Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15858 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

continental mountain king 2.4 supersonic elöl-hátul
(645gr, az ár nem volt szempont)

vagy:
conti mk 2.4 ss elöl, schwalbe nn 2.25 hátul (nálam ez van, bevált)
ja, és a nn elöl sz@r

jó az csak nem szabad (könnyû embernek) 2 bar fölé fújni. de inkább a 2,4-es kell erre a felhasználásra
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.078 hozzászólás

all-mountain/enduro felhasználásra milyen _könnyû_ gumit ajánlanátok? árhatár nincs, ust nem kell, belsõvel megyek. ja és tapadjon úgy, mint a speci enduro d2 gumi. ahelyett lenne, mert annak sacc 7-800gramm darabja. 2,2-2,4 közötti szélességben érdekes a dolog. köszike!

continental mountain king 2.4 supersonic elöl-hátul
(645gr, az ár nem volt szempont)

vagy:
conti mk 2.4 ss elöl, schwalbe nn 2.25 hátul (nálam ez van, bevált)
ja, és a nn elöl sz@r

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

KandÚr

KandÚr

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás

all-mountain/enduro felhasználásra milyen _könnyû_ gumit ajánlanátok? árhatár nincs, ust nem kell, belsõvel megyek. ja és tapadjon úgy, mint a speci enduro d2 gumi. ahelyett lenne, mert annak sacc 7-800gramm darabja. 2,2-2,4 közötti szélességben érdekes a dolog. köszike!

Sztem a 2,25ös Nobby Nic jó választás lehet, jó ballonos...

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
Csak egy rövid beszámoló lenne a külömbségröl az Schwalbe Evoline és Performance ról praxisban.

Lecseréltem a 2009-es 2.25-ös Performance Fat Albikat Evo-ra.
Az ok a Snake Skin oldalfal volt, mert UST felnire szereltem belsö nélkül és ezért fontosnak találom az oldalfal vastagságát (mivel nem UST-sek a gumik. )

Súlyban a Performance elöl és hátul kb. 30 Gr-al könnyeb (mert nem Snake Skines az oldalfala, gumikeverék nemtudom könnyeb e)
A Performancet kb. 300km használam hátul igen kemény terepen.
Az Evoval is szintén 300 mentem, ugyan azon a terepen.
Nagyon meglátszik a kopás az Evon. A bütykök felülete elmosódva, tüvük még nem repedtek be, de nem csodálkoznék raja.

Mivel gördülésben, fékezhetöségben nem éreztem külömbséget a 2 keverék között és a kopás a Performance keveréknél nagyon jó, igy a Performance nálam a jobb gumi.
Annak ellenére, hogy az elsön 2 vágás van az oldalfalon.

Ezt én igy látom, lehet más véleménye nem ez a 2 keverékröl.

foreverdog

foreverdog

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Üdv!

Gumivételhez kérnék tõletek segítséget.
max 3k-ig keresnék valami normális megbízható gumit elsõ és hátsót.
Általános felhasználás, 70% aszfalt, többi erdei utak. De azért ne ijedjen meg, ha egy ág vagy kis kõzúzalék jön szembe pár méteren.

Eddig 1.95-ös gumi volt Kbix Wmx felnin (asszem 559x16,5), de kérdezem azt is hogy ilyen célra mi a legoptimálisabb méret, ami fel is megy?
olyan 125 körül vagyok, tehát bírja a súlyt is, ez alapfeltétel.

Köszi
Foreverdog

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Igaz a net szerint ezekbõl csak hajtogatós kivitel létezik, érdekes módon Ride-nál ilyen volt.

Számtalan alkalommal volt már szó arról, hogy a Maxxis honlapján közel se teljes a modelleken belüli változatok felsorolása.:chin:

prof8

prof8

vendég

• fórumtag
  • 181 hozzászólás
Én tegnap este raktam fel az Ardentet elõlre, és az Advantage hátra ment.
Elég sokat gondolkodtam rajta, hogy mi legyen. Megnéztem a Hutchinson Bulldogot is, de nagyon felejtõs volt, mert aprók a bütykei.
Mellékesen ez is van 7-800 gramm, mert nem hajtogatós. Nagyon ballonosak. A kettõ majdnem 12 volt 2.25-ös méretben. Igaz a net szerint ezekbõl csak hajtogatós kivitel létezik, érdekes módon Ride-nál ilyen volt.

Nokian NBX-el volt tapasztalatom még (2.3) az volt az eddigi legjobb gumim. nagyon jó volt a mintája mind fékezésnél, kanyarban és mászásnál is. Mondjuk a mászását azt a Panaracer Smoke lazán überelte, csak az 2.1 és nem volt elég ballonos. Viszont az Advantage mintái hasonlítanak a Smoke-ra, ezért esett rá a válsztás.

Szóval egyenlõre ezzel csak az elmélet van meg, a gyakorlat jövõ héten derül ki. Pár nap a Mátrában.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

eskar
fat albert
maxxis ardent/advantage
conti rubber queen (ja az nem könnyû)
irc trailbear
nokian nbx
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
2.24-es.No mindegy,majd keresek valami hozzávalót,már vettem gumileszedõt is,mert különben fél óra a gumicsere a felnin.

prof8

prof8

vendég

• fórumtag
  • 181 hozzászólás
Ha 1.75-tõl van a mostani belsõd, akkor felejtõs. az 1.5-ös is passzentos nagyon.

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Én 60:D
Mostani belsõt meg beletuszkolom,jó lesz azzal,bár még most nem rendelem meg,de szerintem ezt fogom választani.

prof8

prof8

vendég

• fórumtag
  • 181 hozzászólás

Na,ez fasza,köszi!
Én a mostani gumis elsõkerekemet esõben ha eléggé hátul van súlypontom csúsztatom v-fékkel :D

Nekem mondjuk elõnyöm van, mert 53 kiló vagyok. :D
Szerintem megérte az árát amúgy. Ennyiért érdemes kipróbálni, mondjuk kereshetsz bele belsõt, ami 1.5-tõl van. Schwalbe most megdrágult kb 1400 lett.
Újpesten vettem Trax belsõt 890-ért a Fóti úton. Végig menetes autós a szelep.

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Na,ez fasza,köszi!
Én a mostani gumis elsõkerekemet esõben ha eléggé hátul van súlypontom csúsztatom v-fékkel :D

prof8

prof8

vendég

• fórumtag
  • 181 hozzászólás
Én a városban a Schwalbe City Jet-et használok. 1.5. 570g körül van ha jól emléxem. Esõben is mentem már vele és meg voltam vele elégedve. Ajánlani tudom. 5000-bõl kijön majdnem az egész pár is. Avid BB7-el kiemelte a hátulját a vizes úton abringának, és nem megcsúsztatta.

http://www.schwalbe....Point=Tour/City

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Slicken már gondolkodtam,csak az esõben nem egy humoros dolog.Természetesen semislicket akarok venni.Vagy ha van olcsó slick,ami jó esõben is,akkor az is jó.

adamszeged

adamszeged

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
Ha csak aszfalton használod,akkor slicket vegyél.De ha azért eltévednél terepre,és nem akarod a gumit cserélni,akkor valami semi-slicket.

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Létezik olyan gumi,ami könnyû(tehát mondjuk 600 grammnál nem több,és inkább jóval kevesebb),nem túl drága,tehát max 5000/darab,marha kicsi a gördülési ellenállása,nem nagyon hajlamos defektre,és mondjuk kibír 1 évet városban.Terepre nem hiszem,hogy sokat vinném,ha meg tudom,hogy oda megyek,visszarakom a WTB Motoraptort,azzal még hóban sem kell félni úgy tapad...Mondjuk más fékezési technika kell a rövid féktávhoz vele,de ha van 2 méter széles az út,akkor hamarabb megállok vele,mint nagyanyám kontrás kempingjével:D
A lentebb lévõ Panaracer tetszik,csak azt írjátok rá,hogy gyorsan kopik.
Maxxis Wormdrive állítólag könnyen kap defektet,amiatt meg nem vicces elkésni suliból majd reggelente.
Michelin Country Rock 595gramm elvileg,de ha jó,akkor lehet kipróbálnám.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
A futófelület szélessége ~5.2, a magassága a bütykökkel a felni peremétõl ~4.8, cm természetesen.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
Használ valaki Panaracer Smoke-ot?A valós méretre lennék kíváncsi.Tehát a felnin lévõ,felpumált gumi külsõ kerülete mekkora?A gyári adatok sokszor még a tájékoztató jelleget sem érik el.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
alap, de nem romlanak meg:D