.
De igen...drága. fél liter 6 ropi...én annyiért 1 litereset veszek angliából postaköltséggel:)
De igen...drága. fél liter 6 ropi...én annyiért 1 litereset veszek angliából postaköltséggel:)
joe tej:
- kapható itthon
- mûködik
- nem drága
Az igazi megoldás, mint mások írták egy ust külsõ + kevés defektgátló folyadék.
A sebesség mindent megold.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Csak egy apró tanács volt olyan túra ahol ötünknek 8 defektje volt szerinted ki hord ennyi belsõt de ebben a témában azt hiszem Zszsi a csúcs tartó.Sziasztok!Megkaptam pályafutásom elsõ defektjét,szerencsére nem terepen,csak egy próbakör során.Ragasztani nem akarom,és azt szeretném megtudni van-e valami különbség a különbözõ márkájú belsõk közt.Vegyem meg amit az elsõ boltban a kezembe nyomnak?Ami benne volt az Duro.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Köszi az ötleteket!
Sajnos az én hajtogatós külsõm annyira lötyög, a felnin, hogy hiába próbálom beigazgatni a vájatba, nem elég a felpumpáláshoz.
BigTibi, a következõt tudom javasolni, hátha bevállik:
Mivel ust-s a kereked, ezért úgy próbáld a külsõt felrakni, ahogy egy ust-s szoktak: használd a középsõ vájatot.
Elõször defektgátló folyadék és szappanozás nélkül (teljesen szárazon), igazítsd be a külsõt a vájatba. A szelep körül is igazgasd el, majd ott fogd meg a külsõt és nyomd finoman a felnire miközben pumpálsz mint az örült a másik kezeddel a mûhelypumpával. (A szelep körül jön ki a levegõ 90%-a.) Ha nem megy, akkor nézni kell, hogy hol ereszt látványosan, ott igazgatni kell a vájatban.
Ha felfújtad (a max. külsõ nyomásra), akkor pár órán át tartania kell a nyomást. Ha rögtön leereszt, akkor nem illeszkedik jól a gumi pereme és sose lesz jó.
Ezután jöhet a lötty. Felszerelés ugyanaz: vájatot használni, löttyöt betölteni (ne sajnáld), szappanozhatsz is ha akarsz (nehezebben megy majd fel, de talán jobban illeszkedik). Ha fent van a külsõ, menj el tekerni. A videókon látható kézi lötyögtetés (nálam) semmit nem ért: simán leeresztett fél nap után a külsõ.
Lötty, kettõt próbáltam:
schwalbe docblue:
- nagyon drága
- használhatatlan (belsõben lehet, hogy mûködik, nem tudom)
- szétszedi a külsõt
joe tej:
- kapható itthon
- mûködik
- nem drága
Az igazi megoldás, mint mások írták egy ust külsõ + kevés defektgátló folyadék.
Bigtibi: Én a Mavic Crosstrail UST felnit UST külsõkkel használom, mindenféle lötty nélkül, már 3 éve. Nem hagyott még az úton sosem. Azt nem mondom, hogy nem kapott kisebb szúrásos defektet, de ez már mindig csak otthon derült ki. Miért nem jó neked az UST felnire UST külsõ? Már amiket itt leírtál, elég volt elolvasni, nemhogy megcsinálni.Persze ha van idõd rá, akkor nem szóltam...