Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15858 hozzászólás a témában

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Elolvastam amit errõl a lötyirõl írnak, a videó is meggyõzõ,
viszont szöget ütött a fejembe egy gondolat:

"A defektet okozó tárgy eltávolítása után a belsõ nyomás a keletkezett lyukba nyomja a gélt és a lyuk egy pillanat alatt eltömõdik."

Ha van ilyen folyadék a gumijaimban, de más külsõt teszek fel mert pl. sár van vagy mert teszem azt aszfaltra készülök, és ehhez leengedem a belsõt a szelepen keresztül, akkor a szelepet nem tömíti el a folyadék?

Úgy ereszted le a kereket, hogy felül legyen a szelep, akkor nem folyik bele és nem tömíti el. Nekem eddig csak Schwalbe Doc Blue löttyöm volt, de annál oda kellett figyelni, hogy külsõcserénél ne nyomjam össze a belsõt, mert össze tud tapadni elég rendesen. Azt meg, hogy összecsomagolom a löttyel töltött belsõt, el is lehetett felejteni...

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Átteheted természetesen. Az csak egy szalag. De a lötyit is fontold meg, az sem rossz. (pl.: http://www.defekt-stop.hu/)

Elolvastam amit errõl a lötyirõl írnak, a videó is meggyõzõ,
viszont szöget ütött a fejembe egy gondolat:

"A defektet okozó tárgy eltávolítása után a belsõ nyomás a keletkezett lyukba nyomja a gélt és a lyuk egy pillanat alatt eltömõdik."

Ha van ilyen folyadék a gumijaimban, de más külsõt teszek fel mert pl. sár van vagy mert teszem azt aszfaltra készülök, és ehhez leengedem a belsõt a szelepen keresztül, akkor a szelepet nem tömíti el a folyadék?

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás

Hutchinson Python-al van vkinek tapasztalata, ill vélemény?

Hobby XC-re keresek alternatívákat. Száraz terepre 60% kavics,földút,erdõ stb 40% aszfalt (szal ne kopjon villámgyorsan). Esõt sarat hajlamos vagyok kerülni :)
Mit ajánlotok?

Amit írtál arra tökéletes, jobb gumit nem is találhatnál. Régóta használom normál és tubeless kivitelben teljes megelégedéssel. A Python-nak több típusa van a többségük elég drága. Talán ezért nem használják sokan.
" Szárnyak nélkül nem könnyû repülni." Horatius

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nalam ez a szalag egy kategoriaba esik a fekmerevitovel. felmegoldas

vegyetek inkabb rendes gumit
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Átteheted természetesen. Az csak egy szalag. De a lötyit is fontold meg, az sem rossz. (pl.: http://www.defekt-stop.hu/)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
A defektgátló szalag csak azzal a külsõvel használható amelyikbe elõször felteszem (mert mittudomén beleragad, nem ismerem a cuccot) vagy szabadon áttehetem egy másik külsõbe is, ha esetleg gumit cserélek?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

szvsz csak itt divat tobb hozzaszolast osszefuzni, amik nem is tartoznak szorosan ossze.

Olvasgasd a fórum etikettet. ;)
http://forum.bikemag..._tanacsok_forum

A sebesség mindent megold.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

ARN nyugodtan használd a módosít gombot 15 percig nem túl érdekes az oldal ha kétpercenként új hozzáoszlást írsz.

szvsz csak itt divat tobb hozzaszolast osszefuzni, amik nem is tartoznak szorosan ossze.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
ARN nyugodtan használd a módosít gombot 15 percig nem túl érdekes az oldal ha kétpercenként új hozzáoszlást írsz.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

nem kötelezõ egy márkát használni egyszerre

minden gond nélkül párosítható a hátsó rr elõl akármivel (speci captain, adrenalin pl)

itthon sajna kb ugyanoda jovok ki az "olcso gumival" mintha kintrol hozatom a "dragat" :)

Kicsit tul van lihegve a téma. (úgy általában) Ha tudsz bringázni bármelyik márkásabb gumi megteszi, ha meg nem akkor tök mindegy...Volt tavaj egy riport a velo-ban Szuromi Gyurival, érintették ezt a témát is. Érdemes elolvasni!

elhiszem :) pl sokan mennek merevvazas bringaval, nekem megis sokkal elvezetesebb az ossztelossal. pedig valszeg csak a technikan mulik, de orulok, hogy masra is tudok koncentralni, mint csak arra, hogy szetrazza az agyamat a sziklas-koves reszen.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

szia

ha ket gumit keresnek, akkor nem is gondolkodnek ilyenben, de a ket rr adott, igy csak elore kell egy nn. igy ket garniturara ki vagyok pipalva.

a ket "gyengebb" gumit sem usznam meg olcsobban. utana majd keresek mast :)

nem kötelezõ egy márkát használni egyszerre

minden gond nélkül párosítható a hátsó rr elõl akármivel (speci captain, adrenalin pl)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
Kicsit tul van lihegve a téma. (úgy általában) Ha tudsz bringázni bármelyik márkásabb gumi megteszi, ha meg nem akkor tök mindegy...Volt tavaj egy riport a velo-ban Szuromi Gyurival, érintették ezt a témát is. Érdemes elolvasni!

nem celom hude jo idot menni, inkabb csak tura, meg hobbyszintu maraton. tegnap pl vegigtekertunk a bakony rovidtavjat. ott volt minden :) murva, aszfalt, fold, sziklas resz, homok es nemi sar...

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás
Hutchinson Python-al van vkinek tapasztalata, ill vélemény?

Hobby XC-re keresek alternatívákat. Száraz terepre 60% kavics,földút,erdõ stb 40% aszfalt (szal ne kopjon villámgyorsan). Esõt sarat hajlamos vagyok kerülni :)
Mit ajánlotok?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Explorer, RaceKing, MountainKing...

pontosabban? :) csak ujabban kezdett erdekelni a tema, hogy lattam mennyire befolyasolja a haladast (kozben a bringa ertekehez kepest bakfitty). reszemrol bevallalok elore egy ilyen nnet, ennyi penzt meger. nekem ugyis kitart par evig.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

a survival prora gondolsz?

Explorer, RaceKing, MountainKing...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Nem engem kérdeztél, de válaszolok rá.
Kibír annyit. De neked pénzkidobás. Feleannyiból is kapsz normális külsõt.

szia

ha ket gumit keresnek, akkor nem is gondolkodnek ilyenben, de a ket rr adott, igy csak elore kell egy nn. igy ket garniturara ki vagyok pipalva.

a ket "gyengebb" gumit sem usznam meg olcsobban. utana majd keresek mast :)

Szerintem is. Elõl semmi sem kopik túl gyorsan.

A Ron-t neked kifejezetten nem ajánlanám, versenygumi, s emiatt fokozottan szakadásra, kopásra hajlamos. Versenyre viszont remek választás. Nekem idén 8 maraton alatt mondjuk elkopott nullára, s csak versenyen használtam.

MJanival is egyetértek, ezen a szinten egy jó kis Conti, és adhatsz a lejtõknek.

a survival prora gondolsz? csak azert kerdem, mert haver viszont most valtana gumit... mindig csipodeses gondjai vannak.

jah igen, ami kimaradt :) a snakeskin es a doubledefense er vmit?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Szerintem is. Elõl semmi sem kopik túl gyorsan.

A Ron-t neked kifejezetten nem ajánlanám, versenygumi, s emiatt fokozottan szakadásra, kopásra hajlamos. Versenyre viszont remek választás. Nekem idén 8 maraton alatt mondjuk elkopott nullára, s csak versenyen használtam.

MJanival is egyetértek, ezen a szinten egy jó kis Conti, és adhatsz a lejtõknek.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

es nalad mennyire volt tartos? kibir ket hatso rrot, egy elso nn?

Nem engem kérdeztél, de válaszolok rá.
Kibír annyit. De neked pénzkidobás. Feleannyiból is kapsz normális külsõt.

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

szerintem többet is

a RRalph q.jó gumi hártsó kerékre, magamnak nem nagyon tudnék jobbat elképzelni, viszont 2K-nál nem nagyon bír többet.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Nincs mindenes gumi. Ezek mind jók, bizonyos embereknek, de biztos lesznek olyanok, akik szidják. Személy szerint a Smoke-Dart párosítást nagyon jónak találom, de nehéz, ezért manapság, a 400 grammos külsõk korában, versenyen nem érdemes velük menni egy szint felett. A maratonok kompromisszumról szólnak, mert a terep VS aszfalt viszonylatában nincs jó megoldás, s minden maraton tartalmaz jelentõs mennyiségû aszfaltot is. Szerintem guruljon, minden más másodlagos. :)

nem celom hude jo idot menni, inkabb csak tura, meg hobbyszintu maraton. tegnap pl vegigtekertunk a bakony rovidtavjat. ott volt minden :) murva, aszfalt, fold, sziklas resz, homok es nemi sar...

én mióta van NN (3éve kb ?) ezzel a kombóval mentem (illetve idén nyáron hátul is NN de ennek csak financiális okai vannak, (NN volt itthol)).
spec nekem nem volt soha problémás a NN mindig kontrollálható volt.
de esetleg lehet próbálkozni elõl a Rocket ronnal is, sokan szeretik.