Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15858 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Megpróbáltam a mavic crosstaril tubeless kerék, conti speed king normál külsõ párosomat belsõtleníteni. Vettem hozzá egy doboz OKO defektmentesítõ gélt amibõl 100 ml-t tettem kerekenként. Az eredmény nem túl sikeres :-(
A tapasztalatok:
-Az elsõ felfújás nem egyszerû. Hiába tettem bele elõszõr a belsõt, hogy az egyik olalon bepattanjon a külsõ pereme, a belsõ nélküli pumpáláskor annyi levegõ szökött, hogy a mezei komresszorral nem tudtam felfújni, csak a gumisnál sikerült.
- a lötyi , ami egyébként úgy tûnik mûködik mert a futófelületen lévõ lyuknál megjelent és tömített, nem tömítí el a gumi oldalfalán az apró lyukakat, meg a felni gumi találkozásnál több helyen jönnek az apró bubik. Pörgetem, forgatom, de semmi eredmény:-(

nem minden normál külsõt lehet ust-vé gányolni....
és még az is elõfordul hogy sokáig belsõvel használt ust külsõ sem mûxik még lötyivel sem.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

Megpróbáltam a mavic crosstaril tubeless kerék, conti speed king normál külsõ párosomat belsõtleníteni. Vettem hozzá egy doboz OKO defektmentesítõ gélt amibõl 100 ml-t tettem kerekenként. Az eredmény nem túl sikeres :-(
A tapasztalatok:
-Az elsõ felfújás nem egyszerû. Hiába tettem bele elõszõr a belsõt, hogy az egyik olalon bepattanjon a külsõ pereme, a belsõ nélküli pumpáláskor annyi levegõ szökött, hogy a mezei komresszorral nem tudtam felfújni, csak a gumisnál sikerült.
- a lötyi , ami egyébként úgy tûnik mûködik mert a futófelületen lévõ lyuknál megjelent és tömített, nem tömítí el a gumi oldalfalán az apró lyukakat, meg a felni gumi találkozásnál több helyen jönnek az apró bubik. Pörgetem, forgatom, de semmi eredmény:-(

Üdv.

-Én is ezt a lötyit használom nekem 26x2,2-es Bontrager ACX tubeless külsõim vannak csak én belsõvel használom.

-Én váltottam pár emailt a forgalmazóval,és az adagolással kapcsolatban azt tanácsolták,hogy az a legjobb elosztás ha a flakon tartalmát felesben elosztom a két kerékbe,azaz 190ml kerekekként.

-Azt gondolom elolvastad a www.defekt-stop.hu-n leírt adagolási és egyéb infókkal kapcsolatos leírásokat?
(ha nem ted meg minnél elõbb.)
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
A tapasztalatok:

N3gro

N3gro

vendég

• fórumtag
  • 51 hozzászólás

http://www.bike-shop...szelepsapka:kep

A gépkocsik gumijának szelepén is ilyen szelepsapka van. Bármelyik autós boltban, vagy benzinkútnál kapható.

Köszönöm, ilyen kell nekem.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Köszi, sokat segítettél...

http://www.bike-shop...szelepsapka:kep

A gépkocsik gumijának szelepén is ilyen szelepsapka van. Bármelyik autós boltban, vagy benzinkútnál kapható.

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

Hát sokat nem segített. Különben autószelepes, de nem tudom letekerni a szelepet, próbáltam szemöldökcsipesszel, de nem ment. Mivel szedjem le?

Üdv.

-Nos akkor hátha igy segít valamit.
-adott egy kerék,
-oldalról képzelj a közepébe egy analóg(mutatós) órát,
-gondolatban álisd a nagymutatót az 5-re vagy a 8-asra,
-ezek küzül álisd be úgy a szelep álását hogy valamelyikkel egyvonalba essen a szelep álása vagy helyzete.

-A szeleptû kitekerõt általában jobb bringabóltokban szoktak adni(fillérekért),de a jobb lötyi gyártók (pld:Oko/Defektstop defektmentesítõ) általában mellékelnek egyet a flakon mellé vagy annak zárókupakjában.

N3gro

N3gro

vendég

• fórumtag
  • 51 hozzászólás

Létezik hozzá szerszám.

Köszi, sokat segítettél...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Hát sokat nem segített. Különben autószelepes, de nem tudom letekerni a szelepet, próbáltam szemöldökcsipesszel, de nem ment. Mivel szedjem le?

Létezik hozzá szerszám.

A sebesség mindent megold.

N3gro

N3gro

vendég

• fórumtag
  • 51 hozzászólás

Üdv.

-A legjobb ha 5 vagy 8 óra álásban van szelep,ha ez még segít valamit?

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

Autószelepes? Ki kell csavarni a szeleptût. a szelep ne alul legyen.

Üdv.

-A legjobb ha 5 vagy 8 óra álásban van szelep,ha ez még segít valamit?

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Autószelepes? Ki kell csavarni a szeleptût. a szelep ne alul legyen.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

N3gro

N3gro

vendég

• fórumtag
  • 51 hozzászólás
Légyszi valaki írja le, hogy Joe féle tejet hogy kell a belsõbe tölteni, mert itt sz*pok vele 1 órája, de a szelepen keresztül nem megy bele.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
én le- és felrakáshoz is használok fémet (él lereszelve) és még soha nem csíptem oda belsõt.
csak egy kis ész, meg odafigyelés kell.

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
-Az egyik helyi bringaboltos-szervizes nem enged a szerelõinek gumileszedõ szerszámos használni.
-Azért szívesen megnézném, hogy rakod fel azt a külsõt az országúti bringámra kézzel, aminek a felszerelésekor a mûanyag g.leszedõ kiegyenesesik és kipattan a felnibõl :-( Tudom, gyúrjak egy kicsit a kezemre...

2 es fel evet dolgoztam bringaszervizben. Angliaban az emberek ha defektet kapnak akkor nem javitjak meg a belsot, hanem beviszik a bringat a legkozelebbi bringaboltba, es ott kicserelik nekik egy ujra.

ebbol az adodik hogy napi szinten atlag 5-6 de volt hogy 15+ kulsot kellett le- es felszerelnem.

soha egyszer sem kellett leszedot hasznalnom a felrakashoz. pedig volt benne 700*25C Marathon Plus is.

es foleg ha egy kezdonek azt mondod hogy rakja fel azzal, 99% hogy ki fogja csipni a belso oldalat vele. de hajra ;)

Szondos

Szondos

vendég

• fórumtag
  • 156 hozzászólás
köszi a tanácsokat:)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Hát na. Legelõször, a hiányzó 20 centis szakasz felerõszakolása elõtt meg kéne gyõzõdni, hogy a külsõ máshol végig a felni mélyebbik, középsõ részén van. ez segíthet ;)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
2 es fel evet dolgoztam bringaszervizben. Angliaban az emberek ha defektet kapnak akkor nem javitjak meg a belsot, hanem beviszik a bringat a legkozelebbi bringaboltba, es ott kicserelik nekik egy ujra.

ebbol az adodik hogy napi szinten atlag 5-6 de volt hogy 15+ kulsot kellett le- es felszerelnem.

soha egyszer sem kellett leszedot hasznalnom a felrakashoz. pedig volt benne 700*25C Marathon Plus is.

es foleg ha egy kezdonek azt mondod hogy rakja fel azzal, 99% hogy ki fogja csipni a belso oldalat vele. de hajra ;)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás
A gumileszedõt természetesen felrakáshoz is lehet használni, a nevétõl eltérõen :D

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Például az országúti külsõmet egyáltalán nem bírom felrakni, ha akár egy pici levegõ is van a belsõben - leszedõ nélkül. Teljesen laposan (akkor viszont vigyázni kell, h pont a köpenybe simuljon, tekeredés, gyûrõdés nélkül) meg simán, kézzel is.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

Csak az a baj, hogy felfelé nem tudom simán kézzel felrakni, mert egy 20 centinyi hosszan nem megy fel rá.:wtf:

Üdv.

-Szerintem meg ha magasabb a felni pereme nyugodtan használhatod felrakáskor is a gumileszedõt,csak nagyon vigyázz hogy a belsõ ne kerûljön a leszedõ kanala és a felni pereme közé.
-Én úgyszoktam csinálni hogy mielõtt berakom a belsõt,picit fújok a belsõbe,de csak annyit hogy majdnem felvegye az alakját,berakom a belsõt,és amikor már majdnem körbeértem a külsõ visszatuszkolásával az utolsó pár centinél szoktam használni a leszedõt.
-Így általában elkerûlhetõ hogy becsipõdjön a belsõ.
-A régi felnimnél nekem is simán felment a kûlsõ minden egyébb szerszámos beavatkozás nélkül is,most az újnál már kénytelen vagyok használni a fém gumileszedõt is,viszont igy már eltünt a 8-as a gumiból.