Jelentkezz be Regisztrálj
Gumitopik
Írta 2009. november 11. - 20:28
Írta 2009. november 11. - 20:21
23as gumival megyek városban. A felnim köszöni szépen jól van. Hozzátartozik az is mondjuk, hogy nem rongyolok bele ész nélkül kátyúkba. Az ellen max a fully véd.
Azért egy fully és a 23 mm -es országuti gumi között van még némi variáció...
Írta 2009. november 11. - 16:56
Írta 2009. november 11. - 16:19
Nem szívesen használnék szélesebb gumit, mert ha már végre átdöcögtem a városon, elém tárul a sok-sok kilóméteres jó minõségû téphetõ aszfalt. Ott pedig igen csak jól jön a keskeny gumi.
Írta 2009. november 08. - 12:30
Babuin szempontjai:téli használatra, aszfalt, föld út, letaposott havon biztonságosan gyorsítható, fékezhetõ gumi. Sem a tartósság, sem az ár nem volt szempont... Nálam az N.N. elment több mint egy szezont, aszfaltos-földutas-terepes (vegyes) használat mellet is. A téli gumi is jobban kopik aszfalton mint a nyári mégis azt használjuk télen, a biztonságnak meg van az ára...
Gaboca1: És milyen igazad van, nem írtam szempontnak, hogy az ár mennyire számít, vagy nem Persze ez inkább figyelmetlenség volt részemrõl, ugyanis nem igazán vagyok eleresztve... Köszönöm mindenkinek, a segítséget!
Írta 2009. november 08. - 11:48
Babuin szempontjai:téli használatra, aszfalt, föld út, letaposott havon biztonságosan gyorsítható, fékezhetõ gumi. Sem a tartósság, sem az ár nem volt szempont... Nálam az N.N. elment több mint egy szezont, aszfaltos-földutas-terepes (vegyes) használat mellet is. A téli gumi is jobban kopik aszfalton mint a nyári mégis azt használjuk télen, a biztonságnak meg van az ára...aszfalton a nobby nic semeddig nem fog tartani. es azert nem tul olcso...
Írta 2009. november 08. - 11:40
Kolin, nem azt mondtam, hogyha felfújom keményre, nem kopik. Amúgy sem kopik annyira, hogy ne lehessen vele akár egy telet lenyomni aszfalton.
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Írta 2009. november 08. - 02:16
2000 forint kisker áron, szerintem nagyon baráti, és ami a legjobb benne hogy a bevágott minták kb ott ahol a legtöbbet kanyarodsz az a legpuhább
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2009. november 08. - 02:14
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. november 08. - 01:41
http://www.bikefun.h.../261/c1435.html
hát az ár mindenek elõtt szerepelt nálam, de! eddigi legjobb gumim ami volt, ez komoly!
nem üt, nincs öntési hiba, jó-jó nem könnyû de ezért a pénzért best buy!
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2009. november 08. - 01:05
Hát, fújd fel jól, és viseld a zajt. Cserébe nem kopik aszfalton
Ha keményre fújod a gumid attól miért gondolod, hogy nem fog kopni aszfalton???
Írta 2009. november 07. - 23:44
Speed King. Edge. Én lusta vagyok cserélgetni, azért mentem minddel aszfalton, ha muszály volt.
Vertical kicsit jobban kopik, meghagyom nyárra.
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Írta 2009. november 07. - 22:32
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. november 07. - 22:22
Noby NickSziasztok!
Szeretnék venni valami külsõt 26" méretben télre, de én nem terepen használnám, viszont nálunk sokszor elõfordul az utcákon nem eltakarított letaposott hó, ahova a slick gumi nem a legelõnyösebb. Viszont szeretném megtartani a jó gördülési ellenállást, ezért a terepgumi (sárgumi) szerintem nem jó választás. A kérdésem, hogy szerintetek milyen mintázatú gumit érdemes télire beszerezni, ami aszfaltra, földútra, de letaposott havon is biztonságosan gyorsítható, fékezhetõ stb.
Köszönöm
Írta 2009. november 07. - 10:58
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Írta 2009. november 07. - 09:02
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni külsõ gumi vásárlásához!
Olyat szeretnék, ami viszonylag alacsony gördülési ellenállású, de azért kanyarban és vizes aszfalton is biztos. Laza XC és túra felhasználásra kéne, szóval földútra, murvásra, mûútra egyaránt, de leginkább az utóbbi.
Eddig Maxxis Ignitort használtam, mert jól nézett ki, de aszfaltra nem igazán ideális Szóval az alacsony gördülési ellenállást ennek fényében értem.
26x1,75-ös méretre gondoltam, 8-10 ezret szánnék a párra.
Eddig, ami legjobban tetszett, az a Continental Travel Contactja volt, láttam is egy üzletben 3800-ért (Hajtány), de ebben a topicban olvastam, hogy ezek lehetnek hibásak, ha ilyen olcsók. A Hajtány kerékpárüzlettel van valamilyen tapasztalat ilyen téren?
A segítséget elõre is köszönöm!
Lehet másodosztályú, de akkor sok érte a 3800 ft, ezek inkább 1800-2200 ft között mozognak. Én ilyeneket használok, szerintem nagyon jó vételek, még a hibákkal együtt is, de az szerencse kérdése is, mert van amelyiken csak a reflex csík csúszott el, de van amelyik üt is.
Amúgy a coni contant sorozat szerintem nagyon jó gumikat takar, bírják az üveget, tüskét, nehezen kopnak, alacsonyabb nyomáson is használhatóak és nem is túl drágák (kivéve a top contactot a maga 18000 ft-os árával).
Írta 2009. november 07. - 02:58
Szeretnék segítséget kérni külsõ gumi vásárlásához!
Olyat szeretnék, ami viszonylag alacsony gördülési ellenállású, de azért kanyarban és vizes aszfalton is biztos. Laza XC és túra felhasználásra kéne, szóval földútra, murvásra, mûútra egyaránt, de leginkább az utóbbi.
Eddig Maxxis Ignitort használtam, mert jól nézett ki, de aszfaltra nem igazán ideális Szóval az alacsony gördülési ellenállást ennek fényében értem.
26x1,75-ös méretre gondoltam, 8-10 ezret szánnék a párra.
Eddig, ami legjobban tetszett, az a Continental Travel Contactja volt, láttam is egy üzletben 3800-ért (Hajtány), de ebben a topicban olvastam, hogy ezek lehetnek hibásak, ha ilyen olcsók. A Hajtány kerékpárüzlettel van valamilyen tapasztalat ilyen téren?
A segítséget elõre is köszönöm!
Írta 2009. november 07. - 00:55
nincs mit. conti traffic nekem csúszott vizes aszfalton nyáron is, úgyhogy azt nem ajánlanám. schwalbe marathonok jók erre, meg szerintem a speci fasttrack low knob változata is bevállalható. nem olcsók viszont
A Schwalbe-eket néztem, a Speci (gondolom Specialized) viszont kimaradt, meg is nézem, köszi, mégegyszer
Írta 2009. november 07. - 00:46
nincs mit. conti traffic nekem csúszott vizes aszfalton nyáron is, úgyhogy azt nem ajánlanám. schwalbe marathonok jók erre, meg szerintem a speci fasttrack low knob változata is bevállalható. nem olcsók viszontIgen, én is valami kompromisszumra gondoltam, természetesen nem akarok én hóban ugyanúgy menni, ahogyan aszfalton, a terepgumi alatt meg a nagyon durva "sültszalonna" mintázatot értettem. valami köztes megoldás kéne, ami azért nem a hagyományos értelemben vett monti gumi,
de azért kapaszkodik, és nem keményedik meg nagyon a hidegben. Ha tudtok valami konkrét márkát/típust, annak nagyon örülnék!
rbalint88: köszi a hozzászólást
Írta 2009. november 07. - 00:37
ilyen nincs. vizes aszfalton mindegyik csúszni fog, ami jó havon, vagy ha nem is, nagy lesz a gördülési ellenállása. valami alacsony mintájú, jó gördülési ellenállású gumi kellene neked, amivel lehet vizes aszfalton fékezni meg kanyarodni, hóban meg majd vigyázol
Igen, én is valami kompromisszumra gondoltam, természetesen nem akarok én hóban ugyanúgy menni, ahogyan aszfalton, a terepgumi alatt meg a nagyon durva "sültszalonna" mintázatot értettem. valami köztes megoldás kéne, ami azért nem a hagyományos értelemben vett monti gumi,
de azért kapaszkodik, és nem keményedik meg nagyon a hidegben. Ha tudtok valami konkrét márkát/típust, annak nagyon örülnék!
rbalint88: köszi a hozzászólást