts
Hello!
Országútira szeretnék külsõt venni 700*25ös méretben. Fõleg városi használatra, de mennénk vele nagyobb utakon is (Balaton körül is), max 8ezret költenék rá, mit tudtok ajánlani?

tbence

tbence

törzsvendég

• fórumtag
  • 257 posts
tudom, nem azért mondtam.

itt van pár vélemény ha kicsit vágod az angolt:
sima verzió: http://www.mtbr.com/...343_151crx.aspx
UST: http://www.mtbr.com/...39_1508crx.aspx

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Absalon ilyennel nyert olimpiát meg pár VK-t asszem

az mondjuk kevéssé mérvadó

ha cst semi slick-et toltak volna alá akkkor azzal nyert volna.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tbence

tbence

törzsvendég

• fórumtag
  • 257 posts

Hutchinson Python gumival van valakinek tapasztalata?egész jó áron tudnék venni

Absalon ilyennel nyert olimpiát meg pár VK-t asszem

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
sarban felejtos, amugy jol gordul, es kanyarban is jol tart
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
Hutchinson Python gumival van valakinek tapasztalata?egész jó áron tudnék venni

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Én is maxxisokkal szemezek egy ideje, csak még nem tudtam dönteni. Itthon fõleg a 60TPI-s verziókat árulják (pl ebike), a 120 TPI-t onnan lehet felismerni h kb 2x drágább és rá van írva h "eXCeption series". Amugy a komplett multivan merida team maxxissal megy (alex felni,lötyi, eXC. verzió,nem LUST)
Itthon sztem csak rendelésre lehet kapni a jobbikból, bár nem tom tudják-e hozni akármelyiket.
Szemre a Larsen,Ardent,Adventure tetszik.

szerintem rendelésre sem.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

vcsabesz

vcsabesz

vendég

• fórumtag
  • 39 posts
Sziasztok.
Vettem ma egy pár conti sportcontactot 28-622 méretben. 19x622-es duplafalú felnire próbálom felerõszakolni de nem sok sikerrel. Elméletileg fel kellene mennie.
Eddig 37-622-es gumik voltak felnin. Ugyanazzal a belsõvel próbálom felrakni a 28-as gumit mint amivel a 37-est használtam. Lehet, hogy a vékonyabb belsõvel könnyebben felmenne? Hogy lenne érdemes próbálkozni?

tbence

tbence

törzsvendég

• fórumtag
  • 257 posts

Sziasztok!

Miután sikeresen felraktam a keréképítés topicba... :-(

"Szerintetek hogy lehet, hogy az E-bike-on a Maxxis Ultralight és Flyweight belsõkbõl két-két típus van eladó (109-125 és 89-95 grammosak), miközben a Maxxis hivatalos honlapján csak egy típus létezik ezekbõl a termékekbõl, mégpedig a nehezebbik fajta???

Hasonló kérdés:
A külsõkbõl Ignitor és Crossmark is kétféle van mindegyik méretbõl (engem a 2.1-es érdekel) 60 és 120 TPI-vel, de az online boltok nem jelölik, hogy melyiket árulják.

Mi a tapasztalatotok ilyen "trükközésekkel" (???) kapcsolatban?"

Köszi szépen!
G.

Én is maxxisokkal szemezek egy ideje, csak még nem tudtam dönteni. Itthon fõleg a 60TPI-s verziókat árulják (pl ebike), a 120 TPI-t onnan lehet felismerni h kb 2x drágább és rá van írva h "eXCeption series". Amugy a komplett multivan merida team maxxissal megy (alex felni,lötyi, eXC. verzió,nem LUST)
Itthon sztem csak rendelésre lehet kapni a jobbikból, bár nem tom tudják-e hozni akármelyiket.
Szemre a Larsen,Ardent,Adventure tetszik.

prof8

prof8

vendég

• fórumtag
  • 181 posts
Hát akkor most megnyugodtam :D 20k-ért már valószínûleg jól mûködik :D Vagyis elvárható lenne. Én mondjuk a 9k-s gumitól is elvártam naívan :D

Minden esetre az inkább megnyugtat, hogy megtaláltam a következõt egy Hutchinson Bulldogban.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

ami viszont mindre elmondható, hogy nedvesen nyálkásan csúszik. Állítólag kishazánkba a B minõségû érkezik. .

ez így nem igaz

lehet kapni dobozos elsõ osztályút is. pl egy 2,25-ös ust rubber queen vhol 20K pro darab. azzal valszínû nincs gond.

prof8

prof8

vendég

• fórumtag
  • 181 posts

Errõl a gumiról van valakinek infója?
90 kilóm alá kéne endurós/FR felhasználáshoz. Néztem még a 2.4 es Mountain Kinget is, de ez valamivel szimpatikusabb.
Esetleg más tippek 2.2-2.4 méretben 600g körül? 5000ft/db-nál nem akarok rákölteni többet.

Én is pont ebben a dilemmában vagyok!
Contit többet semmit, az utóbbi idõben (Vapor, Vertical, Speed King) mind szar volt. Ezek után nem bízom a Mountain Kingben sem. Vagy szálszakadásos volt, vagy ami viszont mindre elmondható, hogy nedvesen nyálkásan csúszik. Állítólag kishazánkba a B minõségû érkezik. Ha nem, akkor meg pláne égõ, hogy a Hungária felüljárón egy nyári zápor után a Vertical, hajtogatós, übergummer elforog, nem kiállva, és nem elindulva, hanem menet közben.

Hasonlókat nézegettem én is. Sajna, ami nekem eddig az über volt, azt nem kapni itthon mostanság. Nokian NBX 2.3. Imádtam, persze a made in Finlandot, mert a Tojvanit átalakították.

Még a Kendán gondolkodom, de annak a súlyát nem tudom.

mci

mci

vendég

• fórumtag
  • 111 posts
Hello!
Szeretnék egy külsõt venni a biciklimre. Egy régebbi Kalkhoff Tour de France típusú országúti, verseny, fene tudja, de bicikli, egyelõre városban használnám (általában "jobb" minõségû utakon, legalábbis Budapestiken), de a nyáron mennénk vele: 1 napos balaton körüli túrára, majd pedig 3-4 napos tekerésre, ez úton lenne, teljesen pontosan http://maps.google.c...4868748871a&z=9 errefelé. És itt vinnénk magunkkal a cuccunkat is, csak a nehezítés kedvéért. Van olyan gumi, ami megfelelne mind2/mind3 használatra? Nem szeretnék rá 6-7ezernél többet költeni, de ha a best buy 8ezer, akkor kipengetem persze, tehát nyitott vagyok :).