Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15858 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

sztem egy pár nálam is befigyel majd..de nekm az XC sokkal jobban tetszik. (2,1 )

eLõre ill. hátra is mehet?

Inkább csak hátra, a fékezés-mászásra mentek rá. Kevés az oldalbütyök elõre, ebben jobb az mx.

Látom te is gyûjtöd a gumikat :) , én is többet veszek, mint amit elhasználok, (fõleg, hogy addig koptatom õket, amíg van minta a futófelületen vagy szét nem szakadnak) aztán évrõl évre csak egyre több gumim lesz itthon. :)

A sebesség mindent megold.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
sztem egy pár nálam is befigyel majd..de nekm az XC sokkal jobban tetszik. (2,1 )

eLõre ill. hátra is mehet?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Panából a razer mx-szel szemezek, abból van 2,3as, ami kb akkora, mint egy 2,1es schwalbe (a 2,1es meg mint egy 1,9es), meg jobb a mintája, mint az xc-nek. Sokkal jobb a pana gumik mintája, mint a nagy NN-RR csak egy kicsit nem gurulnak olyan jól.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
all-mountain/enduro felhasználásra milyen _könnyû_ gumit ajánlanátok? árhatár nincs, ust nem kell, belsõvel megyek. ja és tapadjon úgy, mint a speci enduro d2 gumi. ahelyett lenne, mert annak sacc 7-800gramm darabja. 2,2-2,4 közötti szélességben érdekes a dolog. köszike!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Nem jobban, ugyanúgy. A Pana gumikeverék nagyon kopós, ellenben jó. Mindkettõbõl van itthon egy szett.

Az a baj, hogy a bütykön lévõ kis rücskök kopnak el, s nélküle a gumi már csak átlagosan jó. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Jani: próbáltad ezt a Panát? Mintázatra elég szimpi! RR-nél is gyorsabban kopna?:chin:

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

és meguntam a kéthetenkénti, pumpálás céljából történõ benzinkútra járást.

Vegyél pumpát. Ha latexxal mennél, naponta pumpálnál, de ha országútiznál, akkor is 2-3naponta, ugyanis a 8 bar-t semmi sem tartja meg heteken át.

Kéthetente pumpálás...luxus. :D
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

üdv!
az alábbi külsõket, ha használta valaki, írna pár dolgot? elsõsorban aszfalton használnám (napi 23 kili, munkába és haza), de mennék enyhébb terepre is. Egyelõre ezeket néztem ki:

Panaracer RAZER XC 26 x 2.1

Schwalbe Hurricane HS352 RaceGuard

Esetleg ritchey gumik is szóba jöhetnek, vagy bármilyen ezekhez hasonlóról írhattok.

Slick gumit nem szeretnék... árban 10 fölé semmiképpen nem mennék... mit mondhatnék még? Jelenleg maxxis ignitor van fent, de 2000kilóméter alatt borzasztóan lekopott a mintázata.

A panaracert felejtsd el, versenygumi 1000km alatt nullára kopik.
De én nem gondolkoznék a helyedben erre a felhasználásra 4000ft/db fölött. Az ebike listán az összes félterep (semi slick) gumi jó lehet neked. A lényeg, hogy középen legyen futóél, a szélén meg néhány bütyök. Bemész a kedvenc boltodba és kiválasztasz egy ilyen gumit.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Belsõ gumi

37-622-es méretû trekking belsõ gumit keresek, Auto szeleppel. Szeretném, ha a levegõt minél tovább megtartaná (6.0 bar körül), ez nagyon fontos szempont. A súlya és az ára nem érdekel. Valószínûleg az sem mellékes, hogy én 130 kg vagyok.

Milyet vegyek????? (Konkrét termékjavaslatot kérnék.)

A testbike oldalon nem találtam erre vonatkozó tesztet/ tapasztalatot, ezért kérem a Ti segítségeteket!

A jelenlegivel – kb. másfél éves – az a problémám, hogy nagyon rövid ideig tartja csak meg a szükséges légnyomást. Átlagban kéthetente pumpálom, 5 bar –ról ennyi idõ alatt esik le 2.5 bar-ra a nyomás. Ez a jelenség új kora óta (másfél éve) fennáll, és meguntam a kéthetenkénti, pumpálás céljából történõ benzinkútra járást. A másfél év alatt cseréltem már kétszer külsõt (Continental, Schwable), de az eredmény változatlan. Többször ellenõriztem a belsõt, de nem lyukas, és a szeleppel sincs gond (Auto szelepes). Érdekes, hogy 2.5 bar után nagyon lelassul az eresztés, volt, hogy egy hónap után is csak 2.0 bar-ig engedett le, viszont 10 nap után is leenged 2.5 bar-ra. Ezt a trágyát szeretném normális belsõre cserélni.

Egy belsõ guminak (defekt nélkül) mi az átlagos elöregedési ideje (napi használat, a fent leírt testsúllyal és levegõnyomással)?

Ennyi szívás helyett már rég vehettél volna új belsõket vagy pumpát otthonra...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
presta szelepesek altalaban jobban tartjak a nagyobb nyomast. csak mondom.

nagyobb :D de amugy eroteljesebb leerkezesekre gondolok itt. ilyenkor egy kicsit biztos osszenyomodik "elliptikusan" a felni. nem volt meg ilyen defektem, csak azon filoztam, hogy letezik e ilyesmi egyaltalan, tapasztalta e mar vki.

szerintem ennyire nem tud osszenyomodni a felni. vagy ha igen akkor ugy is marad. vagy osszeomlik teljesen lasd Tyler Klassen a kranked5-ben.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Cserpok

Cserpok

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Belsõ gumi

37-622-es méretû trekking belsõ gumit keresek, Auto szeleppel. Szeretném, ha a levegõt minél tovább megtartaná (6.0 bar körül), ez nagyon fontos szempont. A súlya és az ára nem érdekel. Valószínûleg az sem mellékes, hogy én 130 kg vagyok.

Milyet vegyek????? (Konkrét termékjavaslatot kérnék.)

A testbike oldalon nem találtam erre vonatkozó tesztet/ tapasztalatot, ezért kérem a Ti segítségeteket!

A jelenlegivel – kb. másfél éves – az a problémám, hogy nagyon rövid ideig tartja csak meg a szükséges légnyomást. Átlagban kéthetente pumpálom, 5 bar –ról ennyi idõ alatt esik le 2.5 bar-ra a nyomás. Ez a jelenség új kora óta (másfél éve) fennáll, és meguntam a kéthetenkénti, pumpálás céljából történõ benzinkútra járást. A másfél év alatt cseréltem már kétszer külsõt (Continental, Schwable), de az eredmény változatlan. Többször ellenõriztem a belsõt, de nem lyukas, és a szeleppel sincs gond (Auto szelepes). Érdekes, hogy 2.5 bar után nagyon lelassul az eresztés, volt, hogy egy hónap után is csak 2.0 bar-ig engedett le, viszont 10 nap után is leenged 2.5 bar-ra. Ezt a trágyát szeretném normális belsõre cserélni.

Egy belsõ guminak (defekt nélkül) mi az átlagos elöregedési ideje (napi használat, a fent leírt testsúllyal és levegõnyomással)?

ballakornel

ballakornel

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
üdv!
az alábbi külsõket, ha használta valaki, írna pár dolgot? elsõsorban aszfalton használnám (napi 23 kili, munkába és haza), de mennék enyhébb terepre is. Egyelõre ezeket néztem ki:

Panaracer RAZER XC 26 x 2.1

Schwalbe Hurricane HS352 RaceGuard

Esetleg ritchey gumik is szóba jöhetnek, vagy bármilyen ezekhez hasonlóról írhattok.

Slick gumit nem szeretnék... árban 10 fölé semmiképpen nem mennék... mit mondhatnék még? Jelenleg maxxis ignitor van fent, de 2000kilóméter alatt borzasztóan lekopott a mintázata.

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás
nagyobb :D de amugy eroteljesebb leerkezesekre gondolok itt. ilyenkor egy kicsit biztos osszenyomodik "elliptikusan" a felni. nem volt meg ilyen defektem, csak azon filoztam, hogy letezik e ilyesmi egyaltalan, tapasztalta e mar vki.

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Hát ha a felniszalagot is átlyukasztja...De az milyen igénybevétel,ha a felni összenyomódik? : O

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás
szerintetek ha nagyobb igenybevetelnel osszenyomodik a felni, a kulloanya elmozdulva kilyukaszthatja a belsot?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

nem tudja valaki,hogy a latex belsoket lehet e es ha igen hogyan lehet javitani..(hagyomanyos folt es ragaszto,vagy valami specko..?) elore is kossz!

Hagyományos folt/ragasztó páros jó hozzá. A TipTop biztos, mert a múlt hét végén javítottam vele a belsõt.

xc rider

xc rider

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás
nem tudja valaki,hogy a latex belsoket lehet e es ha igen hogyan lehet javitani..(hagyomanyos folt es ragaszto,vagy valami specko..?) elore is kossz!

Gi-Gi

Gi-Gi

vendég

• fórumtag
  • 87 hozzászólás

Amit szingónak hívsz az a franciaszelep (engem is kioktattak a bringaboltban, csak szólok)

Ha a szelepházból ki tudod csavarni a szelep belsejét (magát a szelepet), akkor szétszedhetõ.
Ha csak a tetején a szorítóanyát tudod lecsavarni akkor nem.

Ha ki tudtad venni a belsejét, akkor a flakonhoz adott csõvel be tudod tölteni a lötyit.

Most már értek mindent ;) .
Köszi a segítséget!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Speed King nálam 900km aszfalt alatt annyira kopott, hogy a futófelület mintájának a szélén az M betû észrevétlenül megkopott picit. Akinek van ilyen gumija, tudja mirõl beszélek.

Mivel alföldön elég a kontra :) , ezért nem kopik a fékezésektõl.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Speed King nálam 900km aszfalt alatt annyira kopott, hogy a futófelület mintájának a szélén az M betû észrevétlenül megkopott picit. Akinek van ilyen gumija, tudja mirõl beszélek.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960