Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15858 hozzászólás a témában

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás
Kb. 3-4 használat után sikeresen megadta magát az SKS Rookie XL minipumpám. Tõbõl kitört az a foglalat, amit rá kell nyomni az autószelepre. Bár nem akartam, de nyilván én feszítettem túl pumpálás közben, de azért nem ártott volna, ha legalább 8-10 alkalmat megszolgál...
Na mindegy, ennyit errõl; valami komolyabbat vennék inkább, ezúttal. Mi a véleményetek például ezekrõl:
SKS Revo Alu
BBB BMP-45 TeleRoad
SKS Injex T-Zoom alu
Nem annyira a tömeg, mint inkább a megbízhatóság számít. Elég vacak dolog a frissen foltozott gumit újrafújni egy törött pumpával. ;)

Más, most egy kis tapasztalat. "Normál" felhasználás mellett mennyit bír vajon egy Schwalbe Nobby Nic? Csak azért, mert nálam ~2200 km után az elsõ úgy 70-75 (bütykökön a gödröcskék még vannak), a hátsó pedig még mindig 45-50%-os (itt a kis gödröcskék a bütykökbõl már rég eltûntek, de középen pl. a borda fele-harmada még megvan:)), vagyis egész jól bírják/bírták nálam! Versenyezni nem versenyeztem velük, de a terep gyakran elég kemény volt, ahol használtam (Buda hegyei). Defektem sem volt sok (összesen három), szóval elégedett vagyok! :)

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.019 hozzászólás
  • LocationKelenföld

Sziasztok,
Mi a különbség a Maxxis OverDrive Kevlar inside, és a OverDrive MaxxProtect között, ebike-on egy árban vannak, melyik
a jobb választás?

Elõbbi az egyszerûbb, utóbbi a jobban defektvédett verzió. Ennek megfelelõ plusz tömeggel.

hermfer

hermfer

vendég

• fórumtag
  • 110 hozzászólás
Sziasztok,
Mi a különbség a Maxxis OverDrive Kevlar inside, és a OverDrive MaxxProtect között, ebike-on egy árban vannak, melyik
a jobb választás?

Zsembi

Zsembi

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás
Sziasztok,

Gondoltam megkérdezem még 1x, hátha most vki válaszol rá:

Van valakinek tapasztalata Hutchinson Python NG CX Maraton High 2.00 gumiról? Egy boltban ezt javasolták, de nem tudom ez milyen gumi a Scwalbe-kal (2.1) szemben fõként maratonokra lenne használva. Felszerelve nem láttam még ezt a gumit, és ez a 2.00 lehet nem túl ballonos, de ez a méret eléggé márkafüggõ sztem, tehát lehet a
Hutchinson-ban mégis az....

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Rákerestem, de nem valami használható a keresõ. Csak a tpoik címeket adja találatként azon belül honnan tudjam, hogy hol szerepelt a kifejezés.
Végig lapozni 100 oldalt meg elég körülményes :D

Aztán lehet csak benéztem valamit, csak tegnap regisztráltam :)

itt a topikja
http://forum.bikemag...read.php?t=1257

itt meg elég 25-30 oldalt visszamenni és találsz egy csomó postot. ha azt átolvastad és van kérdésed még akkor szóljál :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
át lehet állítani a keresõt, hogy hozzászólásokat mutassa.

danmail

danmail

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás

egy 20 oldalt visszaolvasol és elég sok lesz sztem

meg van még saját topikja is..

meg keresõ

ust, belsõ nélküli, ilen kulcsszavak :)

Rákerestem, de nem valami használható a keresõ. Csak a tpoik címeket adja találatként azon belül honnan tudjam, hogy hol szerepelt a kifejezés.
Végig lapozni 100 oldalt meg elég körülményes :D

Aztán lehet csak benéztem valamit, csak tegnap regisztráltam :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Helló!
Valaki tud mondani valamit a tömlõ nélküli gumikról? Nem túl elterjedt, legalábbis én még nemláttam :)
Talán tovább bírják mint a sima gumik, defektek ellen, meg talán élettartamban is. Vagy nem?

egy 20 oldalt visszaolvasol és elég sok lesz sztem

meg van még saját topikja is..

meg keresõ

ust, belsõ nélküli, ilen kulcsszavak :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

danmail

danmail

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
Helló!
Valaki tud mondani valamit a tömlõ nélküli gumikról? Nem túl elterjedt, legalábbis én még nemláttam :)
Talán tovább bírják mint a sima gumik, defektek ellen, meg talán élettartamban is. Vagy nem?

DonMatteo

DonMatteo

vendég

• fórumtag
  • 162 hozzászólás

Sziasztok!

Most kezdem újra a montizást, és az lenne a kérdésem, hogy én anno a Pana Smoke és Dart kettõst használtam, meglepõdve látom, hogy még v. már megint lehet kapni. Mi errõl a véleményetek? Elavultak vagy még jók, mik lehetnek az alternatívák?

Szeretnék majd túrákhoz csatlakozni, ha meglesz a kondim hozzá.

Szia!

Én ugyanezt a párost használom és nekem nagyon bevált, viszont azt szomorúan tapasztalom hogy sokkal kevésbé tartós mint régen volt. Kábé egy éve vannak fennt, és mindkettõnek elég alaposan be van repedezve az oldala, pedig nincsenek agyonhajtva, és a guminyomásra is mindig figyelek.
Szerintem az hogy modern vagy nem modern inkább csak a súlyban számít, hogy kinek mi válik be az szerintem teljesen szubjektív.
Az egyik barátom pl. Schwalbe Black Jack-kel versenyzett és nagyon szerette, kipróbáltam én is és az elsõ kanyarban majdnem pofáraestem vele, úgy csúszott... :)

klampfer

klampfer

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Sziasztok!

Én is tanácsot szeretnék kérni nálam tapasztaltabb kollegáktol gumi ugyben.
Defektvédelem lenne a fõ szempont és a lenti két gyártó elméletileg midnkét kiemelten defektvédett gumija között vacilálok.

Maxxis OverDrive MaxxProtect 622/700C
http://ebike.hu/term...-trekking/2213/

Continental Touring Plus 622/700
http://ebike.hu/term...trekking/14362/

A Maxiss maxxprotect vagy a Conti defetvédelme biztosabb megoldás?

Vagy vegyek a jelenlegi külsömhöz pl egy ilyen tömlövédõszalagot?
http://ebike.hu/term...tvedelem/13425/
Érnek ezek valamit?
Konkrétan Ez alá a Kenda alá tudnám tenni, amit az ajánlott 4,5Bar helyett ugy 5báron használok....
http://www.testbike....t2.php?pid=3715

Elõre is köszönöm a segitségeteket.

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás
Én is használtam, még most is rajta van egy bicajomon szétkopva.
Összehasonlítva az azóta próbált más külsõkkel én "elavultnak" mondanám.

Hovi075

Hovi075

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!

Most kezdem újra a montizást, és az lenne a kérdésem, hogy én anno a Pana Smoke és Dart kettõst használtam, meglepõdve látom, hogy még v. már megint lehet kapni. Mi errõl a véleményetek? Elavultak vagy még jók, mik lehetnek az alternatívák?

Szeretnék majd túrákhoz csatlakozni, ha meglesz a kondim hozzá.

porpi007

porpi007

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Köszi a válaszokat!

Schwalbe nobby nic/racing ralph EVO gumikkal eddig elég sok defektet kaptunk. A latexbelsõ javítana valamit a defektállóságon? Vagy ennyi többletköltséget nem ér meg?

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

Ha letörlöd róla a hintõport és felcsiszolod, akkor mûxik, az idei tapasztalatok alapján talán még hamarabb is ráragad a folt mint a hagyományos belsõkre. Ez fõleg a folt szélén derül ki, mikor lehúzom róla a fóliát. Hagyományos belsõnél a folt széle sokszor el akar mászni, ezért többnyire fóliázva megy vissza a külsõbe.

Üdv.

-A latexes belsõkhöz nem értek nem volt soha és valszeg nem is lesz,de a hagyományos belsõknél ez a folt elmászás csak azon esetekben fordulhat elõ ha nincs rendesen elõkészitve(lecsiszolva) a folt helye,vagy kevés ragasztó lett felvive a felületre stb stb.:chin:

-Kezdetben még nekem is volt ilyen problémám a gumi ragasztással,aztán némi gyakorlással tökéletesítettem a technikámat s mamár prof vagyok a hagyományos belsõgumi foltozásban javitásában.:D
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Te próbáltad már? Mert szerintem nem lehet latexet ragasztani, de lehet én tudom rosszul, még nem próbáltam...

Ha letörlöd róla a hintõport és felcsiszolod, akkor mûxik, az idei tapasztalatok alapján talán még hamarabb is ráragad a folt mint a hagyományos belsõkre. Ez fõleg a folt szélén derül ki, mikor lehúzom róla a fóliát. Hagyományos belsõnél a folt széle sokszor el akar mászni, ezért többnyire fóliázva megy vissza a külsõbe.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Te próbáltad már? Mert szerintem nem lehet latexet ragasztani, de lehet én tudom rosszul, még nem próbáltam...

Ez a baj: "még nem próbáltam." Ennek ellenére nekiállsz "okoskodni."
Talán rakjunk fel fotót róla?

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 hozzászólás

Lehet.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Szaisztok!

Michelin latex belsõjét lehet a sima tip-top foltokkal ragasztani, vagy kell hozzá valamilyen speciális?

Válaszotokat elõre is köszi!

Lehet.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Szaisztok!

Michelin latex belsõjét lehet a sima tip-top foltokkal ragasztani, vagy kell hozzá valamilyen speciális?

Válaszotokat elõre is köszi!

Lehet.