Olvasd el az elõbbi hozzászólásomat, ez a belsõ, amit használsz, az "olcsó-kókány" kategória. A belsõk 10 bar-t bírnak, de a legtöbb külsõ már hamarabb elenged, fõleg, ha ócskát használsz. 6-7 alatt viszont felütöd, én a 72 kilómmal 7 bar alatt nem merek menni. (tényleg felütöm) Érdekességképpen, a Decában kapható Hutchinson külsõk nekem 7-8 fölött lefordulnak a felnirõl, ellenben a Vittoria külsõk 9 bar felett is békében megmaradnak.
Ami bevált - Panaracer. Ami a legolcsóbb (800 pénz), de tûrhetõ - Semperit. Amit nem érdemes, csak cyclocrossra - Michelin Latex. Ami elenged - Schwalbe UL, Maxis FL (ezek versenybelsõk). Aminél a szelepfej leszakadásra hajlamos - Continental, alap Schwalbe.
De minden enged, pl a legjobb is lemegy 9-rõl 7-re 1 hét alatt. Pumpa. Nagyszerû találmány. Ha félsz a szelepfej leszakítástól (pl én szívtam vele sokat), akkor használj átalakítót, s az autós adapterrel fújd fel, akkor nincs mit letépni.
A külsõm Schwalbe Lugano, 7,5Bar van ráírva, ezért nem nagyon akartam 8bar felé menni. Én még nem ütöttem fel eddig, május óta járok mindenhova bringával, tehát egyelõre még nem félek ettõl, majd ennek is eljön az ideje, de miután megfogtam a 10barra fújt külsõt, nem akarok 6bar alá menni.
Mennyit merjek fújni a belsõmbe? Külsõt maximum ledobja (annak nem lehet baja?), vagy a belsõ kidurran?
Köszi, megnézem ezeket a belsõket, az a baj, hogy az ár nekem nagyon fontos, ezért is maradtam olcsóbb belsõknél (deca - 890Ft a két darab...), de valami közepes árfekvésû darabot azért kipróbálok.
A pumpa valóban nagyszerû találmány, van is egy kötelezõ kézi darabom, de azzal nem nagyon tudok 6-7bar fölé menni, ezért nem szoktam keményebbre fújni (de van egy technika, amivel 6barnál több nem is kell, mert 10barnak érzõdik).
A szelepfej leszakítástól úgyszint nem félek, mivel még nem történt meg velem (saját hibából tanulok amúgyis).
Most már ez is világos, azzal tisztában voltam, hogy nagyobb nyomásról könnyebben esik le, de hogy mennyivel, arról fogalmam sem volt, hiszen nem álltam ott soha mellette, és nem is találkoztam ilyennel eddig.
Egyébként a versenybelsõ miben más?