Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15858 hozzászólás a témában

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Latex belsõvel, fõleg az elején, gyakran volt olyan érzésem, hogy defektem van, pedig nem. Gondolom, az állagából adódóan viselkedik másképp, de olyat én se éreztem, hogy megváltozott volna a külsõ tapadása.

Olyat én is szoktam érezni, fõleg ha az outiról ülök át. A 20-as gumi 8-10 bar-on és a 2.1-2,25-ös gumi 2,5-2,8 bar-on között van némi különbség gördülésben.:D
Nem értem miért viselkedik másképp, ha ugyanazzal a nyomással feszíti a külsõt. Inkább a külsõ tulajdonságait kéne érezni, nem?:chin:

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Latex belsõvel, fõleg az elején, gyakran volt olyan érzésem, hogy defektem van, pedig nem. Gondolom, az állagából adódóan viselkedik másképp, de olyat én se éreztem, hogy megváltozott volna a külsõ tapadása.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

ha te nem venned eszre, az a te hibad tudd meg! [meg az enyem, mert hogy nekem se tunne fel az 100]

Akkor jó!:D
Már azt hittem csak én vagyok a hülye, hogy semmi különbséget nem érzek a latex belsõvel. Hacsak azt nem, hogy nem kaptam defektet vele. Mondjuk nem is hiszem, hogy észérvekkel meggyõzhetõ lennék, hogy van különbség a latex és a butil között ugyanakkora, mondjuk 2,6-os nyomáson, hiszen az csak a nyomást tartja, a külsõ "rugózik" és tapad. Persze lehet, hogy faseggû vagyok és nem érzem.:D

Edit: Kala megelõzött. Mondjuk a belsõ+tej variációjához levegõ nélkül meglehetõsen sok tej kell, ami meglehetõsen nehéz lesz és feltöltve a gumit eléggé szarul fog rugózni és tapadni, a fékezésrõl nem is beszélve.:P

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Fejtsd ki mit nem értesz, vagy méginkább próbáld ki :).

No offense, de ha a külsõ ugyanaz, a nyomás ugyanaz, a tömeget leszámítva tök mind1, hogy azt a nyomást mi állítja elõ a külsõ "alatt", csak levegõ, vagy belsõ+levegõ vagy belsõ+tej vagy éppen plüssfigurák. Persze, ez utóbbi a lehetetlen kategória, de a lébnyeg ugyanaz marad...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

???

igen, vannak akik fulltelos gepben eszreveszik a latex belso adta extra komfortot. ha te nem venned eszre, az a te hibad tudd meg! [meg az enyem, mert hogy nekem se tunne fel az 100]
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Fejtsd ki mit nem értesz, vagy méginkább próbáld ki :).

rob, ez is a szokásos lötty árban várható vagy tizenezres buli mint a kit?
Sajna akkro izgat a belsõnélkülisgá ha értelmes áron tudo mmegcsinálni, 15-17 ezret nekem nem ér meg, ez tizessel kevesebbel viszont már okés lenne (szallag+lötty).

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Azonos külsõnél a latex belsõ a butiloshoz képest komfortosabb és jobban tapad egyes helyzetekben

???

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a schwalbe-val sem tökéletes, a slime-ot rühelli, viszont most van a vámon vagy 40 karton speci lötty. jövõ héten szerintem el is hozzuk, bár csonka hét lesz, lehet a vámosok nem melóznak :)
mindenesetre azzal tuti a 2bliss.
de állítólag a joe's tej is jó bele, csak kicsit több kell neki.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nem minden lotty jo neki, tesom azt mondta hogy csak a specialized sajatjat szereti [ami nem kaphato otthon] meg talan a Schwalbe Doc Blue. Az enyemben Bontrager SuperJuice van.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Vágom, elvileg van vmi 1×û ami öntapadósan hozzá is ragad vmennyire a felnihez (könyebb szerelés?), de nem látok boltokban, lehet rossz helyen keresem... :chin:

És löttybõl sima akármilyen defektgátló kell vagy direkt ust-sítõ lötty?
Ez a szett meg picit drága, én 3+3Kból reméltem szallag+löttyöt...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a 2bliss gumiba mindenkeppen kell lotty, anelkul nem tartja meg a levegot. ja es persze UST felniszalag is + szelep.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

a jobb tapadas az alacsonyabb nyomasbol adodik, meg a gumikeverekbol, nem abbol hogy van e benne belso vagy nincs. en viszont igyis-ugyis beletolok legalabb 2.5-3bart, mert ha ennel kevesebb akkor hiaba tapad, lassu mint a dog, es morog amikor az aszfaltos reszen vagyok.

a lefordulas is nyilvan csak akkor problema ha valami 1.2bart teszel bele es 50-nel akarsz kanyarodni a gyokeres sodroson.

Hátul engem is zavar az eredeti UST sulya, ezért szereltem a 7 végi maratonra csak elörre UST NN et.
0,8 bárral nyomtam löttyel elöl és ragadt mint az állat :).

Hátul latex sima hátsó kombó volt és megpróbáltam összehasonlitani a két rendszer nyomását.
Szóval elöl volt 0,8 bár UST guma (NN 2.1) UST felnin löttyel (35ml) és olyan keménynek tünt mint hátul a 2,2 bár latexes-sima gumis rendszer.(aircomp-Geax 2.0). "ùjammal nyomom teszt" ::))

A Zestyn viszont az eredeti UST felnin nem használhatom a nem UST-s Fat Albit 1,5-1,6 alatt, mert eléggé "walkol" a kanyarokban, viszont hátul bejön a nem usts guma 2.2 báron is.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Azonos külsõnél a latex belsõ a butiloshoz képest komfortosabb és jobban tapad egyes helyzetekben, nem a nyomásváltozásra gondoltam.
Ja, SUN DS2XC, szal ehhez relatíve ragaszkodnak a gumik. (2blissnél ust-sebb gumijuk ha jól látom akkor nincs is a specinek, szal a külsõ pipa gondolom.)

Defektgátlólötty vagy másmilyet lennen amúgy célszerû használni?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a jobb tapadas az alacsonyabb nyomasbol adodik, meg a gumikeverekbol, nem abbol hogy van e benne belso vagy nincs. en viszont igyis-ugyis beletolok legalabb 2.5-3bart, mert ha ennel kevesebb akkor hiaba tapad, lassu mint a dog, es morog amikor az aszfaltos reszen vagyok.

a lefordulas is nyilvan csak akkor problema ha valami 1.2bart teszel bele es 50-nel akarsz kanyarodni a gyokeres sodroson.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
2bliss; a kérdés az volt hogy mennyire komoly ez a kanyarodós bibi...
Azt jól gondolom hogy latexes belsõ használatánál is kényelmesebb és jobban tapad belsõ nélkül?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Dr. Sludgebõl 1 falkon oszd el a 2 kerékre. Meddig mûködik? Sokáig :). Fagypont környékn és alatta megdermed, de rápumpálással általában megúszod...

Szakik!
Ha már (félig) ust-s külsõm van és felcsigázott a bikkmakk cikk a belsõnélküliségrõl, milyen problémám lehet vele?
Igazából 1 pont marad amitõl félek; éspedig az agresszív kanyarodások. Belsõ nélkül latexnél is komfortosabb és jobban tapadó lesz a gumi és ez eléggé vonz, a pár gramm nem érdekel.
Akik agresszívebben mennek és belsõmentesek tudnának erre valami okosat?
:prosze:

használj igazi ust a sufnituningos helyett, és akkor nem kell ezen aggódnod
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Dr. Sludgebõl 1 falkon oszd el a 2 kerékre. Meddig mûködik? Sokáig :). Fagypont környékn és alatta megdermed, de rápumpálással általában megúszod...

Szakik!
Ha már (félig) ust-s külsõm van és felcsigázott a bikkmakk cikk a belsõnélküliségrõl, milyen problémám lehet vele?
Igazából 1 pont marad amitõl félek; éspedig az agresszív kanyarodások. Belsõ nélkül latexnél is komfortosabb és jobban tapadó lesz a gumi és ez eléggé vonz, a pár gramm nem érdekel.
Akik agresszívebben mennek és belsõmentesek tudnának erre valami okosat?
:prosze:

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 hozzászólás
eddig mindíg joe's defektgátlót használtam, és most Dr. Sludge fajtát vettem...igaz csak jövõre akarom beletölteni de errõl van valakinek valami tapasztalata, vagy mennyi kell 1 kerékbe, meddig mûködik a kerékben?! sajnos magyar használati utasítást nem találtam hozzá, ha valahol valaki tud az jólenne. nagyon köszönöm elõre is!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

a nem defektes belsõk miért eresztenek?

a városimba ha 4bart tolok, egy hét múlva 2.5 sem marad. nem defektes pedig

ja, a joe's tejet autószelepes belsõbe hogy tennétek bele?

Sok dologtól függ, de leginkább a ritkásabb vagy egyenetlenebb gumiszerkezettõl. És olyan lyuk is van, ami éppen ennyire ereszt - de még a víz alá nyomással is nagyon nehéz kideríteni, hogy ténylegesen ereszt. Nekem a városi 3 bar alá sohasem esik, de annyira simán lemegy 4-4.5-rõl. Az országútimat meg gyakorlatilag minden menet elõtt pumpálni kell, mivel a 8 bar-t semmi sem tartja meg. A montimnál a latexet (a ritkás anyagszerkezet miatt) értelemszerûen mindig pumpálni kell.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Tig! Az ust-s külsõk többletsúlya? Nekem úgy rémlenek, hogy azonos gumiknál min. 100-150 gramm többlet van.
Nem mintha és szaroznék a súllyal, mert nekem latexben van a takony. Mondjuk a kerékszett megáll 1600g-ban.

jelen esetben a kolléga nem ust külsõt használt.....de ezt irtam is

"külsõ az emlitett esetben ugyanaz"

a példa erre vonatkozott

nekem azt a pár grammot (új sváblinál kb egy belsõ súlyával nehezebb az ust, tehát csak kb a szötty amivel nehezebb keréxettem meg úgyis ua, annál könnyebbet eg úgysem használnék ) meg bõven megéri az extra tapadás és menetkomfort
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való