Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15883 replies to this topic

norbonc

norbonc

vendég

• fórumtag
  • 56 posts

Fordítva rakd föl, mint ahogy ajánlották vagy rakjál elõre és hátra is crossmarkot.

Már feltettem az általam említett kombinációt.
Az úgy gáz?
Ha gáz,akkor miért?
Bocsi,nem értek a külsõ-dolgokhoz:)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Olvasd el az elõbbi hozzászólásomat, ez a belsõ, amit használsz, az "olcsó-kókány" kategória. A belsõk 10 bar-t bírnak, de a legtöbb külsõ már hamarabb elenged, fõleg, ha ócskát használsz. 6-7 alatt viszont felütöd, én a 72 kilómmal 7 bar alatt nem merek menni. (tényleg felütöm) Érdekességképpen, a Decában kapható Hutchinson külsõk nekem 7-8 fölött lefordulnak a felnirõl, ellenben a Vittoria külsõk 9 bar felett is békében megmaradnak.

Ami bevált - Panaracer. Ami a legolcsóbb (800 pénz), de tûrhetõ - Semperit. Amit nem érdemes, csak cyclocrossra - Michelin Latex. Ami elenged - Schwalbe UL, Maxis FL (ezek versenybelsõk). Aminél a szelepfej leszakadásra hajlamos - Continental, alap Schwalbe.

De minden enged, pl a legjobb is lemegy 9-rõl 7-re 1 hét alatt. Pumpa. Nagyszerû találmány. Ha félsz a szelepfej leszakítástól (pl én szívtam vele sokat), akkor használj átalakítót, s az autós adapterrel fújd fel, akkor nincs mit letépni.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

mci

mci

vendég

• fórumtag
  • 111 posts

Milyen belsõbe teszel 8 bárt Outi?

Ahham, Deca 700(622)*19->23, 622*23asra. Nincsen ráírva, hogy mennyit szabad belefújni, de a hátsómba például 6bart raktunk, és az is engedett (nem tudom mennyit, mert az házimegoldással van kikeményítve, de valamennyi kijött belõle, az biztos).

Dante: Az elsõ az pont 8bar volt. A 3hónapnál montiból indultam ki, eddig mountain bike-om volt, és történt olyan, hogy egy télen át tartotta magát. Latexrõl hallottam már, de sose volt túl szimpatikus, hgy gyakran kell fújni. Egyébként a biciklit városban használom, ezért nem akarok jobb belsõt venni, mert ha jön valami, akkor az ígyis úgyis defektet okoz szerintem.
A 10nap alatti ~6 bar veszteség nekem így is sok, kik gyártanak jobb minõségû belsõt? Continentalról eddig rosszat hallottam, Schwalbe, Michelin?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Sziasztok!

A véleményetekre lennék kíváncsi.

Hátul Maxxis High Roller 2.10 , elöl Maxxis Cross Mark 2.10

Szerintetek jó párosítás? Így ajánlották szakboltban.

Fordítva rakd föl, mint ahogy ajánlották vagy rakjál elõre és hátra is crossmarkot.

A sebesség mindent megold.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

És mennyi az az idõ, ami alatt egy belsõnek le szabad eresztenie ennyit? Én használat nélkül 3hónapot mondanék.

Akkor jobb, ha felébredsz. Az országúti belsõ kényes dolog. Mivel 8 bar-t mondasz, ez számomra azt jelenti, hogy errõl van szó. Ha olcsó, kókány, trágya belsõt veszel, akkor az LE FOG ENGEDNI. 8 bar kemény dolog, a ritkásabb gumin az szépen elenged. Ez vízben nem derül ki - feltételezem nem ültél fölötte 2 napot, hogy meglásd azt a 3 felszálló buborékot. A jobb belsõk is 1-2 hét alatt veszítenek 2-3 bar-t, nincs olyan, hogy 8 baron 3 hónapot kibír. Ha latexbelsõ (zöld), akkor az 2-3 nap alatt elenged, de azt más miatt szeretik, pl nem szúrja át a tüske, s kisebb nyomáson is lehet használni (felütést jobban bírja). Szvsz országúton ennek nincs értelme, de ha ezt vettél, akkor azt bizony minden tekerés elõtt pumpálni kell.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Hello!
A belsõm mindig leereszt. Nem defekt, kb 9nap kell ahhoz, hogy 8barról olyan 2re leessen, és folyamatosan enged.
Beraktam vízbe, sehol sem láttam buborékot, ha nyomtam, akkor se. A szelepet is megnéztem persze, az se eresztett. Sapka van rajta. Ez történt mind a két kerekemmel, pedig a hátsóm új (10napos), összesen 3km-t tekertem eddig vele, és erõsített falu a külsõ.
Mindkét belsõ Decathlonos, szerintem ez itt a gyenge láncszem (másra nem tudok gondolni), de mégis mi történik? Nem lyukas egyik sem, és ahogy mondtam, a szelep sem ereszt folyamatosan.

És mennyi az az idõ, ami alatt egy belsõnek le szabad eresztenie ennyit? Én használat nélkül 3hónapot mondanék.

Milyen belsõbe teszel 8 bárt Outi?
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Fórum etikett 8. pont, kiegészítve azzal, hogy ugyan azt a kérdést nem kell beírni ismételten.
Majd ha olvassa olyan Fórumtag, aki tudja a problémára a választ, beírja a véleményét, javaslatát.

mci

mci

vendég

• fórumtag
  • 111 posts
Hello!
A belsõm mindig leereszt. Nem defekt, kb 9nap kell ahhoz, hogy 8barról olyan 2re leessen, és folyamatosan enged.
Beraktam vízbe, sehol sem láttam buborékot, ha nyomtam, akkor se. A szelepet is megnéztem persze, az se eresztett. Sapka van rajta. Ez történt mind a két kerekemmel, pedig a hátsóm új (10napos), összesen 3km-t tekertem eddig vele, és erõsített falu a külsõ.
Mindkét belsõ Decathlonos, szerintem ez itt a gyenge láncszem (másra nem tudok gondolni), de mégis mi történik? Nem lyukas egyik sem, és ahogy mondtam, a szelep sem ereszt folyamatosan.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts

csak egy példa: van olyan 2.3-as külsõm, ami szélesebb egy másik márkájú 2.35-ösnél, sõt, majdnem olyan széles, mint egy átlagos 2.5-ös

ja,én is ezért kérdem mert egyéni hegyi idõfutamban monti kategóriában szokták szabályozni a gumi méretét,nem tudom h a megadott érték számít ami a gumi oldalán van,vagy mért,de ha mérik hogyan mérik....nekem a 2.2-es race kingem ugyanolyan széles mint az 1.95-ös kenda

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 posts

Gumi méretezés:

ETRTO méretjelölés - gumi szélesség (mm) x gumi belsõ átmérõ (mm)
Inch (hüvelyk) méretjelölés - gumi külsõ átmérõ (hüvelyk) x gumi szélesség (hüvelyk)

A hüvelyk alapú méretezés elég nagy szórással "dolgozik," az ETRTO sokkal pontosabb.

és a belsõ átmérõt hogy kell értelmezni (legnagyobb, legkisebb v. középátmérõ?), mert ugye nem szabályos kör keresztmetszetû

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts

elvileg

Én erre válaszoltam.;)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Gumi méretezés:

ETRTO méretjelölés - gumi szélesség (mm) x gumi belsõ átmérõ (mm)
Inch (hüvelyk) méretjelölés - gumi külsõ átmérõ (hüvelyk) x gumi szélesség (hüvelyk)

A hüvelyk alapú méretezés elég nagy szórással "dolgozik," az ETRTO sokkal pontosabb.

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 posts

kicsit eltévelyedtem ezekben a gumiméretekben.ezek a 2.0,2.1 milyen értékeit mutatják a guminak?szélesség?1.0 az elvileg milyen széles gumi?(mármint elvileg hány mm szélesnek kéne lennie)

hát azt így nem lehet megmondani, többek között ez függ a gumi profiljától, a felni méretétõl
amúgy az érték a ballonosságra vonatkozik, azt hiszem a szélesség és magasság aránya, ha jól tudom...

Igen, a szélességet mutatja meg.
1 coll=2,54cm=25,4mm
Vagyis akkora, mint a normál kormánybefogó méret.

biztos vagy ebben? én úgy tudom, hogy nem csak a szélesség, a magasság is számít
csak egy példa: van olyan 2.3-as külsõm, ami szélesebb egy másik márkájú 2.35-ösnél, sõt, majdnem olyan széles, mint egy átlagos 2.5-ös

de régebben volt bikemagban gumitesztben adattábla, ott is elég eltérõ különbségek voltak ugyanolyan méretû gumik között

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
Igen, a szélességet mutatja meg.
1 coll=2,54cm=25,4mm
Vagyis akkora, mint a normál kormánybefogó méret.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
kicsit eltévelyedtem ezekben a gumiméretekben.ezek a 2.0,2.1 milyen értékeit mutatják a guminak?szélesség?1.0 az elvileg milyen széles gumi?(mármint elvileg hány mm szélesnek kéne lennie)

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
próbálgasd
hájroller nekem is volt, cseppet vékonyabban, nem rossz
cross markot nem ismerem

norbonc

norbonc

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
Sziasztok!

A véleményetekre lennék kíváncsi.

Hátul Maxxis High Roller 2.10 , elöl Maxxis Cross Mark 2.10

Szerintetek jó párosítás? Így ajánlották szakboltban.

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts
WTB Weirwolf Comp külsõrõl van valakinek tapasztalata?Mennyire jó az ár/érték aránya ebben az árkategóriában(5900HUF)?

mci

mci

vendég

• fórumtag
  • 111 posts
Hello!
Történet: Országútim van, pontosabban az, amit régen versenybiciklinek neveztek. Városban használom. A gond az, hogy elég gyakran leereszt. Múlt héten szerda este felfújtuk 8barra, azóta nem mentem vele (akkor kb 5kmt), de mára már csak 2bar maradt benne. Folyamatosan eresztett, tehát lehetett érezni, ahogy egyre kevesebb van benne. Decathlon-os belsõm van, és Schwalbe Lugano külsõm. Mind a két belsõvel ez történt, ma az elsõt kiszedtem, megnéztem vízben, sehol sem jön ki belõle a levegõ, ez teljesen biztos, 3* körbefuttattam, forgattam, nyomtam, ahogy bírtam, hátha csak erõ hatására ereszt (bár nem mentem vele, tehát csak a bicikli súlyát kellett elbírnia, és azt se teljesen, mert falnak volt támasztva).
Mi lehet a baj? Én arra gyanakszom, hogy a szelep idõnként kiereszt egy kicsi levegõt, de direkt megnéztem, megnyomtam körülötte, folyamatosan biztosan nem ereszt.
Arra gondoltam, veszek egy más márkája belsõt, hátha az nem fog ereszteni, és akkor kiderül, mi a ludas. Milyen márkájút vegyek, tehát mi az, ami biztosan jó? Nem szeretnék rá túl sokat költeni (pl: 2ezer forint), de azért belefeccölök valamennyit. (úgyis csak városba használom, tehát nem kell feltétlenül versenybelsõnek lenni, ami 10évig bírja, csak legyen megbízható, szerintem ilyet 1500környékén biztosan lehet már kapni.

Köszi!

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Nálam több, mint egy évig volt felhasználatlanul hab és utána is mûködött. Mondjuk az furcsa, hogy a hab a szelepet is tömítette, most már nem tudom szétcsavarni (auto) a szelepet és felfújni és leengedni is nehézkes.

Acetonnal megtakarítható.