Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15905 hozzászólás a témában

foreverdog

foreverdog

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Akkor legyen 4, de ennél többet nem szívesen adnék gumiért.
Ja és a félreértés elkerülése végett: darabonként 3-4k

közben nézegettem,
ezek közül melyik pl?:

Schwalbe Black Jack
Schwalbe Land Cruiser
Continental Traffic 2009

a legnagyobb probléma ezzel a max 3k :)
Hutchinson Rock and Road

slayer006

slayer006

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
a legnagyobb probléma ezzel a max 3k :)
Hutchinson Rock and Road

foreverdog

foreverdog

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
UPPPPP
Erre valaki plíz:

Üdv!

Gumivételhez kérnék tõletek segítséget.
max 3k-ig keresnék valami normális megbízható gumit elsõ és hátsót.
Általános felhasználás, 70% aszfalt, többi erdei utak. De azért ne ijedjen meg, ha egy ág vagy kis kõzúzalék jön szembe pár méteren.

Eddig 1.95-ös gumi volt Kbix Wmx felnin (asszem 559x16,5), de kérdezem azt is hogy ilyen célra mi a legoptimálisabb méret, ami fel is megy?
olyan 125 körül vagyok, tehát bírja a súlyt is, ez alapfeltétel.

Köszi
Foreverdog

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

Nem használtam ,de egy helyi kolléga ma érdeklõdött, ha nem érdekli akkor jelzek, szoktam menni BP.

Üdv.

Oké!
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Üdv.

Off:
Engem érdekelne a 2 db MK,de csak ha új vagy már használtad és mennyiért gondoltad eladni õket?
Viszont az a baj hogy távol lakunk egymástól.

Nem használtam ,de egy helyi kolléga ma érdeklõdött, ha nem érdekli akkor jelzek, szoktam menni BP.

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

OFF: A dunán az érem mellé adtak 2db mezei Mountain Kinget, drótosat, nem ez volt életem vágya, olcsón megválnék tõlük...

Üdv.

Off:
Engem érdekelne a 2 db MK,de csak ha új vagy már használtad és mennyiért gondoltad eladni õket?
Viszont az a baj hogy távol lakunk egymástól.
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

all-mountain/enduro felhasználásra milyen _könnyû_ gumit ajánlanátok? árhatár nincs, ust nem kell, belsõvel megyek. ja és tapadjon úgy, mint a speci enduro d2 gumi. ahelyett lenne, mert annak sacc 7-800gramm darabja. 2,2-2,4 közötti szélességben érdekes a dolog. köszike!

OFF: A dunán az érem mellé adtak 2db mezei Mountain Kinget, drótosat, nem ez volt életem vágya, olcsón megválnék tõlük...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

continental mountain king 2.4 supersonic elöl-hátul
(645gr, az ár nem volt szempont)

vagy:
conti mk 2.4 ss elöl, schwalbe nn 2.25 hátul (nálam ez van, bevált)
ja, és a nn elöl sz@r

jó az csak nem szabad (könnyû embernek) 2 bar fölé fújni. de inkább a 2,4-es kell erre a felhasználásra
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.410 hozzászólás

all-mountain/enduro felhasználásra milyen _könnyû_ gumit ajánlanátok? árhatár nincs, ust nem kell, belsõvel megyek. ja és tapadjon úgy, mint a speci enduro d2 gumi. ahelyett lenne, mert annak sacc 7-800gramm darabja. 2,2-2,4 közötti szélességben érdekes a dolog. köszike!

continental mountain king 2.4 supersonic elöl-hátul
(645gr, az ár nem volt szempont)

vagy:
conti mk 2.4 ss elöl, schwalbe nn 2.25 hátul (nálam ez van, bevált)
ja, és a nn elöl sz@r

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

KandÚr

KandÚr

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás

Sztem a 2,25ös Nobby Nic jó választás lehet, jó ballonos...

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
Csak egy rövid beszámoló lenne a külömbségröl az Schwalbe Evoline és Performance ról praxisban.

Lecseréltem a 2009-es 2.25-ös Performance Fat Albikat Evo-ra.
Az ok a Snake Skin oldalfal volt, mert UST felnire szereltem belsö nélkül és ezért fontosnak találom az oldalfal vastagságát (mivel nem UST-sek a gumik. )

Súlyban a Performance elöl és hátul kb. 30 Gr-al könnyeb (mert nem Snake Skines az oldalfala, gumikeverék nemtudom könnyeb e)
A Performancet kb. 300km használam hátul igen kemény terepen.
Az Evoval is szintén 300 mentem, ugyan azon a terepen.
Nagyon meglátszik a kopás az Evon. A bütykök felülete elmosódva, tüvük még nem repedtek be, de nem csodálkoznék raja.

Mivel gördülésben, fékezhetöségben nem éreztem külömbséget a 2 keverék között és a kopás a Performance keveréknél nagyon jó, igy a Performance nálam a jobb gumi.
Annak ellenére, hogy az elsön 2 vágás van az oldalfalon.

Ezt én igy látom, lehet más véleménye nem ez a 2 keverékröl.

foreverdog

foreverdog

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Üdv!

Gumivételhez kérnék tõletek segítséget.
max 3k-ig keresnék valami normális megbízható gumit elsõ és hátsót.
Általános felhasználás, 70% aszfalt, többi erdei utak. De azért ne ijedjen meg, ha egy ág vagy kis kõzúzalék jön szembe pár méteren.

Eddig 1.95-ös gumi volt Kbix Wmx felnin (asszem 559x16,5), de kérdezem azt is hogy ilyen célra mi a legoptimálisabb méret, ami fel is megy?
olyan 125 körül vagyok, tehát bírja a súlyt is, ez alapfeltétel.

Köszi
Foreverdog

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Igaz a net szerint ezekbõl csak hajtogatós kivitel létezik, érdekes módon Ride-nál ilyen volt.

Számtalan alkalommal volt már szó arról, hogy a Maxxis honlapján közel se teljes a modelleken belüli változatok felsorolása.:chin:

prof8

prof8

vendég

• fórumtag
  • 181 hozzászólás
Én tegnap este raktam fel az Ardentet elõlre, és az Advantage hátra ment.
Elég sokat gondolkodtam rajta, hogy mi legyen. Megnéztem a Hutchinson Bulldogot is, de nagyon felejtõs volt, mert aprók a bütykei.
Mellékesen ez is van 7-800 gramm, mert nem hajtogatós. Nagyon ballonosak. A kettõ majdnem 12 volt 2.25-ös méretben. Igaz a net szerint ezekbõl csak hajtogatós kivitel létezik, érdekes módon Ride-nál ilyen volt.

Nokian NBX-el volt tapasztalatom még (2.3) az volt az eddigi legjobb gumim. nagyon jó volt a mintája mind fékezésnél, kanyarban és mászásnál is. Mondjuk a mászását azt a Panaracer Smoke lazán überelte, csak az 2.1 és nem volt elég ballonos. Viszont az Advantage mintái hasonlítanak a Smoke-ra, ezért esett rá a válsztás.

Szóval egyenlõre ezzel csak az elmélet van meg, a gyakorlat jövõ héten derül ki. Pár nap a Mátrában.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

eskar
fat albert
maxxis ardent/advantage
conti rubber queen (ja az nem könnyû)
irc trailbear
nokian nbx
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
2.24-es.No mindegy,majd keresek valami hozzávalót,már vettem gumileszedõt is,mert különben fél óra a gumicsere a felnin.

prof8

prof8

vendég

• fórumtag
  • 181 hozzászólás
Ha 1.75-tõl van a mostani belsõd, akkor felejtõs. az 1.5-ös is passzentos nagyon.

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Én 60:D
Mostani belsõt meg beletuszkolom,jó lesz azzal,bár még most nem rendelem meg,de szerintem ezt fogom választani.

prof8

prof8

vendég

• fórumtag
  • 181 hozzászólás

Na,ez fasza,köszi!
Én a mostani gumis elsõkerekemet esõben ha eléggé hátul van súlypontom csúsztatom v-fékkel :D

Nekem mondjuk elõnyöm van, mert 53 kiló vagyok. :D
Szerintem megérte az árát amúgy. Ennyiért érdemes kipróbálni, mondjuk kereshetsz bele belsõt, ami 1.5-tõl van. Schwalbe most megdrágult kb 1400 lett.
Újpesten vettem Trax belsõt 890-ért a Fóti úton. Végig menetes autós a szelep.

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Na,ez fasza,köszi!
Én a mostani gumis elsõkerekemet esõben ha eléggé hátul van súlypontom csúsztatom v-fékkel :D