Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15858 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

hasznal vki olyasmi kombot, mint ami a cube ams/xms bringakon van? elol schwalbe nobby nic, hatul racing ralph - gyanitom a tapadasa miatt kerult elore a nobby nic.

?

én mióta van NN (3éve kb ?) ezzel a kombóval mentem (illetve idén nyáron hátul is NN de ennek csak financiális okai vannak, (NN volt itthol)).
spec nekem nem volt soha problémás a NN mindig kontrollálható volt.
de esetleg lehet próbálkozni elõl a Rocket ronnal is, sokan szeretik.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Nincs mindenes gumi. Ezek mind jók, bizonyos embereknek, de biztos lesznek olyanok, akik szidják. Személy szerint a Smoke-Dart párosítást nagyon jónak találom, de nehéz, ezért manapság, a 400 grammos külsõk korában, versenyen nem érdemes velük menni egy szint felett. A maratonok kompromisszumról szólnak, mert a terep VS aszfalt viszonylatában nincs jó megoldás, s minden maraton tartalmaz jelentõs mennyiségû aszfaltot is. Szerintem guruljon, minden más másodlagos. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

NN elõl nálam egy évet kibírt, szóval egészen tartós, ellenben nekem nem vált be a mintázat: nem sodródik, ez igaz, hanem egyszerûen kicsúszik. Jó kis sodródósakat jobban szeretem. Érzem mikor megy ki az eleje, s ezáltal irányítható. NN meg tart, tart, még mindig tart, majd mintha elvágták volna, már estél is. :)

erdekes amit irsz - a racing ralph szvsz jobban sodrodik, mint a korabbi crosstrekking bringamon (schwalbe land cruiser), azert is gondolkodtam a cseren. a crosscangan levo eredeti cxcomp gumi viszont epp ugy viselkedik amit irsz... jojo, aztan mintha jegre ment volna az ember. a land cruiser is csuszott, de sokkal kiszamithatobb volt. raadasul ott az ember sulypontja is magasan es eleg elol volt - a vegen mar paraztam a homokos reszektol.

esetleg vmi olcso alternativa? :) maratonra (mindenevo kellene). mert akkor elrongyolom ezt, aztan valtok arra.

az aratol eltekintve tetszik a rr, egyedul a saras reszen gaz, hogy pillanatok alatt osszegyujti, utana pedig a sarba tapad bele minden sz*r, es szorja a cuccot veszettul.

ezek? :)

panaracer fire xp pro
panaracer smoke classic
continental survival pro
panaracer dart classic

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
NN elõl nálam egy évet kibírt, szóval egészen tartós, ellenben nekem nem vált be a mintázat: nem sodródik, ez igaz, hanem egyszerûen kicsúszik. Jó kis sodródósakat jobban szeretem. Érzem mikor megy ki az eleje, s ezáltal irányítható. NN meg tart, tart, még mindig tart, majd mintha elvágták volna, már estél is. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
hasznal vki olyasmi kombot, mint ami a cube ams/xms bringakon van? elol schwalbe nobby nic, hatul racing ralph - gyanitom a tapadasa miatt kerult elore a nobby nic.

gyarilag elol-hatul racing ralphom van - azt gondoltam, hogy veszek elore egy nobby nicet, hatha kibir ket racing ralphot hatul. van ra sansz? amugy a kov korbe tuti nem kerulne ra ilyen draga gumi... mittomen smart samet vennek helyette, de igy hasonlo arbol hatha kibirja hasonlo ideig, es megis csak normalisabb gumik vannak rajta.

a masik: nobby nicbol melyiket erdemes? meret alapjan a 2.25os 559x57esre gondoltam (ilyen a mostani is). ill ugy latom van "snake skin" es "double defense" is. erdemes vmelyiket?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Izgalmas viszont hajnal 1-kor, amikor a 9 bar repíti le, s van még 1 másodperced, mire a belsõ elkezd rekordtempóban kibuggyanni. Mintha kihúznád a biztosítószeget. :D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
amugy ez az oldalt kibukik a belso meg nem egyertelmuen katasztrofa. elofordult velem is, ha meg nincs benne 86bar nyomas [pumpalas kozben eszreveszed] akkor le lehet szepen ereszteni a szelepnel, es visszaigazgatni a kulsot a perem ala. ez is akkor szokik elofordulni ha a felniszalag el van csuszva oldalra, es kinyomja a drotperemet.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás

Aham. Pedig épp az járt a fejemben, hogy a Tequilát vagy a Southern Comfortot válasszam. :D

Az ostobája..! :bell:

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Aham. Pedig épp az járt a fejemben, hogy a Tequilát vagy a Southern Comfortot válasszam. :D

Ne tedd, akkor már inkább a felütés! :D

Hotte

Hotte

törzsvendég

• fórumtag
  • 478 hozzászólás

Hát alkesszal lemosod jól. :) De ne olyannal, amit jobb helyen (például egy buliban) fel tudnál használni.

http://tanitonenijeg...i.blogspot.com/

'Alles easy, no problem.' Hotte

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Lehet hogy már túl sokat kérdezek, de zsírtalanítani mivel kell?

Hát alkesszal lemosod jól. :) De ne olyannal, amit jobb helyen (például egy buliban) fel tudnál használni.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Ma valószínû, hogy én is egy ilyen felniszalag elcsúszós defektet kaptam, mert nem hiszem, hogy egy kõ úgy benyomta a külsõt, hogy az egészen belapult a felniszalagig. (meg tegnap gumicserénél néztem is hogy mennyire laza a szalag :) )
Az öntapadós nálam nem bír sokat, max fél szezon.

A sebesség mindent megold.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Ha öntapadós felni szalagot tekersz a felnire, akkor segíti a megtapadást! Én ezt szeretem használni.

Hotte

Hotte

törzsvendég

• fórumtag
  • 478 hozzászólás
V-fék van igen. És kap rendesen. Ma is elég köves helyeken jártam (pl: Török út a Bükkben). Lehet hogy már túl sokat kérdezek, de zsírtalanítani mivel kell?

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Tudja a csávó! Emlékszem a Budai -hgys.-ben, álló helyzetben produkált durrdefektedre, ami egy kiadós lejtõzés és az elszaródott felniszalag eredménye volt!
/Meg aztán a röhejes gumi szerelésedre, amitõl fuldokoltunk a röhögéstõl! :D/

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Hogyne tudnád, de figyelni kell, mennyire "feszes". Attól is függ, mennyit állt a boltban. Például a Ritchey WCS szalag nálam sokáig 2 évet kibírt, majd egy új kerékszetten 3 hónapot sem. (ez "vászonszerû") Lehet, ugyanaz a tekercs volt, csak állt a boltban, s a ragasztója elöregedett. :) A Schwalbe/Pana kék szalagok egész jók, de nálam azok is tönkre mennek félévente-évente. Ha V-féked van, s agresszívan bringázol, fokozottan adsz neki. (felni oldalfal hevülés)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás

Ráadásul ha elcsúszott, az azt jelenti, hogy elöregedett. Hiába igazgatod vissza. Egy kövesebb lefelén simán megint félrerázkódik, s "felütés" lesz a vége. Cserélni kell. Kérdezd zsizsit, ha további részletek érdekelnek! ;)

Most akkor én leszek az ügyeletes "gumi-hülye", aki a felniszalaggal csak szívott!? :P
De igaza van Danténak, a felniszalagot is cserélni kell idõnként, ha mûanyag féleséget, vagy gumi szalagot teszel be. Ha öntapadós - pl. vászon felniszalagot - akkor azzal sokáig nem lesz gondod. Csak a felragasztás elõtt alaposan le kell tisztítani és zsírtalanítani a felnit belül.
Ja! Fontos! A felniszalag méretét is igazítani kell a felni szélességéhez!Ehhez jól jön egy olló. :)

Hotte

Hotte

törzsvendég

• fórumtag
  • 478 hozzászólás

Ráadásul ha elcsúszott, az azt jelenti, hogy elöregedett. Hiába igazgatod vissza. Egy kövesebb lefelén simán megint félrerázkódik, s "felütés" lesz a vége. Cserélni kell. Kérdezd zsizsit, ha további részletek érdekelnek! ;)

Ezt elhiszem, csak egy kicsit hihetetlen, mert fél éves az egész cucc (ez olyan 3000 kilométert jelent viszonylag kemény terepen). Lehetséges ez? Mert akkor veszek azt is. Egyébként azt simán fel tudom tenni a kerékre? Meg kéne már oldanom ezt a problémát, mert 40km-et nem tudok menni rendesen az utóbbi idõben.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Hát a felniszalag az el volt csúszva igen. Azt vissza is igazgattam, de nem gondoltam, hogy annak is lehet jelentõssége.

Ráadásul ha elcsúszott, az azt jelenti, hogy elöregedett. Hiába igazgatod vissza. Egy kövesebb lefelén simán megint félrerázkódik, s "felütés" lesz a vége. Cserélni kell. Kérdezd zsizsit, ha további részletek érdekelnek! ;) Amúgy ezt a problémát a legtöbben saját kárunkon tanuljuk meg, például én is hetekig ezzel szívtam.

Hotte

Hotte

törzsvendég

• fórumtag
  • 478 hozzászólás

Pedig igen. Az is olyan defektet szokott okozni, mint a felütés.

Hát akkor ez nem is lehet más, csak amit te írtál. Ma is okosabb lettem valamivel. Kösz.