Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15858 replies to this topic

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

Sziasztok!

Szeretnék venni valami külsõt 26" méretben télre, de én nem terepen használnám, viszont nálunk sokszor elõfordul az utcákon nem eltakarított letaposott hó, ahova a slick gumi nem a legelõnyösebb. Viszont szeretném megtartani a jó gördülési ellenállást, ezért a terepgumi (sárgumi) szerintem nem jó választás. A kérdésem, hogy szerintetek milyen mintázatú gumit érdemes télire beszerezni, ami aszfaltra, földútra, de letaposott havon is biztonságosan gyorsítható, fékezhetõ stb.

Köszönöm :)

ilyen nincs. vizes aszfalton mindegyik csúszni fog, ami jó havon, vagy ha nem is, nagy lesz a gördülési ellenállása. valami alacsony mintájú, jó gördülési ellenállású gumi kellene neked, amivel lehet vizes aszfalton fékezni meg kanyarodni, hóban meg majd vigyázol :)

Babuin

Babuin

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
Sziasztok!

Szeretnék venni valami külsõt 26" méretben télre, de én nem terepen használnám, viszont nálunk sokszor elõfordul az utcákon nem eltakarított letaposott hó, ahova a slick gumi nem a legelõnyösebb. Viszont szeretném megtartani a jó gördülési ellenállást, ezért a terepgumi (sárgumi) szerintem nem jó választás. A kérdésem, hogy szerintetek milyen mintázatú gumit érdemes télire beszerezni, ami aszfaltra, földútra, de letaposott havon is biztonságosan gyorsítható, fékezhetõ stb.

Köszönöm :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

errõl a Michelin gumiról tud valaki infot?Én nem találtam semmit.

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

A másik topikban válaszoltam :) .
http://forum.bikemag...&postcount=8532

A sebesség mindent megold.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
errõl a Michelin gumiról tud valaki infot?Én nem találtam semmit.

Puzsi01

Puzsi01

vendég

• fórumtag
  • 234 posts
Bánkútrol ómassára a sípályán a 26*2.1-es Smar Sam-mal a 20-25cm-es hóba 40-el repeszteni kanyarodni elõzni isten király volt bár megálni már érdekesebb volt :) Én is házilag gyártott szögeset használtam télen, mikor még volt jelentõsebb hó a faluba :) Idén már nem volt szükségem rá, mert alig volt, remélem az idei tél havasabb és jegesebb lesz és lesz értelme megint megcsinálni a facsavaros külsõt :)

Recept: Régi agyon kopott külsõnek levágni a drótperemét, majd fogni egy másik még használható bütykös gumit a bütykeibe beletekerni a rövid, de széles fejû facsavarokat, majd ebbe a külsõbe a már elõbb elõkészített kopott külsõt belehejezni majd ebbe belehelyezni a belsõt :) Erre a két külsõs megoldásra azért van szükség, hogy a facsavar feje ne juggassa szét a belsõt :) Lehet hogy enm súly barát, de kölcséghatékony :)
Addig élsz míg tudod hol a fék!!!!
Aki nem tud elugrani a bringám elöl, az nem érdemli meg az Evoluciót!!! BY NIHILHERO

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 posts
Én hóban a WTB Motoraptoromat használtam, gellérthegyen a sípályán tökéletes volt a tapadása, és lefele a félig jeges, havas úton is simán tudtam kerülgetni a gyalogosokat. Nem kell félni a hótól, abban a legjobb bicózni.

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts
Nagyon köszönöm a válaszokat! Jó, hogy felvetettem a témát, majdnem beleugrottam Hûbele Balázs módjára egy jelentõsebb költekezésbe. Leesik az elsõ hó, és megpróbálom úgy, hogy feltolom hátra a nemrég vett vadiúj 2.25-ös Nobby NIC-et, elõl meg hagyom a mostani, nem túl kopott NN-t. Térdvédõ, könyökvédõ is felvesz, aztán majd kiderül. :)
Hát igen, a síelés nekem idén kimarad, így marad a bringa...

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,677 posts
Szöges gumi inkább jégen hasznos, hóban nem jönnek elõ az elõnyei. Hó és hó közt óriási különbség lehet, van igen jól tapadó és van olyan "porhó" szerû, amiben alig van tapadás.
De szerintem szöges gumit ne vegyél, sokkal olcsóbb, ha csinálsz magadnak. Csak 1 külsõt kell venni és az OBI-ban pozdorjacsavart. Aztán már csak furkálni kell. Nem egy bonyolult dolog.
Marci

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Ez igaz, helyes a meglátás. Mérlegelnem kell ezt is... Szerencsére viszonylag közel vagyok a fogaskerekû egyik megállójához, szóval reletive könnyû az utam Normafához, de így is lenne ~500m megteendõ út a városban. (Vagy autóval viszem.)

Alapvetõen hóban nem szoktam bicajozni, inkább síelek, de tavaly kimentem egyszer kipróbálni, a már igen csak kopottas Noby hibátlan volt. Szerintem várd meg a havat és próbáld ki, és utána még vehetsz bármikor szöges gumit.

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 posts
tamaska:
én nem, nekem számít a súly, meg a gyorsíthatóság, de attól függ, ki mire használja

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts

az a baj, ezek akkro jók ha terepig-jeges útig vállon/autóval viszed a bringát.

Ez igaz, helyes a meglátás. Mérlegelnem kell ezt is... Szerencsére viszonylag közel vagyok a fogaskerekû egyik megállójához, szóval reletive könnyû az utam Normafához, de így is lenne ~500m megteendõ út a városban. (Vagy autóval viszem.)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Az elsõ biztosan hozza ezt, de a hátsó már nem biztos. Az kb. 2.5 K-t nálam, de én ezzel már elégedett vagyok, szóval a Nobby NIC nekem teljesen rendben van. :)
Remélem a telünk inkább fagyos és maximum havas lesz, nem pedig ilyen cudar esõs... Lassan 1 hete nem ültem bicajon és már elvonási tüneteim vannak. :) Szóval, télire a következõ gumikat nézegetem és a róluk olvasható teszteket:

Egyelõre csak a Schwalbe-t láttam hazai boltban, a sima "Ice Spiker" verziót, nem a Pro-t. Na meg barátkozom még az árakkal. (S formázva fel költõien a kérdést: vajon gyõz bennem a kétkerék-függõség?;) Hja, nincs ki két kerekem...:))

az a baj, ezek akkro jók ha terepig-jeges útig vállon/autóval viszed a bringát.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts

4K-t biztos kibír

Az elsõ biztosan hozza ezt, de a hátsó már nem biztos. Az kb. 2.5 K-t nálam, de én ezzel már elégedett vagyok, szóval a Nobby NIC nekem teljesen rendben van. :)
Remélem a telünk inkább fagyos és maximum havas lesz, nem pedig ilyen cudar esõs... Lassan 1 hete nem ültem bicajon és már elvonási tüneteim vannak. :) Szóval, télire a következõ gumikat nézegetem és a róluk olvasható teszteket:
Egyelõre csak a Schwalbe-t láttam hazai boltban, a sima "Ice Spiker" verziót, nem a Pro-t. Na meg barátkozom még az árakkal. (S formázva fel költõien a kérdést: vajon gyõz bennem a kétkerék-függõség?;) Hja, nincs ki két kerekem...:))

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
hat ha 2kilos kulsot akartok hajtani...
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

OVER_DH

OVER_DH

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
és jobban is tapad;olyan ballonos h mozog v 3 centit kb mint egy össztelós dirt váz ::D ismerosomnek 3.0 kujo dh van hátul 24", hayes nine fék, satu, nem csuszik, hanem pofára esek....

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 posts

ra lehet a jobb kerdes csak az hogy minek? :wtf: 24*2.7" mar kulonben is majdnem akkora lesz atmeroben mint egy kisebb 26"

viszont sokkal erõsebb, és extra alacsony nyomáson lehet használni

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ra lehet a jobb kerdes csak az hogy minek? :wtf: 24*2.7" mar kulonben is majdnem akkora lesz atmeroben mint egy kisebb 26"
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

OVER_DH

OVER_DH

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Üdv mindenkinek egy egyszerû kérdésem lenne, hogy 2.7 es High Roller DH -t rálehetne-e eröltetni egy single track re? Nem kellene esetleg szélesebb felnit vegyek? Mindez 24 coll ba

Kösz a helpet

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Kb. 3-4 használat után sikeresen megadta magát az SKS Rookie XL minipumpám. Tõbõl kitört az a foglalat, amit rá kell nyomni az autószelepre. Bár nem akartam, de nyilván én feszítettem túl pumpálás közben, de azért nem ártott volna, ha legalább 8-10 alkalmat megszolgál...
Na mindegy, ennyit errõl; valami komolyabbat vennék inkább, ezúttal. Mi a véleményetek például ezekrõl:
SKS Revo Alu
BBB BMP-45 TeleRoad
SKS Injex T-Zoom alu
Nem annyira a tömeg, mint inkább a megbízhatóság számít. Elég vacak dolog a frissen foltozott gumit újrafújni egy törött pumpával. ;)

Más, most egy kis tapasztalat. "Normál" felhasználás mellett mennyit bír vajon egy Schwalbe Nobby Nic? Csak azért, mert nálam ~2200 km után az elsõ úgy 70-75 (bütykökön a gödröcskék még vannak), a hátsó pedig még mindig 45-50%-os (itt a kis gödröcskék a bütykökbõl már eltûntek, de borda fele még megvan:)), vagyis egész jól bírják/bírták nálam! Versenyezni nem versenyeztem velük, de a terep gyakran elég kemény volt, ahol használtam (Buda hegyei).

4K-t biztos kibír
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Nekem a lenti van. Kb. 4-5 éve. Semmi baja, nem is nehéz.

http://ebike.hu/term...ini-pumpa/3437/