Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15884 hozzászólás a témában

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
nem nyulik tulsagosan? a belsohoz hasonloan, vagy a varras utan?

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

koszi a tippet :) ez a varras dolog az en fejemben is megfordult, nem gondoltam, hogy mukodik... nem szivesen dobnam ki ezt a draga gumit (rr), alig hasznaltam.

Kívülrõl is ragaszthatsz rá defekt foltot mûködik.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Lehet javítani.
Itt van Dante mester írása (módszere): http://forum.bikemag...&postcount=1325

Én csak egy vastag belsõdarabot szoktam pillanatragasztóval ráragasztani és az éleket legömbölyítem. Eddig bevált.

koszi a tippet :) ez a varras dolog az en fejemben is megfordult, nem gondoltam, hogy mukodik... nem szivesen dobnam ki ezt a draga gumit (rr), alig hasznaltam.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

kiszakadt oldalfalat lehet javitani, ha igen hogyan? nem tudom, hogy az esesnek koszonheto e, mindenesetre elotte nem tunt fel. a masik, hogy ugy szakadt ki, hogy a belso nem serult, csak kituremkedett, mint egy felfujt ragogumi. leeresztes utan csinaltam rola fotot is.

a belsohoz hasznalhato folt (belulre)?

Lehet javítani.
Itt van Dante mester írása (módszere): http://forum.bikemag...&postcount=1325

Én csak egy vastag belsõdarabot szoktam pillanatragasztóval ráragasztani és az éleket legömbölyítem. Eddig bevált.

A sebesség mindent megold.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Noby Nick

brutal jol tapad felazott talajon is, viszont vizes aszfalton ugy estem fejre vele, hogy orom volt nezni :( nem kiszamithato, hanem hirtelen "megindul". csak elore hasznalom, hatul racing ralph van.

kiszakadt oldalfalat lehet javitani, ha igen hogyan? nem tudom, hogy az esesnek koszonheto e, mindenesetre elotte nem tunt fel. a masik, hogy ugy szakadt ki, hogy a belso nem serult, csak kituremkedett, mint egy felfujt ragogumi. leeresztes utan csinaltam rola fotot is.

a belsohoz hasznalhato folt (belulre)?
Feltöltött kép

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Csak azt akartam mondani, hogy ha okosan közlekedik az ember, akkor nem lesz baja a felninek, még országútinál sem. De ha belegázolsz minden lyukba, azt semelyik kerék nem fogja szeretni, fõleg ha nincs teló a gépben...

Persze, de azért sokkal többet bír egy szélesebb, ballonosabb gumi. Kényelmesebb is.

Én jártam Budapesten 19-es gumival, de minek? Városban (Budapest) szerintem 28 vagy szélesebb az optimális.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
Csak azt akartam mondani, hogy ha okosan közlekedik az ember, akkor nem lesz baja a felninek, még országútinál sem. De ha belegázolsz minden lyukba, azt semelyik kerék nem fogja szeretni, fõleg ha nincs teló a gépben...

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

23as gumival megyek városban. A felnim köszöni szépen jól van. Hozzátartozik az is mondjuk, hogy nem rongyolok bele ész nélkül kátyúkba. Az ellen max a fully véd.

Azért egy fully és a 23 mm -es országuti gumi között van még némi variáció...

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
23as gumival megyek városban. A felnim köszöni szépen jól van. Hozzátartozik az is mondjuk, hogy nem rongyolok bele ész nélkül kátyúkba. Az ellen max a fully véd.

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 hozzászólás
A mostanság kapható egyenes kormányos outikat (fitnesszgépek), de még némelyik trekkinget is outi felnivel és 32-es szélességû gumikkal adják. Ez a gumiméret kb egy cm-el szélesebb mint egy tipikus virsli gumi. Kíváncsi volnék ki mit gondol arról, hogy egy ilyen szélességû gumi nyújt-e elgendõ védelmet a felni számára tipikus városi használatot figyelembe véve. (Kátyúk, macskakõ, villamos sín stb.)

Nem szívesen használnék szélesebb gumit, mert ha már végre átdöcögtem a városon, elém tárul a sok-sok kilóméteres jó minõségû téphetõ aszfalt. Ott pedig igen csak jól jön a keskeny gumi.

Babuin

Babuin

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás

Babuin szempontjai:téli használatra, aszfalt, föld út, letaposott havon biztonságosan gyorsítható, fékezhetõ gumi. Sem a tartósság, sem az ár nem volt szempont... Nálam az N.N. elment több mint egy szezont, aszfaltos-földutas-terepes (vegyes) használat mellet is. A téli gumi is jobban kopik aszfalton mint a nyári mégis azt használjuk télen, a biztonságnak meg van az ára...

Gaboca1: És milyen igazad van, nem írtam szempontnak, hogy az ár mennyire számít, vagy nem :) Persze ez inkább figyelmetlenség volt részemrõl, ugyanis nem igazán vagyok eleresztve... :) Köszönöm mindenkinek, a segítséget!

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

aszfalton a nobby nic semeddig nem fog tartani. es azert nem tul olcso...

Babuin szempontjai:téli használatra, aszfalt, föld út, letaposott havon biztonságosan gyorsítható, fékezhetõ gumi. Sem a tartósság, sem az ár nem volt szempont... Nálam az N.N. elment több mint egy szezont, aszfaltos-földutas-terepes (vegyes) használat mellet is. A téli gumi is jobban kopik aszfalton mint a nyári mégis azt használjuk télen, a biztonságnak meg van az ára...

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Upsz, elnézést.

Kolin, nem azt mondtam, hogyha felfújom keményre, nem kopik. Amúgy sem kopik annyira, hogy ne lehessen vele akár egy telet lenyomni aszfalton.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
bocsi, CST

2000 forint kisker áron, szerintem nagyon baráti, és ami a legjobb benne hogy a bevágott minták kb ott ahol a legtöbbet kanyarodsz az a legpuhább

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ez milyen gumi? mert az pl sehova nincs odairva

CJ: itt egy link
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
én meg vettem 2 ilyen külsõt

http://www.bikefun.h.../261/c1435.html

hát az ár mindenek elõtt szerepelt nálam, de! eddigi legjobb gumim ami volt, ez komoly!

nem üt, nincs öntési hiba, jó-jó nem könnyû de ezért a pénzért best buy!

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 hozzászólás

Hát, fújd fel jól, és viseld a zajt. Cserébe nem kopik aszfalton

Ha keményre fújod a gumid attól miért gondolod, hogy nem fog kopni aszfalton???

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Hát, fújd fel jól, és viseld a zajt. Cserébe nem kopik aszfalton, hogy ne érje meg az árát.

Speed King. Edge. Én lusta vagyok cserélgetni, azért mentem minddel aszfalton, ha muszály volt.

Vertical kicsit jobban kopik, meghagyom nyárra.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
aszfalton a nobby nic semeddig nem fog tartani. es azert nem tul olcso...
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Sziasztok!

Szeretnék venni valami külsõt 26" méretben télre, de én nem terepen használnám, viszont nálunk sokszor elõfordul az utcákon nem eltakarított letaposott hó, ahova a slick gumi nem a legelõnyösebb. Viszont szeretném megtartani a jó gördülési ellenállást, ezért a terepgumi (sárgumi) szerintem nem jó választás. A kérdésem, hogy szerintetek milyen mintázatú gumit érdemes télire beszerezni, ami aszfaltra, földútra, de letaposott havon is biztonságosan gyorsítható, fékezhetõ stb.

Köszönöm :)

Noby Nick