Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15858 replies to this topic

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

szerintem nem a meleg a baja a belsonek. az a szelep nem kiolvadt hanem kiszakadt inkabb, nezd meg a felni szelepnyilasat hogy nincs-e valami eles pereme. a masik meg valoszinuleg egy hibas belso volt, elofordul hogy szetnyilik az illesztesnel, vagy kivaghatta a felniszalag is ha nem jol van elhelyezve.

szelep tövénél ki volt szakadva a belsõ!? Másnap (is) ragasztó készlettel felfegykervezve, de tart. belsõ hiányában mentem túrázni, amikor is újabb defektet kaptam. És ugyan a csodákban nem hiszek, de ugyanúgy a szelep tövénél volt kiszakadva a belsõ. Szinte új mavic crosstrail kerék, alig használt schwalbe belsõk.

lehet mégis csak van valami köze a melegnek,a mostanában gyakori szelepkiszakadáshoz.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
Aha. Akkor ez a gumi átfedés a két rendszer között, ha jól értem. Lehet, hogy teszek majd egy próbát velük. Köszi a válaszokat, eddig nem tudtam, hogy wtf ez a 2Bliss :)

Érdekes, nekem jelenleg csak a hátsó nem akarja tartani valamiért a levegõt. Pár nap alatt leeresztett. XT kerékszett, hátul Racing Ralph UST. Most tettem bele Joe bácsit, részben a szúrásos defekt miatt is, így most tartja magát. Elöl Nobby Nic van, azzal semmi ilyen gond nincs.

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
a slime-ot [sztem az az a zold takony amire gondolsz] inkabb belsobe kell rakni, defektet tomiteni, nem kulsobe atalakitani.

ez a bontrager superjuice nevu tema kimondottan ilyenre lett kitalalva. ugyebar a bontrager "tubeless ready" gumikhoz.

ha lenne rendes trek forgalmazas... :rolleyes:
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

nekem specialized captain 2bliss van, es mukodik bontrager lotyivel. sulyban viszont sokkal jobb mint az ust-s NNic peldaul.

viszont a rendes ust gumiba alapvetoen nem muszaj lotyit tenni, mert megtartja a levegot anelkul is. a 2bliss inkabb olyan mint a bontrager tubeless ready, vagy a geax tnt. nincs benne az a jo 3-400gramm extra gumi ami tomiti teljesen, viszont igy ha belsovel hasznalod akkor legalabb nem cipeled az extra sulyt.

ha belso nelkul akarod hasznalni, akkor tomited a lotyivel es kesz vagy. amit elobb-utobb az ust gumiba is kenytelen vagy beleonteni, mivel a szurasos defekt ellen valahogy vedekezni kell. igy pedig mar jo nehez lesz.

ja az nem nagyon van itthó

de a doc blúval, a dzsó bával, meg azzal a zöld takonnyal (nem emléxem a nevére) azokkal nem igazán volt jó....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nekem specialized captain 2bliss van, es mukodik bontrager lotyivel. sulyban viszont sokkal jobb mint az ust-s NNic peldaul.

viszont a rendes ust gumiba alapvetoen nem muszaj lotyit tenni, mert megtartja a levegot anelkul is. a 2bliss inkabb olyan mint a bontrager tubeless ready, vagy a geax tnt. nincs benne az a jo 3-400gramm extra gumi ami tomiti teljesen, viszont igy ha belsovel hasznalod akkor legalabb nem cipeled az extra sulyt.

ha belso nelkul akarod hasznalni, akkor tomited a lotyivel es kesz vagy. amit elobb-utobb az ust gumiba is kenytelen vagy beleonteni, mivel a szurasos defekt ellen valahogy vedekezni kell. igy pedig mar jo nehez lesz.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Most ismerkedek a tubless gumikkal/rendszerrel, de egy dolgot nem tudtam hova tenni. Ez a Specinek a 2Bliss megnevezése. Egy-két hazai webshop azt írja, hogy "kvázi UST-s". Mit jelent végülis ez az egész, mi ez a 2Bliss dolog?

használhatók ust-ként de kell bele lötyi és tapasztalat szerint csak a speci saját szutykával mûködik jól. és az oldalfala azért nem egy ust, de végülis a nem ust gumikat is használnak löttyel tublessnek szal....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
Most ismerkedek a tubless gumikkal/rendszerrel, de egy dolgot nem tudtam hova tenni. Ez a Specinek a 2Bliss megnevezése. Egy-két hazai webshop azt írja, hogy "kvázi UST-s". Mit jelent végülis ez az egész, mi ez a 2Bliss dolog?

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Ööö mert te csak a boltig mész, meg vissza? :D

Szerintem ha akácosban tekerek heti 150-200km-t, alacsony nyomáson, merevvillával akkor az kicsit több mint a boltig és vissza. Most a viharok után az egész Gödöllõi-dombság olyan mintha a sün hátán tekernél, annyi a letört szúrós ág. Tegnap versenyen nem egy fullyst lefelé hagytam ott, szintén merevvillával és kemény 1,8baron, a szedresben sem defekteltem.
Biztos ennyit számít a latex belsõ...

LexIcon

LexIcon

vendég

• fórumtag
  • 10 posts

Úgy van ahogy tamaska mondta.
Megpróbálkozhatsz alacsonyabb nyomással vagy puhább gumikeverékkel, de erre a felhasználásra tökéletes ez a gumi. Enged le elõl 2-2,5bar közé a nyomást.

köszönöm szépen!:) kipróbálom

Szepy2884

Szepy2884

törzsvendég

• fórumtag
  • 300 posts

Hogy van az, hogy én csak ilyen "hulladékokkal" megyek, de se defekt, se felütés, se vágás? :D

Ööö mert te csak a boltig mész, meg vissza? :D

Az igéret szép szó, de az elkelkáposztalaníthatatlaníthatatlanítottság még szebb :D

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

az alap race kinget meg ugy az összes b-kategóriás contit amit itthon lehet kapni el kellene felejteni...minden szar megszúrja,kivágja,felüti...hulladék az összes. max aszfalton jó amig szét nem kopik.

Hogy van az, hogy én csak ilyen "hulladékokkal" megyek, de se defekt, se felütés, se vágás? :D

tbence

tbence

törzsvendég

• fórumtag
  • 257 posts

Pacificéknál csak a súlycsökkentést írják... ezért írtam, hogy felirat(legalábbis ennél a típusnál... mondjuk a Speed Kingnél azért meglátszik).
Tudom-tudom...:D

az alap race kinget meg ugy az összes b-kategóriás contit amit itthon lehet kapni el kellene felejteni...minden szar megszúrja,kivágja,felüti...hulladék az összes. max aszfalton jó amig szét nem kopik.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Oké, még valaki? Esetleg kedvesebb hangvételben?

Úgy van ahogy tamaska mondta.
Megpróbálkozhatsz alacsonyabb nyomással vagy puhább gumikeverékkel, de erre a felhasználásra tökéletes ez a gumi. Enged le elõl 2-2,5bar közé a nyomást.

A sebesség mindent megold.

LexIcon

LexIcon

vendég

• fórumtag
  • 10 posts

kisebb gumi = kevesebb erintkezesi felulet a talajjal. gondolod hogy akkor majd az jobban fog tartani? [nem fog]

Oké, még valaki? Esetleg kedvesebb hangvételben?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Nanana... álljon meg a menet! Nem fogok én Black Chilli összetételre, meg Supersonic feliratra 8 ezer forint pluszt fizetni, mikor a 2.2-es alap Race Kingem 484g, a 2.2-es Supersonic Race King meg 494g...:scared:
Inkább veszek még egy pár alap Race King 2.2-t csak versenyre, és el van intézve...:)
Speed King gördülési ellenállására lennék kíváncsi:D... biztos nem 23,9, mint a RK, vagy 19,8, mint a RR...

A jobb keverékkel el lehet érni jobb tapadást és kisebb gördülési ellenállást.
A speed king meg egyértelmûen lassabb, mint az RK.

A sebesség mindent megold.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
Pacificéknál csak a súlycsökkentést írják... ezért írtam, hogy felirat(legalábbis ennél a típusnál... mondjuk a Speed Kingnél azért meglátszik).
Tudom-tudom...:D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Nanana... álljon meg a menet! Nem fogok én Black Chilli összetételre, meg Supersonic feliratra 8 ezer forint pluszt fizetni, mikor a 2.2-es alap Race Kingem 484g, a 2.2-es Supersonic Race King meg 494g...:scared:
Inkább veszek még egy pár alap Race King 2.2-t csak versenyre, és el van intézve...:)
Speed King gördülési ellenállására lennék kíváncsi:D... biztos nem 23,9, mint a RK, vagy 19,8, mint a RR...

nem minden a grammokról szól ám...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
mert a supersonic az szerinted csak a feliratban kulonbozik?

RAUH-Welt
B E G R I F F

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
kisebb gumi = kevesebb erintkezesi felulet a talajjal. gondolod hogy akkor majd az jobban fog tartani? [nem fog]

RAUH-Welt
B E G R I F F