Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15858 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Igen... 42%-os leértékelés mellett ennyi;)...
Gördülési ellenállás adatok széles tárházát hol találhatom?
RK-t már próbáltad, MJani? Azért kérdem, mert Te szoktál hegyen menni, meg lejtõn... szóval: ha igen, akkor jöhetnek a tapasztalatok.
Egyébként még mindig várok gyors gumikat!

Táblázat itt:
http://forum.bikemag...&postcount=6923

Még nem próbáltam az RK-t, de a csúcs változata jó lehet, többen használják azon a környéken ahonnan rajtolok :) . Az elõttem szólónak nyugodtan hihetsz.

A sebesség mindent megold.

joshua

joshua

vendég

• fórumtag
  • 225 hozzászólás
Szerintem a rk gumi nagyon jól gurul,én ezt használom év eleje óta ust 2.2-es defektet vele kapni szinte elég lehetetlen,mert nagyon vastag az oldalfala és a szövetszálsûrûsége nagyon magas.Magasabb mint a csúcs outi gumiké,ez azért jelent valamit.De a biztonság kedvéért slimet raktam bele.Nálam elég sokat kap mert sokat versenyzek vele,hátul szinte mindig ezzel megyek.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás

"... olyan 6 körül volt ha jól emlékszem, mostanra felemelték az árát ..."

6226,- -ra :)

Igen... 42%-os leértékelés mellett ennyi;)...
Gördülési ellenállás adatok széles tárházát hol találhatom?
RK-t már próbáltad, MJani? Azért kérdem, mert Te szoktál hegyen menni, meg lejtõn... szóval: ha igen, akkor jöhetnek a tapasztalatok.
Egyébként még mindig várok gyors gumikat!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Csak ebike ár. Az ezer éve készleten levõ gumikat adják ilyen olcsón.

ezt a 24" belso szetvagva technikat egyszer a Kala kiprobalta es azt mondta hogy soha tobbet. feltenni egy uber nagy szivas, es nem is tomitett rendesen. en szoltam ;)

Azért én is kipróbálom :) , hátha nem volt szerencséje.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Jövõre én is tervezem, hogy a versenykerekeimet így rakom össze, nem ust felni, nem ust külsõ, belsõ nélkül. Szerintem én nem fogok átalakító szettet venni, hanem felrakok egy 24es belsõt (kettévágom, széthajtom és így rakom fel a külsõt). Mondjuk így a listát olvasva elég behatárolt a használható gumik száma, majd tesztelek :) .

ezt a 24" belso szetvagva technikat egyszer a Kala kiprobalta es azt mondta hogy soha tobbet. feltenni egy uber nagy szivas, es nem is tomitett rendesen. en szoltam ;)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

slayer006

slayer006

vendég

• fórumtag
  • 57 hozzászólás

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A tesztek alapján a racing ralph gyorsabb, mint a race king.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Már van Race Kingem. A legalapabb 2.2-esbõl 2 darab(mennyi kettes:D)... mindkettõ kiszakadt már... de "falura elmegy":D. Olyan fél 1Ft-osnyi területen... ettõl még lehet vele menni.
Bejön ez a gumi nagyon. Csak túl nehéz volt(484g, a másik meg valami 495...). Mondjuk a 484g sem 484 volt, amikor új volt... csak ennyire "kopott"(kb. 200kili lehet benne...). Szóval most 2006-os Racing Ralph 2.1-es súlyban van. Grammra pontosan. Miután megcsináltam a "gettó tyúblesszt", lehet, hogy visszarakom... aztán ha továbbra is bejön, lehet, hogy eladom a Speed King Supersonicokat, és veszek inkább Race King Supersonicokat helyettük...

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.124 hozzászólás

... Viszont ha nem lesz meg a FF, akkor Race King 2.2-Race King 2.2, vagy Race King 2.2-Racing Ralph 2.1... melyik gurulhat jobban? A friss Bikemagban leírtak szerint én az elõbbire tippelnék...

Race Kinget nagyon ajánlom, nagyon jól gurul, akárcsak a fast fred. Nekem a Supersonicos van/volt, gondolom Te is ilyet akarsz. Én pl elõre a 2.2-es Race Kinget, hátulra a 2.4-es Fast Fredet rakom. A másik Race Kingemnek az oldafala kiszakadt ( ha esetleg érdekel valakit felrakom majd a képet), a másik Fast frednek pedig a pereme valahogy megtört és akkorát üt így, ha felrakom, hogy beleér a villába kanyarodáskor :s Így van mind2bõl egy-egy, és pont jó lesz Bükk Marcira. Dunán 2.4-es Racing Ralph volt fent hátul, az is tetszett, szerintem olyan nagy különbség nincs a RR és a Raceking között, talán egy minimálisan jobban gurul a Raceking, bár én ezeket nem érzem annyira. Amit én még ajánlok a Panaracer Razer Xc 2.1 Az is könnyû, nagyon jól gurul, nem az oldalfalából spórolták ki az anyagot, kanyarban is jó. Lengyel Laci csapattársam is ezt használja, nagyon szereti. Tavaly nagyon jó árban volt, olyan 6 körül volt ha jól emlékszem, mostanra felemelték az árát (nem kicsit) és egy árban van az elõbb említettekkel.
Labidani

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Én is ezt tervezem:D. Hülye leszek itt átalakítóra költeni. Szerencsére TBence megmutatta a példaképet:
:D.
Szóval akkor Furious Fred 2.0? Egy ilyen kombón gondolkoztam: FF 2.0(elõl)-Racing Ralph 2.1(hátul), mivel nincs most pénzem két Furious Fredre. Viszont ha nem lesz meg a FF, akkor Race King 2.2-Race King 2.2, vagy Race King 2.2-Racing Ralph 2.1... melyik gurulhat jobban? A friss Bikemagban leírtak szerint én az elõbbire tippelnék...
Egyébként használok Joe's tejet... az elsõben, mert "kicsit" túlfolyt, amikor az elsõbe töltöttem:D. Szóval 120 ml tejjel csak nem lyukad ki:D. Ezért sem valószínû, hogy hátulra beszerzek a közeljövõben egy FF-et(mert hátul nincs tej...).
Egyébként számolgattam: felniszalag: 17g, belsõ: 92g, tej: legyen 65g... összesen: 174g
ragasztószalag(tömítésnek)+szelep: legyen 30g(bár szerintem a 20 is sok...), meg a tej: háát... kicsit több kell bele... szóval legyen mondjuk 85g... összesen: még mindig csak 115g!!!
59g különbség a gettó belsõnélküli, és a belsõs rendszer között KEREKENKÉNT! Könnyebb, és felütéses defektnek 0, szúrásos defektnek meg közel 0 az esélye! Ezen kívül még a tapadása is jobb lesz.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

1: http://www.justridin...cambcinml4pe5f3
2: lötyit nem valószínû, slime-ot igen(de ezt ust-hez szokták használni)

Jövõre én is tervezem, hogy a versenykerekeimet így rakom össze, nem ust felni, nem ust külsõ, belsõ nélkül. Szerintem én nem fogok átalakító szettet venni, hanem felrakok egy 24es belsõt (kettévágom, széthajtom és így rakom fel a külsõt). Mondjuk így a listát olvasva elég behatárolt a használható gumik száma, majd tesztelek :) .

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

egyébként Bükk maraton rövidtávján nagy esélye van a defektnek?nem akarok pótbelsõt vinni

Sok a szúrós bokor a környéken.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
egyébként Bükk maraton rövidtávján nagy esélye van a defektnek?nem akarok pótbelsõt vinni

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Optimális gumit keresek Bükk Maraton rövidtávjára... vagyis a lényeg: kis gördülési ellenállás, nagy sebességnél is jó kanyarstabilitás.
Furious Fred, Fast Fred Light?

Csak ha használsz lötyit, különben felesleges kockázat. Egyébként ezen a pályán alig kell kanyarodni, szóval jól guruljon és kész :) . Ha meg nedves a talaj akkor még a slick gumi is megtart itt, annyira tapad a talaj.

Szepy2884

Szepy2884

törzsvendég

• fórumtag
  • 300 hozzászólás
Fast Fred-t nagyon tudom ajánlani ha a kis gördülési ellenállás a cél. A nagy sebességnél is jó kanyarstabilitásba már nem mennék bele, mert én nem igazán megyek kanyargós (aszfalt)szerpentineken, de szerintem jól megállná a helyét ott is. Viszont terepen meglepõen jól viselkedik, ahhoz képes hogy a mintázata viszonylag alacsony, azonban sárban már vége van mint a botnak.

Az igéret szép szó, de az elkelkáposztalaníthatatlaníthatatlanítottság még szebb :D

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Optimális gumit keresek Bükk Maraton rövidtávjára... vagyis a lényeg: kis gördülési ellenállás, nagy sebességnél is jó kanyarstabilitás.
Furious Fred, Fast Fred Light?

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás

A tiéd kevláros?

Hajtogatós=kevláros.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a drotos meg a hajtogatos kozott azert van kulonbseg. a drotos kulsok verzio fuggoen $15-29, a hajtogatosok $48-87.

nyilvan ugyanaz a minta, csak a drotosba kevesebb technologia szorult. ergo a defektvedelme sem a legjobb. tehat ha a mintaja amugy bejon a SSam-nek, akkor eleg ha veszel belole egy fullosabb valtozatot. Egy masik modell ugyancsak belepo szintu gumija is ugyanigy fogja gyujteni a defekteket
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

hermfer

hermfer

vendég

• fórumtag
  • 110 hozzászólás

Attól függ melyik smart sam a sok közül. Nekem összesen egy defektem volt vele, hajtogatós snake skin-es.

Nekem a mezei, drótos minden extrától mentes smart sam volt.

Szepy2884

Szepy2884

törzsvendég

• fórumtag
  • 300 hozzászólás

Hello!
Nekem a bicaj smart sam-mel volt szerelve gyárilag, én nagyon nem voltam megelégedve a defektállóságával, szinte minden keresztül megy rajta. Próbáltam alacsony, magas nyomáson használni, de nem segített egyik se. Nem is vártam meg, hogy elfogyjon a gumi, hamarabb cseréltem egy crossmark-ra, ami sokkal ellenállóbb, pedig abban sincs semmi defektvédelem. Ha nem szeretsz 2-3 pótbelsõt magaddal hordani és a túrán szerelni, akkor szerintem mást válassz, illetve akkor jó lehet ha murván, vagy döngölt földúton akarod csak használni.

Aha, hát én is pont ettõl félek. Mert ha csak annyira defekt álló mint a Fast Fred, vagy rosszabb akkor kösz nem kell.

"Attól függ melyik smart sam a sok közül. Nekem összesen egy defektem volt vele, hajtogatós snake skin-es. "

Hát amit én néztem az sima volt (szerintem az alap 5900-ért), kevlár nélküli és a futó felülete nem snake skin-es volt az biztos. Amúgy hány féle van? A tiéd kevláros?

Nekem 60-40 /terep-aszfaltra kéne gumi de nem ragaszkodom a Schwalbehoz.

Az igéret szép szó, de az elkelkáposztalaníthatatlaníthatatlanítottság még szebb :D