Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15884 hozzászólás a témában

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

vigyazz, mert lehet 26*1.3/8"-os is, es arra nem lesz jo normal mtb 26" gumi meret.

de abból cst van rogyásig, úgyhogy az no para

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
vigyazz, mert lehet 26*1.3/8"-os is, es arra nem lesz jo normal mtb 26" gumi meret.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
A külsõ gumi oldalára rá van írva a mérete. (pl. xx-559) Az alapján keress külsõt. Járt már nálam olyan régi bringa amire csak nagy kínkeservvel találtam külsõt :-(

egy ismerõsöm kinézett egy használt városi kerót, de tanácsra lenne szüksége, hogy a rajta lévõ külsõ csereszabatos-e a most kapható külsõkkel

Feltöltött kép

a tulaj elmondása szerint a kerék 26"os.

elõre is köszi :)

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
egy ismerõsöm kinézett egy használt városi kerót, de tanácsra lenne szüksége, hogy a rajta lévõ külsõ csereszabatos-e a most kapható külsõkkel

Feltöltött kép

a tulaj elmondása szerint a kerék 26"os.

elõre is köszi :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Átteheted természetesen. Az csak egy szalag. De a lötyit is fontold meg, az sem rossz. (pl.: http://www.defekt-stop.hu/)

ez latex alapu?

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

Elolvastam amit errõl a lötyirõl írnak, a videó is meggyõzõ,
viszont szöget ütött a fejembe egy gondolat:

"A defektet okozó tárgy eltávolítása után a belsõ nyomás a keletkezett lyukba nyomja a gélt és a lyuk egy pillanat alatt eltömõdik."

Ha van ilyen folyadék a gumijaimban, de más külsõt teszek fel mert pl. sár van vagy mert teszem azt aszfaltra készülök, és ehhez leengedem a belsõt a szelepen keresztül, akkor a szelepet nem tömíti el a folyadék?

Üdv.

-Szerintem nem,mert amikor leengeded a gumit akkor a szelepnek felsõ (12 óra)álásban kell lennie,és mivel a lötyi mindig alul gyülik össze a szelepet (elvileg) nem fogja eltömíteni.:chin:
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

"A defektet okozó tárgy eltávolítása után a belsõ nyomás a keletkezett lyukba nyomja a gélt és a lyuk egy pillanat alatt eltömõdik."

Ha van ilyen folyadék a gumijaimban, de más külsõt teszek fel mert pl. sár van vagy mert teszem azt aszfaltra készülök, és ehhez leengedem a belsõt a szelepen keresztül, akkor a szelepet nem tömíti el a folyadék?

Úgy ereszted le a kereket, hogy felül legyen a szelep, akkor nem folyik bele és nem tömíti el. Nekem eddig csak Schwalbe Doc Blue löttyöm volt, de annál oda kellett figyelni, hogy külsõcserénél ne nyomjam össze a belsõt, mert össze tud tapadni elég rendesen. Azt meg, hogy összecsomagolom a löttyel töltött belsõt, el is lehetett felejteni...

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Átteheted természetesen. Az csak egy szalag. De a lötyit is fontold meg, az sem rossz. (pl.: http://www.defekt-stop.hu/)

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás

Hutchinson Python-al van vkinek tapasztalata, ill vélemény?

Hobby XC-re keresek alternatívákat. Száraz terepre 60% kavics,földút,erdõ stb 40% aszfalt (szal ne kopjon villámgyorsan). Esõt sarat hajlamos vagyok kerülni :)
Mit ajánlotok?

Amit írtál arra tökéletes, jobb gumit nem is találhatnál. Régóta használom normál és tubeless kivitelben teljes megelégedéssel. A Python-nak több típusa van a többségük elég drága. Talán ezért nem használják sokan.
" Szárnyak nélkül nem könnyû repülni." Horatius

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nalam ez a szalag egy kategoriaba esik a fekmerevitovel. felmegoldas

vegyetek inkabb rendes gumit
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
A defektgátló szalag csak azzal a külsõvel használható amelyikbe elõször felteszem (mert mittudomén beleragad, nem ismerem a cuccot) vagy szabadon áttehetem egy másik külsõbe is, ha esetleg gumit cserélek?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

szvsz csak itt divat tobb hozzaszolast osszefuzni, amik nem is tartoznak szorosan ossze.

Olvasgasd a fórum etikettet. ;)
http://forum.bikemag..._tanacsok_forum

A sebesség mindent megold.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

ARN nyugodtan használd a módosít gombot 15 percig nem túl érdekes az oldal ha kétpercenként új hozzáoszlást írsz.

szvsz csak itt divat tobb hozzaszolast osszefuzni, amik nem is tartoznak szorosan ossze.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
ARN nyugodtan használd a módosít gombot 15 percig nem túl érdekes az oldal ha kétpercenként új hozzáoszlást írsz.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

nem kötelezõ egy márkát használni egyszerre

minden gond nélkül párosítható a hátsó rr elõl akármivel (speci captain, adrenalin pl)

itthon sajna kb ugyanoda jovok ki az "olcso gumival" mintha kintrol hozatom a "dragat" :)

Kicsit tul van lihegve a téma. (úgy általában) Ha tudsz bringázni bármelyik márkásabb gumi megteszi, ha meg nem akkor tök mindegy...Volt tavaj egy riport a velo-ban Szuromi Gyurival, érintették ezt a témát is. Érdemes elolvasni!

elhiszem :) pl sokan mennek merevvazas bringaval, nekem megis sokkal elvezetesebb az ossztelossal. pedig valszeg csak a technikan mulik, de orulok, hogy masra is tudok koncentralni, mint csak arra, hogy szetrazza az agyamat a sziklas-koves reszen.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

szia

ha ket gumit keresnek, akkor nem is gondolkodnek ilyenben, de a ket rr adott, igy csak elore kell egy nn. igy ket garniturara ki vagyok pipalva.

a ket "gyengebb" gumit sem usznam meg olcsobban. utana majd keresek mast :)

nem kötelezõ egy márkát használni egyszerre

minden gond nélkül párosítható a hátsó rr elõl akármivel (speci captain, adrenalin pl)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
Kicsit tul van lihegve a téma. (úgy általában) Ha tudsz bringázni bármelyik márkásabb gumi megteszi, ha meg nem akkor tök mindegy...Volt tavaj egy riport a velo-ban Szuromi Gyurival, érintették ezt a témát is. Érdemes elolvasni!

nem celom hude jo idot menni, inkabb csak tura, meg hobbyszintu maraton. tegnap pl vegigtekertunk a bakony rovidtavjat. ott volt minden :) murva, aszfalt, fold, sziklas resz, homok es nemi sar...

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás
Hutchinson Python-al van vkinek tapasztalata, ill vélemény?

Hobby XC-re keresek alternatívákat. Száraz terepre 60% kavics,földút,erdõ stb 40% aszfalt (szal ne kopjon villámgyorsan). Esõt sarat hajlamos vagyok kerülni :)
Mit ajánlotok?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Explorer, RaceKing, MountainKing...

pontosabban? :) csak ujabban kezdett erdekelni a tema, hogy lattam mennyire befolyasolja a haladast (kozben a bringa ertekehez kepest bakfitty). reszemrol bevallalok elore egy ilyen nnet, ennyi penzt meger. nekem ugyis kitart par evig.