Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15883 hozzászólás a témában

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Nem engem kérdeztél, de válaszolok rá.
Kibír annyit. De neked pénzkidobás. Feleannyiból is kapsz normális külsõt.

szia

ha ket gumit keresnek, akkor nem is gondolkodnek ilyenben, de a ket rr adott, igy csak elore kell egy nn. igy ket garniturara ki vagyok pipalva.

a ket "gyengebb" gumit sem usznam meg olcsobban. utana majd keresek mast :)

Szerintem is. Elõl semmi sem kopik túl gyorsan.

A Ron-t neked kifejezetten nem ajánlanám, versenygumi, s emiatt fokozottan szakadásra, kopásra hajlamos. Versenyre viszont remek választás. Nekem idén 8 maraton alatt mondjuk elkopott nullára, s csak versenyen használtam.

MJanival is egyetértek, ezen a szinten egy jó kis Conti, és adhatsz a lejtõknek.

a survival prora gondolsz? csak azert kerdem, mert haver viszont most valtana gumit... mindig csipodeses gondjai vannak.

jah igen, ami kimaradt :) a snakeskin es a doubledefense er vmit?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Szerintem is. Elõl semmi sem kopik túl gyorsan.

A Ron-t neked kifejezetten nem ajánlanám, versenygumi, s emiatt fokozottan szakadásra, kopásra hajlamos. Versenyre viszont remek választás. Nekem idén 8 maraton alatt mondjuk elkopott nullára, s csak versenyen használtam.

MJanival is egyetértek, ezen a szinten egy jó kis Conti, és adhatsz a lejtõknek.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

es nalad mennyire volt tartos? kibir ket hatso rrot, egy elso nn?

Nem engem kérdeztél, de válaszolok rá.
Kibír annyit. De neked pénzkidobás. Feleannyiból is kapsz normális külsõt.

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

szerintem többet is

a RRalph q.jó gumi hártsó kerékre, magamnak nem nagyon tudnék jobbat elképzelni, viszont 2K-nál nem nagyon bír többet.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Nincs mindenes gumi. Ezek mind jók, bizonyos embereknek, de biztos lesznek olyanok, akik szidják. Személy szerint a Smoke-Dart párosítást nagyon jónak találom, de nehéz, ezért manapság, a 400 grammos külsõk korában, versenyen nem érdemes velük menni egy szint felett. A maratonok kompromisszumról szólnak, mert a terep VS aszfalt viszonylatában nincs jó megoldás, s minden maraton tartalmaz jelentõs mennyiségû aszfaltot is. Szerintem guruljon, minden más másodlagos. :)

nem celom hude jo idot menni, inkabb csak tura, meg hobbyszintu maraton. tegnap pl vegigtekertunk a bakony rovidtavjat. ott volt minden :) murva, aszfalt, fold, sziklas resz, homok es nemi sar...

én mióta van NN (3éve kb ?) ezzel a kombóval mentem (illetve idén nyáron hátul is NN de ennek csak financiális okai vannak, (NN volt itthol)).
spec nekem nem volt soha problémás a NN mindig kontrollálható volt.
de esetleg lehet próbálkozni elõl a Rocket ronnal is, sokan szeretik.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

hasznal vki olyasmi kombot, mint ami a cube ams/xms bringakon van? elol schwalbe nobby nic, hatul racing ralph - gyanitom a tapadasa miatt kerult elore a nobby nic.

?

én mióta van NN (3éve kb ?) ezzel a kombóval mentem (illetve idén nyáron hátul is NN de ennek csak financiális okai vannak, (NN volt itthol)).
spec nekem nem volt soha problémás a NN mindig kontrollálható volt.
de esetleg lehet próbálkozni elõl a Rocket ronnal is, sokan szeretik.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Nincs mindenes gumi. Ezek mind jók, bizonyos embereknek, de biztos lesznek olyanok, akik szidják. Személy szerint a Smoke-Dart párosítást nagyon jónak találom, de nehéz, ezért manapság, a 400 grammos külsõk korában, versenyen nem érdemes velük menni egy szint felett. A maratonok kompromisszumról szólnak, mert a terep VS aszfalt viszonylatában nincs jó megoldás, s minden maraton tartalmaz jelentõs mennyiségû aszfaltot is. Szerintem guruljon, minden más másodlagos. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

NN elõl nálam egy évet kibírt, szóval egészen tartós, ellenben nekem nem vált be a mintázat: nem sodródik, ez igaz, hanem egyszerûen kicsúszik. Jó kis sodródósakat jobban szeretem. Érzem mikor megy ki az eleje, s ezáltal irányítható. NN meg tart, tart, még mindig tart, majd mintha elvágták volna, már estél is. :)

erdekes amit irsz - a racing ralph szvsz jobban sodrodik, mint a korabbi crosstrekking bringamon (schwalbe land cruiser), azert is gondolkodtam a cseren. a crosscangan levo eredeti cxcomp gumi viszont epp ugy viselkedik amit irsz... jojo, aztan mintha jegre ment volna az ember. a land cruiser is csuszott, de sokkal kiszamithatobb volt. raadasul ott az ember sulypontja is magasan es eleg elol volt - a vegen mar paraztam a homokos reszektol.

esetleg vmi olcso alternativa? :) maratonra (mindenevo kellene). mert akkor elrongyolom ezt, aztan valtok arra.

az aratol eltekintve tetszik a rr, egyedul a saras reszen gaz, hogy pillanatok alatt osszegyujti, utana pedig a sarba tapad bele minden sz*r, es szorja a cuccot veszettul.

ezek? :)

panaracer fire xp pro
panaracer smoke classic
continental survival pro
panaracer dart classic

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
NN elõl nálam egy évet kibírt, szóval egészen tartós, ellenben nekem nem vált be a mintázat: nem sodródik, ez igaz, hanem egyszerûen kicsúszik. Jó kis sodródósakat jobban szeretem. Érzem mikor megy ki az eleje, s ezáltal irányítható. NN meg tart, tart, még mindig tart, majd mintha elvágták volna, már estél is. :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
hasznal vki olyasmi kombot, mint ami a cube ams/xms bringakon van? elol schwalbe nobby nic, hatul racing ralph - gyanitom a tapadasa miatt kerult elore a nobby nic.

gyarilag elol-hatul racing ralphom van - azt gondoltam, hogy veszek elore egy nobby nicet, hatha kibir ket racing ralphot hatul. van ra sansz? amugy a kov korbe tuti nem kerulne ra ilyen draga gumi... mittomen smart samet vennek helyette, de igy hasonlo arbol hatha kibirja hasonlo ideig, es megis csak normalisabb gumik vannak rajta.

a masik: nobby nicbol melyiket erdemes? meret alapjan a 2.25os 559x57esre gondoltam (ilyen a mostani is). ill ugy latom van "snake skin" es "double defense" is. erdemes vmelyiket?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Izgalmas viszont hajnal 1-kor, amikor a 9 bar repíti le, s van még 1 másodperced, mire a belsõ elkezd rekordtempóban kibuggyanni. Mintha kihúznád a biztosítószeget. :D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
amugy ez az oldalt kibukik a belso meg nem egyertelmuen katasztrofa. elofordult velem is, ha meg nincs benne 86bar nyomas [pumpalas kozben eszreveszed] akkor le lehet szepen ereszteni a szelepnel, es visszaigazgatni a kulsot a perem ala. ez is akkor szokik elofordulni ha a felniszalag el van csuszva oldalra, es kinyomja a drotperemet.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás

Aham. Pedig épp az járt a fejemben, hogy a Tequilát vagy a Southern Comfortot válasszam. :D

Az ostobája..! :bell:

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Aham. Pedig épp az járt a fejemben, hogy a Tequilát vagy a Southern Comfortot válasszam. :D

Ne tedd, akkor már inkább a felütés! :D

Hotte

Hotte

törzsvendég

• fórumtag
  • 478 hozzászólás

Hát alkesszal lemosod jól. :) De ne olyannal, amit jobb helyen (például egy buliban) fel tudnál használni.

http://tanitonenijeg...i.blogspot.com/

'Alles easy, no problem.' Hotte

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Lehet hogy már túl sokat kérdezek, de zsírtalanítani mivel kell?

Hát alkesszal lemosod jól. :) De ne olyannal, amit jobb helyen (például egy buliban) fel tudnál használni.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Ma valószínû, hogy én is egy ilyen felniszalag elcsúszós defektet kaptam, mert nem hiszem, hogy egy kõ úgy benyomta a külsõt, hogy az egészen belapult a felniszalagig. (meg tegnap gumicserénél néztem is hogy mennyire laza a szalag :) )
Az öntapadós nálam nem bír sokat, max fél szezon.

A sebesség mindent megold.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Ha öntapadós felni szalagot tekersz a felnire, akkor segíti a megtapadást! Én ezt szeretem használni.

Hotte

Hotte

törzsvendég

• fórumtag
  • 478 hozzászólás
V-fék van igen. És kap rendesen. Ma is elég köves helyeken jártam (pl: Török út a Bükkben). Lehet hogy már túl sokat kérdezek, de zsírtalanítani mivel kell?
http://tanitonenijeg...i.blogspot.com/

'Alles easy, no problem.' Hotte

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Tudja a csávó! Emlékszem a Budai -hgys.-ben, álló helyzetben produkált durrdefektedre, ami egy kiadós lejtõzés és az elszaródott felniszalag eredménye volt!
/Meg aztán a röhejes gumi szerelésedre, amitõl fuldokoltunk a röhögéstõl! :D/