Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15880 replies to this topic

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Puzsi01, csak néhány jó tanács gumi ügyben.
Értem én, hogy kérdezel, ez jó, de nehéz gumi ügyben objektív, jó tanácsot adni, mert
- ahány ember, annyi stílus, technikai tudás, bringa, és terep ismeret
- a gumi használhatósága néha apróságokon - is - múlik, pl. mekkora a bringás súlya, stb...
- nekem a Racing Ralph nagyon bejött, bejön, de pl. egy C'TR-en - 600 km-es maraton - simán elkopott. Ettõl még kiváló guminak tartom.
- itt vannak néhányan fórumon, akik nem tennének Michelin gumit a bringájukra - :D - én évek óta azt használok, nem ez a legjobb, de talán a legsokoldalúbb gumi.
- abban igaza van VV-nek, hogy érdemes kicsit olvasni, itt a fórumon is - de tudni kell olvasni a sorokban és köztük is - és ha teheted, akkor hazai és külföldi szaklapokat is forgass gumi témában. Nagyon nagy a választék gumi ügyben, mondhatnám óriási, ezért nehéz okosat mondani, ami tutira bejön neked.
Nem ismerlek, de lehet, a te technikai tudásodhoz az a gumi, ami nekem kiváló egy sziklás lejtõn, neked nem mûködik.
De had mondjak egy régi klasszikust neked, amit ma is bármikor feltennék a bringámra:
PANARACER SMOKE és DART, 26x2.0 méretben. Ez a duó nálam egy örök klasszikus marad.

Üdv!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Aki "smiley" nélkül nem érti az iróniát, az magába keresse a hibát, ne másban!
Egyébként pedig elõször nem kérdezõsködni kell, hanem olvasni, és ha már van némi fogalmad egyes dolgokról, akkor lehet értelmes kérdést feltenni.

Offtopic témában ennyi. Minden további offtopic megmozdulás megy a kukába.

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 posts

Mindazok alapján, amit eddig írtál (itt, illetve már topikokban), figyelemmel az általam feltett kérdésre/kérdésekre adott válaszokra is - hogy a linkelt gumiról már ne is beszéljünk - csak további sportsikereket tudok kívánni.

Privátot nem lehet küldeni neked, ezért itt írok neked, mi a baj azzal, hogy kérdezõsködök, érdeklõdök??? Ez egy fórum, erre szolgál nem??? Gondolom te se úgy születtél, hogy a kisújjadból szívtad ki, hogy mi hogy merre hány méter... Meg a diák tárcát kérem ne nézzük egy keresõ emberéhez... Az egy dolog, hogy te 3 bringát is fent tucc tartani... Én örülök ennek az 1-nek is!!! Azért érdeklõdök, hogy kinek mi vált be, hogy ne vegyek olyat ami esetleg nem jó... Már elnézést, de begurultam... Mért kell enyire lenézõen írni??? Gondolom te is voltál fiatal, érdeklõdõ... Tudom, úgyis kitörlöd ezt a hozzá szólást, mert tevagy a "GLOBAL MODERATOR"... Én meg csak egy zöldfülü "Vendég"...
Addig élsz míg tudod hol a fék!!!!
Aki nem tud elugrani a bringám elöl, az nem érdemli meg az Evoluciót!!! BY NIHILHERO

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Az ust az mit jelent???

Most láttam a neten, 26X1.35-ös sárgumit, az meg mire jó??? Addig értem, hogy nagyon nehezen tömõdne el a váznál és a telónál, de akkor is, ez nem nagyon vékony???

Mien külsõt ajánlotok cc-re??? Lehetõség szerint ne 2mm vastagságú minta legyen rajta :)

http://ebike.hu/term...-coll-mtb/2227/

Ez a 26x2.2-es variációba elöl hátul??? Köszi :)

Mindazok alapján, amit eddig írtál (itt, illetve már topikokban), figyelemmel az általam feltett kérdésre/kérdésekre adott válaszokra is - hogy a linkelt gumiról már ne is beszéljünk - csak további sportsikereket tudok kívánni.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Én tökéletesen megvagyok a belsõssel, csak kérdeztem, mert több helyen is láttam... :)

Nem az UST-re gondoltam, az okés nagyon, amit belinkeltél gumit az a önszívatás. Ami nekem CC-re bejött: Ritchey Z-max, WTB Nano Raptor, Schwalbe Noby Nick, Racing Ralph.

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 posts
Én tökéletesen megvagyok a belsõssel, csak kérdeztem, mert több helyen is láttam... :)
Aki nem tud elugrani a bringám elöl, az nem érdemli meg az Evoluciót!!! BY NIHILHERO

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Az ust az mit jelent???

Most láttam a neten, 26X1.35-ös sárgumit, az meg mire jó??? Addig értem, hogy nagyon nehezen tömõdne el a váznál és a telónál, de akkor is, ez nem nagyon vékony???

Mien külsõt ajánlotok cc-re??? Lehetõség szerint ne 2mm vastagságú minta legyen rajta :)

Ha nagyon szívatni akarod magad akkor tökéletes!Posted Image

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 posts
Ha jól vettem ki, akkor az ust belsõ nélkül használható külsõ :)

Am most Schwalbe Space/Smart Sam-ot használok 2/2.5 báron... (elöl/hátul) :) Eddig megvagyok vele elégedve, de már a végüket járják, azért érdeklõdök, hogy mit ajánlotok...

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Ez nagyon sok mindentõl függ. Olvasgass; van választék. ;)

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 posts
Az ust az mit jelent???

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
2,8 nekem belsõvel is sok :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

zaskarrace

zaskarrace

vendég

• fórumtag
  • 154 posts
Köszi, akkor a jövõ heti Mátrán már alacsonyabb nyomással próbálkozom. Ennél csak jobb lehet...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts
sztem lemehetsz elõl 1,8, hátul 2 ig

én a belsõst használom 2,2/2,4-en pedig vagyok hozzá 100+
ha lenne ust-m simán 1,8 körül lenne
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Szerintetek UST guminak mennyi az ajánlott nyomása a 80 kg-om alatt? Nincs benne semmi lötty, Tiger Claw 2.00-t használok, eddig 2,8 körül mentem, de a mai mátrai kör után kezdem azt gondolni, hogy ez sok...A többiek 2-2,2-t javasoltak. Amúgy össztelós a gép.

Nem mondtak hülyeséget;)

zaskarrace

zaskarrace

vendég

• fórumtag
  • 154 posts
Szerintetek UST guminak mennyi az ajánlott nyomása a 80 kg-om alatt? Nincs benne semmi lötty, Tiger Claw 2.00-t használok, eddig 2,8 körül mentem, de a mai mátrai kör után kezdem azt gondolni, hogy ez sok...A többiek 2-2,2-t javasoltak. Amúgy össztelós a gép.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

tömörgumi
nyugalom

Egy kiló, egy forint, tömör gumi - így teljes:D

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
tömörgumi
nyugalom

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Hja kérem, ha már a technikai forradalom utáni csodákról beszélünk!
Akkor Te nyertél! :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

Textil felniszalag, az öntapadós fajta, + 1 mûhelypumpa=nyugalom :)

UST felni (nincs szalag) , ust külsõ, szmötyi , kompresszor (na jó nagypumpa, macerás a komresszorral szórakozni) = nyugalom :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Textil felniszalag, az öntapadós fajta, + 1 mûhelypumpa=nyugalom :)