Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15858 hozzászólás a témában

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
A-a, itt a felniszalag gyûrõdött meg, és becsípte a belsõt. Nem láttam még ilyet sosem...

Biztos felforrt az agya.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás

Csipegette a belsõket a kék Schwalbe szalag DS2 felninél a szelep mellett.

Mondom mi az istentõl lyukad ott ki?! Szépen fel volt gyûrve... : /

én sun mach iv, bikefun öntapadós felniszalag és cst ill contibelsõkkel jártam így, hogy a szelep mellett lyukadt ki.
megoldás: szigetelõszalaggal befedtem a lyuk oldalát is ott, ahova nem került felniszalag, ill nem csinálom azt, hogy otthon picit felfújom és elgurulok benyakútra, hanem jól felfújom, vagy ha bedurran a kezem a sok pumpálástól, akkor letolom :)
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Csipegette a belsõket a kék Schwalbe szalag DS2 felninél a szelep mellett.

Mondom mi az istentõl lyukad ott ki?! Szépen fel volt gyûrve... : /

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
a LandCruisert tudom ajánlani, városban én is ezt használom ha fel van fújva rendessen akkor csak a közepén fut alig van ellenállása

vigabi

vigabi

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

vigabi:
sok ilyen van, de ha már minõség...:
Scwalbe LandCruiser, aszfaltra és könnyû terepre.
http://www.bikemarke...eszlet&tid=4055
Schwalbe Hurricane,
http://www.bikemarke...eszlet&tid=4065
és a nagy klasszikus, Shwalbe Marathon
http://www.bikemarke...eszlet&tid=4046

Ízelítõnek ennyi.

Köszi Zsizsi! Megnézem öket.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
vigabi:
sok ilyen van, de ha már minõség...:
Scwalbe LandCruiser, aszfaltra és könnyû terepre.
http://www.bikemarke...eszlet&tid=4055
Schwalbe Hurricane,
http://www.bikemarke...eszlet&tid=4065
és a nagy klasszikus, Shwalbe Marathon
http://www.bikemarke...eszlet&tid=4046

Ízelítõnek ennyi.

vigabi

vigabi

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

mindegyik belsõ olyan hogy tól-ig mérethez van

ráadásul általában sokkal nagyobbra tud "nõni" gond nélkül mint a névleges mérete

42-nél sokkal szélesebb meg . mekkora a legszélesebb cross/trekking külsõ ? 45 ? akkor minek ?
de pl itt egy svábli

http://ebike.hu/term...trekking/10729/

Köszi a választ és a tippet Bikertigger! Hogy miért akarok pont abba a méretbe vagy
még szélesebbe találni belsõt? Az élettartam miatt Bikertigger! Mert úgy gondolom, hogy ami 35-rõl tágul mondjuk 45-ig, az szerintem a 35-ös méretre a legideálisabb, és lehet, hogy "gond nélkül" ki tud tágulni 45-ig is akár, de az élettartama ebbõl kifolyólag drasztikusan lecsökken és baromi könnyen kap defektet, fõleg ha ez még pocsék anyagminõséggel is párosul, mint ahogyan Tamaska írta. Márpedig szerintem a legtöbb esetben sajnos azzal is párosul. Én meg szeretem a tartós cuccokat. Na persze már amennyiben lehet még ilyeneket beszerezni. Egy valamiben még szeretném a tanácsotokat kérni! Külsõ gumik közül melyiket ajánljátok általános túrázáshoz aszfaltra 622/42-es méretben?

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás

semmi sem az. ebben van annyi defektvedelem mint egy Schwalbe Marathon Plus-ban?

Rosseb tudja. Azt nem használtam még, csak Marathon XR-t. Az 7000 km alatt nem kapott defektet, de ez lehet szerencse is. Nincs is ezzel semmi baj, csak úgy kijött belõlem.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
semmi sem az. ebben van annyi defektvedelem mint egy Schwalbe Marathon Plus-ban?

vigabi: minden belso olyan hogy tagul az adott hatarok kozott, nem ez a baj. altalaban a gyenge anyagminoseg vagy megmunkalas inkabb. vagy kifogsz egy selejteset.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Csak egy tapasztalat,nem vélemény...
Idei csomagos bringatúra.
MAXXIS Overdrive 26x1,75 Premium Puncture Protection azaz kevlár belsõ szalaggal ellátott külsõ gumma.
Az apró üvegszilánk "áteszi" magát rajta.
Az üveg valószínûleg autó szélvédõbõl került az útra, mert apró kis darabokra - morzsákra - tört, mint ahogy a biztonsági üvegek szoktak. Ez vájta át magát a külsõ gumi futófelületén, és a belsõ kevlár szalagon is. A megtett 2500 km alatt eddig csak ez az egy defekt fordult elõ vele.
Szóval jó dolog, meg többletsúly, meg minden , de nem halál biztos.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Sziasztok!

Jó minõségû belsõ gumit szeretnék vásárolni a bringámhoz! A külsõ mérete:
622/42 Melyiket ajánljátok? Mert az az igazság, hogy kifejezetten ehhez a
mérethez v. esetleg egy picivel még szélesebbhez valót nem találok, csak olyat amelyik 35-rõl tágul valameddig, de ezek szerintem meglehetõsen
gagyik. Legalábbis nekem nincsenek jó tapasztalataim ezekkel. Lehet
egyáltalán ilyen méretû belsõt kapni valahol ebben a szerencsétlen
országban hosszú autószeleppel ellátva? Vagy ilyet már csak külföldiából
lehet beszerezni? Ha valaki tud segítsen! Köszi!

mindegyik belsõ olyan hogy tól-ig mérethez van

ráadásul általában sokkal nagyobbra tud "nõni" gond nélkül mint a névleges mérete

42-nél sokkal szélesebb meg . mekkora a legszélesebb cross/trekking külsõ ? 45 ? akkor minek ?
de pl itt egy svábli

http://ebike.hu/term...trekking/10729/
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

vigabi

vigabi

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Sziasztok!

Jó minõségû belsõ gumit szeretnék vásárolni a bringámhoz! A külsõ mérete:
622/42 Melyiket ajánljátok? Mert az az igazság, hogy kifejezetten ehhez a
mérethez v. esetleg egy picivel még szélesebbhez valót nem találok, csak olyat amelyik 35-rõl tágul valameddig, de ezek szerintem meglehetõsen
gagyik. Legalábbis nekem nincsenek jó tapasztalataim ezekkel. Lehet
egyáltalán ilyen méretû belsõt kapni valahol ebben a szerencsétlen
országban hosszú autószeleppel ellátva? Vagy ilyet már csak külföldiából
lehet beszerezni? Ha valaki tud segítsen! Köszi!

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Szvsz nem, de okozhat a szalag maga is defektet akár. Enyémbe egy évig jó volt, kollegáméba 2× is kidörzsölte a belsõt.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás
A defektvédõ szalagtól sokat veszít a külsõ a ballonosságából?

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
2,x-3,x a defektlötyik ára; az egyetlen ustsítõs cucc amit találtam az meg 16.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

rob, ez is a szokásos lötty árban várható vagy tizenezres buli mint a kit?

pirospassz, nem emlékszem sajnos, és nem is vagyok tisztában azzal, hogy a többi mennyibe kerül.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Szokások meg emberek. PIC fórumon is van akinek akkor tûnt fel hogy guminyomást kéne nézni amikor 0,8bar(!!!) volt a 2,2 helyett már az autó kerekében. Nekem 3-4tized simán feltûnik; ez alapján fújtam utána a latexest is hetente 1×-2× amikor még nem volt órám hozzá. Igaz, nem mindegy mennibõl 1-1,5; e2 h2,5bõl már 1,5 eresztést még öreganyám is észrevenné :D 0,6-0,8 mínusznál már mászik a segge, defekt.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Én tufo tejet használtam tufo szingóba. Ha a lyuk kicsit feljebb van az oldalfalon, akkor javaslom, hogy vedd ki a kereket és addig bûvészkedj vele, amíg sikerül a lyukhoz folyatni a szmotyit, mert alapesetben a futófelület alatt gyûlik össze.

Amúgy én azt szoktam észrevenni a merevvillás montimmal, ha enged a guma 1 - 1,5 bart :)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Latex belsõvel, fõleg az elején, gyakran volt olyan érzésem, hogy defektem van, pedig nem. Gondolom, az állagából adódóan viselkedik másképp, de olyat én se éreztem, hogy megváltozott volna a külsõ tapadása.

Szokásos utamban 2 olyan párméteres rész van ahol ferde rücskös csúszós sziklás részen megyek át, ott jobbnak éreztem (relatív sok nyomással).
Lehet beképzeltem, passz. De a komfort része nem hiszem hogy az lett volna (akkor hátul 3b elöl 2,5b-al jártam), fõleg butilra visszaváltáskor éreztem a jobban különbséget.

szerk: Kala, nem lesz jobb tõle a külsõ vagy vmi; de szvsz azonos nyomáson kézzel ellenõrizve a latexes mindig puhábbnak tûnt; ezért is szoktam rá hogy órával mérjem a nyomást. Mindig így tûnt, ettõl mondjuk még tévedhetettem; és lehet ettõl véltem/hittem jobb idomulást a gumitól.

Közben reméltem hátha sok ust-sítés végzõ mesél a difirõl, de hát nem:). Mert így kezd úgy tûnni mintha nem lenne olyan marha sok elõnye a tömlõmentesítésnek. Mindegy, ha nem drágán hozzák kipróbálom oszt joccakát.

+1 Dr Sludge 1 év múlva is még elmegy, de 2 után vszínû cserélni kell (legalábbis ahogy olvasom hogy évente kéne ezeket cserélni?!) mert nem olyan szilárdra köt már. Lassú defektemet is azért nem tudta rendesen tömíteni mert eléggé magasan az oldalfalom kaptam a tüskét.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

igen, vannak akik fulltelos gepben eszreveszik a latex belso adta extra komfortot. ha te nem venned eszre, az a te hibad tudd meg! [meg az enyem, mert hogy nekem se tunne fel az 100]

háát ezaz:D
azt észreveszem, amikor 1,8-ra leereszt a 2,25-ös RR és kanyarban "driftel", de , hogy a latex ezt is tudja:O

Pite: Köszi, de nem próbálom ki. Egyszerûen nem tekerek olyan helyen, ami szükségszerûvé tenné a latexet vagy a lötyit.