Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15880 replies to this topic

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Megpróbáltam a mavic crosstaril tubeless kerék, conti speed king normál külsõ párosomat belsõtleníteni. Vettem hozzá egy doboz OKO defektmentesítõ gélt amibõl 100 ml-t tettem kerekenként. Az eredmény nem túl sikeres :-(
A tapasztalatok:
-Az elsõ felfújás nem egyszerû. Hiába tettem bele elõszõr a belsõt, hogy az egyik olalon bepattanjon a külsõ pereme, a belsõ nélküli pumpáláskor annyi levegõ szökött, hogy a mezei komresszorral nem tudtam felfújni, csak a gumisnál sikerült.
- a lötyi , ami egyébként úgy tûnik mûködik mert a futófelületen lévõ lyuknál megjelent és tömített, nem tömítí el a gumi oldalfalán az apró lyukakat, meg a felni gumi találkozásnál több helyen jönnek az apró bubik. Pörgetem, forgatom, de semmi eredmény:-(

Hát tudod az UST-s külsõt úgy tudod felfújni ha a felni középsõ vájatában van a gumi mindkét pereme, ha valamelyik kint van a szélén akkor elszökik a levegõ, az elsõ esetben mûhely pumpával is simán felfújható. Talán a normál külsõnél is így kellene, a tömítõ anyagnál pedig azt írtad ,,gél" ha ez az állaga talán ez a baj.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

és még az is elõfordul hogy sokáig belsõvel használt ust külsõ sem mûxik még lötyivel sem.

az miert?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

Megpróbáltam a mavic crosstaril tubeless kerék, conti speed king normál külsõ párosomat belsõtleníteni. Vettem hozzá egy doboz OKO defektmentesítõ gélt amibõl 100 ml-t tettem kerekenként. Az eredmény nem túl sikeres :-(
A tapasztalatok:
-Az elsõ felfújás nem egyszerû. Hiába tettem bele elõszõr a belsõt, hogy az egyik olalon bepattanjon a külsõ pereme, a belsõ nélküli pumpáláskor annyi levegõ szökött, hogy a mezei komresszorral nem tudtam felfújni, csak a gumisnál sikerült.
- a lötyi , ami egyébként úgy tûnik mûködik mert a futófelületen lévõ lyuknál megjelent és tömített, nem tömítí el a gumi oldalfalán az apró lyukakat, meg a felni gumi találkozásnál több helyen jönnek az apró bubik. Pörgetem, forgatom, de semmi eredmény:-(

nem minden normál külsõt lehet ust-vé gányolni....
és még az is elõfordul hogy sokáig belsõvel használt ust külsõ sem mûxik még lötyivel sem.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

A tapasztalatok:

Üdv.

-Én is ezt a lötyit használom nekem 26x2,2-es Bontrager ACX tubeless külsõim vannak csak én belsõvel használom.

-Én váltottam pár emailt a forgalmazóval,és az adagolással kapcsolatban azt tanácsolták,hogy az a legjobb elosztás ha a flakon tartalmát felesben elosztom a két kerékbe,azaz 190ml kerekekként.

-Azt gondolom elolvastad a www.defekt-stop.hu-n leírt adagolási és egyéb infókkal kapcsolatos leírásokat?
(ha nem ted meg minnél elõbb.)
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 posts
A tapasztalatok:

N3gro

N3gro

vendég

• fórumtag
  • 51 posts

http://www.bike-shop...szelepsapka:kep

A gépkocsik gumijának szelepén is ilyen szelepsapka van. Bármelyik autós boltban, vagy benzinkútnál kapható.

Köszönöm, ilyen kell nekem.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Köszi, sokat segítettél...

http://www.bike-shop...szelepsapka:kep

A gépkocsik gumijának szelepén is ilyen szelepsapka van. Bármelyik autós boltban, vagy benzinkútnál kapható.

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

Hát sokat nem segített. Különben autószelepes, de nem tudom letekerni a szelepet, próbáltam szemöldökcsipesszel, de nem ment. Mivel szedjem le?

Üdv.

-Nos akkor hátha igy segít valamit.
-adott egy kerék,
-oldalról képzelj a közepébe egy analóg(mutatós) órát,
-gondolatban álisd a nagymutatót az 5-re vagy a 8-asra,
-ezek küzül álisd be úgy a szelep álását hogy valamelyikkel egyvonalba essen a szelep álása vagy helyzete.

-A szeleptû kitekerõt általában jobb bringabóltokban szoktak adni(fillérekért),de a jobb lötyi gyártók (pld:Oko/Defektstop defektmentesítõ) általában mellékelnek egyet a flakon mellé vagy annak zárókupakjában.

N3gro

N3gro

vendég

• fórumtag
  • 51 posts

Létezik hozzá szerszám.

Köszi, sokat segítettél...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Hát sokat nem segített. Különben autószelepes, de nem tudom letekerni a szelepet, próbáltam szemöldökcsipesszel, de nem ment. Mivel szedjem le?

Létezik hozzá szerszám.

A sebesség mindent megold.

N3gro

N3gro

vendég

• fórumtag
  • 51 posts

Üdv.

-A legjobb ha 5 vagy 8 óra álásban van szelep,ha ez még segít valamit?

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

Autószelepes? Ki kell csavarni a szeleptût. a szelep ne alul legyen.

Üdv.

-A legjobb ha 5 vagy 8 óra álásban van szelep,ha ez még segít valamit?

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Autószelepes? Ki kell csavarni a szeleptût. a szelep ne alul legyen.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

N3gro

N3gro

vendég

• fórumtag
  • 51 posts
Légyszi valaki írja le, hogy Joe féle tejet hogy kell a belsõbe tölteni, mert itt sz*pok vele 1 órája, de a szelepen keresztül nem megy bele.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
én le- és felrakáshoz is használok fémet (él lereszelve) és még soha nem csíptem oda belsõt.
csak egy kis ész, meg odafigyelés kell.

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 posts
-Az egyik helyi bringaboltos-szervizes nem enged a szerelõinek gumileszedõ szerszámos használni.
-Azért szívesen megnézném, hogy rakod fel azt a külsõt az országúti bringámra kézzel, aminek a felszerelésekor a mûanyag g.leszedõ kiegyenesesik és kipattan a felnibõl :-( Tudom, gyúrjak egy kicsit a kezemre...

2 es fel evet dolgoztam bringaszervizben. Angliaban az emberek ha defektet kapnak akkor nem javitjak meg a belsot, hanem beviszik a bringat a legkozelebbi bringaboltba, es ott kicserelik nekik egy ujra.

ebbol az adodik hogy napi szinten atlag 5-6 de volt hogy 15+ kulsot kellett le- es felszerelnem.

soha egyszer sem kellett leszedot hasznalnom a felrakashoz. pedig volt benne 700*25C Marathon Plus is.

es foleg ha egy kezdonek azt mondod hogy rakja fel azzal, 99% hogy ki fogja csipni a belso oldalat vele. de hajra ;)

Szondos

Szondos

vendég

• fórumtag
  • 156 posts
köszi a tanácsokat:)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Hát na. Legelõször, a hiányzó 20 centis szakasz felerõszakolása elõtt meg kéne gyõzõdni, hogy a külsõ máshol végig a felni mélyebbik, középsõ részén van. ez segíthet ;)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
2 es fel evet dolgoztam bringaszervizben. Angliaban az emberek ha defektet kapnak akkor nem javitjak meg a belsot, hanem beviszik a bringat a legkozelebbi bringaboltba, es ott kicserelik nekik egy ujra.

ebbol az adodik hogy napi szinten atlag 5-6 de volt hogy 15+ kulsot kellett le- es felszerelnem.

soha egyszer sem kellett leszedot hasznalnom a felrakashoz. pedig volt benne 700*25C Marathon Plus is.

es foleg ha egy kezdonek azt mondod hogy rakja fel azzal, 99% hogy ki fogja csipni a belso oldalat vele. de hajra ;)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts
A gumileszedõt természetesen felrakáshoz is lehet használni, a nevétõl eltérõen :D